Добре дошъл/а и на leleche
- Dark Angel
-
Гост
-
Дядо Капинчо
добре дошло!
Лелеееее,чеееее....
пак наздраве!
;)
пак наздраве!
;)
- Stranniche
- Обратна връзка:
- Stranniche
- Обратна връзка:
Лелеее! Аз съм номер 44. В Япония 4 е нещастното число и има много сгради без 4 етаж - брои се 1,2,3,5,6 и т.н. етажи, а 44 вече е пълен ужас :eek: !!! Това било защото 4 - "ши", макар да се пише различно, звучи като "ши", което значи "смърт"...Мнемозина написа:Защо?Remmivs написа:69 е блокиран. Няма такъв номер. 13 също. Който си мисли, че е 13 всъщност е 12а.
Добре че не съм мъничка японка...
- snowprincess
-
Гост
Защо ти е писмо? Би трябвало да можеш да влизаш с ник-а си без проблем.Anonymous написа:Че съм кръгличко-кръгличко съм.Черпя от душа и сърце,ама защо нямам писмо за активиране!?
Има хора, в които живее Бог. Има хора, в които живее дяволът. А има и хора, в които живеят само глисти.
--------------------------------------------------------
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
-
Гост
Ами не ме пуска (сигурно щото съм окръгленко).maggot написа:Защо ти е писмо? Би трябвало да можеш да влизаш с ник-а си без проблем.Anonymous написа:Че съм кръгличко-кръгличко съм.Черпя от душа и сърце,ама защо нямам писмо за активиране!?
Като си напиша ника и паролата ми казва, че регистрацията ми не е активирана.
Доколкото знам от Капинчо, (който сега пише вместо мен, щото аз пиша по системата орел - кръжа, кръжа, кръжа, докато намеря буквата и се стрелвам върху нея), при първа регистрация, на мейла се получава покана за активиране на регистрацията. Е, те таа покана не съм я получила. А като река да се регистрирам наново, ми казва, че вече съм регистрирана.
Помагайте, ако ме щете при вас
Нещо мейла се е сгъбясал може би, а пък може и понеже си към abv.bg за това да е проблема - с тези отдавна се боря и не мога да го преборяAnonymous написа:
Доколкото знам от Капинчо, (който сега пише вместо мен, щото аз пиша по системата орел - кръжа, кръжа, кръжа, докато намеря буквата и се стрелвам върху нея), при първа регистрация, на мейла се получава покана за активиране на регистрацията. Е, те таа покана не съм я получила. А като река да се регистрирам наново, ми казва, че вече съм регистрирана.
Помагайте, ако ме щете при вас
Обаче те активирах, де, пробвай сега да видим.
Има хора, в които живее Бог. Има хора, в които живее дяволът. А има и хора, в които живеят само глисти.
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
-
Гост
Пробвах (ама ти смених паролата) и влязах. Така че, влез с парола = името и веднага после си я смени в профилаAnonymous написа:Да ама не съм Аз
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
- Dark Angel
- Dark Angel
Благодаря.Мечтала съм си за такива цветя, но уви на балкона в София не стават.За сметка на това гроздето на седмия етаж става!
[/quote]
Браво, ве. И ние сме на седмия, само че във Варна. Ще зема и аз да бучна на балкона някои лози / домати е имало, дори и декоративен тютюн, ма за грозде не се бях сещал/....а, вие в кво ги гледате...саксиите или някои специални контенейри с пръст?
Браво, ве. И ние сме на седмия, само че във Варна. Ще зема и аз да бучна на балкона някои лози / домати е имало, дори и декоративен тютюн, ма за грозде не се бях сещал/....а, вие в кво ги гледате...саксиите или някои специални контенейри с пръст?
-
Дядо Капинчо
- Глас в пустиня
Ами, ето как изглежда едната лоза. Другата е същата.kapincho написа:Браво, ве. И ние сме на седмия, само че във Варна. Ще зема и аз да бучна на балкона някои лози / домати е имало, дори и декоративен тютюн, ма за грозде не се бях сещал/....а, вие в кво ги гледате...саксиите или някои специални контенейри с пръст?Kent написа:Благодаря.Мечтала съм си за такива цветя, но уви на балкона в София не стават.За сметка на това гроздето на седмия етаж става!

На третата година след засаждането на вкоренени пръчки (от Павликени - от 4 се хванаха 3) и двете оставени лози (бяло и черно) родиха. Саксиите бяха по една 45 литра за всяка лоза. Балконът е южен. Зимата обгръщаме саксиите с по 5см стиропор отстрани. Не знам дали помага, но не пречи. След първата беритба, купихме по още една саксия (45 л), отрязахме дъната на вече плододаващите саксии и ги поставихме върху новите пълни с пръст. Пръстта е от тази, която се продава зе цветя и макар, че вече три години се каним, не сме я нито подменяли, нито торили.
Бялото грозде ражда по около 0.5 кг (4-5 грозда). То е много сладко.

Черното също е сладко, но някак по-водно. То дава около 1 кг (10-12 грозда)

И двете лози трябва да се берат последната седмица на август. Не се пръскат, само ги режем.
Е, хайде, па като роди вашето ще пратите една щайга да го опитаме.
ПП. Сори, че ви се набърках в приказката, ама картинките бяха на моето пИси и беше по лесно.[/quote]
Изглежда много добре! Поздравления!
Бялото ми прилича на "афуз", а червеното на "памид". Бялото е десертно, а червеното винено, затова е и по-воднисто. По принцип лозата на третата година само препръсква, а започва обилно да плододава от четвъртата година нататък. Подрязването е много важно на пролет, оформят се плодни стрелки с осем/десет пъпки, а в дъното на стрелката се оставя чепче със спяща пъпка за другата година, по тоя начин се скъсяват и подмлаяват кордоните. Притесняват ме само съдовете, лозето прави много дълбоки и дълги коренища. Не елошо да му направиш една конструкция, асмалък, много готино и идейно ще се получи. :)
- Dark Angel