Усет
Усет
Винаги съм мислила, че го имам и не само го имам, а и е много точен.
Днес обаче разбрах, че май вече и това губя.
Пих кафе с човек, който познавам от над 4 години, но само виртуално.
Винаги ми е бил пълна мъгла.
Непредсказуем.
Не усещах какво мисли, как се чувства и т.н.
Бях сигурна, че ако се видим очи в очи ще ми стане ясен, ще придобие образ...
Да, ама не.
Видяхме се, пихме кафе, говорихме си, но този си остана там в мъглата, където винаги си е бил.
Все едно няма лице.
Сега ме е страх да се срещам с виртуални познати, защото май вече не мога да разчитам на усета си.
А винаги съм се надявала на него, поне за това, че да усетя ако срещу мен стои Джак Изкормвача.
Добре, че следващата ми среща е с Юрото, а тя няма как да е изкормвачка.
Хм......дали?:lol:
Непредсказуем.
Да, ама не.
Видяхме се, пихме кафе, говорихме си, но този си остана там в мъглата, където винаги си е бил.
Все едно няма лице.
Сега ме е страх да се срещам с виртуални познати, защото май вече не мога да разчитам на усета си.
А винаги съм се надявала на него, поне за това, че да усетя ако срещу мен стои Джак Изкормвача.
Re: Усет
Не губиш усета си.
Не можеш да казваш, че винаги ти е бил в мъгла, че е останал в мъглата - и че усетът ти е бил погрешен.
Просто мъглата не се е разсеяла, но това е друго.
Ей сега мога да ти напиша поне три вероятни обяснения, обаче ти ще ги обориш.
Не можеш да казваш, че винаги ти е бил в мъгла, че е останал в мъглата - и че усетът ти е бил погрешен.
Panta rhei...
Не е погрешен, а липсващ.Мнемозина написа:Не губиш усета си.
Пиши де, кво като ги оборя.
Ами и липсващ не може да е.esti написа:Не е погрешен, а липсващ.Мнемозина написа:Не губиш усета си.
Пиши де, кво като ги оборя.
Обяснение 1: Човекът е удържал виртуалния си образ.
Обяснение 2: Ти не си успяла да преодолееш виртуалния му образ в главата си.
Обяснение 3: ... Абе я обори първо тези двете, пък после пак ще мисля.
П.П. Не може да съм първата от виртуалните ти познати, дето си я срещала на живо, и да ми казваш, че нямаш усет.
Ти ако нямаш, аз имам, и той ми казва, че и ти имаш.
Panta rhei...
Всъщност ние си говорихме съвсем нормално и приятно.Мнемозина написа: Ами и липсващ не може да е.
Обяснение 1: Човекът е удържал виртуалния си образ.
Обяснение 2: Ти не си успяла да преодолееш виртуалния му образ в главата си.
Обяснение 3: ... Абе я обори първо тези двете, пък после пак ще мисля.
П.П. Не може да съм първата от виртуалните ти познати, дето си я срещала на живо, и да ми казваш, че нямаш усет.
Ти ако нямаш, аз имам, и той ми казва, че и ти имаш.
След това, когато се прибирах си дадох сметка, че реалния ми контакт с този човек не е прибавил нито щрих към виртуалния му образ.
Следователно няма да оборвам нищо от казаното от теб, освен това, че имам усет. Може и да съм имала...дори знам, че наистина имах, но сега вече нямам.
Гадния усет ме предаде.
Това е, като след изневяра - може и да простиш и да си запазиш връзката с любимия, но вече винаги ще си с едно наум и няма да му се доверяваш безрезервно.
Ето това се случи с моя усет днес.
Няма виртуален усет, Ести. Това е самозаблуда някаква. f2f нещата са различни и доста по- ясни. Ако въпросният субект е останал неразгадан за теб при директната среща, значи е или някакъв виртуоз- хамелеон, или просто е безличен...esti написа:Винаги съм мислила, че го имам и не само го имам, а и е много точен.
Непредсказуем.
Да, ама не.
Все едно няма лице.
Аз разчитам на усета си, но не на виртуалният, а най- веч на този от първият контакт лице в лице.
П.П. Обещавам да не си нося ножа когато се видим, за да не те изкормя по навик.
П.П.П. Юрото е душица златна и прекрасна- най- откритият човек, който познавам лично от форума.
Когато съвпаднат си е супер усет.Мнемозина написа:Може да бъде усетен човек, който допуска това.
Има хора, които не го допускат, какво ти е виновен горкият усет?
А ако просто виртуален и реален образ съвпадат напълно? Тогава?
Млъквам по темата, щото идеята тук не е да си говорим само двечките.
Засега де, после може пак да се обадя.
Аз за този ти казвам, че нямам образ - мъгла ми е.
За всеки, дори и за прикритите хора, би могло да се каже в общи линии нещо, като "този е свестен поне от пръв поглед" или "този нещо ми намирисва".
Аз нищо не мога да кажа.
Бяло петно.
Кой казва, че не можем да си говорим само двечките?
