За общината..

Все същите
Аватар
4avdar4e

За общината..

Мнение от 4avdar4e »

Имам питане, знаете ли къде се подават жалби срещу кучета? В отдел "Екология" или..??? Вчера един дзвер, дето го гледат клошарите срещу нас, ми ухапа детето :crying: Добре, че беше по дънки, та това го предпази в известна степен, ама това ми беше капката дето преля чашата. Много ни е писнало на всички от тия животни, дето лаят по цели нощи. Та къде да се оплача? И дали ще има някаква полза?? :huhthink:
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

Re: За общината..

Мнение от frisky lioness »

4avdar4e написа:Имам питане, знаете ли къде се подават жалби срещу кучета? В отдел "Екология" или..??? Вчера един дзвер, дето го гледат клошарите срещу нас, ми ухапа детето :crying: Добре, че беше по дънки, та това го предпази в известна степен, ама това ми беше капката дето преля чашата. Много ни е писнало на всички от тия животни, дето лаят по цели нощи. Та къде да се оплача? И дали ще има някаква полза?? :huhthink:
Дятето ти добре ли е:(?
Мисля, че полза ще има. Ако общината не е мястото за оплаквания, поне ще те насочат към съответните служби..
Изображение

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

frisky lioness написа: Дятето ти добре ли е:(?
Мисля, че полза ще има. Ако общината не е мястото за оплаквания, поне ще те насочат към съответните служби..
Снощи говорих с Докторка, тя каза, че не е страшно, защото е само одрано. И аз така си мислех, защото все пак нямаше пряк контакт на кожата с кучешките зъби и слюнка. Уплаши се доста, боли го крака, ама нали е юначе... :-)
В понеделник съм там и ще питам. Дори двама съседи казаха, че ще свидетелстват, ако е нужно :grin:
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

4avdar4e написа:
Снощи говорих с Докторка, тя каза, че не е страшно, защото е само одрано. И аз така си мислех, защото все пак нямаше пряк контакт на кожата с кучешките зъби и слюнка. Уплаши се доста, боли го крака, ама нали е юначе... :-)
В понеделник съм там и ще питам. Дори двама съседи казаха, че ще свидетелстват, ако е нужно :grin:
Цункай го от мен:kiss:

Успех!
Изображение

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
Аватар
doktorka

Мнение от doktorka »

В понеделник съм там и ще питам. Дори двама съседи казаха, че ще свидетелстват, ако е нужно :grin:[/quote]

да напишат още сега какво се е случило..
да го опишат и да го приведеш заедно с оплакването към общината
като е от повече хора-по-хваща "декиш"...
Аватар
Stranniche
Обратна връзка:

Мнение от Stranniche »

Добре че нищо му няма на детето!

Мен ме ядосва не само агресията на някои кучета, но и това, че целият център на София е миниран от домашни и бездомни кучета и котки - отврат!

Честно казано, не съм виждала по-осрана столица от нашата :badair: :badair: :badair: .
Миналата година умрях от срам, когато водих група японци тук. Но де да беше само това проблемът - най-страшното е, децата си играят в мръсотията и кой знае какви болести могат да пипнат.
В цивилизованите страни има страшни глоби, ако стопаните на кучета не почистят след "облекчаването" на любимците си.
Аватар
snowprincess

Мнение от snowprincess »

ходихте ли в болница, за да му бият инжекция против тетанус

"При нараняване профилактично се прилага тетаничен анатоксин и при имунизирани лица, ако от последната имунизация са изминали повече от 12 месеца. При неимунизирани лица в такива случаи освен тетаничен анатоксин се прилага и противотетаничен серум. "

"Тетанус е сериозно и потенциално фатално заболяване, което се проявява при проникване на тетанични бактерии в тялото, обикновено при рани, одрасквания и др."

http://www.vaxini-bg.com/display.php?sh ... category=4

http://www.infotel.bg/rubrics/medicin/80963010.htm
Изображение
Аватар
doktorka

Мнение от doktorka »

snowprincess написа:ходихте ли в болница, за да му бият инжекция против тетанус

"При нараняване профилактично се прилага тетаничен анатоксин и при имунизирани лица, ако от последната имунизация са изминали повече от 12 месеца. При неимунизирани лица в такива случаи освен тетаничен анатоксин се прилага и противотетаничен серум. "

"Тетанус е сериозно и потенциално фатално заболяване, което се проявява при проникване на тетанични бактерии в тялото, обикновено при рани, одрасквания и др."

http://www.vaxini-bg.com/display.php?sh ... category=4

http://www.infotel.bg/rubrics/medicin/80963010.htm
глупости
детето и е на 5 години
още е с първата серия на имунизация срещу тетанус.
и доколкото си спомням съвсем скоро се обсъждаше че му се слагаха задължителните ваксини преди училище,които вкл тетанус бустър
едистнтвеното притеснение е бяс.
и инфекция.

