Във връзка
Във връзка
с темата на Мъжжж ми прави впечатление, че никой досега, не изказа мнение от рода на "я се стегни, имаш семейство, деца, отговорности...постъпката ти не е мъжка, а егоистична и безотговорна....мислиш само за себе си, нараняваш най-близките си.....недостойно е да не спазиш клетвата, която си дал - в добро и лошо...и т.н"
Та се зачудих, дали наистина тук няма хора, които да мислят така или просто не си го казват.
Или и да мислят така са склонни да приемат и оправдаят, донякъде такава постъпка, защото все пак Мъжжж е познат и обичан...
А ако беше някой новорегнат, случаен, дали нямаше да го изядем с парцалките?
Та лицемерни ли сме или наистина мнението ни силно се влияе от чувствата ни към този, който споделя с нас?
Та се зачудих, дали наистина тук няма хора, които да мислят така или просто не си го казват.
Или и да мислят така са склонни да приемат и оправдаят, донякъде такава постъпка, защото все пак Мъжжж е познат и обичан...
Та лицемерни ли сме или наистина мнението ни силно се влияе от чувствата ни към този, който споделя с нас?
Не вярвам да е така. По-скоро сме достатъчно п(р)орастнали за да знаем през какво може да мине един човек, как може да се промени живота му в даден момент, че нищо не е вечно и че никога не трябва да се казва "никога".
П.П. Както и знаем, че сме достатъчно големи момчета и момичета за да си направим сами сметката какво печелим и какво губим. Който каквото си е надробил това ще си сърба. И ако има сили да смени супата - ок. Ако няма - пак ок - негово решение. Не е ли така?
П.П. Както и знаем, че сме достатъчно големи момчета и момичета за да си направим сами сметката какво печелим и какво губим. Който каквото си е надробил това ще си сърба. И ако има сили да смени супата - ок. Ако няма - пак ок - негово решение. Не е ли така?
Последно промяна от maggot на 05.09.07, 11:13, променено общо 1 път.
Има хора, в които живее Бог. Има хора, в които живее дяволът. А има и хора, в които живеят само глисти.
--------------------------------------------------------
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
--------------------------------------------------------
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
Нормално е повече да подкрепяте хората, които познавате:-), не мисля, че е лицемерие, по- скоро е спонтанно, пристрастни сте, а за това какво би било ако нов пусне такава тема, кво ще стане.... Представи си почна да обяснявам бившия що стана бивш и как съм го разкрасила
бая попържни ще отнеса:winkw:
Re: Във връзка
Ама то триъгълник ли? :)
Е че аз не знаех и ...
Е че аз не знаех и ...
Ако ...esti написа:А ако беше някой новорегнат, случаен, дали нямаше да го изядем с парцалките?
Беше новорегнат - щяхме да гу "убийм с пренебрежение".
Човекът Мьжжж (пък бил той и Топър незнамсикой) е знаен - точен, объркан, (или търсещ) - затва е достоен, че освен да пийва с нас ракийца и да вреви простотийки- пуска и "ред сълзи"...
Лицемерни сме. Защото се влияем от това, кой пита!
- сър Айвънхоу
Всеки има право да преследва своето щастие!
Понеже незнам точно какъв е проблема му, затова му пожелах успех!
А останалото... наистина е Dust in the wind!!!!
Понеже незнам точно какъв е проблема му, затова му пожелах успех!
А останалото... наистина е Dust in the wind!!!!
Ситият на гладния не вярва...
Bella Ciao
Bella Ciao
Ами не е.Wishes написа:
А за лицемерието, това, мисля, е съвсем друга тема.
Познавам доста хора, които твърдо са на мнение, че каквито и бури да има в брака, то човек трябва да си седи на задника и да си поема отговорността. Приемат за слабохарактерно ако някой си остави семейството и то заради друг човек.
В тази връзка, пожеланието им за успех би било доста лицемерно.
