ppi написа:Много ми е интересно това с кърмата и антителата. Една майка с не добра имунна система какви антитела ще има в кърмата си. Синът ми го кърмих само 2 седмици и това не му се отрази на имунната система. Аз съм кърмена 11 месеца и съм лепвала чудни неща като бебе.
горе долу до първия месец имат имунитет ,който е пасивен-вътреутробен така да се каже.
след това се вкл собствените имунопроизводители.
като не бива да се забравят многото имунни дефекти, които съществуват.
колкото до кърменето- и аз използвам този довод с имунитета за да "рекламирам" кърменето,но реално погледнато като отиде този ми ти белтък( антитялото), което е пасивен имунитет,щото ти е даден наготово ..та като отиде този ми ти белтък в стомаха и в дуоденума най -вече,се разгражда..не се абсорбира цял от червата...
нали така?
тогава? какво ? "учи" имунната система на бебето да си прави сама антитела?
по-скоро единственото,в което има логика е да подобрява локалния ( на червата) имунитет.
въпросът е спорен.определено.
я в индия не са чувАли за формула...а смъртността им?
се определя от цял куп други фактори
довод е фактът ,че в майчиното мляго има много есенциални аминокиселини ( продукта от разпадането на белтъците),има много лесно усвоимо желязо,самото кърмене е лесно и евтино. и пр.
колкото до водата и сокчетата...баба ти едно време на нивата когато е нямало биберони ..ни сок е давала, ни вода...
ся каквото ще стане..всички ще се юрнат да кърмят...майката няма достатъчно кърма например...детето може да се дехидратира без да се усетиш ( съвсеме пресен пример-като си бях в Бг лятото-точно с едно такова бебе се занимавах-захранихме си го с изкуствено мляко както си му е реда и пр и пр и пр ..абе не ми се разказва-мизерии) ...мазааалоооо...
та ,какоооо...ти си знаеш най добре...и като си интелигентен човек и можеш сам да си правиш изводи и вземаш решения...тогава е най=лесно
и за мен....

като доктор...
как е Прокопи?