имаше и едно заведение, ТЧЛ, много ходех там
колко малко трябва от любов да се мине към омраза и от омраза към любов
е, не чак омраза де...ми някакво такова да искаш да утрепеш някой на моменти
та при Вас такива трансформации на чувства имало ли е?

Виждала ли си ме с меч в ръката? Поне тук във форума на аватар показан? Това съм аз. Готов за всичко.Dark написа:имаше една такава рубрика в Егоист навремето
И любовта и омразата са много силни, крайни чувства. Към такива трансформации могат да преминават само силно емоционални, импулсивни огнени натури:-)Dark написа:имаше една такава рубрика в Егоист навремето

Как винаги намираш най-точните думи т.е. песни:-)МЪЖжжж написа:A Woman's Heart

Аз не мога да мразя...Dark написа:имаше една такава рубрика в Егоист навремето
да, аз много харесвах този ти аватар[unknown] написа: Виждала ли си ме с меч в ръката? Поне тук във форума на аватар показан? Това съм аз. Готов за всичко.

Псолютно. Когато се мрази, хленчи, оплаква - навличаш си негативна енергия и се свързваш с нея. Колкото и тъпо/шаблонно да звучи. Има си го обяснено на много места и не е някаква измислица да изглеждаме добри или готини.ppi написа:Много пъти ми е идвало да убия някой (един и същ човек), но това по- скоро от ярост и безсилие,а не от омраза. Не си струва да се хаби енергия за омраза:)
caliostro написа:омразата може да бъде движеща сила.
а с какъв отенък е няма значение.
Това не е ли просто едно и също нещо казано по различен начин? Словесна еквилибристикаELBI написа: В този аспект много уважавам една мисъл на Майка Тереза "Няма да ида на антивоенен митинг, но веднага бих отишла на митинг за мир".
май не знаеш кво е да си имаш работа с идиоти?ppi написа:caliostro написа:омразата може да бъде движеща сила.
Да, ако съм творец ще създавам шедьоври. ами ако съм лумпен? какъв е цвета на мизериите, които хората водени от омраза сътворяват?
Не е изобщо словесна еквилибристика.4avdar4e написа:Това не е ли просто едно и също нещо казано по различен начин? Словесна еквилибристикаELBI написа: В този аспект много уважавам една мисъл на Майка Тереза "Няма да ида на антивоенен митинг, но веднага бих отишла на митинг за мир".
Иначе, принципно съм съгласна с теб за позитивизма, ама на всеки му избиват чивиите чат-пат
Гледал съм я. Нищо ново, но добре направено и систематизирано. Поднесено по американски - добре и ясно. Там са просто събрани идеи и мисли от източните философии и тук-там (в материалния аспект) прагматични идеи от западния модел.frisky lioness написа:Ти си гледал "Тайната", нали?:winkw:ELBI написа:
В този аспект много уважавам една мисъл на Майка Тереза "Няма да ида на антивоенен митинг, но веднага бих отишла на митинг за мир".
.
позитивно и негативно?ELBI написа:Не е изобщо словесна еквилибристика.4avdar4e написа:Това не е ли просто едно и също нещо казано по различен начин? Словесна еквилибристикаELBI написа: В този аспект много уважавам една мисъл на Майка Тереза "Няма да ида на антивоенен митинг, но веднага бих отишла на митинг за мир".
Иначе, принципно съм съгласна с теб за позитивизма, ама на всеки му избиват чивиите чат-пат
Иначе е факт, че на всеки му избиват чевиите. Ала и затова има поговорки от рода"Брой до десет и тогава говори", "Остави го да преспи" и т.н. и т.н.
Освен това това е модел по избор. Не искам да налагам каквото и да е на когото и да е. Моето си мнение за мене си.
Съгласен съм напълно с горното.caliostro написа:влзизайки в нюансите на сивото човек може да се изгуби.ELBI написа:Може.caliostro написа:омразата може да бъде движеща сила.
Отенъка си има значение. Голямо.
понякога нещата са на скорост така че няма време за анализи.
Разбира се, че има нещо като обобщени модели. Има неща/категории, които се възприемат като позитивни. Други - негативни. И прекрасно знам, че може да я дъвчем тази тема от тук до година 2897-ма, като ако реша веднага мога да превключа на твоята позиция с достатъчно аргументи.caliostro написа:позитивно и негативно?ELBI написа:Не е изобщо словесна еквилибристика.4avdar4e написа:Това не е ли просто едно и също нещо казано по различен начин? Словесна еквилибристикаELBI написа: В този аспект много уважавам една мисъл на Майка Тереза "Няма да ида на антивоенен митинг, но веднага бих отишла на митинг за мир".
Иначе е факт, че на всеки му избиват чевиите. Ала и затова има поговорки от рода"Брой до десет и тогава говори", "Остави го да преспи" и т.н. и т.н.
Освен това това е модел по избор. Не искам да налагам каквото и да е на когото и да е. Моето си мнение за мене си.
това което е позитивно за едни е негативно за други.
и какво от това?!
Може. Спор няма. Има хора с всякакви мисли/възгледи/мироглед.Dark написа:от прекомерна любов можеш да таковаш мамата на някой
както и от омраза да съградиш прекрасни неща
трябва да направя справка в базата данни.caliostro написа:от любов и омраза колко ли са умрелите?
вероятно по малко отколкото тези от цици и мастика.
другото са подробности.
прасни и някоя корелациика , това оноваELBI написа:трябва да направя справка в базата данни.caliostro написа:от любов и омраза колко ли са умрелите?
другото са подробности.
Знаех си, че ще си дойдем на темата...
Тя пък се оказа и случайно пусната
кой генератор за случайни числа да избера? Методът Чанди-Мисра или Монте-Карло за яснота?caliostro написа:прасни и някоя корелациика , това оноваELBI написа:трябва да направя справка в базата данни.caliostro написа:от любов и омраза колко ли са умрелите?
другото са подробности.
Знаех си, че ще си дойдем на темата...
Тя пък се оказа и случайно пусната
някакви претеглени ,недотеглени
и нещата ще продобият по ясен вид
caliostro написа:тия бутилки се сипват на чистачкитеppi написа:Ми с минерална вода ги приех, на работа съм всеcaliostro написа:тия кутии вървят с бутилки с черни етикетиppi написа:кутия пияни вишни и няма място за никаква омраза, а и не се умира от това
да не замръзват
не е ставало дума за употреба н алкохол.