Във всеки слух има доза истина!
- Глас в пустиня
Във всеки слух има доза истина!
Преди приемането ни в ЕС се заговори под сурдинка, че покрай всичките други ограничения ще ни принудят да пратим в историята септичната яма и външната тоалетна. В началото ми се видя като кьор фишек, но сега вече не съм много сигурен. При преобладаваща част от селища с липсваща канализация е най-лесно да накараш хората сами да си "обработват" отпадните води...Вече има и фирми предлагащи пречиствателните съоръжения на изплащане...за сега само препоръчително. Интересно ми е кога ще стане задължително, сиреч със закон, нещо като санирането на сградите.
Инфо:
Пречиствателни станции за еднофамилни и многофамилни къщи
Пречиствателни станции IntelliBIO
Служат за биологичско третиране на битови и канални води от еднофамилни къщи. Процесът на третиране е на биологичска основа, използваща модифицирана активна утайка с отстраняване на азот и фосфор.
Био-реактора включва цилиндрично пластмасово тяло със съд за активиране и компактен съд за утайка.
Сайта -> www.ecoproject-bg.com/index3.php?cat=9
Инфо:
Пречиствателни станции за еднофамилни и многофамилни къщи
Пречиствателни станции IntelliBIO
Служат за биологичско третиране на битови и канални води от еднофамилни къщи. Процесът на третиране е на биологичска основа, използваща модифицирана активна утайка с отстраняване на азот и фосфор.
Био-реактора включва цилиндрично пластмасово тяло със съд за активиране и компактен съд за утайка.
Сайта -> www.ecoproject-bg.com/index3.php?cat=9
Re: Във всеки слух има доза истина!
Съмнявам се, пич. Знам със сигурност, че в Германия има такива (септични ями), където ходят "лайнарки" и изпомпват каквото има там.БоЕВ написа:Преди приемането ни в ЕС се заговори под сурдинка, че покрай всичките други ограничения ще ни принудят да пратим в историята септичната яма и външната тоалетна. В началото ми се видя като кьор фишек, но сега вече не съм много сигурен. При преобладаваща част от селища с липсваща канализация е най-лесно да накараш хората сами да си "обработват" отпадните води...Вече има и фирми предлагащи пречиствателните съоръжения на изплащане...за сега само препоръчително. Интересно ми е кога ще стане задължително, сиреч със закон, нещо като санирането на сградите.
Инфо:...
Ала си признавам, че нямам повече информация. Жалко, но журналистите предлагат нещо като 1-2 % вярна информация. И се мислят за велики. Е - има и свестни и добри журналисти, но общия тон и поведение е на много ниско ниво.
Такива ми ти работи.
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
- Глас в пустиня
Не, тук не става въпрос за журналистическа манипулация!ELBI написа:Съмнявам се, пич. Знам със сигурност, че в Германия има такива (септични ями), където ходят "лайнарки" и изпомпват каквото има там.БоЕВ написа:Преди приемането ни в ЕС се заговори под сурдинка, че покрай всичките други ограничения ще ни принудят да пратим в историята септичната яма и външната тоалетна. В началото ми се видя като кьор фишек, но сега вече не съм много сигурен. При преобладаваща част от селища с липсваща канализация е най-лесно да накараш хората сами да си "обработват" отпадните води...Вече има и фирми предлагащи пречиствателните съоръжения на изплащане...за сега само препоръчително. Интересно ми е кога ще стане задължително, сиреч със закон, нещо като санирането на сградите.
Инфо:...
Ала си признавам, че нямам повече информация. Жалко, но журналистите предлагат нещо като 1-2 % вярна информация. И се мислят за велики. Е - има и свестни и добри журналисти, но общия тон и поведение е на много ниско ниво.
Такива ми ти работи.
Има резон в тоя слух, нещо като декларирането на кладенците и последващото облагане с такси на хората декларирали някаква дейност или пък регистрирани като земеделски производители. Има резон, защото някой-някъде е стигнал до извода, че септичните ями и външните тоалетни замърсяват подпочвените води, а от таз годишните жеги се видя, че сме доста бедни на питейна вода...Лично аз и доброволно бих си монтирал такова нещо + слънчеви колектори за ток и топла вода, но за съжаление тия"екстри" ми идват солени.
не мога да ти кажа повече, което си признах. Обаче е вероятно факт, че повечето малки места в Европата и селски къщи също нямат и надали ще имат скоро станции за пречистване (освен ако не станат много евтини).БоЕВ написа:Не, тук не става въпрос за журналистическа манипулация!
