До Мармарис и назад - 1

Все същите
Аватар
ELBI

До Мармарис и назад - 1

Мнение от ELBI »

Да намаля глобите....

Пътуването започва от липсата на сън. Искат ни на аерогарата в 2 през нощта, а полетът е около 5. Преценявам, че 2.30-3 е един ужасно ранен час за самолет, който ще излети около 5 и не бъркам, но това не помага да спя повече от час и половина (нещо за хапване, багажа се оказва неподреден, щото до последно някакви други спешни задачи, някаква статия за службата за доредактиране, необходимост от размразяване на хладилника, който играе разни дребни номерца “Няма пък да замразявам дълбоко и ще си стоя влажен”, за което мрачният и не словоохотлив техник дава лекарство по телефона “я го размрази и да стои така една седмица, после ще видим... после го гледам същото, но това тема за друг път). А размразяването идва комплект с почистване – забърсване ... и ето ти го 12 часа, когато гушвам възглавницата. А от тогава до 2 се оказват 10-15 минути, а не както показва циферблата – 2 часа. Нейсе. В 2.30 съм на аерогарата, където нервно се гледа голяма българска група, а на гишетата за чек-ин – никой. Е – някъде към 2.45 – 3 се появиха девойките. Докато тези на скъпите по 4-5 лева сандвичи и вода за 2-3 лева си стояха и прозяваха незабележимо. Българските опашки са известни като пълна противоположност на английските, но и сред тях има екземпляри, които те забавляват ужасно. Пълнички лелки, които мислят, че преборвайки се за пол позишън (първа линия на Формула 1 за тези, които прескачат тази тема в спортните новини) ще им донесе повече слънце на почивното място и по-добра манджичка в самолета. Аз разглеждам тях и всички други индивиди, които прескачат жълтата линия, която не е за прескачане и редене след нея и чакам. Е – минават всичките до болка познати процедури по летището, но да летиш с чартър, където повечето хора или са летели по 1-2 пъти, или са забравили и този си полет е наистина любопитно и далеч по-забавно от полетите по Европата и другаде с натрупали въздушни мили спътници. В края на краищата самолетът излита и оставя по-малко неща, на които да се удивляваш и радваш. Сред тях са счупените седалки на чартъра, но за сметка на това някакъв вид храна в полета – нещо, което е в спомените ми от летенето в Европа, щото сега скръдзите от европейските авиолинии те оставят на сандвич и вода (или бира) и ... книжката ти в ръката (или судокото).

Все пак излизането от терминала на ... как се казваше това място на 70-80 км от Мармарис – хич се не сещам, но няма значение...е приятно и с първата глътка смесен средиземноморски/беломорски въздух ококорваш все още позаспалите си очи към палмите наоколо. Междувременно рускоговорещи туркини и турчета те напътват към съответния автобус, който се оказва също олимпийска цел за не малко от сънародниците ни. Тук вече има повечко смисъл, щото е приятно да седнеш до прозореца или не на последния ред. За щастие има достатъчно места и двучасовия преход започва. Младите хора не разбират руския на гида, но много младите хора са малко в автобуса. Повечето хора пък се цупят на английския, макар и да съм сигурен, че в автобиографията им гордо са записали езика като “fluent”. Гледката около пътя е типично средиземноморска – палми, ниви, тук-таме маслинени масиви, а като стане височинка – иглолистни дървета. Задължителна спирка на средата на пътя и ... шопинг. Жените с усмивки по 24 карата, както и тези на продавачите. Взимам една вода и се разхождам, изчаквайки всеавтобусното разглеждане на магазина. Тръгваме отново и гида дава поредните обяснения за Мармарис и възможностите там. Кога и при кого ще иде за повече подробности (разбирай предложения за разходки около курорта). Вторият час от пътуването минава по-бързо поради сладкодумието на момчето - малко информация за страната домакин, малко за други практични неща (примерно, че спирка е “дурак” и не е обидно да го кажеш на шофьора ... щото на руски си значи “глупак”). Така горе-долу си мина втория час в път и влязохме в Мармарис – спускайки се от планината, която го заобикаля. Отново палми по основните улици и много симпатични хотелчета и къщи. Градчето според мен има някакъв особен чар и мястото е по-приятно и интересно от Анталия (да не говорим за Кушадасъ). По етапно ни разтовариха и автобусът продължи нататък.