Ами ето - значи съм права. Наред си ти е усетът.esti написа: Когато съвпаднат си е супер усет.
Аз за този ти казвам, че нямам образ - мъгла ми е.
За всеки, дори и за прикритите хора, би могло да се каже в общи линии нещо, като "този е свестен поне от пръв поглед" или "този нещо ми намирисва".
Аз нищо не мога да кажа.
Бяло петно.
Кой казва, че не можем да си говорим само двечките?
Да си призная, аз пък при всичките си срещи (вече доста май) с виртуални познати досега ни за един не съм си сменила усещането. Разговорът очи в очи просто добавя лице към образа и толкова.
Но наистина трябва да има образ преди това.
Panta rhei...
Ама точно това е проблема - АЗ НЯМАМ никакъв усет за този човек.[unknown] написа:
Няма виртуален усет, Ести. Това е самозаблуда някаква. f2f нещата са различни и доста по- ясни. Ако въпросният субект е останал неразгадан за теб при директната среща, значи е или някакъв виртуоз- хамелеон, или просто е безличен...
Аз разчитам на усета си, но не на виртуалният, а най- веч на този от първият контакт лице в лице.
П.П. Обещавам да не си нося ножа когато се видим, за да не те изкормя по навик.
П.П.П. Юрото е душица златна и прекрасна- най- откритият човек, който познавам лично от форума.
Все едно съм си говорила с масата.
И е всичко друго, но не и безличен.
Може и да е хамелеон...
ПП Ще те опипам, като се видим. Тъй де, ще те обискирам.
ППП. Такава е!
- snowprincess
с един човек трябва да изядеш една торба сол, докато успееш да го опознаеш
от пръв поглед или нищо не се разбира, или си вадиш погрешни заключения

Добре. Нямам нищо против да ме опипват... ъъъ, така де- да ме обискирват.esti написа:
ПП Ще те опипам, като се видим. Тъй де, ще те обискирам.![]()
Не, не, не става въпрос за опознаване а за първо впечатление.snowprincess написа:с един човек трябва да изядеш една торба сол, докато успееш да го опознаеш
Дори и погрешно да е, все нещо се усеща.
А аз - нищо.
- snowprincess
щото са кратки срещите и не си успяла да видиш останалите лица/роли на хоратаМнемозина написа:
Ами ето - значи съм права. Наред си ти е усетът.
Да си призная, аз пък при всичките си срещи (вече доста май) с виртуални познати досега ни за един не съм си сменила усещането. Разговорът очи в очи просто добавя лице към образа и толкова.
днес, например, два пъти се карах с идиоти, а пред теб не съм повишавала глас на никого

Е, не е точно така. Първият контакт е много важен и много информация дава. Ако успееш да я анализираш и ...ако имаш желание... и ако си в нужната кондиция....snowprincess написа:с един човек трябва да изядеш една торба сол, докато успееш да го опознаеш
ВЕрно, много "ако", ама такава е....
Последно промяна от Ън на 31.08.07, 21:15, променено общо 1 път.
Абе ти ме погледни само веднъж с това око и ще ми се изпари всякакъв кОраж за обиски.[unknown] написа:Добре. Нямам нищо против да ме опипват... ъъъ, така де- да ме обискирват.esti написа:
ПП Ще те опипам, като се видим. Тъй де, ще те обискирам.![]()
Не, казвам, че си е бил неясен и си е останал неясен и може би така е искал.esti написа:Искаш да кажеш, че този е изпечен лъжец и артист и затова ми е мъгла?Мнемозина написа:
Ако ми е наред усета, не трябваше ли веднага да го надуша?
И това си усетила.
Panta rhei...
Тва е по- красивото от двете ми еднакви очи.esti написа: Абе ти ме погледни само веднъж с това око и ще ми се изпари всякакъв кОраж за обиски.
И прекрасен и чудесен и напълно... симетричен....
Че то кой няма да го усети това?Мнемозина написа:Не, казвам, че си е бил неясен и си е останал неясен и може би така е искал.esti написа:Искаш да кажеш, че този е изпечен лъжец и артист и затова ми е мъгла?Мнемозина написа:
Ако ми е наред усета, не трябваше ли веднага да го надуша?
И това си усетила.
Това не е усет, а приемане на някакви негови условия.
Абе хората от тази зодия винаги са ми били в мъгла.
А щом намесих и зодиите, значи положението е сериозно.
Но е вярно, че има хора, които от пръв поглед ги прочитам.
А този днешния няма нищо написано, което да прочета.
Ни-що!
За сефте ми се случва.
- snowprincess
информацията, която дава първия контакт е единствено дали ти харесва визуално другия[unknown] написа:Е, не е точно така. Първият контакт е много важен и много информация дава. Ако успееш да я анализираш и ...ако имаш желание... и ако си в нужната кондиция....snowprincess написа:с един човек трябва да изядеш една торба сол, докато успееш да го опознаеш
ВЕрно, много "ако", ама такава е....
