Човешкото генетично разнообразие намалява
Човешкото генетично разнообразие намалява
В изследване покриващо пет различни периоди от историята - от 300 преди Христа до наши дни - и географски разпръснати из цяла Европа учените са извлекли митохондриална ДНК от значителен брой индивиди в опит да се определят промените в разнообразието. Резултатите, публикувани в кралското научно списание, са интригуващи най-малкото. Преди 1700 години трима от пет души са принадлежали към различен хаплотип (нещо като половината от генетичния ни набор). В съвременна Европа това число е е един на трима (или 60% към 33% б.пр.). Изследователите обвиняват комбинацията от чума, селекцията на доминиращи родове и културно предизвикани изкривявания. Също така те (изследователите) смятат, че е необходимо да се извърши още доста работа, но е неясно дали това включва археология или експерименти с отместване на данните в местното женско население.
Re: Човешкото генетично разнообразие намалява
Ке? Нещо не разбрах...Remmivs написа:или експерименти с отместване на данните в местното женско население.
- Green Light
Няма нищо, което интуитивно и сама да не усещаш. Братото, по неговия си начин иска да каже че треа да се чукаме повече, по- често и по- разнообразно.vyara написа:Ке? Нещо не разбрах...Remmivs написа:или експерименти с отместване на данните в местното женско население.
П.П. Питката, например замалко да го направи с циганин на Витошка в час пик. Честна дума, питай го
Добре, харесваш ми днескаGreen Light написа:Няма нищо, което интуитивно и сама да не усещаш. Братото, по неговия си начин иска да каже че треа да се чукаме повече, по- често и по- разнообразно.vyara написа:Ке? Нещо не разбрах...Remmivs написа:или експерименти с отместване на данните в местното женско население.
П.П. Питката, например замалко да го направи с циганин на Витошка в час пик. Честна дума, питай го
Най-вече по-разнообразно.
Tц, не е това. Ако беше това, то данните на местното женско население изобщо не са се намествали.Green Light написа:Няма нищо, което интуитивно и сама да не усещаш. Братото, по неговия си начин иска да каже че треа да се чукаме повече, по- често и по- разнообразно.vyara написа:Ке? Нещо не разбрах...Remmivs написа:или експерименти с отместване на данните в местното женско население.
Според мен ще отместват някъде данните заедно с местното женско население.
Обаче къде?
Panta rhei...
Мнемозина написа: Според мен ще отместват някъде данните заедно с местното женско население.
Обаче къде?
vyara написа:Мнемозина написа: Според мен ще отместват някъде данните заедно с местното женско население.
Обаче къде?
навсякъде, за всеки случай