Ми пък не е вярно. Ама ти си го разбирай както искаш, от мен да мине.Green Light написа: Не, ти бъркаш! (в първата част на постинга) - наречени са смъртни защото са на смъртните. Трябва да ги осъзнаваме и да ги признаваме (например на попа) - така ще станем по- добри човеци едно и ще спасим душата от казана- секънд
Във връзка
Re: Във връзка
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Казано е: по делата им ще ги познаете:-)esti написа:С други думи, каквото и да пишем тук, впечатленията, които оставяме са винаги грешни.latrevw написа: ако е някой, за който не знаеш много неща, но харесваш и искаш да ти е приятел, единственото, което можеш да направиш е да го подкрепиш, независимо, че принципите ти иначе не биха ти позволили Ти лично да постъпиш така.

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
Е кви дела като Ести все се крие, мммм???frisky lioness написа: Казано е: по делата им ще ги познаете:-)
За теб разбрах - не е лицемерно.4avdar4e написа:Е що да е лицемерно?? Това си е собствено решение на човека, който предприема решителна стъпка. Аз казвам, че не го приемам напълно, но това пък си е моето решение - да не се бъркам на никого.esti написа: Не бе, не ги смесвам - имаш ибеждение някакво, но потупваш някой по рамото, въпреки, че ти се иска да го порицаеш. Та питах, дали е лицемерно.
А за собственото устояване на разни принципи просто си е нормалното отплесване от темата.
Не мога да се сетя за какво говориш, любопитно ми е!esti написа: А за зеленото - сменете героите.
Вижте само ситуацията. Аз така направих като ги давах за пример.
Ако ви е трудно, мога да изровя от дира поне 10 подобни теми с други участници.
Освен това ти ясно показа, че не го тупаш по рамото, така че си вън от подозрения.
Аз и по други поводи се замислих за това - свързани с мен.
Сигурно и на други се е случвало да получават фалшиви усмивки и подкрепа.
А за ситуациите - семейни дръзнали да се отдадат на новите си любови.
Това имах предвид с примерите.
Благоверния ти иска да ми тури чувал на главата!!!4avdar4e написа:Е кви дела като Ести все се крие, мммм???frisky lioness написа: Казано е: по делата им ще ги познаете:-)
Той ме крие, аз съм невинна.
Мда, Цицерон е казал: "Когато делата говорят, няма смисъл от думите"frisky lioness написа:
Казано е: по делата им ще ги познаете:-)
If you wish to go fast - go alone, if you wish to go far - go together.
Замисли ме за мъжките хвалби за потентност тук.......егати, разтреперих се от изтощение само при мисълта да ги позная по делата.frisky lioness написа:Казано е: по делата им ще ги познаете:-)esti написа:С други думи, каквото и да пишем тук, впечатленията, които оставяме са винаги грешни.latrevw написа: ако е някой, за който не знаеш много неща, но харесваш и искаш да ти е приятел, единственото, което можеш да направиш е да го подкрепиш, независимо, че принципите ти иначе не биха ти позволили Ти лично да постъпиш така.
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Така ли? Не съм забелязала:winkw: и от какво/кого?:-)4avdar4e написа:Е кви дела като Ести все се крие, мммм???frisky lioness написа: Казано е: по делата им ще ги познаете:-)

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
Заплиташ се!Green Light написа:
Не, ти бъркаш! (в първата част на постинга) - наречени са смъртни защото са на смъртните. Трябва да ги осъзнаваме и да ги признаваме (например на попа) - така ще станем по- добри човеци едно и ще спасим душата от казана- секънд
Безгрешен е единия Бог - все едно дали му викаш Христос или Аллах.
политеистите са малко от малко по-толерантни към простосмъртните и боговете им си имат своите слабости.
Човекът е грешен по презумпция, защото в грях е заченат.
Не вдявам, честно, не се сещам ни за един такъв, пък уже познавам повечетоesti написа: А за ситуациите - семейни дръзнали да се отдадат на новите си любови.
Или гледам от друг ъгъл, де да знам
- frisky lioness
- Обратна връзка:
По-вероятно е да ти се случи обратното:lol::lol::lol:esti написа:егати, разтреперих се от изтощение само при мисълта да ги позная по делата.

Не, бе, той не иска ти да отправяш божествения си взор към него, щото гу е сраааам.esti написа: Благоверния ти иска да ми тури чувал на главата!!!
Не бееееееее, нямам предвид наши хора.4avdar4e написа:Не вдявам, честно, не се сещам ни за един такъв, пък уже познавам повечетоesti написа: А за ситуациите - семейни дръзнали да се отдадат на новите си любови.
Просто в дира бъка от такива теми, но с други герои - не зелени.
А ситуациите са си същите.
