интересно ми е склонни ли сте да живеете на кредит

Все същите
Аватар
maggot
BOFH

Мнение от maggot »

Мчи зави си си.
Но въпреки това, по един начин се събират пари целевО - много по-бавно е и много повече имаш ищах да ги изхарчиш за нещо друго, а по съвсем друг начин си управляваш разходите, когато знаеш, че нямаш избор и така или иначе някой ще ти откъсне залъка за да си прибере парите дето ти е дал.

Така че - аз съм на кредити от ... не помня вече колко години... и хич не се чувствам прецакана.
Има хора, в които живее Бог. Има хора, в които живее дяволът. А има и хора, в които живеят само глисти.
--------------------------------------------------------
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Re: Влагай парите

Мнение от Remmivs »

Dark написа:честно казано очаквах нещо по-лесно :?

тоз начин го знам, ама много нерви и неспане бе.......
Eх, Дарки...
Лесните работи или отдавна са се свършили или някой друг ги е налапал вече...
Ама ние сме бойци, не ли? :D
Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

vyara написа:
И на мен ми беше трудно, но ми беше от полза. Дори да мога, няма да сервирам на децата си всичко на тепсия. Това е мечешка услуга.
чакай, ако осигуря стипендия на щерката която иска да става лекарка за времето на следването това ще бъде мечешка услуга според теб?

щото според мен не
Изображение
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

vyara написа:И на мен ми беше трудно, но ми беше от полза. Дори да мога, няма да сервирам на децата си всичко на тепсия. Това е мечешка услуга.
Аз също съм бачкал. Обаче наистина зависи от следването. Има неща, които не позволяват да се работи. Или ще е мужду двата стола.
Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

maggot написа:Мчи зави си си.
Но въпреки това, по един начин се събират пари целевО - много по-бавно е и много повече имаш ищах да ги изхарчиш за нещо друго, а по съвсем друг начин си управляваш разходите, когато знаеш, че нямаш избор и така или иначе някой ще ти откъсне залъка за да си прибере парите дето ти е дал.

Така че - аз съм на кредити от ... не помня вече колко години... и хич не се чувствам прецакана.
начи кат си притиснат до стената действаш по-разумно :lol:
Изображение
Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

Remmivs написа:
vyara написа:И на мен ми беше трудно, но ми беше от полза. Дори да мога, няма да сервирам на децата си всичко на тепсия. Това е мечешка услуга.
Аз също съм бачкал. Обаче наистина зависи от следването. Има неща, които не позволяват да се работи. Или ще е мужду двата стола.
и ще стнаше посредствен някакъв си, дето едва ще си избутал, дето няма да е информиран за най-новото, абе почти кръгла нула с две думи....

а работата и тя ще страда.....
Изображение
Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

Remmivs написа: Ама ние сме бойци, не ли? :D
сме, сме

след малко слагам бойните доспехи и отивам на бойното поле :lol:
Изображение
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Dark написа:
vyara написа:
И на мен ми беше трудно, но ми беше от полза. Дори да мога, няма да сервирам на децата си всичко на тепсия. Това е мечешка услуга.
чакай, ако осигуря стипендия на щерката която иска да става лекарка за времето на следването това ще бъде мечешка услуга според теб?

щото според мен не
По-горе казах, че като учиш медицина няма как да работиш.
После казах, "ако има възможност и желание". Според зависи е.
Но като цяло децата не трябва да се гледат в саксия и всичко да им се дава наготово.
Изображение
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

vyara написа:По-горе казах, че като учиш медицина няма как да работиш.
После казах, "ако има възможност и желание". Според зависи е.
Но като цяло децата не трябва да се гледат в саксия и всичко да им се дава наготово.
Това последното е така. Спор няма. Че и първото. :D
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

Dark написа:сме, сме

след малко слагам бойните доспехи и отивам на бойното поле :lol:
Strenght and honour!
Аватар
maggot
BOFH

Мнение от maggot »

Dark написа: начи кат си притиснат до стената действаш по-разумно :lol:
А, виж как го каза с две думи! :good:
Има хора, в които живее Бог. Има хора, в които живее дяволът. А има и хора, в които живеят само глисти.
--------------------------------------------------------
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
Гост

Мнение от Гост »