Изобщо не знаех, че имаш познати и роднини на служба в ППО, мушмурок!Strunz написа:Ама то триъгълник ли? :)
Е че аз не знаех и ...
на мен ми се понрави исренноста:-)
в това лицемерно време
искренноста е много кът
щото от задни мисли
често забраяме да се огледаме
забравяме да дишаме дори
отучаваме се да плачем
или да се смеем
от сърце
и така:shy:
колкото до....
в това лицемерно време
искренноста е много кът
щото от задни мисли
често забраяме да се огледаме
забравяме да дишаме дори
отучаваме се да плачем
или да се смеем
от сърце
и така:shy:
колкото до....
.... тинтири-минтири е туй....кой съм пък аз, че да го съдя..."я се стегни, имаш семейство, деца, отговорности...постъпката ти не е мъжка, а егоистична и безотговорна....мислиш само за себе си, нараняваш най-близките си.....недостойно е да не спазиш клетвата, която си дал - в добро и лошо...и т.н"
77. Морските кончета винаги пътуват заедно - хванати опашка за опашка.
- сър Айвънхоу
Абдолютно!Кент написа: .... тинтири-минтири е туй....кой съм пък аз, че да го съдя...
Всеки сам трябва да си е съдник. Как беше библейската мъдрост? Перефразирам: Който е безгрешен, пръв да хвърли камък!
Bella Ciao
Bella Ciao
Е чак лицемерни?:)Звеневия написа:Ако ...esti написа:А ако беше някой новорегнат, случаен, дали нямаше да го изядем с парцалките?
Беше новорегнат - щяхме да гу "убийм с пренебрежение".
Човекът Мьжжж (пък бил той и Топър незнамсикой) е знаен - точен, объркан, (или търсещ) - затва е достоен, че освен да пийва с нас ракийца и да вреви простотийки- пуска и "ред сълзи"...
Лицемерни сме. Защото се влияем от това, кой пита!
Виж ся на кво ще го направя:)
Абе, Сашо, я си сядай на задника! Жени бол! И под бола теле! Семейството е едно! Ако не е тая друга ще е.
За любовница не се пъне човек. Виждаш се с нея, правиш секс, рошиш я по гърба, отваряш дебелия тефтер, отмяташ я.
И отново на фронта.
А на всичко отгоре жените са и повече от нас.
И като махнем децата, старците и гейовете....То не бе урожай, не бе чудо...:)
Това като насърчаване общо взето
Но замисли се, на коледа...с кого ще си... Онези ококорените със залепените нослета на прозреца дето гледат снега, сещаш ли се? Искаш да гледат дали случайно татко няма да се излъже да се върне в къщи?
За всичко тва си силно прав, но ТОЙ това си го знае!Strunz написа:Виж ся на кво ще го направя:)
Абе, Сашо, я си сядай на задника! Жени бол! И под бола теле! Семейството е едно! Ако не е тая друга ще е.
За любовница не се пъне човек. Виждаш се с нея, правиш секс, рошиш я по гърба, отваряш дебелия тефтер, отмяташ я.
И отново на фронта.
Но замисли се, на коледа...с кого ще си... Онези ококорените със залепените нослета на прозреца дето гледат снега, сещаш ли се? Искаш да гледат дали случайно татко няма да се излъже да се върне в къщи?
Не е тва идеята на темата.
Пак казвам, че не знам каква е предисторията.esti написа:Ами не е.Wishes написа:
Познавам доста хора, които твърдо са на мнение, че каквито и бури да има в брака, то човек трябва да си седи на задника и да си поема отговорността. Приемат за слабохарактерно ако някой си остави семейството и то заради друг човек.
Да пожелаеш успех на някой, който желае нещо, без да знаеш защо го желае и без да знаеш какво го е довело до това желание, не намирам за лицемерно.
А за другото си права, достойно е като направиш грешка, да застанеш зад нея и да си поемеш отговорността.
