............
- Nejimaki-dori
- сър Айвънхоу
Re: Красивото и
Наистина това е невероятно изкуство. Само факта, че едно време, когато това си е било задължително обучение за един саморай, са започвали от малки - 2-3 годишни. А първите 3 години малкия саморай се е занимавал само с вадене и прибиране на меча. И това с пълна концентрация до пълна отмала.
Има световни първенства по кендо, но на тях не участват японците... Интересно защо ли?
Има световни първенства по кендо, но на тях не участват японците... Интересно защо ли?
Ситият на гладния не вярва...
Bella Ciao
Bella Ciao
да, много красиво и респектиращо
като си помислиш каква концентрация на мисъл и енергия само

повече съм наблюдавала айкидо демонстрации, наистна е невероятно красиво, имаш чувство, че танцуват....и танцувайки, може да ти строшат вратаSemiramis написа:да, много красиво и респектиращо
На този да не се дава онази мадама с мазилото !!!
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
щото като му омаже дръжката, при първия замах сабята ще фръкне от ръцете му и ...
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
е не е истина...
освен ако мадамата не поеме оръжието от към нережещата страна ... и ще настъпи мир и няма да се лее кръв...Semiramis написа:е не е истина...
....няколко превъртания и харакири?
Щото всяко нещо, като се превърне в спорт, и почне да се подчинява на разни измислени правила, и почне да се гонят точки, и т.н. и т.н. се опорочава и си губи смисъла. Това, според мен, важи за всички бойни изкуства. Те са си изкуства, при това бойни. Когато си спасяваш животеца надали ще те интересува, че по правилник не можеш да удряш с лакът в главата, примерно. И други простотии.сър Айвънхоу написа:Наистина това е невероятно изкуство. Само факта, че едно време, когато това си е било задължително обучение за един саморай, са започвали от малки - 2-3 годишни. А първите 3 години малкия саморай се е занимавал само с вадене и прибиране на меча. И това с пълна концентрация до пълна отмала.
ПП. Обичам хладните оръжия. Някой ден ще имам катана.. истинска... с име и дух... надявам се...
Стига бе... ш`ти строшат врата... няма такова нещо... там всичко се прави с любофффф... дори и трошенето... важното е любоффф да имаppi написа: повече съм наблюдавала айкидо демонстрации, наистна е невероятно красиво, имаш чувство, че танцуват....и танцувайки, може да ти строшат врата
И не е особено приложно, да знайш
Че то наличието на любов е най-сигурния начин човек да си натроши вратлето.Gaspode написа:
Стига бе... ш`ти строшат врата... няма такова нещо... там всичко се прави с любофффф... дори и трошенето... важното е любоффф да има
За другото все се намират техники, които помагат да ти се размине..
Gaspode написа:Стига бе... ш`ти строшат врата... няма такова нещо... там всичко се прави с любофффф... дори и трошенето... важното е любоффф да имаppi написа: повече съм наблюдавала айкидо демонстрации, наистна е невероятно красиво, имаш чувство, че танцуват....и танцувайки, може да ти строшат врата
А друго си е да те потрошат с добри или от добри чувства
И що да е неприложимо, така хубаво се прилага на улицата, ма не ми е удобно да разказвам
... отбеляза носителката на черен колан по тези техники...esti написа:Че то наличието на любов е най-сигурния начин човек да си натроши вратлето.Gaspode написа:
Стига бе... ш`ти строшат врата... няма такова нещо... там всичко се прави с любофффф... дори и трошенето... важното е любоффф да има
Разкажи деppi написа: А друго си е да те потрошат с добри или от добри чувства
И що да е неприложимо, така хубаво се прилага на улицата, ма не ми е удобно да разказвам
Интересно ми стана...
Щото имам... наблюдения, да кажем
Моля
Подобни техники малко съм .....практикувала е силно да се каже, но съм учила поне.ELBI написа:... отбеляза носителката на черен колан по тези техники...esti написа:Че то наличието на любов е най-сигурния начин човек да си натроши вратлето.Gaspode написа:
И да, бях с черен, но не колан, а анцунг. Във фитнеса.
да не си пребит пишман айкидист:-)Gaspode написа:Разкажи деppi написа: А друго си е да те потрошат с добри или от добри чувства
Интересно ми стана...
Моля
виждала съм, изпълнителите бяха с "дан"
моят Мастър казва..най-добрата отбрана е :"плюеш си на петите и беж!"Gaspode написа:Разкажи деppi написа: А друго си е да те потрошат с добри или от добри чувства
Интересно ми стана...
