Рецепта.

Все същите
Звенения

Рецепта.

Мнение от Звенения »

След смеха и музиката иде място и за нова рубрика...

Нали гладна мечка Оро не игра...

:rotfl24:
Кимчи (среща се и като ким чи) е много известна корейска туршия (по-скоро салата).
Умерено люта, хрупкава, вкусна и определено върви с всичко, включително и с блини Mr. Green

за 10 порции:

1 китайска зелка
1 връзка зелен лук
2 големи скилидки чесън
1 люта зелена чушка
1 люта червена чушка
пресен джинджифил (около 4 см) - сложих 2 см и беше напълно достатъчно
5 с. л. соев сос
5 с. л. оризов оцет
2 с. л. захар
2 с. л. червен пипер
0,5 ч. л. натриев глутаминат (пропуснах го)
3 с. л. сол (определено трябва по-малко, защото соевият сос е доста солен)

1. Отстраняват се горните листа на китайското зеле. Зелката се разрязва по дължина на четири и след това напряко на парченца по 1 см. Нарязаното зеле се слага в дълбок съд, поръсва се със сол без да се претрива и се покрива с фолио или капак.
2. След 24 часа зелето се разбърква с ръцем ако се е отделил сок от зелето, той се излива.
3. Зеленят лук се измива и нарязва наситно, чесънът също. Лютите чушки се цепват наполовина, отстраняват се семките, дръжките и вътрешните им ципи и се нарязват наситно. Джинджифилът се обелва и се настъргва на ситно ренде.
Всичко това се смесва и добавя към зелето.
4. Смесват се соевият сос и оризовият оцет (използвах китайски кафяв), захарта, червеният пипер, натр. глутаминат и малко вода. Всичко това се изсипва в зелето.
Салатата се разбърква и се нарежда плътно, но без много да се мачка (за да остане хрупкава) в голям буркан или друг съд.
Ако зелето не е покрито с течност, се добавя малко вода.

Съдът се затваря и се дъри на хладно 2-3 дена (може да яде и на следващия ден).
Става и ментишка, и с мастишка и ракийца... Ама на мен, нали Водката ми е в дробчето, тъ...
Айде - деЙрзайте.
Аватар
doktorka

Re: Рецепта.

Мнение от doktorka »

Звеневия написа:След смеха и музиката иде място и за нова рубрика...

Нали гладна мечка Оро не игра...

ахм...
ким чи

аууууу
ще пратя мъж ми на магазина!

за обяд да се наплюскам като ...ахм...свинка...
Звенения

Мнение от Звенения »

doktorka написа:за обяд да се наплюскам като ...ахм...свинка...
Знайш ли колкУ мъ интересува - ДАЙ РЕЦЕПТА! :mad:
Аватар
doktorka

Мнение от doktorka »

Звеневия написа:
doktorka написа:за обяд да се наплюскам като ...ахм...свинка...
Знайш ли колкУ мъ интересува - ДАЙ РЕЦЕПТА! :mad:
виднагъ!
Аватар
inj

Мнение от inj »

Абе къде е храната в туй нещо? Няма я май ааааааа:blink::blink:

Стига с тея фуражи. Я дайте нещо сериозно :twisted::twisted:
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

Аре и аз да се включа:

Месо с гъби

Агнешко или свинско 700-800 гр. се нарязва на ситно (накълцва се) и се задушава в тенджера с олио и малко вода. Прибавят се 2-3 глави ситно нарязан лук, 1-2 нарязани моркова, 3-4 нарязани червени чушки и нарязани гъби печурки. Добавят се сол, магданоз, целина и босилек. След омекване на горното се прибавят 2-3 домата (може и от консерва), една супена лъжица червен пипер.
Задушената смес се изсипва в тава, намаза с олио и се запича 5 минути.
След това отгоре се разстила картофено пюре, приготвено от 3-4 сварени картофа, 300 гр. горещо прясно мляко и малко настърган кашкавал и се изпича до зачервяване.
Вместо месо може да се нареже на ситно колбас.
Ситият на гладния не вярва...
Bella Ciao
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

