............
- сър Айвънхоу
Re: Мамка му и шибан свят...
Интересно какво очакваш? Не разбра ли, че откакто светът е минал на схемата пари-стока-пари' всичко е пари и нищо друго! И по-лошо ще става![unknown] написа:Откакто умря Павароти, се говори само за ПАРИТЕ му. За НИЩО друго...
А къде остава- "Я памятник себе воздвиг нерукотворный,
К нему не зарастет народная тропа" ?
Само мъка по парите има, нали.... Бати и шибаният свят! Аз не мога да се науча да живея в него!
Ситият на гладния не вярва...
Bella Ciao
Bella Ciao
- сър Айвънхоу
Най-вероятно не! Ще потърсят откъде, пардон - от кого, да изсмучат още![unknown] написа:Дали?МЪЖжжж написа:Ми кат свършат....ще се сетят и за другото.
Bella Ciao
Bella Ciao
А ти не очакваш ли? Не ми казвай, че си се примирил с тази схема. Знам, че не си!сър Айвънхоу написа:
Интересно какво очакваш?
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда!

- Nejimaki-dori
Не се коси, тъкмо човек се научи и вземе та умре. По добре си стой ненаучен, може да живееш по дълго.[unknown] написа: Само мъка по парите има, нали.... Бати и шибаният свят! Аз не мога да се науча да живея в него!
- сър Айвънхоу
Този въпрос го задаваш на професионален "финансов пират", приятелю...[unknown] написа:А ти не очакваш ли? Не ми казвай, че си се примирил с тази схема. Знам, че не си!сър Айвънхоу написа:
Интересно какво очакваш?
Bella Ciao
Bella Ciao
То и аз не съм..ама кво от туй?![unknown] написа: А ти не очакваш ли? Не ми казвай, че си се примирил с тази схема. Знам, че не си!
Като цакнах мангизи на жената да си купи пералня и хладилник /щото САМО това и липсвало на къщата..
Кво искаш друго да е... Тва е живота.
п.п. Питай Калиостро!
Последно промяна от І на 17.09.07, 19:03, променено общо 1 път.
На мен ми е чуждо това "Не се коси"! Знам, знам- няма да живея дълго...imaranta написа:Не се коси, тъкмо човек се научи и вземе та умре. По добре си стой ненаучен, може да живееш по дълго.[unknown] написа: Само мъка по парите има, нали.... Бати и шибаният свят! Аз не мога да се науча да живея в него!

Аааааааа-ха-хаааааа... А ще те споменава ли с добро? Или ще каже- добър човек беше, ама малко пари ми остави мръсникът му с мръсник....МЪЖжжж написа: "не, ще си купя Субаро 4х4"![]()
![]()

Как какво да се прави- всичко друго, но не и примирение.сър Айвънхоу написа:но света си е просто шибан... какво да се прави...