Моля
а на син ми Мастъра казва:"Ако за 5 секунди не си победил-значи победата ти е под въпрос оттам нататък"...
аз съм победителка в хоризонтално положение...обаче
Не съм, спокойноppi написа: да не си пребит пишман айкидист:-)
Ку ще с Дан-дан да са били (да не се бърка с "дум-дум") това не променя факта, че не е много приложимо...
Винаги зависи от ситуацията де. Един "дан" срещу напълно нетрениран, дрогиран и прочие мушмурок, предполагам ще се справи. Само с прийоми от айкидото ли беше, обаче? Я разкажи подробно... наистина ми стана интересно :)
А ако е за случки да разправяме - имаше един японец, не просто "дан" ами "ДАН" :), имаше и трима скинари, и един подлез на румънското посолство... та така... после се потули случката де...
Прав е твоя мастър. Беганье му е майката. Ако не можеш да избягаш, биеш се, за да избягаш :)doktorka написа: моят Мастър казва..най-добрата отбрана е :"плюеш си на петите и беж!"
а на син ми Мастъра казва:"Ако за 5 секунди не си победил-значи победата ти е под въпрос оттам нататък"...
аз съм победителка в хоризонтално положение...обаче
Не си срещнала подходящ противник, явно... в хоризонтално, вертикалто, и квото и да е друго положение
ПП. Рашъните викат: "Лучше старенький ТТ, чем дзюдо и каратэ"
Gaspode написа:Не съм, спокойноppi написа: да не си пребит пишман айкидист:-)
Ку ще с Дан-дан да са били (да не се бърка с "дум-дум") това не променя факта, че не е много приложимо...
Винаги зависи от ситуацията де. Един "дан" срещу напълно нетрениран, дрогиран и прочие мушмурок, предполагам ще се справи. Само с прийоми от айкидото ли беше, обаче? Я разкажи подробно... наистина ми стана интересно :)
А ако е за случки да разправяме - имаше един японец, не просто "дан" ами "ДАН" :), имаше и трима скинари, и един подлез на румънското посолство... та така... после се потули случката де...
Майката му е да го хванеш неподготвен, да не те очаква. Тогава и време за бягане ще имаш.ppi написа:такива м се паднали. естествено, че не само техники от айкидо, майката му е да го подхванеш, после както дойде:lol:
Ееееppi написа:такива м се паднали. естествено, че не само техники от айкидо, майката му е да го подхванеш, после както дойде:lol:
то с други техники секи знае
номера е само с любоф, силата на противника и хууубави кръгови движения да стават нещата
а те на улицата обикновено не стават баш точно така
КТДД
Ама вие пак ли за сех говорите?!:shocked:Gaspode написа:Ееееppi написа:такива м се паднали. естествено, че не само техники от айкидо, майката му е да го подхванеш, после както дойде:lol:
то с други техники секи знае
номера е само с любоф, силата на противника и хууубави кръгови движения да стават нещата
а те на улицата обикновено не стават баш точно така
КТДД
Боже, как се прецаках и се набутах в темата да се омърся!:mad:
Не си срещнала подходящ противник, явно... в хоризонтално, вертикалто, и квото и да е друго положение 
[/quote]
:rotfl24::rotfl24:
"Искаш ли да се преборим или със саби да се колим?"
"Искаш ли да се преборим или със саби да се колим?"
- Nejimaki-dori
Нема такова нещо като трошене на врат, айкидото не е бойно изкуство.Точно за това го харесвам. Големият ми син тренираше, стигна до зелен колан, но се отказа, като разбра че за да се яви за следващ трябва да минат 2 год. Сега малкия ходи и то с голямо желание.ppi написа: повече съм наблюдавала айкидо демонстрации, наистна е невероятно красиво, имаш чувство, че танцуват....и танцувайки, може да ти строшат врата
Доколкото ми е известно в някои страни полицаите го използват.
Ей наesti написа: Ама вие пак ли за сех говорите?!:shocked:
Боже, как се прецаках и се набутах в темата да се омърся!:mad:
Пак оспами (осрами написах изпървом... може би трябваше да го оставя?) темата
Къффф сех
За бой си говорим
Кютек
Со ританье, дранье и хапанье
И со крв!
А ти - сех та сех
зАсрами се
Искам бе, как да не искамdoktorka написа: "Искаш ли да се преборим или със саби да се колим?"