Антъй, кажи му, че на мен не ми вярваpocti_bezobidna написа: Заплиташ се!
политеистите са малко от малко по-толерантни към простосмъртните и боговете им си имат своите слабости.
От какво го е срам????4avdar4e написа:Не, бе, той не иска ти да отправяш божествения си взор към него, щото гу е сраааам.esti написа: Благоверния ти иска да ми тури чувал на главата!!!
Да не носи бельото ти?:blum::lol:
frisky lioness написа:По-вероятно е да ти се случи обратното:lol::lol::lol:esti написа:егати, разтреперих се от изтощение само при мисълта да ги позная по делата.
А аз така се надявах......
Аааа, така може.. Дирника е станал адски гадно място - понякога като чета нещо, имам чувството, че всичкото хора са дребни душици, злобни, незадоволени (в пряк и преносен смисъл) и т.н., и т.д. Такава помия се лее, че може да те задуши. Затова го избягвам, освен профи форума...esti написа: Не бееееееее, нямам предвид наши хора.
- сър Айвънхоу
Аз затова вече не стъпвам там! Имам чувството, че там са се събрали всички комплексари в нета...4avdar4e написа:
Аааа, така може.. Дирника е станал адски гадно място - понякога като чета нещо, имам чувството, че всичкото хора са дребни душици, злобни, незадоволени (в пряк и преносен смисъл) и т.н., и т.д. Такава помия се лее, че може да те задуши. Затова го избягвам, освен профи форума...
Ситият на гладния не вярва...
Bella Ciao
Bella Ciao
Това "дръзнали" ми звучи като някакво геройствоesti написа:Не бееееееее, нямам предвид наши хора.4avdar4e написа:Не вдявам, честно, не се сещам ни за един такъв, пък уже познавам повечетоesti написа: А за ситуациите - семейни дръзнали да се отдадат на новите си любови.
Всичко зависи от много неща, някои са "дръзнали", други не смеят.
За да имаш мнение по даден въпрос, винаги трябва да знаеш доста за преди това. Иначе рискуваш мнението ти да увисне във въздуха
If you wish to go fast - go alone, if you wish to go far - go together.
Чак до там не сме я докарали, ама иначе напоследък у нас повечето дрехи са унисекс. Лятото искаше да ми краде полите, че държали хладноesti написа:]
От какво го е срам????
Да не носи бельото ти?:blum::lol:
Според мен в момента обмисля аргументи в уверение, че е прав:-)4avdar4e написа:Антъй, кажи му, че на мен не ми вярваpocti_bezobidna написа: Заплиташ се!
Ех, суета и гордост
И аз покрай един развеждащ се приятел бая почетох в тамошния клуб и направо ми се....уф.4avdar4e написа:Аааа, така може.. Дирника е станал адски гадно място - понякога като чета нещо, имам чувството, че всичкото хора са дребни душици, злобни, незадоволени (в пряк и преносен смисъл) и т.н., и т.д. Такава помия се лее, че може да те задуши. Затова го избягвам, освен профи форума...esti написа: Не бееееееее, нямам предвид наши хора.
Вероятно и от това сега ми е обременено съзнанието и пускам такива теми.
Но от няколко дни дадох отбой.
Не мога повече.
- сър Айвънхоу
Като чета толкова много пъти използван глагола "крада", ще и почвам да си мисля, че сте семейсво крадци!4avdar4e написа: Чак до там не сме я докарали, ама иначе напоследък у нас повечето дрехи са унисекс. Лятото искаше да ми краде полите, че държали хладноПък аз само му крада панталоните, че мойте напоследък не ми стават
Пък големия му краде тениските... Както и аз
П.П. Ама поне всичко си остава в семейството де!
Ситият на гладния не вярва...
Bella Ciao
Bella Ciao
Егати, ми снимай го с някоя пола де!4avdar4e написа:Чак до там не сме я докарали, ама иначе напоследък у нас повечето дрехи са унисекс. Лятото искаше да ми краде полите, че държали хладноesti написа:]
От какво го е срам????
Да не носи бельото ти?:blum::lol:Пък аз само му крада панталоните, че мойте напоследък не ми стават
Да видим и ние що е то шотландски боец.
допълнение:esti написа:Егати, ми снимай го с някоя пола де!4avdar4e написа:Чак до там не сме я докарали, ама иначе напоследък у нас повечето дрехи са унисекс. Лятото искаше да ми краде полите, че държали хладноesti написа:]
От какво го е срам????
Да не носи бельото ти?:blum::lol:Пък аз само му крада панталоните, че мойте напоследък не ми стават
Да видим и ние що е то шотландски боец.
така да е сниман,че да се уверим че Пижо и Пенда са ненакърнени...
такова де...
