Петък - 13-ти!

Все същите
Аватар
Глас в пустиня

Петък - 13-ти!

Мнение от Глас в пустиня »

Петък, 13-и, наричан още „черен петък“, от незапомнени времена досега продължава да предизвиква у много хора неясното усещане на първобитен страх. На тази дата мнозина са така парализирани от страх, че дори не стават от леглото. Други отказват да летят със самолет, да пътуват въобще, трети отлагат покупката на жилище. Ресторанти и увеселителни заведения остават полупразни.Изчислено е, че на този ден само в САЩ бизнесът губи между 800 и 900 милиона долара, тъй като много хора просто не отиват на работа. Доналд Доси, основател на Центъра за управление на стреса и Института по фобиите в Ашвил, Северна Каролина, казва, че страхът от петък, 13-и измъчва между 17 и 21 милиона американци. Симптомите варират от умерена тревога до тотална паника. Психолози са установили, че хората, които се считат за нещастни, е по-вероятно да вярват в суеверия, свързани с лошия късмет. Една четвърт от анкетирани свързват числото 13 с лошия късмет. Именно тази група хора е най-вероятно да бъдат разтревожени в дни като петък, 13-и.

Страхът от петък, 13-и е наречен paraskevidekatriaphobia (съчетание от думите петък, 13 и страх на гръцки).

Повече от 80 процента от небостъргачите нямат 13-и етаж. Много летища пропускат 13-ата писта. Немалко хотели са без 13-и етаж или 13-а стая. Улиците във Флоренция нямат номер 13. 12 и половина или 12А звучи доста по-нестресиращо.

На 13 април 1970 г. експлозия на кислороден резервоар обърква плановете на совалката Аполо 13 за кацане на Луната. Совалката е изстреляна от ракетна площадка номер 39 (13 х 3). Екипажът, оцелял по чудо, се завръща на Земята. Любителите на цифрите ясно съзират черна прокоба — сумата от цифрите в датата на излитане на ракетата, изписана по начина, възприет в САЩ (4-11-70), е 13. Часът на изстрелване на Аполо 13 е 13:13 американско време.

Имената на някои от най-известните серийни убийци съдържат по 13 букви: Jack the Ripper, John Wayne Gacy, Charles Manson, Jeffrey Dahmer, Theodore (Ted) Bundy.

Днешният петък не само че ще е петък 13-и, но сборът на всички цифри от датата 13.10.2006 също образува 13.

Хайнрих Хеме, преподавател по физика в престижния технически университет на Ахен, който не е суеверен, установил съвпадението, докато се забавлявал с различни изчисления.

Според него предишният път, когато при събиране на цифрите на датата на петък 13-и се е получило 13, е бил на 13 януари 1520 г.
Следващият път, когато цифрите ще се наредят пак толкова злокобно, е по-скоро - на 13 май 2011 г.

Проф. Хеме изчислил също, че 2006 г. е първата от 1411 г. досега с два петъка 13-о число. Първият петък 13-и вече мина през януари.

В Германия една трета от хората се притесняват, че ще им се случи нещо неприятно на петък 13-и.

А-а-а-а,...такова....тва, горното го копнах от един друг форум! И исках да кажа Б@си какъв ден съм си избрал да се родя! :? Е, другарчета ред ми е да почерпя, днес пораснах с още една годинка. Заповядайте, кой каквото обича!

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Наздраве!
Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

Боев, да ти пожелая здраве, щастие и радост

песента която върви в момента е много подходяща за поздрав към теб "Get The Balance Right" :wink:

ПП / в самолетите няма седалки с номер 13
Последно промяна от Dark Angel на 13.10.06, 12:07, променено общо 1 път.
Аватар
Set
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Set »

Кво се косиш бре, ти да не си тамплиер :D

Само за тях вАжи 8)
Memento mori.
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Da si jiv i zdrav, Boev!!!:bday:
:lovekiss:

Nazdrave za tvoe zdrave! :wine:

Za men malko vince ako moje i ot onaya torta s eklerite :yummy: mmmm.