Аз диабет нямам
А са да та видим
Ееееimaranta написа: Нема такова нещо като трошене на врат, айкидото не е бойно изкуство.Точно за това го харесвам. Големият ми син тренираше, стигна до зелен колан, но се отказа, като разбра че за да се яви за следващ трябва да минат 2 год. Сега малкия ходи и то с голямо желание.
не така де
бойно си е, и си е изкуство
има трошене на врат
има на ръце, крака, пръсти, и въупште каквото се сетиш
но не е това целта...
т.е. не трябва да се допуска да се случи в залата. На улицата може :)
Полицаите ползват само някои от задържащите захвати... и не само те де... примерно за извеждане на пиян клиент от заведение... и прочие
оспамихме темата
така хубаво си почна с мечовете...
бтв, в айкидото сички движение произлизат от движенията с меч. всяка техника може да се направи с меч и без меч. поне така твърдят де :)
Мчи то туй дето го описваш си е баш сех бе!Gaspode написа:
Ей на
Къффф сех
За бой си говорим
Кютек
И со крв!
А ти - сех та сех
зАсрами се
Ритане, дране, хапне.....егати.
А боя е изкуВство - нема таквиз работи.
Ааааа!
Ти, ако така го практикуваш сеха, през колко време си сменяш...ъъъ.. партньорите? щото не вярвам да даянят дълго...esti написа: Мчи то туй дето го описваш си е баш сех бе!
Ааааа!
- Nejimaki-dori
Така е, тва за мечовете де. Ако знаеш как обожавам хладните оружия, мдаа ... Особено ако са добре наточени ;)Gaspode написа: оспамихме темата
така хубаво си почна с мечовете...
бтв, в айкидото сички движение произлизат от движенията с меч. всяка техника може да се направи с меч и без меч. поне така твърдят де :)
И ще имам катана, някой ден, може би. Ако не в този, в някой от следващите животи.
Абе не моа да ги мисля....Gaspode написа:Ти, ако така го практикуваш сеха, през колко време си сменяш...ъъъ.. партньорите? щото не вярвам да даянят дълго...esti написа: Мчи то туй дето го описваш си е баш сех бе!
Ааааа!
А да, това е балет, никви сакътлъци няма,imaranta написа:Нема такова нещо като трошене на врат, айкидото не е бойно изкуство.Точно за това го харесвам. Големият ми син тренираше, стигна до зелен колан, но се отказа, като разбра че за да се яви за следващ трябва да минат 2 год. Сега малкия ходи и то с голямо желание.ppi написа: повече съм наблюдавала айкидо демонстрации, наистна е невероятно красиво, имаш чувство, че танцуват....и танцувайки, може да ти строшат врата
цитирам "Какво е Айкидо?
"Всяко мое движение, това е Айкидо."
О Сенсей, Морихей Уешиба
Айкидо е японско бойно изкуство, създадено от Морихей Уешиба (често наричан "О Сенсей" или "Великия Учител"). На чисто физическо ниво това е изкуство, включващо хвърляния и заключвания на ставите, произхождащи от джу-джицу, както и хвърляния и други техники, заимствани от кен-джуцу. Айкидо не се фокусира върху удрянето и ритането на противниците, а върху използването на тяхната собствена енергия за установяването на контрол върху тях или за изхвърлянето им на разстояние. Това не е статично изкуство, напротив, ударението пада основно върху движението и динамиката на движението."
http://shindokan.hit.bg
оригинала е тук www.aikidofaq.com
Аз ще те целувам!Gaspode написа:Искам бе, как да не искамdoktorka написа: "Искаш ли да се преборим или със саби да се колим?"
Аз диабет нямам
А са да та видим
да тъ видим как ще бориш!
esti написа:Мчи то туй дето го описваш си е баш сех бе!Gaspode написа:
Ей на
Къффф сех
За бой си говорим
Кютек
И со крв!
А ти - сех та сех
зАсрами се
Ааааа!
Абе има си техники и прийоми...doktorka написа: Аз ще те целувам!
да тъ видим как ще бориш!
Ти само кажи - до първа кръв ли ша са бориме или?
Ти нали беше девойка? Дай да си земем един комлект и да си ги делнем - на мен катаната, а на теб уакизаши-то? Дийл?imaranta написа: Така е, тва за мечовете де. Ако знаеш как обожавам хладните оружия, мдаа ... Особено ако са добре наточени ;)
И ще имам катана, някой ден, може би. Ако не в този, в някой от следващите животи.