Родословие - за или против
- Green Light
И къде е "против"? Какво да е?
"Не се интересувам от прадедите си! Те са си като всички останали. Тва дето вестниците пишат за Жоро павето не се отнася за нас"
"Кой е от село, бе!"
"Те ше ми кажат на мене че приличам на съседа"
Капинчо, задаваш отговори, старче.
Моят род в журналистически коментари:
Доказателството че телевизията може да замести три хранения на ден беше изнамерено в софийско семейство. Децата на Бейби и Грин Светофарови прекарали втренчени повече от....
Двама братя откриват тайната на вечния живот. Талантливите младежи намират връзката между чипс, шоколад, обездвижване и метаболизма на Матусал
през..... година Карина Фикс-Зеленова обединява психоанализата с генното инженерство и открива пътя за свръхчовека на Нитше. Младата дама.... съпруга си във фикус който незабавно отговарял на всеки въпрос, по начина който най- много импонирал на съпругата му. Двамата изкарали 99,9 точки по теста щастливи ли сте на авторитетното списание Шок с издател Граф New'Калиосторо
Годината е ... сред първите преселници на Алфа кентавър са представители на Светофарови.
..... славни дни - първата връзка с извънземни. Коренните жители на Алфа кентавър търсят убежище
"Не се интересувам от прадедите си! Те са си като всички останали. Тва дето вестниците пишат за Жоро павето не се отнася за нас"
"Кой е от село, бе!"
"Те ше ми кажат на мене че приличам на съседа"
Капинчо, задаваш отговори, старче.
Доказателството че телевизията може да замести три хранения на ден беше изнамерено в софийско семейство. Децата на Бейби и Грин Светофарови прекарали втренчени повече от....
Двама братя откриват тайната на вечния живот. Талантливите младежи намират връзката между чипс, шоколад, обездвижване и метаболизма на Матусал
през..... година Карина Фикс-Зеленова обединява психоанализата с генното инженерство и открива пътя за свръхчовека на Нитше. Младата дама.... съпруга си във фикус който незабавно отговарял на всеки въпрос, по начина който най- много импонирал на съпругата му. Двамата изкарали 99,9 точки по теста щастливи ли сте на авторитетното списание Шок с издател Граф New'Калиосторо
Годината е ... сред първите преселници на Алфа кентавър са представители на Светофарови.
..... славни дни - първата връзка с извънземни. Коренните жители на Алфа кентавър търсят убежище
-
Дядо Капинчо
Дали има смисъл да се интересуваш и събираш информация за рода си или това е изгубено време. Някои сматат, че дори е вредно, защото пречи на гледането напред. Исках да разбера вие какво мислите - дали сте за ровенето в миналото на рода или против такова занимание.
Ми ,лично не бих имала време да се занимавам с това .
когато ми остане малко свободно време,ще ми е интересно да събера "доказатества".
Макар че е по-приятно да събирам сведения от живи хора-връстници на времето.
ама де ти!
историята на село и тази в града на рода на баща ми и съответно на майка ми са коренно различни.
Като приказка я разказваше дядо ми навремето.
Родова памет в най-чист вид.
без да се ровя по регистри и пр.
Как баба ми е пристанала на дядо ми ( аз май оттам такава влюбчива съм се пръкнала...;)..) и пр.
Абсолютно изчистени,първични,патриархални отношения.Така както е в "Гераците".
Историята на "градския род"...ми напомняше нещо средно между "Железният светилник " и "Тютюн".
тааа...интересно е,ама не е прошнуровано и пронумеровано.
Ми ,лично не бих имала време да се занимавам с това .
когато ми остане малко свободно време,ще ми е интересно да събера "доказатества".
Макар че е по-приятно да събирам сведения от живи хора-връстници на времето.
ама де ти!
историята на село и тази в града на рода на баща ми и съответно на майка ми са коренно различни.
Като приказка я разказваше дядо ми навремето.
Родова памет в най-чист вид.
без да се ровя по регистри и пр.
Как баба ми е пристанала на дядо ми ( аз май оттам такава влюбчива съм се пръкнала...;)..) и пр.
Абсолютно изчистени,първични,патриархални отношения.Така както е в "Гераците".
Историята на "градския род"...ми напомняше нещо средно между "Железният светилник " и "Тютюн".
тааа...интересно е,ама не е прошнуровано и пронумеровано.
kapincho написа:Това честно не го разбрах.Green Light написа:Моят род в журналистически коментари:
- Глас в пустиня
Re: Родословие - за или против
Ха, пък един братовчед на баба ми се преселва в монтанско, заради глината, няколко поколения вече сръчни грънчари.kapincho написа: Тези пахари са ги правили един мой дядо и един чичо по съребрена линия от рода на баща ми
- Глас в пустиня
Късно живееш бате, в повечето къщи баните са като в "апартамент", в много има и тоалетни, но външната тоалетна си е външна...Някак не е уютно да се изхождаш по голяма нужда на една врата разстояние от помещението в което се храниш...kapincho написа:
Аз пък си мечтая не да е като на село, а ДА Е на село. Е банята ще е като в апартамента, не на двора, но иначе...