п.с. спорите на бактерията ,която предизвиква тетанус,не виреят на топли и важни места като муцуната на кучето например
Аватар
snowprincess

Мнение от snowprincess »

глупости
детето и е на 5 години
и доколкото си спомням съвсем скоро се обсъждаше че му се слагаха задължителните ваксини преди училище,които вкл тетанус бустър
и инфекция.

п.с. спорите на бактерията ,която предизвиква тетанус,не виреят на топли и важни места като муцуната на кучето например[/quote]

"Повечето хора асоциират заболяването с нараняване с ръждив пирон, например, но не само пироните могат да бъдат опасни. Може би не знаете, но от тетанус можете да се разболеете след операция, след изгаряне, при пробивни рани (например убождане с игла, пирон, тръни), при охлузване, след нараняване на кожата, при възпаление на ушите или зъбите и венците, ПРИ УХАПВАНЕ ОТ ЖИВОТНО, при боди пиърсинг, при татуиране. "

но може и да си права, че все още е под въздействието на предишна ваксина, не знам
Изображение
Аватар
snowprincess

Мнение от snowprincess »

doktorka написа:
глупости
детето и е на 5 години
и инфекция.

п.с. спорите на бактерията ,която предизвиква тетанус,не виреят на топли и важни места като муцуната на кучето например
сега погледнах - в България първата реимунизация против тетанус се прави на 1 годинка, втората на 7г.
и пак копи-пейст:
"При нараняване профилактично се прилага тетаничен анатоксин и при имунизирани лица, ако от последната имунизация са изминали повече от 12 месеца."
Изображение
Аватар
doktorka

Мнение от doktorka »

"Повечето хора асоциират заболяването с нараняване с ръждив пирон, например, но не само пироните могат да бъдат опасни. Може би не знаете, но от тетанус можете да се разболеете след операция, след изгаряне, при пробивни рани (например убождане с игла, пирон, тръни), при охлузване, след нараняване на кожата, при възпаление на ушите или зъбите и венците, ПРИ УХАПВАНЕ ОТ ЖИВОТНО, при боди пиърсинг, при татуиране. "

но може и да си права, че все още е под въздействието на предишна ваксина, не знам[/quote]

сноу,
всичките си приятели уча,когато става дума за медицина ,да избират внимателно какво и ОТКЪДЕ най- вече четат.

"глупостите" не бяха за теб ,а за това,което четеш.

клостридия е анаеробен микроорганизъм.
той живее на "скрито" ( това вкл чревния тракт на животни,но не задължително устата)
веднъж попаднали в организма,спорите отделят токсин.
дори не е и инфекция.
но трябва да е "навътре",а не малка драскотинка.
щото малката драскотинка се "къпе" в кислород...
Последно промяна от doktorka на 07.09.07, 16:05, променено общо 1 път.
Аватар
doktorka

Мнение от doktorka »

[
п.с. спорите на бактерията ,която предизвиква тетанус,не виреят на топли и важни места като муцуната на кучето например[/quote]
сега погледнах - в България първата реимунизация против тетанус се прави на 1 годинка, втората на 7г.
и пак копи-пейст:
"При нараняване профилактично се прилага тетаничен анатоксин и при имунизирани лица, ако от последната имунизация са изминали повече от 12 месеца."[/quote]

ох,най-обичам така....

тъкмо щях да те похваля ,че си написала :"не знам"...
и ти пак с копи/пейст-а..

:(
Аватар
snowprincess

Мнение от snowprincess »

спирам:lol:
Изображение
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

doktorka написа: глупости
детето и е на 5 години
и инфекция.

Не е, Доки, сега направи 6, догодина (преди у-ще) го чака реимунизация, т.нар. дифтеткок. Но га се набоде на наркоманската спринцовката, в "кръвния" кабинет на болницата казаха, че няма опасност за тетанус. Щото ваксината си действала.