В хотела се настанихме по стаите и слязохме в уговорения час (нашият хотел бе първия в списъка на обикалящият гид) да видим дали и кой на каква екскурзия ще ходи. Записахме се за Талян (или беше Далян) - островът на костенурките, като решихме за другите екскурзии да опитаме чрез други посредници. През следващите 2 дена намерихме малко по-изгодни оферти за обиколка на залива край Мармарис на корабче и за разходка до Родос. И за трите места не съжалих и ги препоръчвам горещо на тези, които ще размотават някой ден дупето си в Мармарис.

Вечерята първия ден бе ... чудесна – не крия пристрастията си към турската кухня, като не е никога да не съм опитвал не особено вкусна храна в тази страна, но това е било в рамките на изключенията. Шведската маса бе без шведите, но с доста рускини (или просто рускоговорящи), сръбкини и сърби и множество блудкави англичани и разни други. За щастие това се повтаряше през следващите 6 дни, та не можеше да има и помен от това да си гладен или недохранен.

Плажовете бяха не лоши в града/курорта, но както ни бяха препоръчали – с една маршрутка стигнах до Ичмелер, където всъщност било първото място за хотели и туристи (както ни казаха), като преди повечко от 20 г. там и в цялата околност нямало нищо (е – освен хубавата природа). Морето е наистина много красиво там и чисто – водата е прозрачна, макар и досадните англичанчета и немкини да се опитваха да въведат вълни и мътилка, но за щастие без успех. Лежерното заглеждане бе освен по морето и по близките планини (не особено високи, но все пак планини), които бяха много близо до плажа и комбинацията на двете бе наистина великолепна. Кусурът бе, че по обяд пясъкът става ужасно горещ и макар и да е по-светъл от този на други места в Турция (където тенът е тъмнокафяв), слънчицето си го напичаше порядъчно. Иначе в Мармарис има не малко места за забавления (освен плажните такива) – по крайбрежните улици караоке барове, ресторанти и дискотеки са един до друг и е много вероятно човек при добро желание и компания да си намери това, което би искал. Много добро впечатление освен липсата на много високи сгради и единният архитектурен (макар и модерен) стил остава и чистотата на курорта. Разбира се има магазинчета и ресторантчета – нещо типично за всяко курортно място.

...дали да пиша още - май омръзнах? :blum:
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Ще прочета непременно. Ама снимки няма. Що така?
Айде още една бира глоба. :lol:
Изображение
І

Мнение от І »

Добре, че не можеш да рисуваш... :blum:
:grin:
А снимки? По монокини или по без кини? А?
Аватар
bibilyana

Мнение от bibilyana »

Ей сега ще го прочета всичкото

Но трябва и малко снимки да пуснеш

ние миното лято бяхме там

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
имам още мноооооого снимки ама няма да ви отегчавам повече...
Аватар
Semiramis

Re: До Мармарис и назад - 1

Мнение от Semiramis »

ELBI написа:Да намаля глобите....

:-) непременно
задръж (в скута) музата и сподели (с нас) приличното от преживяното

ПП
Биби, мерси... :-) за виртуалното топване на д-тата ...
:-)
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

vyara написа:Ще прочета непременно. Ама снимки няма. Що така?
Айде още една бира глоба. :lol:
Уджас. Увеличиха ми се налозите :blum: Сори - от догодина съм на 10% плоска глоба.
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Topper Harley написа:Добре, че не можеш да рисуваш... :blum:
Снимах се само по монокини. Без кини - нямам. Сори пич :blum:
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

Еха!!! Искам и аз!

Още! Още! Още!

