Bad company
- Пенчо Заека
- Обратна връзка:
Bad company
Такааа, и до тоз етап стигнахме - да се чудим как да си отърваме детето от лоша среда и зле влияещи му приятелчета. Сигурно майките на тези приятелчета се чудят същото, тоест - децата си влияят зле едно на друго. Видяли сме се в чудо, защото ни да забраняваш, ни да си затваряш очите, нито да заклеймяваш.....нито да махнеш с ръка и да кажеш "ще му мине". Става дума за компютърна зависимост. Щом се събере младежа с въпросните други младежи, вместо да ритат топка или задирят мацки, моментално се завират в компютърен клуб и играят, докато им се изцъклят очите. После лъже, че бил се скапал от спорт, и в къщи "опрасква" още 2-3 часа.
Не знам какво да правя............хелп.
Ако се разболееш и до два месеца не умреш, значи ще живееш.
- snowprincess
Re: Bad company
Зайче, той не си е развалил успеха, нали? Не е спрял да свири? Не се държи лошо с вас? Тогава не го лишавай от това, което му е удоволствие. Нека играе вкъщи след като си е научил. Нека и приятелите му идват във вас. Така ще спре да те лъже. Ти само го наблюдавай.Пенчо Заека написа:Такааа, и до тоз етап стигнахме - да се чудим как да си отърваме детето от лоша среда и зле влияещи му приятелчета. Сигурно майките на тези приятелчета се чудят същото, тоест - децата си влияят зле едно на друго. Видяли сме се в чудо, защото ни да забраняваш, ни да си затваряш очите, нито да заклеймяваш.....нито да махнеш с ръка и да кажеш "ще му мине". Става дума за компютърна зависимост. Щом се събере младежа с въпросните други младежи, вместо да ритат топка или задирят мацки, моментално се завират в компютърен клуб и играят, докато им се изцъклят очите. После лъже, че бил се скапал от спорт, и в къщи "опрасква" още 2-3 часа.
Отделно от това ще ти кажа, че основния принцип за лечение на някаква зависимост е:
отнемаш му едно удоволствие - даваш му друго удоволствие (или зависимост).

- Пенчо Заека
- Обратна връзка:
Какво да ти кажа - свири, но изобщо не учи. Спря да чете и не го интересува дори спорта вече. Не сме го лишавали от нищо, може би в това ни е грешката. Казваш - друга зависимост? Значи остава да чакаме да го заинтригуват мадамите.....snowprincess написа: Зайче, той не си е развалил успеха, нали? Не е спрял да свири? Не се държи лошо с вас? Тогава не го лишавай от това, което му е удоволствие. Нека играе вкъщи след като си е научил. Нека и приятелите му идват във вас. Така ще спре да те лъже. Ти само го наблюдавай.
Отделно от това ще ти кажа, че основния принцип за лечение на някаква зависимост е:
отнемаш му едно удоволствие - даваш му друго удоволствие (или зависимост).
- snowprincess
не, имах предвид другоПенчо Заека написа:
Значи остава да чакаме да го заинтригуват мадамите.....
като се интересува от компютри, насочи го да учи нещо от рода на музикални компютърни програми
така ще спре да играе на игри, ще учи нещо, което ще му е полезно и интересно