Да бе, с добро...[unknown] написа: Аааааааа-ха-хаааааа... А ще те споменава ли с добро? Или ще каже- добър човек беше, ама малко пари ми остави мръсникът му с мръсник....
Ма пусто аз нали съм грижовен...
- сър Айвънхоу
Кой казал, че съм се примирил? Приемам нещата такива, каквито са, но което мога, го променям![unknown] написа:Как какво да се прави- всичко друго, но не и примирение.сър Айвънхоу написа:но света си е просто шибан... какво да се прави...
Bella Ciao
Bella Ciao
- сър Айвънхоу
Ами... много грешно постъпваш... Аз лично пари давам само в краен случай!! Като й трябва нещо, казва какво и го купувам! Каквото АЗ реша! Инак да ходи да се... нали се сещаш за вица с чехлите...МЪЖжжж написа: То и аз не съм..ама кво от туй?!
Като цакнах мангизи на жената да си купи пералня и хладилник /щото САМО това и липсвало на къщата../, вчера като доведе децата я питам взе ли си? и тя: "не, ще си купя Субаро 4х4"
![]()
п.п. Питай Калиостро!
Bella Ciao
Bella Ciao
-
Дядо Капинчо
...
Последно промяна от Дядо Капинчо на 12.12.08, 20:06, променено общо 1 път.
Ще ви разваля малко мъжката компания, но... това е положението.[unknown] написа:Откакто умря Павароти, се говори само за ПАРИТЕ му. За НИЩО друго...
Само мъка по парите има, нали.... Бати и шибаният свят! Аз не мога да се науча да живея в него!
Отговори си на въпроса кои говорят само за парите на Павароти.
Просто няма къде да видиш и чуеш тези, които говорят за другото.
Начините да влезеш в оборота на сегашната масова известност са твърде малко и Павароти е направил своя компромис в това отношение.
Пиша това, без да искам ни най-малко да петня паметта му. Само ти казвам моето мнение.
Panta rhei...
Хъм, младеж си ти...kapincho написа:Ще се научиш.[unknown] написа:...Бати и шибаният свят! Аз не мога да се науча да живея в него!
Не казвам, че ще е лесно.
Нито бързо.
Нито приятно.
Нито завинаги.
Ще се обграждаш със стени от приятели, природа, музика, работа ... Ще се вкопчваш все повече и повече в любимити си хора.
Всеки ден ще се примиряваш с по нещо мъничко. Ще си казваш: "Е, майната му. На това няма да му обръщам внимание".
Ще спреш да гледаш рекламите, после сапунките, после американските бози... Ще събереш българските филми от миналото, но няма да ги гледаш често, защото ще ти става мъчно за Невена Коканова, за Гец, за Бинев ... Ще си свалиш (ако вече не си го направил) естрадните шлагери и ще ги слушаш до втръсване. Ще събираш реално или виртуално спомени от миналото. Ще се насилваш да се радваш на всяка непокрита с найлонови пликчета полянка. Ще заобичваш все повече животните и по-малко хората ...
Допълни си списъка сам и няма да усетиш как след 10, 20 или (дай Боже ако го желаеш) след 50 години, този шибан свят ще престане да те тормози и ще се преселиш в по-добрия...
Аз спрях преди двайсетина години да вярвам във фантастиката, а сигурно трябва да продължа...
"Но аз нямах дом. Земята ли? Мислех за нейните огромни претъпкани и шумни градове, в които ще се загубя, ще изчезна почти така, както ако бях направил онова, което бях решил през втората или третата нощ, когато исках да се хвърля в океана, който тежко се вълнуваше в мрака. Ще потъна всред хората. Ще бъда мълчалив и внимателен и затова ценен от всички другар, ще имам много познати, дори приятели и жени, а може дори само една жена. Известно време ще бъда принуден да се усмихвам, да се покланям, да ставам, да правя хиляди дребни неща, от които е съставен земният живот, докато престана да ги чувствувам. Ще си намеря нови интереси, нови занимания, но няма да им се отдам изцяло. На нищо и на никого — никога вече. И може би ще гледам нощем нататък, където на небето тъмнотата на прашния облак като черна завеса скрива блясъка на двете слънца. И ще си припомням всичко, дори това, което мисля в тоя момент, и ще си спомням отново със снизходителна усмивка, в която ще има и малко тъга, но и малко чувство на превъзходство, своите безумия и надежди."

-
Дядо Капинчо
...
Не се смея, усмихвам се.kapincho написа:
Да, ставам младеж ... за по няколко минути средно веднъж месечно. Не бързай да се смееш. Не говоря за "онова". Имам предвид малките провокацийки, които случайно ме карат да забравям всичко и да съм пак на 18.
Колкото до вярата и фантастиката, аз съм НЕВЕРНИКЪТ, а фантастиката задържа вниманието ми 2-3 години преди 30.
Такива като мен и теб са осъдени да се учат да живеят цял живот. Истинското решение на проблема е да излезем от играта, която не е наша, но сме твърде отговорни към другите за да си го позволим, така че не ни остава нищо друго освен да се учим. За себе си се надявам да вляза в рамките на статистиката и да не ми се налага да карам "дванайсти клас".