Има резон в тоя слух, нещо като декларирането на кладенците и последващото облагане с такси на хората декларирали някаква дейност или пък регистрирани като земеделски производители. Има резон, защото някой-някъде е стигнал до извода, че септичните ями и външните тоалетни замърсяват подпочвените води, а от таз годишните жеги се видя, че сме доста бедни на питейна вода...Лично аз и доброволно бих си монтирал такова нещо + слънчеви колектори за ток и топла вода, но за съжаление тия"екстри" ми идват солени.
В Турция и Гърция е пълно със слънчеви колектори , но тяхната ефективност е около 20% (или по-малко), което ги прави много кофти за България. Пречиствателните станции също ще почакат да могат да станат достъпни за всеки от нас. Споко - моето мнение е, че няма за какво да се притесняваш за близките 5-10 години.
Наздраве!
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Ами сигурно като се наложи да чистят септичните ями на хотелите в Слънчев бряг примерно.БоЕВ написа:Интересно ми е кога ще стане задължително, сиреч със закон, нещо като санирането на сградите.
Ако те изобщо се напълнят някога.
Panta rhei...
Боев не съм напълно съгласна - за препоръчителното - чудесно, обаче едва ли могат или са накарали някого да си махне септичната яма, всичките тез чужденци дето идат тука и ние си мислим...малиии голям срам сега - яма - глупости на търкаленца - те много добре знаят и са свикнали с това - има го в цяла Европа. Относно външните WCта мога да кажа, че съм имала случаи в които някой от хората дори ги предпочитат, въпреки,че ние пък това не го разбираме.
Е туй то, не вервам скоро нещо да ни накарат да направим от "Европата" по този повод, друг е въпроса,че може нашите управници да решат да се изхвърлят нещо неподготвени...
Е туй то, не вервам скоро нещо да ни накарат да направим от "Европата" по този повод, друг е въпроса,че може нашите управници да решат да се изхвърлят нещо неподготвени...
хм...
за тази цел един приятел си поръчваше от Щатите една специална "бактерия" - цитирам..
че била по-евтина от системите..
сериозна мода беше това, но не знам той пробва ли ги, действаха ли ...
иначе вносно лошо няма

за тази цел един приятел си поръчваше от Щатите една специална "бактерия" - цитирам..
иначе вносно лошо няма
- Глас в пустиня
Нямам притеснения, просто ми е интересно.ELBI написа:не мога да ти кажа повече, което си признах. Обаче е вероятно факт, че повечето малки места в Европата и селски къщи също нямат и надали ще имат скоро станции за пречистване (освен ако не станат много евтини).БоЕВ написа:Не, тук не става въпрос за журналистическа манипулация!
В Турция и Гърция е пълно със слънчеви колектори , но тяхната ефективност е около 20% (или по-малко), което ги прави много кофти за България. Пречиствателните станции също ще почакат да могат да станат достъпни за всеки от нас. Споко - моето мнение е, че няма за какво да се притесняваш за близките 5-10 години.
Наздраве!
Как се прави бизнес в Бг? Първо се пуска слух, след това фирма на "близки и познати" започва да внася необходимите пособия, следва загриженост, "разяснителна" кампания относно необходимостта от дадения продукт, вкарване в законови форни и т.н.
пп Давал съм пример с Франция, там "новостите" в областта на екологията и енергоспестяването се гарантират от държавата/общините т.е., те ти стават гарант за пред банката.
- Глас в пустиня
Там ямите не ги чистят, тръбите завършват направо в морето.Мнемозина написа:Ами сигурно като се наложи да чистят септичните ями на хотелите в Слънчев бряг примерно.БоЕВ написа:Интересно ми е кога ще стане задължително, сиреч със закон, нещо като санирането на сградите.
Ако те изобщо се напълнят някога.
- Глас в пустиня
Ще поживеем, ще видим.bibilyana написа:Боев не съм напълно съгласна - за препоръчителното - чудесно, обаче едва ли могат или са накарали някого да си махне септичната яма, всичките тез чужденци дето идат тука и ние си мислим...малиии голям срам сега - яма - глупости на търкаленца - те много добре знаят и са свикнали с това - има го в цяла Европа. Относно външните WCта мога да кажа, че съм имала случаи в които някой от хората дори ги предпочитат, въпреки,че ние пък това не го разбираме.
- Глас в пустиня
Това не съм го чувал. При нас с помощта на калифорнийските червеи, оборският тор от крафермата се "преработва" в компост, биотор и препарати за растителна защита и подхранка.Semiramis написа:хм...
иначе вносно лошо няма
БоЕВ написа:Това не съм го чувал. При нас с помощта на калифорнийските червеи, оборският тор от крафермата се "преработва" в компост, биотор и препарати за растителна защита и подхранка.Semiramis написа:хм...
иначе вносно лошо няма
точно това съм имала предвид
той си вземаше за ямата на вилата
малко съм разсеяна
добре че вие не сте