- Dark Angel
- Green Light
Тва за нелишаването от нищо ми е на мене проблема. От какво да го лиша моя Терминатор за да го отлепя от ТВто и компютъра. Игра на двора е мръсна дума. Спорта е гадост. Играта ако не е компютър е гейм бой, в най- добрия случай йо-ги-йо карти, които се нареждат по килими и паркети на две(не преувеличавам) стаи в къщи. Ухилен ми съобщи преди две седмици, че влязал в моя акаунт, понеже на неговия му изтекло времето пък той искал да си доиграе. И, представи си картинката, после ме светна как точно ми е хакнал паролата. Обясни ми го бавно, бавно. Ами неговата кожа, той е по- умен от мене, бе, как да се оправя? Страх ме тресе.
Ако спра кабелната телевизия, интернета и секвастирам гейм боя няма ли да се покажа: едно неспособен на човешко въздействие и второ - мракобеснически тиранин, който вдига стена срещу "прогреса". От какво да лиша децата? Досега, а кажат "а" и аз викам "на". Искам ясен конспект: тогава и тогава давай, тогава и тогава - не
Ако спра кабелната телевизия, интернета и секвастирам гейм боя няма ли да се покажа: едно неспособен на човешко въздействие и второ - мракобеснически тиранин, който вдига стена срещу "прогреса". От какво да лиша децата? Досега, а кажат "а" и аз викам "на". Искам ясен конспект: тогава и тогава давай, тогава и тогава - не
нищо. Минава с времето. После почват малко по-гадните моменти, щото са извън клубовете и там вече са мацки, карти, коли...алкохолПенчо Заека написа:Такааа, и до тоз етап стигнахме - да се чудим как да си отърваме детето от лоша среда и зле влияещи му приятелчета. Сигурно майките на тези приятелчета се чудят същото, тоест - децата си влияят зле едно на друго. Видяли сме се в чудо, защото ни да забраняваш, ни да си затваряш очите, нито да заклеймяваш.....нито да махнеш с ръка и да кажеш "ще му мине". Става дума за компютърна зависимост. Щом се събере младежа с въпросните други младежи, вместо да ритат топка или задирят мацки, моментално се завират в компютърен клуб и играят, докато им се изцъклят очите. После лъже, че бил се скапал от спорт, и в къщи "опрасква" още 2-3 часа.
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
няма аналог тази зависимост досега
тепърва ще събираме плодовете й
и хора ще правят пхд-та по тематиката
не знам какво да ти кажа освен да се опиташ да го стреснеш примерно
заведи го на очен лекар да му разкаже какви бляскави перспективи го очакват
или нещо подобно
страхът е едно от възможните ти решения
но първото е да му създадеш/покажеш/измислиш нещо ново, което би го заинтригувало не по-малко от virtual reality
или нещо подобно
но първото е да му създадеш/покажеш/измислиш нещо ново, което би го заинтригувало не по-малко от virtual reality
- Dark Angel
в маалата децАта - от 6 до към 16 години си имат няколко места за събиране в квартала. все са навън.
играят заедно, търсят се, големите изпращат малките, за да не пресичат сами улици
аз ги познавам, те ме познават -случва се да идват да изчакат някое от децата в къщи
играят в мрежа, но съвсем не ми изглежда на зависимост
бе да не няма вирус в квартала ни
играят заедно, търсят се, големите изпращат малките, за да не пресичат сами улици
аз ги познавам, те ме познават -случва се да идват да изчакат някое от децата в къщи
играят в мрежа, но съвсем не ми изглежда на зависимост
бе да не няма вирус в квартала ни

няма не искам!Remmivs написа:няма аналог тази зависимост досега
или нещо подобно
"не искаш на карате ли?"
НЯМА не искам.
сега с най-голямо удоволствие ходи на карате и се е амбицирал да надмине братовчедите.
"не искам на плуване..."
НЯМА не искам...
ако искаш да си играеш цяло лято в басейна-ще плуваш
"искам нова игра за Найнтендо-то"
искаш,ама НЯМА...
като направиш това или онова-тогава...
малииии ,само аз ли съм толкова проклета/
- Dark Angel
Същата работа- "не искам да ходя на айкидо, щото след училище няма да имам време да играя". Че кой ти е казал, че ще играеш навън след училищеdoktorka написа: няма не искам!
"не искаш на карате ли?"
НЯМА не искам.
сега с най-голямо удоволствие ходи на карате и се е амбицирал да надмине братовчедите.
"не искам на плуване..."
НЯМА не искам...
ако искаш да си играеш цяло лято в басейна-ще плуваш
"искам нова игра за Найнтендо-то"
искаш,ама НЯМА...
като направиш това или онова-тогава...
малииии ,само аз ли съм толкова проклета/
Същата работа- "не искам да ходя на айкидо, щото след училище няма да имам време да играя". Че кой ти е казал, че ще играеш навън след училище
Сега сам ми казва, че иска точно в 16:30 да го прибирам от занималня, за да може да си почине 1 час преди тренировки.[/quote]
нали?
слава Богу,не съм само аз....
нали?
слава Богу,не съм само аз....
питаш ли ме с тез "бонзаи" цяло лято къффф зор?ppi написа:Тъй де, лятото за отрицателно време възпроизведе сумати дивотии, които преглъщах, щото не искам дете-"бонзай":lol: А заdoktorka написа:нали?
слава Богу,не съм само аз....по - добре мама на метла, отколкото в истерия
ама сега сме кротнали -не ни остава време...;)
тва е цялата работа-да са толкова ангажирани ,че да не им остава време за найнтендо...
или за ТВ...
в събота и неделя сутрин могатда го правят колкото си искат (ДОКАТО аз СПЯ)
Да дам и аз импотентното си мнение... въпреки, че вече сте го налучкали, мисля 
Просто трябва да се замени с нещо друго. Карате, айкидо, плуване, кво да е, стига само да го заинтересова и да е достатъчно уморително, та да е толкоз уморен накрая, че само да се добере до леглото и да заспива
Плашенето с лекари и прочие не вярвам да свърши работа - на тия години човек е безсмъртен
Просто трябва да се замени с нещо друго. Карате, айкидо, плуване, кво да е, стига само да го заинтересова и да е достатъчно уморително, та да е толкоз уморен накрая, че само да се добере до леглото и да заспива
Плашенето с лекари и прочие не вярвам да свърши работа - на тия години човек е безсмъртен
Е Гошко е така...Gaspode написа:Да дам и аз импотентното си мнение... въпреки, че вече сте го налучкали, мисля
заспива за 3 мин по часовник
МАлкият как ще го опазя!...
че ходи и се бие с брат си за НайнтенДОА ( тъй му казва)
в събота и неделя...;)
иначе ,хитрецкото малък,сутрин след като тръгне брат му за училище,ходи в неговата стая и му преравя бюрото за д аго намери
3 пъти така .
гено вика,кара се,заплашва!
на 4-тия казах на големия да го оставя отвън-така поне няма да му е разхвърляно бюрото всеки път.
и сега понеже е на лесно,никой не се интереува от найнтеДОА.
та Прав си...
- frisky lioness
- Обратна връзка:

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
- Пенчо Заека
- Обратна връзка:
Знаете ли какво ми бе обяснено? Щото бил свирел, другите деца от същото музикално училище го считали за аутсайдер, а като играе в група никой не те знае кой си и си гледаш кефа. Редица спортове са забранени заради опасността от невъзвратими контузии, плуването не го кефело, нямал с кой да кара колело, не можел все с баща си да ходел на ски, мацките въобще не го интересували, защото се заигравали с по-големи батковци, не му се скапвали очите, защото екранът бил супер щадящ......абе, от девет кладенеца вода вади. Единственото, което що-годе го стресна беше заплахата, че ако седи по цял ден, някога ще страда от адски болки в кръста като майка си, щото е наследствено предразположен. Сега играе по 2 часа и нещо, и не се вижда с онова дете, дето е напълно зависимо. Освен това ми чете всяка сутрин по 3 сонета, за да си оправи заекването и да не се чувства аутсайдер в по-шарена компания.
Засега това постигнах. Колко ще се задържи - един Той знае.
Зайо, доста си постигнала!Пенчо Заека написа:Знаете ли какво ми бе обяснено? Щото бил свирел, другите деца от същото музикално училище го считали за аутсайдер, а като играе в група никой не те знае кой си и си гледаш кефа. Редица спортове са забранени заради опасността от невъзвратими контузии, плуването не го кефело, нямал с кой да кара колело, не можел все с баща си да ходел на ски, мацките въобще не го интересували, защото се заигравали с по-големи батковци, не му се скапвали очите, защото екранът бил супер щадящ......абе, от девет кладенеца вода вади. Единственото, което що-годе го стресна беше заплахата, че ако седи по цял ден, някога ще страда от адски болки в кръста като майка си, щото е наследствено предразположен. Сега играе по 2 часа и нещо, и не се вижда с онова дете, дето е напълно зависимо. Освен това ми чете всяка сутрин по 3 сонета, за да си оправи заекването и да не се чувства аутсайдер в по-шарена компания.
Успех ти желая и на малък Пенчо също!
Ох, тоя малък Пенчо, беееПенчо Заека написа:Знаете ли какво ми бе обяснено? Щото бил свирел, другите деца от същото музикално училище го считали за аутсайдер, а като играе в група никой не те знае кой си и си гледаш кефа. Редица спортове са забранени заради опасността от невъзвратими контузии, плуването не го кефело, нямал с кой да кара колело, не можел все с баща си да ходел на ски, мацките въобще не го интересували, защото се заигравали с по-големи батковци, не му се скапвали очите, защото екранът бил супер щадящ......абе, от девет кладенеца вода вади. Единственото, което що-годе го стресна беше заплахата, че ако седи по цял ден, някога ще страда от адски болки в кръста като майка си, щото е наследствено предразположен. Сега играе по 2 часа и нещо, и не се вижда с онова дете, дето е напълно зависимо. Освен това ми чете всяка сутрин по 3 сонета, за да си оправи заекването и да не се чувства аутсайдер в по-шарена компания.
- frisky lioness
- Обратна връзка:
И това не е малко. Наистина е много трудно. Нашият е научен, че играе след свършена работа, като под свършена работа се разбира нещо да е чел или учил. Сяда около 18-19 ч. и играе до 21-22, различно. Не мисля, че е зависим. Опитвам се да не губя връзка с него и се радвам, че все още му е приятно да разговаряме. Понякога той сам ми казва "мамо, хайде да си поговорим"Пенчо Заека написа:Знаете ли какво ми бе обяснено? Щото бил свирел, другите деца от същото музикално училище го считали за аутсайдер, а като играе в група никой не те знае кой си и си гледаш кефа. Редица спортове са забранени заради опасността от невъзвратими контузии, плуването не го кефело, нямал с кой да кара колело, не можел все с баща си да ходел на ски, мацките въобще не го интересували, защото се заигравали с по-големи батковци, не му се скапвали очите, защото екранът бил супер щадящ......абе, от девет кладенеца вода вади. Единственото, което що-годе го стресна беше заплахата, че ако седи по цял ден, някога ще страда от адски болки в кръста като майка си, щото е наследствено предразположен. Сега играе по 2 часа и нещо, и не се вижда с онова дете, дето е напълно зависимо. Освен това ми чете всяка сутрин по 3 сонета, за да си оправи заекването и да не се чувства аутсайдер в по-шарена компания.

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
- Dark Angel