можеш да разбереш дали е застанал отбранително ако си е скръстил ръцете и краката или е в отпусната стойка и му е приятно
можеш да разбереш дали е притеснителен или не от това дали те гледа в очите
можеш да разбереш дали обича да слуша или да говори
но за това какъв е и как ще реагира в някаква ситуация никога не можеш да знаеш
първото впечатление е винаги погрешно, щото виждаш това, което искаш/очакваш да видиш

Не е вярно. Си.snowprincess написа:щото са кратки срещите и не си успяла да видиш останалите лица/роли на хоратаМнемозина написа:
днес, например, два пъти се карах с идиоти, а пред теб не съм повишавала глас на никого
Да припомням ли?
Аз отдавна твърдя, че тук много по-добре можеш да видиш човека "отвътре", отколкото при наистина беглите ни срещи наживо.
Но за истинско опознаване... то човек сам себе си не успява за цял живот, пък камо ли другите.
Panta rhei...
Що не вземеш да ни покажеш по-красивото от всичко, което имаш по две?:blum::lol:[unknown] написа:Тва е по- красивото от двете ми еднакви очи.esti написа: Абе ти ме погледни само веднъж с това око и ще ми се изпари всякакъв кОраж за обиски.
Ако очакваш/искаш нещо да видиш, то наистина можеш да сбъркаш и да се заблудиш. Аз не очаквам- просто гледам. (Става въпрос за наистина първа среща)snowprincess написа: първото впечатление е винаги погрешно, щото виждаш това, което искаш/очакваш да видиш
Е, аре ся, малко ми е неудобно....esti написа:Що не вземеш да ни покажеш по-красивото от всичко, което имаш по две?:blum::lol:[unknown] написа:Тва е по- красивото от двете ми еднакви очи.esti написа: Абе ти ме погледни само веднъж с това око и ще ми се изпари всякакъв кОраж за обиски.
П.П. В смисъл- неудобно съм седнал, за да се снимам...
Добре, усет към неговите условия.esti написа: Че то кой няма да го усети това?
Това не е усет, а приемане на някакви негови условия.
Абе хората от тази зодия винаги са ми били в мъгла.
А щом намесих и зодиите, значи положението е сериозно.
Но е вярно, че има хора, които от пръв поглед ги прочитам.
А този днешния няма нищо написано, което да прочета.
Ни-що!
За сефте ми се случва.
Е, може да призная накрая, че нямаш усет към тази зодия. Това устройва ли те?
Panta rhei...
Не толкова за опознаване си мися аз, а за някакъв вид шесто чувсто, което се включва само при живият контакт.Мнемозина написа:
Аз отдавна твърдя, че тук много по-добре можеш да видиш човека "отвътре", отколкото при наистина беглите ни срещи наживо.
Но за истинско опознаване... то човек сам себе си не успява за цял живот, пък камо ли другите.
- snowprincess
не разбрах какво мислиш, че можеш да видиш от първа среща[unknown] написа:Ако очакваш/искаш нещо да видиш, то наистина можеш да сбъркаш и да се заблудиш. Аз не очаквам- просто гледам. (Става въпрос за наистина първа среща)snowprincess написа: първото впечатление е винаги погрешно, щото виждаш това, което искаш/очакваш да видиш
дали е умен, щастлив, работлив, богат-беден, дали не краде..., какво

Нищо не виждам, само усещам. Шесто чувство. Или седмо, десето....snowprincess написа: не разбрах какво мислиш, че можеш да видиш от първа среща
дали е умен, щастлив, работлив, богат-беден, дали не краде..., какво
Точно за това иде реч![unknown] написа:
Нищо не виждам, само усещам. Шесто чувство. Или седмо, десето....
Шъ додъ, ти шъ видишъ...esti написа:Точно за това иде реч![unknown] написа:
Като додиш, ше си анализираме, като две чудни девички, кой с кое чувство усеща другия - с шестото, десетото...[unknown] написа:Шъ додъ, ти шъ видишъ...esti написа:Точно за това иде реч![unknown] написа:
![]()
![]()
- сър Айвънхоу
Уффф, кажи коя е тази зодия, да ти кажа кое как е и да имаш усет и към тях, че да мирясаме, значиии...Мнемозина написа:
Е много искаш!
Нали каза, че никога не си го имала към тая зодия?
Ситият на гладния не вярва...
Bella Ciao
Bella Ciao
Искам поне веднъж да имам, за да видя какво има там и, дали си заслужава мерака да си навирам носа там.Мнемозина написа:Е много искаш!esti написа:Хич даже не ме устройва!Мнемозина написа:
Е, може да призная накрая, че нямаш усет към тази зодия. Това устройва ли те?
Искам си усетааа!
И го искам и за ония от оная зодия.
Нали каза, че никога не си го имала към тая зодия?
- сър Айвънхоу
Аз не съм казвал, че имам усет и, че си търся изгубения...esti написа:
Няма да кажа - усети я.
Ситият на гладния не вярва...
Bella Ciao
Bella Ciao