и туй го имаМЪЖжжж написа: Ама не питате беее... не питате.
Външността...
Re: Външността...
т.е. - според теб "слабият" в случая е културния и образован човек, обикновено произхождащ от добро семейство... Само не казвай пак, че не съм те разбрала , щото ще намеря някой чалга - канал по телевизията и ще усиля здраво звука. Да му мислят комшиите - така им се пада, да са мислили преди да се нанесем тук.Мнемозина написа:Не си схванала.Mila написа:
Най-сетне схванах - единия е несъзнателно нетолерантен, а другия - съвсем съзнателно.
Толерантен или нетолерантен може да бъде само силният.
Слабият няма този избор.
п.п. Всъщност нямам намерение да правя циркове, само изяснявам позиции.
- сър Айвънхоу
Сетих се за оня виц, или максима беше?МЪЖжжж написа:Да върна темата в руслото и...
...секс срещу брак /или пари...там както го приемете/.![]()
Жената харесва мъжа и се жени, с надеждата да го промени, но той не се променя. Мъжът харесва жената и се жени за нея, с надеждата, че тя няма да се промени, но те се променя...
П.П. Нали е баш по темата?
Ситият на гладния не вярва...
Bella Ciao
Bella Ciao
Виж тук.Mila написа:т.е. - според теб "слабият" в случая е културния и образован човек, обикновено произхождащ от добро семейство... Само не казвай пак, че не съм те разбрала , щото ще намеря някой чалга - канал по телевизията и ще усиля здраво звука. Да му мислят комшиите - така им се пада, да са мислили преди да се нанесем тук.Мнемозина написа:Не си схванала.Mila написа:
Най-сетне схванах - единия е несъзнателно нетолерантен, а другия - съвсем съзнателно.
Толерантен или нетолерантен може да бъде само силният.
Слабият няма този избор.
п.п. Всъщност нямам намерение да правя циркове, само изяснявам позиции.
Panta rhei...
За да разбереш, трябва или да прочетеш отново какво съм писала по темата досега, или да седна сега да ти обяснявам издълбоко разликата между агресивността на човека и агресивността на групата (примерно).Mila написа:Ами пак не разбирам.
Обаче агресивността не е сила, това поне го знам.
И разликата между човек, слушащ чалга, и неговото отношение към човек, неслушащ такава (това всичкото от едната страна) и съотношението между две различни култури: тази на чалгата и тази/тези на нечалгата.
Аз ти говоря за едно ниво, ти търсиш конкретиката на това, което говоря, в съвсем различно ниво и затова не ме разбираш.
Общото и частното.
Още как да го кажа...
Panta rhei...
Хайде да махнем чалгата,а? Като ще излизаме от конкретиката.
Защото има непримирими рапъри, пънкари, метъли и какви ли не още.
Остава само непреодолимото желание да се наложиш, да бъдеш чут, разбран и приет. Харесан и т.н. Все желания на хора, които по начало се чувстват отхвърлени. Те и са си такива - отхвърлени. И викат - да, ама аз сега имам мангизи, ето, купих си мощна уредба, щеш - не щеш - ще ме чуеш. Много е просто - те са губещите, но вдигат много шум, докато губят. Не говоря за чалга -звездите, а за обикновените потребители на тази "култура".
И ако говорим за духовност - истински духовният човек не може да се почувства застрашен от подобни изцепки. Духовността е означава свобода, лекота, полет, ако щеш. Винаги е лично преживяване. И отгоре на това няма икономически ползи, как да е в медиите, като там за всичко някой си плаща?!
Остава само непреодолимото желание да се наложиш, да бъдеш чут, разбран и приет. Харесан и т.н. Все желания на хора, които по начало се чувстват отхвърлени. Те и са си такива - отхвърлени. И викат - да, ама аз сега имам мангизи, ето, купих си мощна уредба, щеш - не щеш - ще ме чуеш. Много е просто - те са губещите, но вдигат много шум, докато губят. Не говоря за чалга -звездите, а за обикновените потребители на тази "култура".
И ако говорим за духовност - истински духовният човек не може да се почувства застрашен от подобни изцепки. Духовността е означава свобода, лекота, полет, ако щеш. Винаги е лично преживяване. И отгоре на това няма икономически ползи, как да е в медиите, като там за всичко някой си плаща?!
гледам и двете страни са еднакво нетолерантни една към другаМнемозина написа: И разликата между човек, слушащ чалга, и неговото отношение към човек, неслушащ такава (това всичкото от едната страна) и съотношението между две различни култури: тази на чалгата и тази/тези на нечалгата.
би следвало да означава, че са еднакво силни/слаби
Mila написа:Хайде да махнем чалгата,а? Като ще излизаме от конкретиката.
Остава само непреодолимото желание да се наложиш, да бъдеш чут, разбран и приет. Харесан и т.н. Все желания на хора, които по начало се чувстват отхвърлени. Те и са си такива - отхвърлени. И викат - да, ама аз сега имам мангизи, ето, купих си мощна уредба, щеш - не щеш - ще ме чуеш. Много е просто - те са губещите, но просто вдигат много шум, докато губят. Не говоря за чалга -звездите, а за обикновените потребители на тази "култура".
Повтарям отново: под "агресивност на чалга-културата" изобщо не разбирам това кой колко силно си слуша музиката.
Нито говоря за обикновените потребители.
С втората част от постинга ти по принцип съм съгласна, но в този контекст ми звучи малко пошло. Това е пак защото сменяш нивата на разглеждане.
Може ли да не започвам да обяснявам отново?
Panta rhei...
Извинявай, бях излишно остра.Mila написа:Не, няма нужда да обясняваш повече,
знам си че съм проста. Ето ти пак пример. Не мога да сменя нивата и т'ва е.
Точно обратното: трябва да разграничиш нивата и да ги разглеждаш отделно, за да ме разбереш.
А остротата ми идва от там, че за да ти обясня възможно най-точно какво имам предвид, трябва да бъда по-конкретна.
Още в началото казах, че не желая да конкретизирам.
Последно промяна от Мнемозина на 20.09.07, 08:11, променено общо 1 път.
Panta rhei...
- Dark Angel
- Stranniche
- Обратна връзка:
Хахаха!!! Ако знаете там какво липосмучене и силиконотъпчене пада!Zmeu написа:Zmeu написа:харесва миcaliostro написа: бразилско дупе харесва ли ти или не в комбинация с цици трети размер?
тва е
категоричен съм
държа да отбележа, че нивото на ушите спрямо очите изобщо не ме вълнува
аз само като чуя някоя да ми говори на португалски и настръхвамеми какcaliostro написа: е как па няма да ти хареса.
ей тъй
някои са си пуритани и нищо не си казват
а ония от карибите
уфф, пак се отнесох от реалността
Те миските не се произвеждат лесно
Бедна ви е фантазията!
А и въпроса за нивята и есенната оран е по-актуален сега.vyara написа:Zmeu написа:прочетох само товаMila написа:Не мога да сменя нивата и т'ва е.
и разбрах нИвата
викам брееее каква аграрна тема станало
я чакай да кажа за дълбоката есенна оран
пък тоох, и аз така. Напоследък чета по диагонал и отзад напред.