Наздраве! :wine:
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

bibilyana написа:Ей сега ще го прочета всичкото

Но трябва и малко снимки да пуснеш

ние миното лято бяхме там...имам още мноооооого снимки ама няма да ви отегчавам повече...
Биби - мерси. Потвърждавам, че това е мястото, залива, морето, всичкото...

Глобите ми отпадат. Минавам тънко - демек теб ще те черпя една Ефес :blum: Много добра бира... мммм:cool:
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Semiramis написа:
ELBI написа:Да намаля глобите....

:-) непременно
задръж (в скута) музата и сподели (с нас) приличното от преживяното

ПП
Биби, мерси... :-) за виртуалното топване на д-тата ...
:-)
Това със скута навява на Мъж неприлични мисли...

А ако музата е рускоговоряща и в обхвата на 19-25 - нищо прилично не може да излезе от там...

Така разправят :cool:
Аватар
Semiramis

Мнение от Semiramis »

ELBI написа:
Топър, заслужи си почерпката.
Елби ще ти налее след като пусне снимките (си)
:lol:
І

Мнение от І »

ELBI написа: Това със скута навява на Мъж неприлични мисли...
ВъоПще не ми ги навява. Направо си ги мисля. :cool: :beach:
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Semiramis написа:
ELBI написа:
Снимки на скромна, прекрасна, неповторима особа ... са кът... поради което се сещам, че тук някой говореше за 200 евро.... би било добра цена. Даже за спешъл случаи - може и на живо, гледай Семирамис какво намаление тече в момента :blum:

Мда... добре, спокойно, не се блъскайте, не ми задръствайте сървера от заявки... :cool:
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

ELBI написа:Това със скута навява на Мъж неприлични мисли...

А ако музата е рускоговоряща и в обхвата на 19-25 - нищо прилично не може да излезе от там...

Къде бе?!? От скута на рускинята ли? :shocked::blink::blum:
І

Мнение от І »

ELBI написа: Мда... добре, спокойно, не се блъскайте, не ми задръствайте сървера от заявки... :cool:
Продавам трафик. 200 ЕВРО! :give_m:
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

Topper Harley написа:
ELBI написа: Мда... добре, спокойно, не се блъскайте, не ми задръствайте сървера от заявки... :cool:
Продавам трафик. 200 ЕВРО! :give_m:
Трафикант! Ниеден! :grin:
Аватар
Semiramis

Мнение от Semiramis »

ELBI написа:
Semiramis написа:
ELBI написа:
Снимки на скромна, прекрасна, неповторима особа ... са кът... поради което се сещам, че тук някой говореше за 200 евро.... би било добра цена. Даже за спешъл случаи - може и на живо, гледай Семирамис какво намаление тече в момента :blum:

Мда... добре, спокойно, не се блъскайте, не ми задръствайте сървера от заявки... :cool:

разбрах те от половин дума
падам си по промоции
ПЛАЩАМ
ти си на ход
:blum:
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

Semiramis написа:разбрах те от половин дума
падам си по промоции
ПЛАЩАМ
ти си на ход
То на жените промоции им дай и гледай какво става....:blum:
Аватар
Semiramis

Мнение от Semiramis »

Topper Harley написа:
ELBI написа: Това със скута навява на Мъж неприлични мисли...
ВъоПще не ми ги навява. Направо си ги мисля. :cool: :beach:
не го знаете вица за "Серьожка, тъй жив" - не знам как се пише това, но е реплика на сутринта
ма както сте си решили
Аватар
Semiramis

Мнение от Semiramis »

Remmivs написа:
падам си по промоции
ПЛАЩАМ
ти си на ход

ами!
говоря си!
имидж поддържам, все пак.
в интерес на истината забравих, че трябваше да си тръгвам преди 30 мин
ще преглътна и само ако напише още нещо...
І

Мнение от І »

Semiramis написа: .."Серьожка, тъй жив" -
Опа, опааа... :lol: Прочете за микрометрите и айде на примоцията.
:lol: Има и подвеждащи реклами. :lol: Като оная за "ма`кедонско де`войче" :gigi:
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