PS Sled malko shte stane 13:13 chasa. Da ne bi da si roden i v tozi chas :wink:
Изображение
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Да си жив и здрав!

Мнение от Remmivs »

И всичко най-прекрасно ти желая, друже!

Това с петъците и тринайските е всуеверие!

Наздраве! Пийни и за мен. А и хапни малко хидратирани въглени! Че аз трябва да тичам към щангите! :D
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

vyara написа:Da si jiv i zdrav, Boev!!!:bday:

:off: Вяра, ти що не ползваш кредора? :D
esti

Мнение от esti »

ЧРД Боев!
Всичко най най най - хубаво ти желая! :bday:
И повечеко свободно време, за да ни радваш с присъствието си тук 8)
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Честито, Боев! Да си жив и здрав и да няма край хубавото!

А ти в петък ли си роден?

П.П. Ще ми запазиш ли, наздраве, тази синичката бутилка от Пещерска, след като я изпиете? Пък аз ще ти дам синичък подарък.

Изображение
Panta rhei...
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Remmivs написа:
vyara написа:Da si jiv i zdrav, Boev!!!:bday:

:off: Вяра, ти що не ползваш кредора? :D
Uff, Rem, daje ne znam kakvo mi govorish. Kato go nyama myja mi da se zanimava s pustia kompoter (cunk, Gaspode) az sym psolutno bezpomoshtna. Dosega ot vreme na vreme mi otkazvashe kirilicata, no veche totalno izpushi. Dai info na belejki, please, da ne spamim tuk :oops:
Изображение
летяща

Re: Петък - 13-ти!

Мнение от летяща »

наздраве!
да си жив и здрав :drink:

аз също съм родена на 13-ти и мисля, че веднъж ми се падна да е петък.
нали знаеш - ние, родените на 13-ти сме всъщност жестоки късметлили точно на тази дата, така че споко :wink:
annonymus

Мнение от annonymus »

БоЕВ написа:Петък, 13-и, наричан още „черен петък“, от незапомнени времена досега продължава да предизвиква у много хора неясното усещане на първобитен страх. На тази дата мнозина са така парализирани от страх, че дори не стават от леглото. Други отказват да летят със самолет, да пътуват въобще, трети отлагат покупката на жилище. Ресторанти и увеселителни заведения остават полупразни.Изчислено е, че на този ден само в САЩ бизнесът губи между 800 и 900 милиона долара, тъй като много хора просто не отиват на работа. Доналд Доси, основател на Центъра за управление на стреса и Института по фобиите в Ашвил, Северна Каролина, казва, че страхът от петък, 13-и измъчва между 17 и 21 милиона американци. Симптомите варират от умерена тревога до тотална паника. Психолози са установили, че хората, които се считат за нещастни, е по-вероятно да вярват в суеверия, свързани с лошия късмет. Една четвърт от анкетирани свързват числото 13 с лошия късмет. Именно тази група хора е най-вероятно да бъдат разтревожени в дни като петък, 13-и.

Страхът от петък, 13-и е наречен paraskevidekatriaphobia (съчетание от думите петък, 13 и страх на гръцки).

Повече от 80 процента от небостъргачите нямат 13-и етаж. Много летища пропускат 13-ата писта. Немалко хотели са без 13-и етаж или 13-а стая. Улиците във Флоренция нямат номер 13. 12 и половина или 12А звучи доста по-нестресиращо.

На 13 април 1970 г. експлозия на кислороден резервоар обърква плановете на совалката Аполо 13 за кацане на Луната. Совалката е изстреляна от ракетна площадка номер 39 (13 х 3). Екипажът, оцелял по чудо, се завръща на Земята. Любителите на цифрите ясно съзират черна прокоба — сумата от цифрите в датата на излитане на ракетата, изписана по начина, възприет в САЩ (4-11-70), е 13. Часът на изстрелване на Аполо 13 е 13:13 американско време.

Имената на някои от най-известните серийни убийци съдържат по 13 букви: Jack the Ripper, John Wayne Gacy, Charles Manson, Jeffrey Dahmer, Theodore (Ted) Bundy.

