............

Все същите
Аватар
Ън
Обратна връзка:

............

Мнение от Ън »

............
Последно промяна от Ън на 28.06.08, 21:34, променено общо 2 пъти.
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда!

Изображение
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Мълчим си, защото "кат си пееш, Пенке ле" и така нататък.

Както виждаш, от всичките медийни скандали по такъв повод трайно се задържа вниманието и се повтаря непрекъснато само този около Елена Костова.
Всичко останало минава и се забравя.
Panta rhei...
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

Мнемозина написа:Мълчим си, защото "кат си пееш, Пенке ле" и така нататък.
Значи сме си заслужили заслуженото...
Но не и аз!
Аз съм "пеел" много. Но като съм пял сам, естествено, не са ме чували...
Но само, ако...

Изображение
Аватар
doktorka

ако?

Мнение от doktorka »

[unknown] написа:
Мнемозина написа:Мълчим си, защото "кат си пееш, Пенке ле" и така нататък.
Значи сме си заслужили заслуженото...
Но не и аз!
Аз съм "пеел" много. Но като съм пял сам, естествено, не са ме чували...
Но само, ако...
запеем всички?
ще настане хаос и какафония...

затова както казах на Змею вчера...
с мачетето...
не с картечница...
с мачететто,че е "по-искрено и лично"...
Аватар
Stranniche
Обратна връзка:

Re: Защо си мълчим когато фактите говорят?!!

Мнение от Stranniche »

[unknown] написа:Много сериозни теми сте взели да пускате във форума напоследък...
За съдбата, за доверието, за икономиката, за еволюцията...
Всичко това ме интересува много, разбира се....
Но поглеждайки назад към досегашният си живот, виждам, че най- много ми е пречила и най- много ме е дразнела шуро-баджанащината в България.
И предполагам, не само мене. Мисля даже, че това е основният проблем в БГ!
Едва ли и вие не я виждате!
Тя е навсякъде. От върховете на властта, та до най- дребното предприятие, фирмичка...
Ето, да ви дам пример в моята сфера:
От години Медицинска Академия я наричат "Семейната Академия" Там са няколко клана, които се самовъзпроизвеждат непрекъснато. И в двата факултете- медицински и стоматологичен. Лично аз съм ощетен от това. 99-та година кандидатствах за асистенско място по ортопедия в СФ. Всички ми се присмиваха- "Къде си тръгнал бе, будала?! Мястото е за еди- кой си..."
Въпреки всичко се явих на конкурса.
Естествено, спечели този, за когото беше определено. И още по- точно- синът на бившия декан...

Знаете ли кой е шеф на Пловдивската РЗОК?
- Синът на ректора на ВМИ.
Знаете ли кой е шеф на НЗОК?
- Сестрата на Илиана Йотова.
Нужно ли е да продължавам...

Ама явявали се на конкурси. ..
Ама видите ли, те са по- кадърни...
Е, как тъй става, че техните роднини са най- кадърните, бе???
Конкурс е мръсна дума1 Да знаете!
Това са само факти!
Та въпросът ми е: ЗАЩО МЪЛЧИМ КОГАТО ФАКТИТЕ ГОВОРЯТ?!
А???

И да работиш в медиите, някой от редакцията ще ти спре материала :secret: . И по-скоро на теб ще ти резнат главичката, отколкото на нечие величие и неговите отрочета.
Всъщност дори и да говорим, както е казал народът: "Кучетата си лаят, керванът си върви".
Чувството за безсилие у нас ме е сполитало неведнъж... :wand:
Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

тъй тъй

таз тема ми беше много при сърце лятото :(

покрай страстта на големия към футбол, установих с изумление, че майсторството в тоз спорт е заложено в гените и се предава пряко по мъжка линия. извън "футболните" родове няма шанс, просто няма

мислила съм си, че децата ми биха се реализирали по-лесно в сферата в която ние работим - най-малкото заради ногобройните познати и принципа "на ти - дай ми" който царува.

За момента обаче децата имат мечти за съвсем други неща

мисля така е от как свят светува.....
АюмиАши

Мнение от АюмиАши »

Да, и аз много съм се дразнила, и нашия институт е така, и аз съм кандидатствала за асистент и т.н.

Аз съм първата в родата с тази професия, и още като студентка усещах различно отношение към потомствените и другите.

Обаче сега забелязвам и друг момент - аз например често работя вкъщи, децата все се въртят край мен, често ме разпитват, говорим за това, което правя...И още преди да тръгнат на училище знаеха много повече за тази професия, отколкото знаех аз, в първия ден на І.курс. И си мисля, че ако се насочат натам, ще имат много по-добър старт от другите - дори и да се абстрахираме от връзки и др.

Та така -не казвам, че е кеф "династиите" да ти отнемат шанса, но все пак монетата има две страни.
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

АюмиАши написа:Да, и аз много съм се дразнила, и нашия институт е така, и аз съм кандидатствала за асистент и т.н.