Стара, но златнааааа :grin:

Сyп "Один дома"
Взять чистyю кастpюлю и наполнить ее тpемя литpами воды, помыть кило каpтофеля, вытащить из кастpюли тапочки 3-летнего сына, зажечь плитy, отpyгать сына, вытеpеть пол и вновь наполнить кастpюлю водой, поставить на огонь, забpать y сына изо pта каpтошкy, почистить одеждy сына и каpтошкy, отобpать y малыша спички и потyшить свои бpюки, достать где-нибyдь 300 г мяса, бpосить в кастpюлю каpтофель, догнать кота и отобpать y него мясо, стyкнyть кота веником, сказав "а, подавись", вскpыть пачкy с надписью "Сyп веpмишелевый, с мясом, быстpоpаствоpимый, без осадка".
Посолить каpтофель, подмести в таpелкy содеpжимое пачки, дать сынy подзатыльник, посолить каpтофель, помиpиться с сыном, посолить каpтофель, откачать подавившегося мясом кота, посолить, бpосить в кастpюлю содеpжимое таpелки, помешать веником, посолить, чеpтыхнyться, попытаться извлечь из кастpюли лишнюю соль, подеpжать ошпаpеннyю pyкy под стpyей воды, закpыть гоpячyю, откpыть холоднyю водy, pyгнyть сантехников и водокачкy, насыпать в кастpюлю сахаp, отыскать во двоpе сына, отшлепать его, помиpиться, веpнyться бегом на кyхню, выключить газ, откpыть окно, выгнать полотенцем дым и гаpь, yспокоить соседей и пожаpнyю охpанy, похвалить сантехников и водокачкy, закpыть кpан с холодной водой, вытеpеть пол y себя и потолок y соседей снизy, попpобовать сyп, плюнyть, пpедложить сyп котy, начать отчищать кастpюлю от золы, обнаpyжить на дне пpогоpевшyю дыpy и свои новые часы, спpосить, сколько вpемени, отшлепать сына, соседей и пожаpных.
Обливаясь скyпыми мyжскими слезами, дочистить и веpнyть кастpюлю соседям, дать котy добавки, залатать бpюки, откачать кота, помиpиться c котом и пойти с ним и с сыном в столовyю.
Звенения

Мнение от Звенения »

inj написа:Я дайте нещо сериозно :twisted::twisted:
Лазаня " Панчевичочус"
1)Пакет макарони (писна ми да кисна кори за лазаня, да ги търся по магазините, да им хълцам на цената, написана на етикета)
2) Пакет кайма (Ний смъ вече 5-има, ако има ергени -може и 250... :grin: )
3) 0,5 мляко от крава ( ако имате от бик още по-добре...)
4) масълце
5) БОГАТА ( подчертавам БОГАТА връзка магданоз) Ако вече не си спомняте ТАТО и неговото "богато", просто взимате 3 връзки капиталистически магданоз
6) 5-6 гъбки ( ако тъщата вече Йе изяла мухоморките - задоволявате се с култивирани пИчурки...)
7) Морков кат вибратор. :winkw:
8) Глава лук
9)Чесън, ама кат казвам чесън - разбирайте чесън! (Куджа)
10) Брашно ( като за бешамел)
11) Чирио "пассата" - тва една боза, дет можеше да е наречена на "бабИ дУматитУ", ама не - чирио пассатата( пассатата да не е фърчило на италЯнски? :-) )

12 ) лУЕллли, щях да забравя чушката - една е доволно.

13) Фаталното - тукА мометата с тънки кръстчета да обърнат глава на другата страна.- БЕКОН ~ 200 грама. (Ситно накълцан, кат зарчета за джуджета...)
Две тенджери ! (Само)
Една тава
РАботещ котлон
Работеща фурна...
ПРестилка - дан капИ на ПИжо и ПЕнда... :rotfl24:
Гевгир. Може и с пръсти, ама пари!