Днешният петък не само че ще е петък 13-и, но сборът на всички цифри от датата 13.10.2006 също образува 13.

Хайнрих Хеме, преподавател по физика в престижния технически университет на Ахен, който не е суеверен, установил съвпадението, докато се забавлявал с различни изчисления.

Според него предишният път, когато при събиране на цифрите на датата на петък 13-и се е получило 13, е бил на 13 януари 1520 г.
Следващият път, когато цифрите ще се наредят пак толкова злокобно, е по-скоро - на 13 май 2011 г.

Проф. Хеме изчислил също, че 2006 г. е първата от 1411 г. досега с два петъка 13-о число. Първият петък 13-и вече мина през януари.

В Германия една трета от хората се притесняват, че ще им се случи нещо неприятно на петък 13-и.

А-а-а-а,...такова....тва, горното го копнах от един друг форум! И исках да кажа Б@си какъв ден съм си избрал да се родя! :? Е, другарчета ред ми е да почерпя, днес пораснах с още една годинка. Заповядайте, кой каквото обича!

Наздраве!
Честито, голям да посарнеш!!! (на ръст, щастие и пр.)
Звенения

Мнение от Звенения »

БоЕВ написа:Наздраве!
Ние сме с теб! Жив и зДрав!
Всичко най-тринайсто...
1) Оженихме се на 13 - петък (1992 - проверете)
2) Муцата, га му смятаха терминОт, дойде към 12-13 юли 2001
И викам на мама - стой си кротко - в петък тътърлъ до Шейново
пльок-цоп-квито-са-там-процесите и двойЕн празник! :D
А-а-а НЕ, Цъ - гадта се роди на 12 в чевтвъртък, за да ни е се наопаки!
НАЗДРАВЕ
annonymus

Мнение от annonymus »

Set написа:Кво се косиш бре, ти да не си тамплиер :D

Само за тях вАжи 8)
Що пък за тамплиерите само?
Това е несправедливо!
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

БоЕВ написа: А-а-а-а,...такова....тва, горното го копнах от един друг форум! И исках да кажа Б@си какъв ден съм си избрал да се родя! :? Е, другарчета ред ми е да почерпя, днес пораснах с още една годинка. Заповядайте, кой каквото обича!

Наздраве!

Приятелю Боен, жив и здрав да си! Много целувки и весело изкарване ти желая. Ъхъм, таковата, малко ме наболява главата, та нищо друго не мога да измисля :lol:

П.П. Майка ми ужасно се е страхувала, да не се родя на 13 (неделя). Било по-лошо (твърди тя) от 13 (петък) Е, пръкнала съм се в събота :lol:
Аватар
графинята

Мнение от графинята »

БоЕВ написа:

Наздраве!
Честит празник!Да си жив и здрав!Много късмет и щастие!Бъди усмихнат.

ПС:За италианците фаталният ден е вторник и дата 17.За петък 13 не се вълнуват изобщо.
Нищо лично, само изказах мнение!
Аватар
Wishes

Мнение от Wishes »

ЧРД и от мен!
Жив и здрав!
:bday:
If you wish to go fast - go alone, if you wish to go far - go together.
Аватар
Stranniche
Обратна връзка:

Честит рожден ден!!!

Мнение от Stranniche »

ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН!!!

Да си жив и здрав, винаги усмихнат, късметът да е винаги с теб и животът да ти поднася повече прекрасни изненади отколкото си мечтаеш!
И да правиш много хубави снимки, които да споделяш с нас!

Наздраве!!! :flowers: :beer: :wine: :wine: :wine:
АВе
Обратна връзка:

ЧРД!

Мнение от АВе »

Честито!

Наздраве и ура! :)
Трудните неща ги правя с лекота, невъзможните малко ме забавят.
Аватар
Kent
Обратна връзка:

Мнение от Kent »

Честито и от мен, Боев. Жив и здрав да си :D
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

БоЕВ написа:
Да си жив и здрав, БоЕВ! Желая ти много щастие, спокойствие и душевен мир!
Ей ся шъ пия едно за твое здраве!
Някой ден ще дойда до Свищов, за да се запознаем. Да знаеш! Ще ми е много приятно!
Аре, Наздраве! :beer:
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда!

