Няма да залитам в посока феминизъм.Green Light написа: Да, бе, да бе. Наш кво е страшно.
Майтапа настрана. Ако има сексизъм то той е с обратна посока, Дарк, или поне е двупосочен. Аз така го разбирам: Жената е заплаха за вътрешният мир на монасите не защото е зла и греховна сама по себе си, а защото те са хора. Телата им притежават слабости и те съвсем правилно ако искат да се отдадат на съзерцание, не искат да се разсейват. Това че жената сама по себе си е "проводник на волята на дявола" и интерпретацията на темата може да се чуе само в евтините, според мен, речи на феминиските водачи. Чиста демагогия
В женските манастири нали мъжете са нежелани? Пък те от мъж направени, о мъка за техните души, направени от един греховен тва
Аз разсъждавам така: щом Всевишния ни е създал като всичко друго в природата, т. е. мъже и жени, които имат нужда един от друг, значи това е нормално и така следва да бъде. Щом природата е заложила у нас тези инстинкти, кой е оня, който може да върви срещу нея и да отрича природата?
А за спасяването на душите и Страшния съд, си мисля че всеки носи у себе си съдника и много добре знае кое е добро и кое зло. Така че, нека всеки слуша този съдия и търси хармония със себе си и света както намери за добре.
Всеки е оставен сам на себе си.