Макароните - сварени.
Другата тенджура се топли и се пуска каймата...
Ври, задушава се... Пасира се - и тя кат тъщата, се държи на голема буца...
Пускат се лук, ситно рязан, чушка - тоже, чесън ( да напомня - КУДЖА и той скълцан максимално...) Вибратора, и той там...:shy:

ВРи, къкри... Ухае... вече зад вас става парад на гладните и :shy:

Вече става нетърпимо. Ама още трябва да къкри... Вече няма накъде - предавате се, пускате бекона, ситно нарязаните гъби ( щото нашите гавази не обичат гъби... Ама не знаят, че ги кльопат редовно маскирани на молекули...) И като апотеоз на Вашите терзания, че сте отлагали началото на готвенето за 21 и 15 ... МАГДАНОЗ ( трите капиталистически или едната Тошова) И веднага сваляте от огъня...

NB Някъде преди тези последните четири манипулации ( аре да Ви видимо, математиците , чшшшш!) дУматиту и то вече играе врящата си роля с малко, повече, доста водица... :blum:

Цедените макарони (през гевгира) чакат суфльора, а тендУрата освободена от тях отива отново на котлона...
Масълце ... За тънките талии - маргарин. Закипява - нещо се дръвчи... Бам три лъжици брАшно! Бърканье, Бърканье, эпа докато не Ви омръзне... ( Замириса ли, вече?) Давите гу с млякото. бъркате...

В "червената тенджера" люскам макароните.
Оглеждам се, ако не ме следи някой - облизвам ръба...
Бъркам... Не ми пука, че вият!
След това от "Бялата тенджера" - тая на двойна смяна с бешамела - бляк в "червената теднжера" - станА - "манджа с грозде" ( мали, забравил съм гроздето...)
Пак бъркам - май грозде не намирам...
Изсипвам в тава - турям ву фурната - пека ~25 минути, ако работи фурната, нашата е 45...

Ръся кашкавал... Доста ( знам, че съм го пропуснАл, ама при цена 12 -13 лева килото, шмъ изядете, ако и това предложа да слагате...)

И така.
Няма повече... :roll:
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Звеневия написа: ....
И така.
:blink:
Ма то това сценарий за фильм, ли е бре? :shocked:
Аз се уморих докато го прочета, па камо ли да го наготвя :blum::lol:

Ще пробам, ще пробам, непеременнно! :cool:

ПП Авторски права претендираш ли върху текста, щото да го продам на някой весник, да са посмеят хората много... :lol::kiss:
Изображение
Звенения

Мнение от Звенения »

vyara написа:
Звеневия написа: ....
И така.
:blink:
Ма то това сценарий за фильм, ли е бре? :shocked:

Ще пробам, ще пробам, непеременнно! :cool:

ПП Авторски права претендираш ли върху текста, щото да го продам на някой весник, да са посмеят хората много... :lol::kiss:
СкъпаМи Верче, кат си изпиеш кафето, искам да се изявиш с нещо, СЪДЪРЖАЩО РЕЦЕПТА! Мъфини, бухтички, панирани дреболийки от прясна тъща - ететакива разни работи...

Квия са тия рецензии!?? :blink:

"Панирани полумесеци"
1) Шунка или Пуешко на тънки филийки...
2) Кашкавал (о, къв съм еретик!)
3) БАНАН (Може и два - единия обаче е за я д е н е... )
4) Галета+сол+червен пипер+30-50 грама филирани бадеми...

Ей с тая анджаклама (който знай турски - дансъ убажда!!!)
Изображение
Режа филийки от кашкавала (о ерес...), а шункопуикЪтЪ е за основа върху нея кашкавала, а върху него тънко резенче банан. (Има и опция за парченце люта чушка, ама тва само, ако са ви ядосали децата и искате да ги разплачете...)

Тая комбинейшън се сгъва на полумесец и хоп у фризера... Ако нямате - мож да тичате около къщата докато го фане студа...
От четвърта точка правите една строителна смес, дето много прилича на панировка, ама няма яйце...
А яйце няма - просто щот гУ забравих.