-
Дядо Капинчо
...
А-ха... Аз принципно си мисля...МЪЖжжж написа:Поворот-ов[unknown] написа: Кой? Лем ли?
То и името му си говори.
Надживял е тъпотиите.
Говорил е за приятели /кучето/ и храна /удоволствието/.
п.п. под храна...разбирай готвенето. Щото то си е истинско удоволствие от създаването на нещо, дето и резултата из под ръцете си виждаш

говори се за кинтите и[unknown] написа:Откакто умря Павароти, се говори само за ПАРИТЕ му. За НИЩО друго...
жените му
не само за кинтите
е ще пуснат пица павароти деМЪЖжжж написа:Поворот-ов[unknown] написа: Кой? Лем ли?
То и името му си говори.
Надживял е тъпотиите.
Говорил е за приятели /кучето/ и храна /удоволствието/.
п.п. под храна...разбирай готвенето. Щото то си е истинско удоволствие от създаването на нещо, дето и резултата из под ръцете си виждаш
споко
защо да става по лошо?!сър Айвънхоу написа:Интересно какво очакваш? Не разбра ли, че откакто светът е минал на схемата пари-стока-пари' всичко е пари и нищо друго! И по-лошо ще става![unknown] написа:Откакто умря Павароти, се говори само за ПАРИТЕ му. За НИЩО друго...
става екстра
- Dark Angel
снощи хващам едно парче от комиците по бтвМЪЖжжж написа:То и аз не съм..ама кво от туй?![unknown] написа: А ти не очакваш ли? Не ми казвай, че си се примирил с тази схема. Знам, че не си!
Като цакнах мангизи на жената да си купи пералня и хладилник /щото САМО това и липсвало на къщата../, вчера като доведе децата я питам взе ли си? и тя: "не, ще си купя Субаро 4х4"
![]()
п.п. Питай Калиостро!
....
и акулата ми изяде крака, акулата ми изяде ръката....
и аз си викам!
е кво толкова е станало! ще се оправя!
е немам думи
- Piqndurnik
Нямаш много избор. Това е положението.[unknown] написа:Откакто умря Павароти, се говори само за ПАРИТЕ му. За НИЩО друго...
Правиш си собствен микросвят и толкоз. Все пак ще трябва да има понякога кеш комуникации с външния. Но никой не ти налага да слушаш новини и тем подобни. Където е пари-цици-коли-убийства-власт. Или техни вариации.
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Звучиш като чеkapincho написа:Ще се научиш.[unknown] написа:...Бати и шибаният свят! Аз не мога да се науча да живея в него!
Не казвам, че ще е лесно.
Нито бързо.
Нито приятно.
Нито завинаги.
Ще се обграждаш със стени от приятели, природа, музика, работа ... Ще се вкопчваш все повече и повече в любимити си хора.
Всеки ден ще се примиряваш с по нещо мъничко. Ще си казваш: "Е, майната му. На това няма да му обръщам внимание".
Ще спреш да гледаш рекламите, после сапунките, после американските бози... Ще събереш българските филми от миналото, но няма да ги гледаш често, защото ще ти става мъчно за Невена Коканова, за Гец, за Бинев ... Ще си свалиш (ако вече не си го направил) естрадните шлагери и ще ги слушаш до втръсване. Ще събираш реално или виртуално спомени от миналото. Ще се насилваш да се радваш на всяка непокрита с найлонови пликчета полянка. Ще заобичваш все повече животните и по-малко хората ...
Допълни си списъка сам и няма да усетиш как след 10, 20 или (дай Боже ако го желаеш) след 50 години, този шибан свят ще престане да те тормози и ще се преселиш в по-добрия...

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
Колкото хора, толкова светове/вселени/интерпретации.[unknown] написа:Откакто умря Павароти, се говори само за ПАРИТЕ му. За НИЩО друго...
(Тая мисла я прочетох в този клуб).
И значи - или си падаш по срещи от "третия вид", или не.
Аз пък нищо не съм чула да се говори.[unknown] написа:Откакто умря Павароти, се говори само за ПАРИТЕ му. За НИЩО друго...
Напредвам.
- Dark Angel
Ми аз пък чух нещо за концерт в негова памет, за Райна Кабаиванска и гледах тълпите на поклонението по вестниците... И някакви клюкини за лИбовници и съпруги, ама парите съм ги изтървала нейде...vyara написа:Аз пък нищо не съм чула да се говори.[unknown] написа:Откакто умря Павароти, се говори само за ПАРИТЕ му. За НИЩО друго...
Напредвам.