- Глас в пустиня
Грин, кво си пил?:shocked:Green Light написа:
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Интересна тема, но за жалост ...............kapincho написа:Да ви питам, вас младите, какво ви е отношението към писаното родословие отвъд вашите преки баба и дядо?
Интересува ли ви? Ако да, само занимателна приказка ли е или нещо повече? Важно ли е какви са били прадедите ви или е важно само какви сте вие сега? Вярно ли е, че когато човек започне да се обръща все по-често към миналот си, значи остарява?
малко време:(:crying:
Интересува ме. Мисля, че едва ли има човек, който да не се е интересувал от корените си.
По-скоро ме интересува, не кои са били, а какви всъщност като хора. Не знам много за дедите си и колкото по-назад във времето се връщам, толкова по-малко знам:?
Тези дни ще се опит и аз да пусна стари семейни снимки:-)
Аз съм европейка и пра-пра-пра (не знам колко пъти "пра"

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
- Green Light
Сега ли? Кафе. Вчера ъъъ чай, кафе, 3 л вода. Май тва. Трезвен като краставичкаБоЕВ написа:Грин, кво си пил?:shocked:Green Light написа:
- Green Light
ч алоу, аз да знаех че на анализ ше го подлагаш щях и фформули да ффключа.kapincho написа:Дали има смисъл да се интересуваш и събираш информация за рода си или това е изгубено време. Някои сматат, че дори е вредно, защото пречи на гледането напред. Исках да разбера вие какво мислите - дали сте за ровенето в миналото на рода или против такова занимание.Green Light написа:И къде е "против"?
Да, моят си отговор е ясен още в това, че задавам въпроса, но нищо не пречи на вашите да са различни.Green Light написа:Капинчо, задаваш отговори, старче.
Това честно не го разбрах.Green Light написа:Моят род в журналистически коментари:
ххуморист, разбираш ли. а вяра па, не я е срам и боев и него
- frisky lioness
- Обратна връзка:
-
Дядо Капинчо
...
Последно промяна от Дядо Капинчо на 18.11.08, 19:27, променено общо 1 път.
- сър Айвънхоу
На кръстоносеца сигурно има направо клип! Когато е паднал от коня, защитавайки Балфуин!kapincho написа:
Ако можеш да пратиш и една на кръстоносеца...
Ситият на гладния не вярва...
Bella Ciao
Bella Ciao
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Този ще ми е интересно и на мен да го видя:rotfl24::rotfl24::rotfl24:kapincho написа:Ако можеш да пратиш и една на кръстоносеца...
Ще пусна и мои

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
-
Дядо Капинчо
...
Последно промяна от Дядо Капинчо на 18.11.08, 19:28, променено общо 1 път.
Аз може би не трябва да отговарям, щото не принадлежа към "вас младите", ала така и така съм тук...kapincho написа:Да ви питам, вас младите, какво ви е отношението към писаното родословие отвъд вашите преки баба и дядо?
Интересува ли ви? Ако да, само занимателна приказка ли е или нещо повече? Важно ли е какви са били прадедите ви или е важно само какви сте вие сега? Вярно ли е, че когато човек започне да се обръща все по-често към миналот си, значи остарява?
И малка сантиментална илюстрация - прародителите ми буквално в калта, преди 107 години.
...
Отношението ми е чудесно - разбира се, че е интересно и любопитно да знаеш до където и колкото може за преките си баби, дядовци и т.н. Интересува ме, но ... е наистина като занимателна приказка. Е - би могло да бъде и някакъв морален ангажимент, но човек ако иска или си намира произволен такъв или игнорира подобни.
За важно - не е кой знае колко важно кой е бил какъв и кога. Важно е ти какъв си сега, утре. Дедите ти, родителите ти нито мислят вместо теб (правили са го до известно време, но ... това е друга тема), нито вършат нещата или говорят вместо теб. Ерго - най-важно е ти какво говориш и правиш.
Вярно е, че като си много млад няма никаква причина да се обръщаш към миналото - просто защото знаеш толкова малко от настоящето и животът ти предлага ужасно много неща. Е - има хора, които си обичат да поглеждат назад (говорим само за любопитство) и това е ОК. Та ... когато напреднеш с годините и повечето неща някак си не са така нови, интересни или изненадващи - да - имаш време да погледнеш и назад, да потърсиш връзки и обяснения и в миналото и т.н. и т.н.
Такива ми ти работи.
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.