Да си оставиш семейството, никога не е САМО заради другия човек, винаги има и още ред причини. В доста случаи може да се определи и като проява на силен характер.
If you wish to go fast - go alone, if you wish to go far - go together.
Е явно не съм я зацепил изобщо идеята. Стига съм бримчил като симсон на баир. МлъквамЗвеневия написа:За всичко тва си силно прав, но ТОЙ това си го знае!Strunz написа:Виж ся на кво ще го направя:)
И отново на фронта.
Не е тва идеята на темата.
Ти ли???Strunz написа:Е явно не съм я зацепил изобщо идеята. Стига съм бримчил като симсон на баир. Млъквам
Ако не беше зацепИл, нямаше да нахлуеш у втората тема...
Ако млъкнеш, шти се убидЬя и няма да ти давам мойте гуди!
- Green Light
Ами не, не съм лицемерен. Аз това очаквах, като мнения надолу. Всеки от този, нашият, свят споделя мнението, че не трябва семейството да се запази независио от всичко и с цената на разбитите животи на всички. Децата са си много добре при щастливи мама и татко и много зле ако родителите им са нещастни. Тва са изтъркани от употреба мисли, ама са изтъркани от употреба понеже са верни.esti написа:с темата на Мъжжж ми прави впечатление, че никой досега, не изказа мнение от рода на "я се стегни, имаш семейство, деца, отговорности...постъпката ти не е мъжка, а егоистична и безотговорна....мислиш само за себе си, нараняваш най-близките си.....недостойно е да не спазиш клетвата, която си дал - в добро и лошо...и т.н"
Ако някой непознат ми каже това което каза Топъра, аз няма да го изям с парцалките.
Офтопика обаче е интересен, макар и мноого бодлив и ъъ неприятен за нашия, конкретно, форум. Аз бих го формулирал така- "Личното познанство вреди на искреното (опозиционно)мнение в интренет"
Аз, честно, полагам много усилия да казвам честно, каквото мисля. Понякога като че ли се увличам и съм контра само защото познавам някого- спомням си че веднъж, когато пишех поредния аргумент "против" по мнение на Ремиус се усетих че всъщност съм си съгласен с човека. Е, с познанствата не може все да се печели, трябва и нещо да се загуби, нали?
Това е една от причините толкова години да избягвам клубните купони.Green Light написа: "Личното познанство вреди на искреното (опозиционно)мнение в интренет"
Макар че и без лично познанство с повечето от вас пак се улавям, че понякога премълчавам, неща, които бих казала на по-непознати.
На 22 шта излекуваме, лицемерко такава!esti написа:Макар че и без лично познанство с повечето от вас пак се улавям, че понякога премълчавам, неща, които бих казала на по-непознати.
Вече всичко шси казваш! И гола на плаж ша одиш, даже!
Пак казвам, че не знам каква е предисторията.
Да пожелаеш успех на някой, който желае нещо, без да знаеш защо го желае и без да знаеш какво го е довело до това желание, не намирам за лицемерно.
А за другото си права, достойно е като направиш грешка, да застанеш зад нея и да си поемеш отговорността.
Да си оставиш семейството, никога не е САМО заради другия човек, винаги има и още ред причини. В доста случаи може да се определи и като проява на силен характер.[/quote]
абсолютно си прав,уишес...
целуфффки...
1. не съдим.
2.не обвиняваме
3.НЕ знаем и НЕ искаме да знаем детайлите
4.всеки сам си взема решения, поема отговорност
5.подкрепям човек,когото уважавам и харесвам с или без семейство.
6.защо в края на краищата трябва да се интересуваме защо,какво, кога и как?!...мен ме въкнува това,което му е било в душата като го е писал..това чета,това виждам
Да си оставиш семейството, никога не е САМО заради другия човек, винаги има и още ред причини. В доста случаи може да се определи и като проява на силен характер.[/quote]
целуфффки...
1. не съдим.