5) 2-3 яйца...
Разбити, като за омлет ( аз се тарикатя и слагам малко прясно мляко, ама скоро време не остава в хладилника, щото много братя - много бозайници... :-) )

Панирате онез премръзналите неща и гарнирате с квото има.
:dance:

пп Тетака се пишат рецепти, а не
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Мнение от bead_ »

Звеневия написа:

"Панирани полумесеци"
господине, приемете най-искрените ми адмирации
just perfect
Звенения

Мнение от Звенения »

bead_ написа:
Звеневия написа:

"Панирани полумесеци"
господине, приемете най-искрените ми адмирации
Ако ти шмъ четкаш, мога и цели месеци да ти панирам! :-)
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Ахаааа, разбрах. Това ще е тема като вицовете и песните. :-)
Гуууд, гуууд. ОК. :cool:

Начи:
Класическа рецепта за италианска пица
(переписвала съм я от оригинално списание)

И такаааа. Пресяват се около 500-600гр. брашно. Прави се кладенче и в него се слага 1 суха мая на д-р Йоткер (щото там грешки няма) или половин кубче прясна, щипка сол, 2-3 супени лъжици зехтин и една голяма чаша хладка вода се изсипва постепенно, като се замесва средно твърдо тесто. Меси се върху плот, намазан със зехтин поне 5 минути (по-продължителното месене ще ускори втасването).
После се покрива и втасва около 40-50 минути.

С тази рецепта, много проста и лесна можете да направите всякакви пици, мекици за закуска (разкошни стават), както и кифлички със сирене, например. Хубавото на рецептата е, че може да се приготви и да престои в хладилник 1-2 дни и да се ползва, когато ви е удобно. :cool:
Ако ще правите пица, намаслявате тавата със зехтин и разстилате на тънък пласт, като повдигате ръбовете на пицата. Аз например върху нея нарязвам шайби обелени домати, поръсвам с чубрица (може и босилек), ръсвам гъбки на филийки, предварително минали през сгорещено масло и отгоре кашкавал да се покрие. Пече се около 20 минути в загрята фурна, около 200 градуса да порозовеят съвсем леко краищата.
Бързо, лесно, вкусно. Това е моето предложение. Напоследък децата само това ме карат да им правя. :cool:
Изображение
Звенения

Мнение от Звенения »

vyara написа:Напоследък децата само това ме карат да им правя. :cool:
Ясно - ето какво ще ти подарим за следващия празник - дансъ чанчиш да месиш...
Изображение
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Мнение от bead_ »

Звеневия написа:
не е четка. дай да пуснем анкета колко мъже в клубчето вкл. съпрузи/гаджета/синове на клубарки ще вземат да приготвят такива туткави манджи?!?!?

п.п. мисля си, дали пък един бърз суров доматен сос /пасират се обелени добре узрели домати, чесън, зетхин, сол, стрък пресен босилек, идея черен пипер, магданозени листа, каперси/ ще е подходяща гарнитура или бананчето няма да го изтърпи?
just perfect
Звенения

Мнение от Звенения »

bead_ написа: такива туткави манджи?!?!?
Ти на кое викаш туткаво? :-)
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Мнение от bead_ »

Звеневия написа:
Лазаня " Панчевичочус", ако имаш и по-туткаво...:shocked:
just perfect
Звенения

Мнение от Звенения »

bead_ написа:
Звеневия написа:
Лазаня " Панчевичочус", ако имаш и по-туткаво...:shocked:
Имам! Ама няма да те каня да го опиташ, щот шти горчи... От толкова въртене пред котлоните... (Лазаня " Панчевичочус" става за 40 минути, ако ти работят убаво електрическите уреди...) :blum:
Аватар
bibilyana

Мнение от bibilyana »

bead_ написа:
Звеневия написа:
не е четка. дай да пуснем анкета колко мъже в клубчето вкл. съпрузи/гаджета/синове на клубарки ще вземат да приготвят такива туткави манджи?!?!?