Аз съм първата в родата с тази професия, и още като студентка усещах различно отношение към потомствените и другите.

Обаче сега забелязвам и друг момент - аз например често работя вкъщи, децата все се въртят край мен, често ме разпитват, говорим за това, което правя...И още преди да тръгнат на училище знаеха много повече за тази професия, отколкото знаех аз, в първия ден на І.курс. И си мисля, че ако се насочат натам, ще имат много по-добър старт от другите - дори и да се абстрахираме от връзки и др.

Та така -не казвам, че е кеф "династиите" да ти отнемат шанса, но все пак монетата има две страни.
Съгласен съм, че има професии, които с основание са наречени потомствени. Медицина, право... Да усетиш и попиеш духа на професията още като дете...Това е важно. Става несъзнателно. Дори не е задължително родителите ти да говорят постоянно за професията в къщи.
Но това е друго.
Не за него ми беше мисълта. Баща ми също беше лекар. Но да буташ отрочето пред себе си с ходатайстване ми е непознато като усещане. Пък и непочтено ми се види. За това иде реч. Не за насочване към професията, помощ в усвояването и, морална подкрепа и т.н. Все неща важни и почнени.

Изображение
АюмиАши

Мнение от АюмиАши »

Ами не знам какво е решението. Някои семейства са феодални, други напротив - свободни и демократични. Въпрос на философия и манталитет. Проблемът е, че тук мизерното мислене е толкова популярно, че свободата е почти равна на смърт. :dunno:
jazz

Мнение от jazz »

[unknown] написа: Съгласен съм, че има професии, които с основание са наречени потомствени. Медицина, право... Да усетиш и попиеш духа на професията още като дете...Това е важно. Става несъзнателно. Дори не е задължително родителите ти да говорят постоянно за професията в къщи.
Но това е друго.
Не за него ми беше мисълта. Баща ми също беше лекар. Но да буташ отрочето пред себе си с ходатайстване ми е непознато като усещане. Пък и непочтено ми се види. За това иде реч. Не за насочване към професията, помощ в усвояването и, морална подкрепа и т.н. Все неща важни и почнени.
Всички в рода са доктори най - различни.
Аз не съм.Не ме влече касаплъка и това е.

Уреждането за 'сладки' позции се случва по цял свят.
В някои държави дори и президентите ;)
В България хората живеят почти целият си живот в един град и тези неща веднага се виждат на най-различни нива,
Познаваш хората от твоя бранш и знаеш 'кой кого'.
Дори да не ги познаваш, пак знаеш :D
Плюс това ако не уредиш някой, а можеш, вече не си 'приятел'.
И все някой на някого е правил 'услуга' и сега има да 'връща'.

А ако зависи от теб и можеш да помогнеш на детето си за
определена позиция, няма ли да го направиш?
Или ще вземеш някой друг да работи на нейното/неговото място?
Не означава ли това да кажеш 'Този е по-добър от теб, ти не биваш'?
Още повече на някой места трябва да чакаш някой да се пенсионира,
за да дойде, евентуално, твоят шанс.
А от нашето гардже по-хубаво/умно няма :D
Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

трябва да се помага - и на свои и на чужди. понякога една добра дума е достатъчна да се наклони везната

препоръката е мощно оръжие
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

Dark написа:трябва да се помага - и на свои и на чужди. понякога една добра дума е достатъчна да се наклони везната

Каква ти помощ? Да назначиш "нашият човек" на обявено с конкурс място... Това не е помагане! Това е ликвидиране на конкуренцията! :lol:

Изображение
Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

[unknown] написа:
Dark написа:трябва да се помага - и на свои и на чужди. понякога една добра дума е достатъчна да се наклони везната

Каква ти помощ? Да назначиш "нашият човек" на обявено с конкурс място... Това не е помагане! Това е ликвидиране на конкуренцията! :lol:
не, до такива крайности не

все пак, човека трябва да става - ако става и нивото е горе-долу равно ще дам рамо. аз препоръчвам само като съм сигурна в качествата на човека, т.е. не бих препоръчала някой за нещо дето знам, че не става.
jazz

Мнение от jazz »

[unknown] написа: Каква ти помощ? Да назначиш "нашият човек" на обявено с конкурс място... Това не е помагане! Това е ликвидиране на конкуренцията! :lol:
Той конкурса не е ли по закон?
Длъжни са да го обявят :D
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

Zmeu написа:
[unknown] написа: Каква ти помощ? Да назначиш "нашият човек" на обявено с конкурс място... Това не е помагане! Това е ликвидиране на конкуренцията! :lol:
Той конкурса не е ли по закон?
Точно там е проблемът. Законът уж е спазен. Но мястото е за един кандидат- "нашият"! Останалите са масовка.
И така е със всички конкурси. Аз, затова казвам, че конкурс е мръсна дума. И това е проблем за цялата държава, защото по този начин нивото пада. Просто не се избира най- добрият кандидат.