щото е много благодатно да се види:shy:
- Green Light
Ами не! Сега обядвах и съм сит. Какъв е смисълът да се спори, кому е нужно, защо? Всички са прави, милите хора, те така само говорят за да ми направят удоволствие. А аз седя тук в този удобен стол, гледам милия лаптоп на хубавото ми бюро. Кафето ароматно, един приятно жълт кран завършва гледката през прозореца ми, и хубав дъжд се лее...pocti_bezobidna написа:Според мен в момента обмисля аргументи в уверение, че е прав:-)4avdar4e написа:Антъй, кажи му, че на мен не ми вярваpocti_bezobidna написа: Заплиташ се!
Ех, суета и гордост
Ааа, още не е изтекъл крайния срок за ремонта. Тогава ще снимамdoktorka написа: допълнение:
така да е сниман,че да се уверим че Пижо и Пенда са ненакърнени...
такова де...
щото е много благодатно да се види:shy:
Малии таяя темаа ква е станалаа:shocked:
аз изчетох само първата страница:shy:
Исках по темата само да кажа, че съм много съгласна с Уишеса и аз
не знам нищо, не искам да знам, ако някой има желание да сподели и има нужда от кураж и подкрепа - с удоволствие мога да ги раздавам, но съдник на никого не съм....
горе носа и главата и продължава напред....това е, конкретния случай наистина нищоо не разбрах от него
аз изчетох само първата страница:shy:
Исках по темата само да кажа, че съм много съгласна с Уишеса и аз
не знам нищо, не искам да знам, ако някой има желание да сподели и има нужда от кураж и подкрепа - с удоволствие мога да ги раздавам, но съдник на никого не съм....
горе носа и главата и продължава напред....това е, конкретния случай наистина нищоо не разбрах от него
Няма черно и бяло в света, няма абсолютна искренност, нито пък абсолютна липса на лицемерие, абсолютна липса на лъжа. Може би само Господ ги има (но не Този, който е според книгите, написани от Човека).esti написа:с темата на Мъжжж ми прави впечатление, че никой досега, не изказа мнение от рода на "я се стегни, имаш семейство, деца, отговорности...постъпката ти не е мъжка, а егоистична и безотговорна....мислиш само за себе си, нараняваш най-близките си.....недостойно е да не спазиш клетвата, която си дал - в добро и лошо...и т.н"
Та се зачудих, дали наистина тук няма хора, които да мислят така или просто не си го казват.
Или и да мислят така са склонни да приемат и оправдаят, донякъде такава постъпка, защото все пак Мъжжж е познат и обичан...
А ако беше някой новорегнат, случаен, дали нямаше да го изядем с парцалките?
Та лицемерни ли сме или наистина мнението ни силно се влияе от чувствата ни към този, който споделя с нас?
Мъжжж ще има да се стяга от гл. т. на отговорности бая. С отговор "Да" , но и с отговор "Не". Хич не си и мисля нещо друго. Минал съм по подобен път и го считам за много по-отговорен и труден, отколкото оня, при който стоиш някъде, само и само да задоволиш публичните очаквания на дадена някога дума или клетва, да поласкаеш общественото мнение с непрестанните жертви, които правиш в "името на...".
Не считам, че ако Мъжжж бе написал нещо друго, щях да му простя най-искреното си мнение. В никакъв случай не искам да го тълкуваш това като "чиста вода ненапита, абсолютно никога, никъде и по никакви поводи не-лицемерен". Макар и пред себе си да сме такива, да не лъжем, да сме последователни, готини и т.н. и т.н. Освен когато не съзрем след време, че не сме били такива.
Има теми, за които мнението ни за другия влияе - да. Обаче то влияе, защото си усетил - този - другия, от предишни изяви да е бил нещо, което сега не виждаш или не усещаш. Тогава има някакъв конфликт в тебе. Тогава може да си по-толерантен, да си по-внимателен - и обратното - ако някой с многото си изяви си "изгради" образ - след това е възможно известно време да си по-нетолерантен и по-невнимателен (ерго- разликата от уж сходните ситуации със луничката и Зелченцето). Все пак, когато говорим за някакви морални дилеми си мисля, че сме доста искрени, защото проблемът е нерядко пречупен и през калейдоскопа на вътрешното ти аз. Усещаш нещо, вживял си се в него и ... така го виждаш. Не е лицемерие. Самите ние, ако се замислим искрено сме постъпвали при формално еднакви ситуации различно. Лицемери ли сме били? Или е имало нещо повече - нещо повече от ФОРМАЛНАТА ситуация?
Или пък може би ести и ти си задаваш някои въпроси за себе си? Може би някой ден може и искрено да ни ги шльопнеш?
Примерно. Майтапя се сигурно. Може би.
Такива ми ти работи.
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Ми да, може и така да се каже, че за себе си ми се иска да знам, дали мога да разчитам на исреност тук.ELBI написа:
Или пък може би ести и ти си задаваш някои въпроси за себе си? Може би някой ден може и искрено да ни ги шльопнеш?