Аналогичен случай.Започнах да работя от летните ваканции 10 клас. Следването също.Колко ми е било от полза незнам. Докато се обърна и "младежките" ми години изтекоха през пръсти. Баща ми беше решил, че въпреки възможностите си ще ме хвърли на вълците сама да се оправям. Помисли добре преди да подложиш децата си на такова нещо. Ранното узряване води до големи пропуски, натоварване и изхабяване. Ако имам хлапета някой ден - няма да им го причиня. Моят живот ще мине трудно - поне след мен да са по-добре.
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Anonymous написа:
Аналогичен случай.Започнах да работя от летните ваканции 10 клас. Следването също.Колко ми е било от полза незнам. Докато се обърна и "младежките" ми години изтекоха през пръсти. Баща ми беше решил, че въпреки възможностите си ще ме хвърли на вълците сама да се оправям. Помисли добре преди да подложиш децата си на такова нещо. Ранното узряване води до големи пропуски, натоварване и изхабяване. Ако имам хлапета някой ден - няма да им го причиня. Моят живот ще мине трудно - поне след мен да са по-добре.
Не знам.. Гордея се с това, че каквото съм постигнала, съм го постигнала благодарение на себе си. Никога не съм мислила, че някой ми е длъжен в този живот.
Изображение
Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

vyara написа:
Не знам.. Гордея се с това, че каквото съм постигнала, съм го постигнала благодарение на себе си. Никога не съм мислила, че някой ми е длъжен в този живот.
ми аз познавам бая народ изучил се спокойно и качествено. всичкия тоя народ също се гордее със себе си.

не мисля че е задължително да преминеш през ебаси препятствията, да се гърчиш, мъчиш и страдаш за да се гордееш с постиженията си.

и кат стигнеш от точка А до точка Б използвайки всевъзможни методи установявш, че и съседа е стигнал, ама със совалка за 10 пъти по-малко време

аз не мисля, че трудно детство и трудна младост са НДУ за да се получи свестен човек.
Изображение
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Dark написа:
vyara написа:
ми аз познавам бая народ изучил се спокойно и качествено. всичкия тоя народ също се гордее със себе си.

не мисля че е задължително да преминеш през ебаси препятствията, да се гърчиш, мъчиш и страдаш за да се гордееш с постиженията си.

и кат стигнеш от точка А до точка Б използвайки всевъзможни методи установявш, че и съседа е стигнал, ама със совалка за 10 пъти по-малко време

аз не мисля, че трудно детство и трудна младост са НДУ за да се получи свестен човек.
Не е задължително, разбира се. Аз нямах друг избор. Но пак повтарям, доволна съм, че беше така.
Изображение
Jolee

Мнение от Jolee »

vyara написа:
Anonymous написа:
Оф това бях аз, но нещо не съм се регнала явно.

Никой не е длъжен права си. За гордостта спор няма. Но в този живот ако прекалено дълго разчитаме единствено и само на себе си ... ще си живеем сами. А това на теория е възможно, но на практика...отвратително.
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Jolee написа:
vyara написа:
Anonymous написа:
Оф това бях аз, но нещо не съм се регнала явно.

Никой не е длъжен права си. За гордостта спор няма. Но в този живот ако прекалено дълго разчитаме единствено и само на себе си ... ще си живеем сами. А това на теория е възможно, но на практика...отвратително.
Не единствено и само, а преди всичко. Всяка помощ е добре дошла, особено ако е навременна. Но неволята също учи. Абе живот. На кой както му се случи в крайна сметка.
Последно промяна от vyara на 26.09.06, 09:54, променено общо 1 път.
Изображение
Jolee

Мнение от Jolee »

Dark написа:

Напълно съгласна. В много отношения мисля, че щях да съм по- полезна на себе си и на околните ако не ми се беше налагало да се нагърбвам преждевременно със задължения на голям човек.
Сега връщане назад няма.Така си остават едни неща, които няма как да наваксам или изживея пълноценно. Просто защото им е минало времето.
Аватар
Пенчо Заека
Обратна връзка:

Re: интересно ми е склонни ли сте да живеете на кредит

Мнение от Пенчо Заека »

Dark написа:или предпочитате да харчите нещо което имате
Кредит? Никога. Безвъзмездна помощ бих приела, обаче
Ако се разболееш и до два месеца не умреш, значи ще живееш.
Аватар
графинята

Мнение от графинята »

Който има харчи,който няма взема на кредит.
Кредитните карти са удобство ако пътуваш или се налага да харчиш по-вече от това което имаш.
Ангажимента да изплатя нещо след 3, 5 или по-вече години ми убива желанието да го имам.Жилищата правят изключение само поради факта че сумите са несъбираеми на практика.
Нищо лично, само изказах мнение!
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

графинята написа:Който има харчи,който няма взема на кредит.
Кредитните карти са удобство ако пътуваш или се налага да харчиш по-вече от това което имаш.
Ангажимента да изплатя нещо след 3, 5 или по-вече години ми убива желанието да го имам.Жилищата правят изключение само поради факта че сумите са несъбираеми на практика.
Я, мразещата руски език фърфиня се е домъкнала! :x :bad:
Персона нон грата си за мен- да знаеш!
Да го уточним предварително искам!
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда!