Изображение
Аватар
maggot
BOFH

Мнение от maggot »

Zmeu написа: Той конкурса не е ли по закон?
Е така, де - избират човека и обявяват конкурс за длъжността, че всичко да е уж законно. :mad:
Отдавна не съм се сблъсквала с подобни опити, слава богу. Имаше преди време нещо подобно и при нас, ама го пресякох в зародиш.
Не ми трябват хора дето няма да работят! Другите да си наемат който си искат, ама при мен не минава. Или бачкаш и оставаш или си аут до 3-тия месец. Прекалено много работа имаме за да можем да си позволим хора второ и трето качество... а те тия с връзките, дето правят конкурси специално за тях, определено не стават. След като не могат да си намерят работа по нормалнния начин...
Има хора, в които живее Бог. Има хора, в които живее дяволът. А има и хора, в които живеят само глисти.
--------------------------------------------------------
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

Dark написа:
[unknown] написа:

не, до такива крайности не

все пак, човека трябва да става - ако става и нивото е горе-долу равно ще дам рамо. аз препоръчвам само като съм сигурна в качествата на човека, т.е. не бих препоръчала някой за нещо дето знам, че не става.
Твърде субективно е да прецениш качествата на човек. Ами, ако другият е по- кадърен? Откъде можеш да знаеш? Това трябва да реши комисията. А препоръката е вид оказване на натиск. А силата на натиск зависи от това какво влияние имаш в/у комисията.
Ясно ми е, че така се играе в нашият свят. Друг начин явно няма. Аз също ще ходатайствам за синовете си, там където имам влияние. Но това не означава, че е почтено. Просто ще приема мръсните правила. :mad:
Последно промяна от Ън на 15.10.06, 09:50, променено общо 1 път.

Изображение
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

maggot написа:
Zmeu написа: Той конкурса не е ли по закон?
Е така, де - избират човека и обявяват конкурс за длъжността, че всичко да е уж законно. :mad:
Отдавна не съм се сблъсквала с подобни опити, слава богу. Имаше преди време нещо подобно и при нас, ама го пресякох в зародиш.
Не ми трябват хора дето няма да работят! Другите да си наемат който си искат, ама при мен не минава. Или бачкаш и оставаш или си аут до 3-тия месец. Прекалено много работа имаме за да можем да си позволим хора второ и трето качество... а те тия с връзките, дето правят конкурси специално за тях, определено не стават. След като не могат да си намерят работа по нормалнния начин...

:good: :good: :good:

Изображение
Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

[unknown] написа: Твърде субективно е да прецениш качествата на човек. Ами, ако другият е по- кадърен? Откъде можеш да знаеш? Това трябва да реши комисията. А препоръката е вид оказване на натиск. А силата на натиск зависи от това какво влияние имаш в/у комисията.
Ясно ми е, че така се играе в нашият свят. Друг начин явно няма. Аз също ще ходатайствам за синовете си, там където имам влияние. Но това не означава, че е почтено. Просто ще приема мръсните правила. :mad:
комисията също преценява субективно. дали тяхна или нечия друга сбективна оценка....

говоря за случаи когато хората наистина стават, ама не стават само те, а стават още 10 човека. и като имаш 10 човека дето стават, отсяти от 500 първоначално? който и да вземеш няма да сбъркаш. въпроса е кой. кой ще е избранника

ей, що безсънни нощи......
докато някой повярва в теб

ич не говоря да набутам некое некадърно същесто дето и за чеп за зеле не става както се казва :lol:
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

Dark написа:
ич не говоря да набутам некое некадърно същесто дето и за чеп за зеле не става както се казва :lol:
А като си помислиш само колко чепове за зелки се мъдрят по разни постове и постчета.... Чеп до чепа, дет се вика... :lol:

Изображение
Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

[unknown] написа:
Dark написа:
А като си помислиш само колко чепове за зелки се мъдрят по разни постове и постчета.... Чеп до чепа, дет се вика... :lol:
даже по фирмите има изобилие от такива, където бизнеса е "лесен", пътя е проправен, и то не път а магистрала и който и да сложиш нещата ще вървят. е тези позиции са фул с "чепове"

ама то си е скука да караш по релсите :lol:
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Dark написа: трябва да се помага - и на свои и на чужди. понякога една добра дума е достатъчна да се наклони везната

maggot написа:
Препоръката е супер ценно нещо и за двете страни. За работодателя спестява време и нерви от поне три несполучливи опита да назначиш някого и значи поне три месеца яд, а за работника - ясно - да попадне на точното място. А тия, които си търсят работа не за да работят, а защото вуйчо им ще уреди една две далавери на работодателя си имат своето място, предполагам, ама не е при мене защото аз не знам какво да ги правя. Аз знам какво да правя с тези, които работят Вчера имаше вечер на мръсната песен(в Мотив пее оркестър ИзОмрудЪ , непременно трябва да се посети организирано) на нашта маса стана въпрос за тоя сорт служители. Обсъдихме ги
Публикувай отговор