п.п. мисля си, дали пък един бърз суров доматен сос /пасират се обелени добре узрели домати, чесън, зетхин, сол, стрък пресен босилек, идея черен пипер, магданозени листа, каперси/ ще е подходяща гарнитура или бананчето няма да го изтърпи?
Предполагам,че ще излъчим само един победител - Звеневия, той нали за това е Звеневи :blum:
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Звеневия написа: Две тенджери ! (Само)
Една тава
Коя е тавата?
Коя? :blum:

Нещо такова правя и аз, само че значително опростено и му казваме "макаронена пица".

Но ще опитам и твоята рецепта в някой по-ентусиазиран момент. :lol:
Panta rhei...
Аватар
Positum

Мнение от Positum »

Гладни ли сте:grin: това май е най-активната тема в момента, толкоз много манджа, чак ми се прияде, пък кое време е:shy:
Мога да се включа с рецептата на сина за омлета дето си го направи за закуска:
2-3 яйца, задължително е да има и черупки, се разбъркват много внимателно и се изсипват в тиган намазан с масло. 5 минути се бае над сместа, докато се стегне. После се слага остатъка от вечерята му/ пиле/. отделно се прави салата от домат- само 1 брой, без овкусяване, но е салата. По желание домата може да се разхвърли артистично върху омлета. Задължително се самоотсервирва:grin:
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

Мнемозина написа: Коя е тавата?
Коя? :blum:
Тая не е оная :blum:
А е една такава голяма колкото цялата фурна и ниска, така де, плитка:-)
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

ppi написа:рецептата на сина за омлета
Така, така, да се учат, да не ни пцуват после снахите :grin:
И нашият пубер може разни работи да си сготви, ама го мързиииииии.... ако го болеше толкова, колкото го мързеше, все да е в Пирогов :lol:
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

кви са тия фуражи са
месо,месо,месо и пак месо у жарта
аман се каза от фураж :blum:
Аватар
Positum

Мнение от Positum »

4avdar4e написа:
ppi написа:рецептата на сина за омлета
Така, така, да се учат, да не ни пцуват после снахите :grin:
И нашият пубер може разни работи да си сготви, ама го мързиииииии.... ако го болеше толкова, колкото го мързеше, все да е в Пирогов :lol:

Моя не е пубер, затуй е толкоз ентусиазиран:grin:, иначе за мързела кво да си говорим, моля се да не ме надмине:grin:

ПП а за снахи и псуване може да си пуснем тема :blum:
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

caliostro написа:кви са тия фуражи са
В такъв случай, специално за Вас, графе, следната перфектна рецпета:

Взема се заек 1 бр.
Нарязва се на порции.
Порциите се оставят за минимум 12 часа да киснат в следната марината:
1-1,5 л олио, сол, босилек, черен пипер, и каквито там подправки харесваш.
След като се накисне добре, заека се хвърля на добре загрята скара и се запича...
Хапва се със салата по Ваш вкус.
Обилно се полива с бира, вино, или каквито там питиета харесвате.
Наздраве! :beer:
Bella Ciao
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

учете си синовете да готвят щото ако попаднат на мойта щерка ще изгинат от глад :rotfl24:
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

сър Айвънхоу написа:
caliostro написа:кви са тия фуражи са
В такъв случай, специално за Вас, графе, следната перфектна рецпета:

Взема се заек 1 бр.
Нарязва се на порции.
Порциите се оставят за минимум 12 часа да киснат в следната марината:
1-1,5 л олио, сол, босилек, черен пипер, и каквито там подправки харесваш.
След като се накисне добре, заека се хвърля на добре загрята скара и се запича...
Хапва се със салата по Ваш вкус.
Обилно се полива с бира, вино, или каквито там питиета харесвате.
Наздраве! :beer:
пържоли
свинско или телешко
на тиганче или на скара
за гарнитура пастърма
питие - водка
семпло ,чисто,натурално.......
не мое да ти пробутат нищо смотано защото се усеща моментално.
лекия вариант е пастърва
другото се повтаря.
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Мнение от bead_ »

caliostro написа:
пържоли
свинско или телешко
на тиганче или на скара
за гарнитура пастърма
питие - водка
лекия вариант е пастърва
другото се повтаря.

еее, като почнете с това месо, месо, месо... и ще откажеш един узрял, дъхав градински домат? или парче хубаво сирене? а резен студена сладка диня?
just perfect
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

bead_ написа:

еее, като почнете с това месо, месо, месо... и ще откажеш един узрял, дъхав градински домат? или парче хубаво сирене? а резен студена сладка диня?
За Вас, мадам, тогава следната рецепта за салатка (ако знаеш колко ракия изпива самооооо :winkw:):
Взимат се n на брой чушки (зелени или червени - по желание).
Опичат се и се обелват.
Слагат се в салатиерата и се заливат със следния маринатен сос:
1 ч.ч. олио
1,5 ч.ч. оцет (добре е да е ябълков)
2-3 скилидки чесън - смачкани на пресата
щипка сол
2-3 стръка копър (ситно нарязани)
Цялото това се пасира добре и с него се заливат чушките...
Наздраве! :drink:
Bella Ciao
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

bead_ написа:еее, като почнете с това месо, месо, месо... и ще откажеш един узрял, дъхав градински домат? или парче хубаво сирене? а резен студена сладка диня?
2:1 зеленчуци (фибри) : месо (бълтъци и мазнини)
диня рядко - сутрин, сирене не повече от 100 гр. наведнъж и въобще
60:30:10 ~ 1800-2000 ккал.

Хубаво е пуешко, извара (котидж чийз), яйца, и домати, чушки, зеле, краставици (предимно сурови)

алкохол - чаша на 2-3 дена, червено вино разбира се

има един недостатък горното - мехлем за лопатките трябва
:blum:
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

сър Айвънхоу написа:
bead_ написа:

За Вас, мадам, тогава следната рецепта за салатка (ако знаеш колко ракия изпива самооооо :winkw:):
Взимат се n на брой чушки (зелени или червени - по желание).
Опичат се и се обелват.
Слагат се в салатиерата и се заливат със следния маринатен сос:
1 ч.ч. олио
1,5 ч.ч. оцет (добре е да е ябълков)
2-3 скилидки чесън - смачкани на пресата
щипка сол
2-3 стръка копър (ситно нарязани)
Цялото това се пасира добре и с него се заливат чушките...
Наздраве! :drink:
Ако има извътре и някое лютиво печено чушле, още по-добре. :cool:
Изображение
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

bead_ написа:
caliostro написа:
пържоли
свинско или телешко
на тиганче или на скара
за гарнитура пастърма
питие - водка
лекия вариант е пастърва
другото се повтаря.

зависи колко калории му трябват на човек
аз си ги набавям от месото
като не ти трябват калории диня,домати и т.н.
в рамките на месец мога да кача до 7-8 кг и в рамките на месец да ги сваля
никви проблеми с теглото ...
намерил съм си оптималния ритъм и всякакви други неща не ми понасят
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

сър Айвънхоу написа: За Вас, мадам, тогава следната рецепта за салатка (ако знаеш колко ракия изпива самооооо :winkw:):
Айде, и аз пък да ти върна една есенно-зимна салата, която направо се е убила за ледено студена водка :grin:

1 глава червено салатно цвекло
1/2 буркан стерилизирани краставици
2-3 скилидки чесън (може и повече!!)
50-70 гр. орехи
1 опаковка майонеза
сол на вкус

ПРИГОТВЯНЕ:
Цвеклото се сварява до омекване, без да се обелва и да се отрязват "опашките". Свареното и охладено цвекло се настъргва на едро ренде, краставичките също. Прибавят се скълцан чесън, нарязани на едро орехи, сол и майонеза. Всичко се разбърква добре.