Изображение
Аватар
Stranniche
Обратна връзка:

Мнение от Stranniche »

Jolee написа:
Просто страдам от идеята, че "утре" може и да няма затова най-безотговорно го живея сега. И си плащам за този ми начин на мислене. Но плащам с пари, а не с тревоги и угризения.
Аз пък страдам от идеята, че утре може и да нямам пари - да си платя кредита... Всичко се случва... И тогава :swoon: ?
Предпочитам да съм спокойна - и свободна. Не искам при всяко решение - за поемане и смяна на работа, за пътуване и пр. да се съобразявам с тегнещите ми дългове.
Аватар
Stranniche
Обратна връзка:

Мнение от Stranniche »

vyara написа:
Jolee написа:
vyara написа:
Anonymous написа:

Не единствено и само, а преди всичко. Всяка помощ е добре дошла, особено ако е навременна. Но неволята също учи. Абе живот. На кой както му се случи в крайна сметка.

Аз учих в един от най-скъпите градове в света и в последните години работих на 4 места като ненормална - прибирах се по нощите, нямах и свободни съботи и недели, а накрая трябваше да защитя и дисертация, така че за дълъг период от време не ми се събираха повече от 4 часа сън на денонощие. Баща ми - явно притеснен - издейства кредит срещу това като се върна в България да работя не знам си колко си години в една болница, но аз отказах. 1/ това ми отнемаше свободата да реша какво да правя след завършването и 2/ нямаше да имам това самочувствие, че се справям с трудностите, каквото придобих след цялата тази история. :D
Ами... успях се без кредити, наистина страшно преуморена :hang: , но добила смелост, че "мога" :blum: .
Така се случи, че ако бях приела този кредит, нямаше да мога да се омъжа там, където ми е бил късмета :serenade: .
Абе... че всичко е шарено.

Ще се опитвам да възпитавам децата си в самостоятелност и независимост, но и да им помагам според случая... дано намеря мярата.
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Dark написа:или предпочитате да харчите нещо което имате
Пиша без да чета предните мнения. Трябва да се разграничават нещата- писането е едно, четенето съвсем друго, тва сме си го говорили. Ако повтарям нечие мнение, значи тва преди моето не се брои.
Та за кредита- ако ти трябва да изкарваш пари от него (бизнес, изгодна покупка) значи е полезен. Ако е джет кредит от технополис за джиесем за два бона - само се набутваш. Граничните варианти са интересни. Ако искаш(моя случай) да строиш вила: без кредит ще обезкървя банковите си сметки => ядове и години живот на ръба, с кредит- тая вила ми излиза златна. Значи трябва да избера банка, момент и вид кредит и да се пазаря. Ако не намеря изгоден начин най- умно е да изоставя идеята за вила. Така мисля аз.
Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

Green Light написа: Пиша без да чета предните мнения. Трябва да се разграничават нещата- писането е едно, четенето съвсем друго, тва сме си го говорили. Ако повтарям нечие мнение, значи тва преди моето не се брои.
Та за кредита- ако ти трябва да изкарваш пари от него (бизнес, изгодна покупка) значи е полезен. Ако е джет кредит от технополис за джиесем за два бона - само се набутваш. Граничните варианти са интересни. Ако искаш(моя случай) да строиш вила: без кредит ще обезкървя банковите си сметки => ядове и години живот на ръба, с кредит- тая вила ми излиза златна. Значи трябва да избера банка, момент и вид кредит и да се пазаря. Ако не намеря изгоден начин най- умно е да изоставя идеята за вила. Така мисля аз.
за кредита и правенето на пари ок, то си е като покупко-продажба и в края се появява прим-а

за вилата - може ли да кажа? няма смисъл, има толкова места под слънцето на които да се иде. и без ядове общо взето.
Изображение
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Stranniche написа:
vyara написа:
Jolee написа:
vyara написа:
Anonymous написа:

Аз учих в един от най-скъпите градове в света и в последните години работих на 4 места като ненормална - прибирах се по нощите, нямах и свободни съботи и недели, а накрая трябваше да защитя и дисертация, така че за дълъг период от време не ми се събираха повече от 4 часа сън на денонощие. Баща ми - явно притеснен - издейства кредит срещу това като се върна в България да работя не знам си колко си години в една болница, но аз отказах. 1/ това ми отнемаше свободата да реша какво да правя след завършването и 2/ нямаше да имам това самочувствие, че се справям с трудностите, каквото придобих след цялата тази история. :D
Ами... успях се без кредити, наистина страшно преуморена :hang: , но добила смелост, че "мога" :blum: .
Така се случи, че ако бях приела този кредит, нямаше да мога да се омъжа там, където ми е бил късмета :serenade: .
Абе... че всичко е шарено.

Ще се опитвам да възпитавам децата си в самостоятелност и независимост, но и да им помагам според случая... дано намеря мярата.
Да ти кажа - тази гордост не ми е чужда и на мене. Обичам да се хваля а най- голяма ми хвалба е че постигам всичко сам. Но сега (на 38 ) престарял и мъдър, като погледна назад си мисля че това е било прекаленои и излишно надуване. Имаше разговори от сорта "не искам помощ, сам ще се оправя в живота, тоя живот си е мой" и т.н. И защо се пита в задачата? за да стигна пак там, ама с години забавяне. Та ако срешна мене си, преди двайсет години ще си кажа - лапе, взимай всичко и използвай всички, колкото можеш повече, така се пести време.
Иначе браво на тебе! нали ти викам и аз съм същото магаре(ама съм си учил в МЕИ, де)
П.П. Ти като каза "най- скъпия град" и веднага си помислих за Лас Вегас. Уроци в казиното...

П.П.П. Хе осем със скоба е ухилена муцуна 8) значи [скоба -триjсет и осем- скоба] е (38) Майтапчийска възраст
Последно промяна от Green Light на 28.09.06, 08:35, променено общо 1 път.
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Dark написа:
Green Light написа: Пиша без да чета предните мнения. Трябва да се разграничават нещата- писането е едно, четенето съвсем друго, тва сме си го говорили. Ако повтарям нечие мнение, значи тва преди моето не се брои.
за кредита и правенето на пари ок, то си е като покупко-продажба и в края се появява прим-а

за вилата - може ли да кажа? няма смисъл, има толкова места под слънцето на които да се иде. и без ядове общо взето.
Ми щото местенцето ми е съвсем близо и мога цяло лято да съм там с Бейби&sons. Направо от там ще си ходя на работа. Полянка, беседка, външна камина, цветенца из двора, купони е такива работи...
Аватар
lilly

Мнение от lilly »

Предпочитам кредита - причините са много, но по-важните са:
1. Когато ми трябват пари на момента е по-силно, отколкото да имам пари, които не ми са толкова важни
2. Инфлацията винаги компенсира лихвите и по-добре да работя и да плащам по малки порции, отколкото да спестявам за някакво неясно бъдеще, когато незнам дали спестените пари ще ми свършат работа
Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

GreenLight написа:
Да ти кажа - тази гордост не ми е чужда и на мене. Обичам да се хваля а най- голяма ми хвалба е че постигам всичко сам. Но сега (на 38) престарял и мъдър, като погледна назад си мисля че това е било прекаленои и излишно надуване. Имаше разговори от сорта "не искам помощ, сам ще се оправя в живота, тоя живот си е мой" и т.н. И защо се пита в задачата? за да стигна пак там, ама с години забавяне. Та ако срешна мене си, преди двайсет години ще си кажа - лапе, взимай всичко и използвай всички, колкото можеш повече, така се пести време.....
да, щото както бях писала по-горе съседа със совалката е там 10 пъти по-бързо

а аз съм пълзяла, тичала, скачала, заобикаляла, падала в пропасти, бурното море и т.н. и все с гордо вдигната глава

съвсем си прав, сега като се обърна смисъл няма, резултата е важен. не е само пътя.
Изображение
Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

Green Light написа: Ми щото местенцето ми е съвсем близо и мога цяло лято да съм там с Бейби&sons. Направо от там ще си ходя на работа. Полянка, беседка, външна камина, цветенца из двора, купони е такива работи...
всяко следващо местенце е грижа
Изображение
Аватар
Strunz