2.не обвиняваме
6.защо в края на краищата трябва да се интересуваме защо,какво, кога и как?!...мен ме въкнува това,което му е било в душата като го е писал..това чета,това виждам
Ако дойда ще стана още по-лицемерна бе!:lol:Звеневия написа:На 22 шта излекуваме, лицемерко такава!esti написа:Макар че и без лично познанство с повечето от вас пак се улавям, че понякога премълчавам, неща, които бих казала на по-непознати.![]()
Вече всичко шси казваш! И гола на плаж ша одиш, даже!
Но за този купон имам и други съображения, за да не идвам.
Друг път...
това пък за мен е възможно най-тъпата тактика - каквото и да става трябва да си запазя семействотоesti написа:Ами не е.Wishes написа:
и за какво ти е едно такова разбито семейство; всеки може да направи грешка и дори да има дете, има право да се опита да промени нещата, още повече че ако родителите не се разбират това, ще се отрази на детето. не че развода няма да се отрази, но имаш шанс да му покажеш едни нормални взаимоотношения на обич и евентуално разбирателство. само че случая на Мъжжж е друг май.
Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.
Ми как няма да съм прав, нали сме една зодияdoktorka написа:
целуфффки...
1. не съдим.
2.не обвиняваме
Абе, май не е точно така...doktorka написа: 3.НЕ знаем и НЕ искаме да знаем детайлите
6.защо в края на краищата трябва да се интересуваме защо,какво, кога и как?!
Щото, (примерно) един ден, кат научите, че съм заключен с обвинение за предумишлено убийство... Веднага ще ВИ светне, - "Аха, най-накрая на тоя карък му е излязла вноската за валяка...!"
Нали като сме редом тук, там, някъде, всеки оставя отражение, сянка, спомен...
Добро - лошо впечатление - ставаме вече каста.
много ми е чудно какви съображения имаш, за да не ходиш на купон?esti написа: Но за този купон имам и други съображения, за да не идвам.
Друг път...
Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.
е те точно тук е лицемерието...esti написа:Ами не е.Wishes написа:
както мъж ми казва :"според теб!"...
Любовника ми е зает, а исках да съм с него.latrevw написа:много ми е чудно какви съображения имаш, за да не ходиш на купон?esti написа: Но за този купон имам и други съображения, за да не идвам.
Друг път...
Гепи, майнаdoktorka написа:е те точно тук е лицемерието...esti написа:Ами не е.Wishes написа:
както мъж ми казва :"според теб!"...
Пробвай да доведеш любовница!esti написа:Любовника ми е зает, а исках да съм с него.
тъпо еesti написа:Любовника ми е зает, а исках да съм с него.latrevw написа:много ми е чудно какви съображения имаш, за да не ходиш на купон?esti написа: Но за този купон имам и други съображения, за да не идвам.
Друг път...
ЩО???latrevw написа:тъпо е
ами аз любовника си го ползвам за други цели, не е задължително да е с мен на всички купониЗвеневия написа:ЩО???latrevw написа:тъпо е
Ми тъпо е да отидеш с любовника си на клубна среща, освен ако и той не е от клубаЗвеневия написа:ЩО???latrevw написа:тъпо е
- сър Айвънхоу
Всяко нещо е такова, каквото е! Ние даваме етикетите "добро" и "лошо".Звеневия написа:
Добро - лошо впечатление - ставаме вече каста.
За това и няма абсолютно добро и абсолютно лошо... защото за един е едното, но за друг може да е другото...
Принципът е, че всеки сам избира своя път...
Bella Ciao
Bella Ciao
Що, бе, батерии продават навсякъдеlatrevw написа: ами аз любовника си го ползвам за други цели, не е задължително да е с мен на всички купони
ей, зевзек, аз си падам по естествени материи, не щъ синтетика4avdar4e написа:Що, бе, батерии продават навсякъдеlatrevw написа: ами аз любовника си го ползвам за други цели, не е задължително да е с мен на всички купони