Имам и една с кус-кус, която пък е идеална при много гости :-) Ама друг път..
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

Remmivs написа:
bead_ написа:еее, като почнете с това месо, месо, месо... и ще откажеш един узрял, дъхав градински домат? или парче хубаво сирене? а резен студена сладка диня?

Хубаво е пуешко, извара (котидж чийз), яйца, и домати, чушки, зеле, краставици (предимно сурови)

е а им кажи за калориите братчед са :cool:
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

caliostro написа:е а им кажи за калориите братчед са :cool:
калориите трябва да са от мазнини това е
месо, сирене, кашкавал
другото е баласт за здраве
захарта е ВРЕДНА
но пък е готина
грях си е отвсякъде
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

Remmivs написа:

Хм! Според мен най-добре е човек да се научи да "слуша" тялото си, а не желанията си.
Какво искам да кажа? Тялото изпраща импули от какво точно има нужда в момента. Докато останалото "хапване" идва от "очите", т.е. чиста проба лакомия.
Всъщност, дори и да си угаждаме отвреме навреме с понякое изкушение (тортичка, биричка или друга подобна "калорична бомба", след това, ако можем да "разчитаме" какво ни казва тялото, ще компенсираме по-голямото количесво енергия, която сме погълнали.
Надява се, че си съгласен с мнението ми, че и гладуването и строгите диети са вредни?
Bella Ciao
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

bead_ написа: еее, като почнете с това месо, месо, месо... и ще откажеш един узрял, дъхав градински домат? или парче хубаво сирене? а резен студена сладка диня?
Перличке, момчетиите постните манджи ги считат за 2 ръка. Бобът се прави с гърди, лещата - с наденица. Това е положението :( Ако е нещо от типа спанак/домати с ориз, трябва да има и някаква допълнителна мръвка на масата. Мъжка му работа :grin:
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

4avdar4e написа:

Имам и една с кус-кус, която пък е идеална при много гости :-) Ама друг път..
Тази, която постнах сега си е класика в жанра. Баба ми я правеше редовно лятоска. А марината, която използва става и за други зеленчуци и леки меса. Ако се добавят счукани орехи е супер за заливка на риба, например.
Инак аз не обичам рецепти много-много. Готвя на принципа: отваряш хладилника и шкафа, виждаш какво се подмята в тях, решаваш коя комбинация ще е най-добре и готвиш! Лесно и просто!!! Така никога няма да ядеш едно и също ядене два пъти. :winkw:
А, за салата с кус-кус... мога да ти драсна поне 5-6 :blum:
Bella Ciao
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

сър Айвънхоу написа:Хм! Според мен най-добре е човек да се научи да "слуша" тялото си, а не желанията си.
Какво искам да кажа? Тялото изпраща импули от какво точно има нужда в момента. Докато останалото "хапване" идва от "очите", т.е. чиста проба лакомия.
Всъщност, дори и да си угаждаме отвреме навреме с понякое изкушение (тортичка, биричка или друга подобна "калорична бомба", след това, ако можем да "разчитаме" какво ни казва тялото, ще компенсираме по-голямото количесво енергия, която сме погълнали.
Надява се, че си съгласен с мнението ми, че и гладуването и строгите диети са вредни?
Съгласен съм, разбира се! Дори много вредни. Затова човек ТРЯБВА и да си угажда от време на време. Иначе ще улетиш и кел файда от строгостта като се отдадеш на гастрономична оргия която ще е.е майката на всичко постигнато със зверски напъни (напълно излишни прочее). ТРЯБВА да се храним не с тялото и очите си, а с ума си. Не е трудно като свикнеш. Аз лично съм изтеглил къса клечка откъм метаболизъм и тяло, като мина покрай витрината на сладкарница и качвам половин ока само ако разгледам, и дълга ама предълга откъм лакомия и очи. Та единственото, което мога да направя за себе си е да използвам що годе сносния си орган между ушите. Да ям за да живея както казват, а не обратното.
Публикувай отговор