после е мнооо брутално
друг ти кара колата ,друг ти живее в къщата ........
и а да не продължавам щото ще стане цинично реалистично от късния барок
Днес е всико, утре не съществува:-)4avdar4e написа:Стигна и ти до мойта мислаGaspode написа:
Стига с туй после бе хора. Има само сега. Наскоро четох - "докато съм жив няма смърт. Като дойде смъртта, няма да ме интересува вече"
За после ще му мислим после. Баси, туй от кога го опявам...

Тъй де.Remmivs написа: съгласен
стаза-скука - смърт
промяна-движение-живот
съгласен и за телесните и материалните неща
за мен знанието и по-скоро жаждата за него е един перпетуум мобиле за базсмъртни души
но дали ще бъдем ние
кои сме ние
ние е точка в една крайна или безкрайна отсечка май
макар че и в крайната можем да набутаме нЭкой безкраен континиум
карпе дием е ли вечност?
м?
Спал съм бил. Аз ли бе? Аз извършвах чудеса от храброст... и планини местех... а ти - спал съм бил. Убидно е някак си...Мнемозина написа:
Темата е от преди два-три понеделника, къде си спал, а?
Аз съм виновна, аз, щото я вдигнах.
И добре че я вдигнах, та си отмъстих малко за фукните ви в съседната тема.
кво квоpocti_bezobidna написа:после какво?caliostro написа:после а?![]()
после е мнооо брутално
друг ти кара колата ,друг ти живее в къщата ........
и а да не продължавам щото ще стане цинично реалистично от късния барок
Gaspode написа: Спал съм бил. Аз ли бе? Аз извършвах чудеса от храброст... и планини местех... а ти - спал съм бил. Убидно е някак си...
И щом така ще си говорим, ш`видиш ти като кажа на мама...ъъъ... не бе... къто се прибера дома и извадя фотопапаракчето... щото Мъжжж твърде скромно някак е отразил събитието... да видите вий [емотиконче с две юмручета едно върху друго и текст "на-на-на-на-наааа"]
Gaspode написа: Уфффф
Такива теми понеделнишки
Бива ли така бе хора?
Нищо де, едно само изречение набързо: Проблема със смъртта е, че не можем ние да определим момента и, обикновено. Т.е. безсмъртието би могло да се дефинира като "сам да определиш продължителността на живота си". Ако ти се живее - живееш. Ако искаш - вечно. А като дойде скуката (или там както решим да го наречем), когато чувстваш, че си свършил всичко, което си искал, че няма какво да те задържа тук, тогава да можеш да решиш и да преминеш отвъд. Нещо като със събуждането след като си се наспал. Просто в един момент нямаш нужда от повече сън и се будиш. Нещо някакво такова мисля аз
Remmivs написа: Няма идеални неща. Тук поне. Сега. Но има идеали. И пътища към тях. За едни - едни, за други - други. Хубаво е да оставим света по-хубав. И после?
Е не мога да се съглася. Това "почти" утрепва цялата работа...Avrora написа:
Ако се съглася, че безсмърртието е "сам да определиш продължителността на живота си". , то тогава - ние сме "почти" безсмъртни
, защото чрез начина си на живот, всеки сам "определя" колко да живее
. Остава да се "преборим" с "почти"!
Е, сега пък и да си здрав, прав и...ъъъ... т.н. докато ти се иска. ...то за някои хора това е рая-правиш си каквото си искаш и има всичко което искаш и хич, ама хич няма и болка и проблеми...само леж и ежGaspode написа: Е не мога да се съглася. Това "почти" утрепва цялата работа...Щото сега можем сами да определим кога да умрем единствено и само. Не можем да определим колко да живеем. Нито да осигурим, че ще сме здрави и работоспособни. Начи вмай ще трябва да доуточним, че под "сам да определиш" се разбира да си здрав, прав и...ъъъ... т.н. докато ти се иска. И когато вече не ти се иска просто да решиш да продължиш нататък. Не знам дали го изясних или напротиф
Нидей меша нещата. Говорим си за безсмъртие тук и сега, не за некви имагинерни "трай ся за да се кефиш после".Avrora написа: Е, сега пък и да си здрав, прав и...ъъъ... т.н. докато ти се иска. ...то за някои хора това е рая-правиш си каквото си искаш и има всичко което искаш и хич, ама хич няма и болка и проблеми...само леж и еж( и пий...
, като гледам Topper Harley
). Ми да "прегърнем" религията и да се уповаваме на "вечното блаженство", пък даже и няма да питаме кой колко иска да е така...кой ще се откаже?
![]()
Да, ама според божиите служители, това трябва да се заслужи- тук на Земята. А сега де?!- има ли безплатен обяд?
Gaspode написа: Нидей меша нещата. Говорим си за безсмъртие тук и сега, не за некви имагинерни "трай ся за да се кефиш после".
И ми се струва, че по дифолт безсмъртие без здраве и пр. е безсмислица. Наказание някакво. Така че нищо чак толкова не искам :)
Към Топер или там както му е партизанското име: Пиене си имам - червеното вино се падна на мен от рулетката при тръгването :) Отивам да го пробвам, че оная вечер не остана кога :)
ТопЪр Харлей!Gaspode написа: И ми се струва, че по дифолт безсмъртие без здраве и пр. е безсмислица. ....
Към Топер или там както му е партизанското име: