caliostro написа:
след тва си еба майката
дойде инфлацията и станаха хиляди кинти
стигнах до 250 000 кинта
20х20 = 40 вечери
месец и 10 дни усмъртване си бяха 400 кинта
едно тв обачееееееее софия 81 модел беше 1500 кинта
баси
други тв в кореком

Е, да. Кремиковци, мините, топлофикацията наистина даваха рекордни по онова време заплати.
Не помня цифрите за цените. Наистина. Никога не съм ги помнел. Бачках, изкарвах мангизи, купувах квото ми трябва.
Най-зле съм бил І курс, когато баща ми отказа да ме издържа като студент и му казах да върви по дяловите, и веднага след като завърших. Програмата ми в у-ще беше така направена, че по цял ден висях в даскалато и нямах време да заработвам пари като хората. Нямах връзки, тригодишното разпределение не ми се размина. Едвам се отървах да не ме пратят в Родопите в едно село. А и учителстването си е сложен занаят и иска много време да му посветиш. Две години ми стигнаха. Написах и издадох тестове за изпитване по англ. и рус. ез. за прогимназията и малко след това напуснах професията.
Започнах само да превеждам. Бачкаф като вол. И баста с преподаването. Като се почна голямата инфлация правех по милион и двеста, милион и половина на месец. Тогава се бъзикахме с колегите, че цените ни трябва да са такива, че да изкарваме поне по 1.5 депутатски заплати на месец. Но не ги инвестирах разумно и отшумяха тези пари. Поне си отживях с тях.
Трудните неща ги правя с лекота, невъзможните малко ме забавят.