Semiramis написа:
Remmivs написа:
падам си по промоции
ПЛАЩАМ
ти си на ход

ами!
говоря си!
напис-напис... :harhar:
Ситият на гладния не вярва...
Bella Ciao
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Semiramis написа:
ELBI написа:
Semiramis написа:
ELBI написа:

разбрах те от половин дума
падам си по промоции
ПЛАЩАМ
ти си на ход
Да не стават задръствания и в банката ми, ще ти пратя ИБАН-а лично ...:blum:

:cool:
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Remmivs написа:
падам си по промоции
ПЛАЩАМ
ти си на ход
Вие - женените - сте на постоянна промоция. За нас - разведените трябва динамика... нови оферти, движение ... :blum:
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Topper Harley написа:
Semiramis написа: .."Серьожка, тъй жив" -
Опа, опааа... :lol: Прочете за микрометрите и айде на примоцията.
:lol: Има и подвеждащи реклами. :lol: Като оная за "ма`кедонско де`войче" :gigi:
ами ... сега нелоялна конкуренция ли правиш? не пускай такива... 200 евро за микрометри - не я подценявай Семирамидата... момиче на място е. Страотно...
Аватар
Semiramis

Мнение от Semiramis »

сър Айвънхоу написа:
Semiramis написа:
Remmivs написа:
падам си по промоции
ПЛАЩАМ
ти си на ход

ами!
говоря си!
напис-напис... :harhar:
охом...
аз май си проведох ориентиращо-допитващ кастинг или така си мисля... :lol:
Благодаря ви за участието!
Одобрените ще получат е-плик с чек и подробности

:kiss:
сладка вечер
І

Мнение от І »

ELBI написа: Да не стават задръствания и в банката ми, ще ти пратя ИБАН-а лично ...:blum:

:cool:
Е го па И`бани ши праща... Що не прати поне веднъж нещо девствено..
:mad:
Аватар
Kent
Обратна връзка:

Мнение от Kent »

...дали да пиша още - май омръзнах? :blum:[/quote]

Благодаря. Пиши, де. Ако има и някоя снимчица по-така:shy:
77. Морските кончета винаги пътуват заедно - хванати опашка за опашка.
І

Мнение от І »

Кент написа: Ако има и някоя снимчица по-така:shy:
Ми нема. Не разбра ли? Имал "само по лентов кабел".. :lol:
Аватар
bibilyana

Мнение от bibilyana »

ELBI написа:
Биби - мерси. Потвърждавам, че това е мястото, залива, морето, всичкото...

Глобите ми отпадат. Минавам тънко - демек теб ще те черпя една Ефес :blum: Много добра бира... мммм:cool:
амии моля моля - тоо обещаването не е кат правенето, ама нищо, че си чакам бирката....да знайш:blum:

аз най накрая прочетох и ще добавя в коментар:
1.Ичмелер е по-добрата част от Мармарис-поне на мен така ми се стори
2. Плажа не струва
3. Морето обаче струва - ооо даже много струва
4. Екскурзиите се намират на 2-3 пъти по-малко пари отколкото ще ви ги предложат от вашата агенция, Критерии за избор - повече морски и по-малко сухопътни преходи
5. Аз лично не бях очарована от храната
6. Като цяло - бива....

Да ви давам ли още снимки? Макар и с архаично фото ние там се оляхме да снимаме

Изображение Ето това е мястото за почивка, за което говори Елби, между Бодрум и Мармарис
това е една карта, която може да е полезна на всички екскурзианти в района
Изображение
айде и един завършек, макар че има още много какво да се каже за това място
Изображение
Последно промяна от bibilyana на 09.08.07, 18:35, променено общо 1 път.
Аватар
Kent
Обратна връзка:

Мнение от Kent »

Ми нема. Не разбра ли? Имал "само по лентов кабел".. :lol:[/quote]

язък:cool::grin:
77. Морските кончета винаги пътуват заедно - хванати опашка за опашка.
Публикувай отговор