Примерно. Майтапя се сигурно. Може би.
Такива ми ти работи.
Понякога нали знаеш, че един приятелски шамар е много по-полезен от одобрителни думи казани от любезност или за да прикрият позиция, която не се радва на масова обществена подкрепа.
А на Мъжжж, наистина му стискам палци, защото тепърва му предстои да изкачва баир.
А какво мога да ви шльопна.....дори и аз не знам.
Но определено проблеми от деликатен характер споделям рядко и с много тесен кръг от хора. Дори не са и толкова, че да направят кръг.
- snowprincess
Абе то и двете сте по шамарите май, ама карай... Поне Ести имам спомен да ми е предлагала.snowprincess написа:аз съм по шамарите, само кажи
Оздравително е.
Panta rhei...
Оооо, наистина съм щедра на шамари, но и на целувки също.Мнемозина написа:Абе то и двете сте по шамарите май, ама карай... Поне Ести имам спомен да ми е предлагала.snowprincess написа:аз съм по шамарите, само кажи
Оздравително е.
Освен това трябва много да съм го закъсала, за да опра до приятелски шамари - обикновено сама се почвам.
Но пък е хубаво да знам, че мога да разчитам на някой да свърши и тази работа.
Благодаря ти Сноу!
Аз съм късметлийка - Мнемо ме глези непрекъснато, а ти ако се наложи ще ме отрезвяваш с шамари.
- snowprincess
ти си такава душица златна, че не знам кво трябва да направиш, за да те ошамаряМнемозина написа:Абе то и двете сте по шамарите май, ама карай... Поне Ести имам спомен да ми е предлагала.snowprincess написа:аз съм по шамарите, само кажи
Оздравително е.
а на Ести винаги съм в услуга, само да каже и одма съм и извъртяла един
еле пък ако каже и да набием някого, също съм насреща

И аз тъй, сестро...esti написа: Но определено проблеми от деликатен характер споделям рядко и с много тесен кръг от хора. Дори не са и толкова, че да направят кръг.
Да бе.esti написа:Оооо, наистина съм щедра на шамари, но и на целувки също.Мнемозина написа:Абе то и двете сте по шамарите май, ама карай... Поне Ести имам спомен да ми е предлагала.snowprincess написа:аз съм по шамарите, само кажи
Оздравително е.
Освен това трябва много да съм го закъсала, за да опра до приятелски шамари - обикновено сама се почвам.
Благодаря ти Сноу!
Аз съм късметлийка - Мнемо ме глези непрекъснато, а ти ако се наложи ще ме отрезвяваш с шамари.
Голямо глезене.
Ми да ти кажа тогава, че практически всяко мнение по всеки въпрос, във всяка ситуация, може да бъде и лицемерно.
Макар че не знам какво точно в крайна сметка е лицемерие. Да кажеш на другия това, което очаква/иска да чуе? Или да кажеш това, което по принцип се очаква от теб? Или... толкова много възможности има.
Panta rhei...
- snowprincess
esti написа: Оооо, наистина съм щедра на шамари, но и на целувки също.
Благодаря ти Сноу!
голяма конкуренция станахме на докторката с тия целувки:rotfl24:

Или просто да кажеш това, което наистина мислиш??Мнемозина написа: Макар че не знам какво точно в крайна сметка е лицемерие. Да кажеш на другия това, което очаква/иска да чуе? Или да кажеш това, което по принцип се очаква от теб? Или... толкова много възможности има.
Да, винаги има начини.4avdar4e написа:Или просто да кажеш това, което наистина мислиш??Мнемозина написа: Макар че не знам какво точно в крайна сметка е лицемерие. Да кажеш на другия това, което очаква/иска да чуе? Или да кажеш това, което по принцип се очаква от теб? Или... толкова много възможности има.Без шамари, деликатно, има начини..
Но винаги ли има смисъл?
Продължавам да се питам защо не отговорих в темата на Мъжжж. Защото тая тема пък - на Ести - я приех точно като "вечерна проверка": защо мълчите.
Май наистина не отговорих, защото не сметнах, че това би му помогнало в случая по какъвто и да било начин.
Panta rhei...
Мила ми Мнемо, (тва като Венето прозвуча, ама нейсеМнемозина написа: Да, винаги има начини.
Но винаги ли има смисъл?
Продължавам да се питам защо не отговорих в темата на Мъжжж. Защото тая тема пък - на Ести - я приех точно като "вечерна проверка": защо мълчите.
Май наистина не отговорих, защото не сметнах, че това би му помогнало в случая по какъвто и да било начин.
П.П. И всъщност Ести беше агент-провокатора, инаше ич нямаше и да гъкна