Изображение
Аватар
maggot
BOFH

Мнение от maggot »

Жив и здрав и прав и корав и всичко най- и от късмет да се не оттървеш!

:beer: :flowers: :serenade: :bday:
Има хора, в които живее Бог. Има хора, в които живее дяволът. А има и хора, в които живеят само глисти.
--------------------------------------------------------
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
Аватар
doktorka

Мнение от doktorka »

Боевски....

да си жив и здрав...
аз искам еклерова торта...за мен
а за теб?

целуффффффф.....
както само аз мога..;)
Аватар
woman eur

Мнение от woman eur »

БоЕВ написа:Наздраве!
Nazdrave, milo momche - s dulga kosa 8) ...

PS
Alooooo, da kupish na devoikata edna malka pistarka - 125 kub :evil:
Изображение
Гост

Мнение от Гост »

Браво бе! Как можа тъй да я кръстиш темата! :)

Жив и здрав още мноооого години!
Гост

Мнение от Гост »

Anonymous написа:Браво бе! Как можа тъй да я кръстиш темата! :)

Жив и здрав още мноооого години!
Гнх... Ржевски, а не гост!
Аватар
snowprincess

Мнение от snowprincess »

Честито, Боев! (съжалявам, че е на патерици)
Да не се отървеш от здраве, късмет, любов, добри приятели... и от всичко да е по много!
Имаше ли изненади, които изскачат от тортата? :P
Изображение
Изображение
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

[unknown] написа:
БоЕВ написа:
Да си жив и здрав, БоЕВ! Желая ти много щастие, спокойствие и душевен мир!
Ей ся шъ пия едно за твое здраве!
Някой ден ще дойда до Свищов, за да се запознаем. Да знаеш! Ще ми е много приятно!
Аре, Наздраве! :beer:
Ей, тва: Изображение е за твоят празник. :lol:

Изображение
Аватар
Niya

Мнение от Niya »

Да си жив и здрав, друже! :lovekiss: Ще ме прощаваш за закъснението, но сега поглеждам от няколко дни насам у форумчето. Те хората родени на такива паметни дати/дни са КЪСМЕТЛИИ. :bday: Амчи, да, как се уцелва точно този ден.
Една дружка, миналата година, като се появиха първите признаци за раждане,превива се и ми пише: Божкеее, детето ми ще се роди на 13-ти, петък!!! :lol: :lol: :lol: Тва у един друг форум. :wink:
Наздраве и весело! :drink:

С еклеровата тортичка си уцелил в десятката. :lol:
Аватар
Глас в пустиня

Благодаря Ви другари! За топлите думи и щедрите пожелания! :)

Одъртях като ино магаре.
Ама пък си имам вече статив, надявам се да успея, решил съм да стана като тоя чичко

Изображение

сега си търся камуфлажен плат за пелерина.

Благодаря още веднъж!
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Мнение от bead_ »

на патерица малко... :bday:
just perfect
Аватар
Piqndurnik

Мнение от Piqndurnik »

Как успяхте да се народите толкова за една седмица бре :shock:
И тебе на патерици ще те поливам :D Много здраве и късмет ти желая :D
Наздраве :cool:
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

БоЕВ написа:
Изображение
Тва е монтаж, обаче. Просто нЕма начин да е реална снимката. То и затва са отрязали отражението на фитката във водата, щото щеше да се види само това на клончето... :D

Изображение
Аватар
Глас в пустиня

Благодаря и на вас!

Ънкноу, не мисля ,че е монтаж! Тук си пише всичко подробно.

http://animalphoto.ru/catalogue/detail/ ... em_id=2059

А пък аз ще пусна малко линкове с красоти. 8)
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

Мнение от frisky lioness »

БоЕВ написа:
Наздраве!
Честито приятелю :) С голямо закъснение, но от все сърце ти желая много здраве и късмет! Сбъдване на всичките ти мечти и .......разбира се любов :bday: :friends: :drink:
Изображение

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
Публикувай отговор