А кучето мисля, че не е бясно, нали ни е "съсед", та се вижда :crying:

Раничката е повърхностна, одрано е само, нямаше кръв, намазахме го с кислородна вода и йод. Не мисля, че имам причини да се шашкам, ама пу-пу, ще си чукна на дърво все пак.

П.П. Тоя е като някакъв магнит за неприятности.. Как пък на брат му веднъж не се случи нещо такова???? :blink:
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

4avdar4e написа:
П.П. Тоя е като някакъв магнит за неприятности.. Как пък на брат му веднъж не се случи нещо такова???? :blink:
Този сигурно е по-палав:-)
Изображение

Аватар
Глас в пустиня

Мнение от Глас в пустиня »

Губене на енергия и нерви. Най-добре е, Зв. да ги "нахрани", не съседите, а кучетата, бързо, тихо и чисто.:cool:

Успех! Бързо възстановяване на малчо!
Аватар
doktorka

Мнение от doktorka »

[
Не е, Доки, сега направи 6, догодина (преди у-ще) го чака реимунизация, т.нар. дифтеткок. Но га се набоде на наркоманската спринцовката, в "кръвния" кабинет на болницата казаха, че няма опасност за тетанус. Щото ваксината си действала.

А кучето мисля, че не е бясно, нали ни е "съсед", та се вижда :crying:

Раничката е повърхностна, одрано е само, нямаше кръв, намазахме го с кислородна вода и йод. Не мисля, че имам причини да се шашкам, ама пу-пу, ще си чукна на дърво все пак.

П.П. Тоя е като някакъв магнит за неприятности.. Как пък на брат му веднъж не се случи нещо такова???? :blink:[/quote]

тъй де,
действа му още ваксината от първите серии
ма вярно на 6 станахте...
много съм зле с дати и години
ама мно-го!

няма причина да се шашкаш
цунк
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

гръмни го тоя пес
отиваш в магазина за оръжие
пазаруваш и го прасни тоя гад
Аватар
Positum

Мнение от Positum »

Имах подобен проблем преди години и подадох жалба в общината, а те изпратиха кучкари. Е, след кастрацията върнаха кучето в махлата, но то умря скоропостижно, амин.
АВе
Обратна връзка:

Флоберка и точно око

Мнение от АВе »

се нарича службата.

Аз така разчистих глутницата между блока и училището, след като нахапаха сина ми. И други от нашия и съседни блокове бяха патили от кучетата, но, за съжаление, започна да ми пука едва когато едно куче разкъса десния прасец на сина ми. От глутницата от 13 кучета "домуващи" на ок. 150 м. в зеленото пространство м/у блока и училището убих 11. Стрелях от прозореца на кухнята на 11 ет. Чаках да се зададе бетоновоз и да почне да влиза в завоя и тогава стрелях. Да не се чува много-много изстрела. Тя, флоберката, е тих стрелец. За час и половина-два свърших.

предварително си осигурих жена ми да е на кафе при майка си по това време.

После се обадих на ХЕИ да дойдат да приберат труповете.
Последно промяна от АВе на 10.09.07, 14:43, променено общо 1 път.
Трудните неща ги правя с лекота, невъзможните малко ме забавят.
Аватар
сър Айвънхоу

Re: Флоберка и точно око

Мнение от сър Айвънхоу »

ave написа:се нарича службата.

Аз така разчистих глутницата между блока и убилището, след като нахапаха сина ми. И други от нашия и съседния блокове бяха патили от кучетата, но, за съжаление, започна да ми пука едва когато едно куче разкъса десния прасец на сина ми. От глутницата от 13 кучета "домуващи" на ок. 150 м. в зеленото пространство м/у блока и училището убих 11. Стрелях от прозореца на кухнята на 11 ет. Чаках да се зададе бетоновоз и да почне да влиза в завоя и тогава стрелях. Да не се чува много-много изстерла. Тя, флоберката, е тих стрелец.

предварително си осигурих жена ми да е на кафе при майка си по това време.

После се обадих на ХЕИ да дойдат да приберат труповете.
:good: Май само това е оправията!

П.П. Дали пък така можем да се отървем и от разни други душмани и изедници?! :shy:
Ситият на гладния не вярва...
Bella Ciao
Публикувай отговор