Йерархията при благородниците?
Йерархията при благородниците?
Каква беше? Имам предвид, как бяха подредени по ранг. Нещо като чиновете в армията, ако може някой да ми каже...
Как се подреждаха разните графове, барони, виконти и пр.
Припомнете ми, моля. Изпозабравил съм почти всичко.
Предварително благодаря!
И наздраве!:-)
Как се подреждаха разните графове, барони, виконти и пр.
Припомнете ми, моля. Изпозабравил съм почти всичко.
Предварително благодаря!
И наздраве!:-)
Трудните неща ги правя с лекота, невъзможните малко ме забавят.
- сър Айвънхоу
Re: Йерархията ппри благородниците?
Във всяка страна си им казват на някои титли по различен начин... Ще сеопитам да ти ги подредя по ранг и държави:
Най-ниска степен:
Англия - сър, Франция - шевалие, Испания - идалго
След това - барон - той си е на всякъде
После е:
Граф - Англия, Германия, конт - Франция (виконт е синът на конта, т.е. наследника)
Следва: Херцог
После:
Италия и Англия - дук, Франция - пер, обикновно ги знаем като принц, при славяните - княз.
После - крал
И най-отгоре - император...
Мисля, че така се деляха и редяха... Надявам се,че не съм пропуснал или разбъркал нещо...
Най-ниска степен:
После е:
Граф - Англия, Германия, конт - Франция (виконт е синът на конта, т.е. наследника)
После:
Италия и Англия - дук, Франция - пер, обикновно ги знаем като принц, при славяните - княз.
После - крал
Мисля, че така се деляха и редяха... Надявам се,че не съм пропуснал или разбъркал нещо...
Ситият на гладния не вярва...
Bella Ciao
Bella Ciao
А подреждането в царска Русия какво беше? Имаше май някакви дивотии от сорта на "барон второго ранга"...сър Айвънхоу написа:Във всяка страна си им казват на някои титли по различен начин... Ще сеопитам да ти ги подредя по ранг и държави:
...
ЦЪК ей тукave написа: А подреждането в царска Русия какво беше? Имаше май някакви дивотии от сорта на "барон второго ранга"...
ахмсър Айвънхоу написа:Във всяка страна си им казват на някои титли по различен начин... Ще сеопитам да ти ги подредя по ранг и държави:
Най-ниска степен:
После е:
После:
После - крал
Херцог и Дук са едно и също...;)
а принц конЦерта?
а! каква съм червена шапчицааааа
как знааааам
Мерси, Чаве! Златна си!4avdar4e написа:ЦЪК ей тукave написа: А подреждането в царска Русия какво беше? Имаше май някакви дивотии от сорта на "барон второго ранга"...
Цунк и наздраве!:-)
- сър Айвънхоу
4avdar4e написа:ЦЪК ей тукave написа: А подреждането в царска Русия какво беше? Имаше май някакви дивотии от сорта на "барон второго ранга"...
Мерси, мадам!
Ситият на гладния не вярва...
Bella Ciao
Bella Ciao
4avdar4e написа:ЦЪК ей тукave написа: А подреждането в царска Русия какво беше? Имаше май някакви дивотии от сорта на "барон второго ранга"...
мда... чудесна табличка! 10х!
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.