Мнение от Strunz »

lilly написа:Предпочитам кредита - причините са много, но по-важните са:
1. Когато ми трябват пари на момента е по-силно, отколкото да имам пари, които не ми са толкова важни
2. Инфлацията винаги компенсира лихвите и по-добре да работя и да плащам по малки порции, отколкото да спестявам за някакво неясно бъдеще, когато незнам дали спестените пари ще ми свършат работа
Таквоз умно на мен си се метнало
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Dark написа:
Green Light написа: Ми щото местенцето ми е съвсем близо и мога цяло лято да съм там с Бейби&sons. Направо от там ще си ходя на работа. Полянка, беседка, външна камина, цветенца из двора, купони е такива работи...
всяко следващо местенце е грижа
Де да знам, Дарки. сигурно ще се счупя от грижи покрай тая вила, обаче мръсотията в София направо ме смачква. Тая прах, строежи, дупки ми развалят настроението и ставам зъл с дни. Не знам защо станах такъв, едно време като че не ми пукаше толкова. Та няколко месеца извън Софето, мисля, че ще са ми като балсам
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Точка едно не я разбирам много, ама ако е че свежите пари веднага на момента вършат страхотна работа, значи съм съгласен. Обаче втората причина просто не е вярна. Да не си мислиш, че банките спят за тая инфлация и хич не се сещат за нея?
Аватар
Strunz

Мнение от Strunz »

Green Light написа:
Точка едно не я разбирам много, ама ако е че свежите пари веднага на момента вършат страхотна работа, значи съм съгласен. Обаче втората причина просто не е вярна. Да не си мислиш, че банките спят за тая инфлация и хич не се сещат за нея?
Идеята на точка 1 е, че ако точно днес ще спиш с най-готината мадама на света и нямаш грам лев да си купиш кило презервативи можеш да вземеш 10 лв назаем и да ти дойдат дюшеш, а после да ги връщаш по 2 лв на ден като намалиш цигарите например.
А алтернативата да ги нямаш парите днес и да я изведеш на разходка да ритате камъни по улиците, а да имаш 10 лв на Коледа в чорапа не те устройва :)
Аватар
lilly

Мнение от lilly »

Green Light написа:
Правилно си я разбрал точка едно, а по точка две Щрунц ти я е обяснил - има някои неща, които ако ги имаш след години няма такава сила. Примерно жилищен кредит - сметни си наемите + спестяванията и ги съпостави с кредита+лихвите+инфлацията ;)
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Strunz написа:
Green Light написа:
Идеята на точка 1 е, че ако точно днес ще спиш с най-готината мадама на света и нямаш грам лев да си купиш кило презервативи можеш да вземеш 10 лв назаем и да ти дойдат дюшеш, а после да ги връщаш по 2 лв на ден като намалиш цигарите например.
А алтернативата да ги нямаш парите днес и да я изведеш на разходка да ритате камъни по улиците, а да имаш 10 лв на Коледа в чорапа не те устройва :)
Ясно, значи. Така я разбрах и аз. Веднага избирам мадамата, нема а се циганиме за десет кинта
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

lilly написа:Примерно жилищен кредит - сметни си наемите + спестяванията и ги съпостави с кредита+лихвите+инфлацията ;)
Както и да ги смяташ, кредита ти срува пари, мадам. Тежи. Може би алтернативата(наеми, както много добре казваш) тежи повече, но при всички случаи си плащаш. Наивно е да си мислиш, че някой ти прави услуга или е пропуснал някоя подробност (не че ти си мислиш така, просто лаф да става). Искаш пари сега- заповядай, взимай! , ето ти и сметката!, оправяй се!
Аватар
Strunz

Мнение от Strunz »

Green Light написа:
Strunz написа:
Green Light написа:
Ясно, значи. Така я разбрах и аз. Веднага избирам мадамата, нема а се циганиме за десет кинта
Забелязал съм, че когато давам примери със секс всички ме разбират:)
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

Green Light написа:
lilly написа:Примерно жилищен кредит - сметни си наемите + спестяванията и ги съпостави с кредита+лихвите+инфлацията ;)
Както и да ги смяташ, кредита ти срува пари, мадам. Тежи. Може би алтернативата(наеми, както много добре казваш) тежи повече, но при всички случаи си плащаш. Наивно е да си мислиш, че някой ти прави услуга или е пропуснал някоя подробност (не че ти си мислиш така, просто лаф да става). Искаш пари сега- заповядай, взимай! , ето ти и сметката!, оправяй се!
Ами то със всичко е така. Не ли? За нещата свързани с пари говоря. Халка - яйце - измерване...
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

Strunz написа:Забелязал съм, че когато давам примери със секс всички ме разбират:)
Ади дай един без секс. Че аз пък друго съм забелязъл. :P
Публикувай отговор