Заложници ли са децата ни??

Все същите
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Remmivs написа:Най-грозното от всичко е горчивия вкус, който може би остава в децата (на нас са ни изтръпнали езиците, пък наистина подкрепяме исканията им, макар че като се замисля, подкрепата не трябва да е безрезервна, а срещу реални резултати, така де, като ще е пазарна, да е икономика). И може би дори и да не го осъзнават сега и дори да се радват на неочакваната ваканция (трябва да пусна и тази песен във филмовата тема на ести, заедно с разни други, но това след малко) то след време, като погледнат назад със сигурност ще видят една доста сумрачна и тъжна картина на своите ученически години. Откъм просветата. Нещо, от което поне ние бяхме пощадени. Ако не от друго.
Заради тази стачка - едва ли.
Сумракът (ако го има у децата, не знам със сигурност) по-скоро би дошъл от това, че те самите поставят учителите си под съмнение, за което ние често усърдно им помагаме. Че се съмняват в смисъла от ученето. Както и от цялостния хаос в обучението им.

Говоря общо, разбира се, изключенията са си изключения и са тук присъстващи... или както беше там. :blum:
Panta rhei...
Аватар
Глас в пустиня

Re: Заложници ли са децата ни??

Мнение от Глас в пустиня »

4avdar4e написа:Срещнах такова мнение из нетя, пък взех, че се зачудих... Щото верно така излиза. Заложници на учителите в исканията им към правителството. Айде, ние пак имаме късмет, че си работим вкъщи, ама повечето хора трябва или да ги влачат на работа, или да взимат отпуски, да правят сложни организациии.. Знам, че учителите и възпитателите нямат друг начин да протестират, обаче ние (родителското тяло) после как ще протестираме? И какви искания ще им поставим?

Аааа???

Или пак се спасяваме поединично..
Да! - заложници са.
Кофти ще стане, ако и лекарите кажат - спираме да приемаме болни, докато не ни се изпълнят исканията.
Цирк и сбъркана нагласа - който иска привилегия, да си я заслужи.
Всеки гледа на работата лекото и на хляба мекото. И това точно е остатъка от соц. времето - всичко да ти е нагласено, някой нещо да ти дава, а ти само да присъстваш. Е, не става така! Щом искат - да им дадат, ама първо на психо тест, а после на тест пред професионална комисия + родителско присъствие, всичко строго индивидуално и никакви колективни изпълнения.
Да, образованието и здравеопазването са непроизводствена сфера и държавата трябва да има отношение(по-сериозно) към тях, но как по дяволите дедите ни са решили тоя проблем в края на 19-ти век! - когато българска държава не е имало въобще, а училищата са никнели като гъби...
Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

така, аз виждам една ГОЛЯМА разлика между БГ и USA

ГОЛЯМА

и знаете ли каква е?

родителите там ги е грижа

а тук не.

Родителска среща - първа за мен. Избираме родителски комитет. Мълчание.
Всичко мълчи и гледа нанякъде си. Как тъй начи ще си губи времето като не е само за неговото дете.... След няколко минути тишина аз ставам и се самопредлагам, казвам си, хората са срамежливи, притесняват се....става мамата до мен, явно я хваща срам че някаква млада пикла се натиска..става и един татко

така. имаме родителски актив....после почва едно гонение, едно търсене по телефоните...баси, аз съм председател и върша всичко....тия хора са по-заети от папата....

решавам че това е просто лош късмет в таз Детска градина.....трънки......още колко пъти ми се случи и предполагам ще продължи да ми су случва
Изображение
Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

[unknown] написа: И защо с хипербола сега?! Сталин ли съм аз? На него ли ти заприличах? И не от всички искам благодалност, но поне понякога... Какво лошо има в това- ти не ми отговори.

И никога, никого не съм карал да се чувства- "ужасно, подтискащо задължен"
не съм го познавала лично :lol:

не съм казала че е лошо да искаш благодарност - аз просто виждам нещата различно. правя нещо и толкоз. за какво ми е тая благодарност? да си я увия за зимата?
Изображение
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

Dark написа: за какво ми е тая благодарност? да си я увия за зимата?
А мен ме топли. Сигурно звучи...странно, но е така... :-)
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда!

Изображение
Аватар
doktorka

Мнение от doktorka »

решавам че това е просто лош късмет в таз Детска градина.....трънки......още колко пъти ми се случи и предполагам ще продължи да ми су случва[/quote]

грижа ги е,защото децата ти прекарват по-голямата част от времето в градината/училището..
как няма да те е грижа.
ама ти си като в комсомолските години...председател на комисия...:blum::blum::blum:
младееш...:blum::blum:

факт е ,че родителите трябва да се ангажират по един или друг начин...не защото училите искат това,а защото така е по-добре за децата...
ама има време- и това ще стане
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

БоЕВ написа: Да, образованието и здравеопазването са непроизводствена сфера и държавата трябва да има отношение(по-сериозно) към тях, но как по дяволите дедите ни са решили тоя проблем в края на 19-ти век! - когато българска държава не е имало въобще, а училищата са никнели като гъби...
Е да, оттогава някъде ще е останала "който се учи..."
Ама тогава тримата най-големи авторитети в селото са били попът, кметът и даскалът.

Еййй, имаше една хубава дума - даскалоливница! :-)
Panta rhei...
Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

doktorka написа: грижа ги е,защото децата ти прекарват по-голямата част от времето в градината/училището..
как няма да те е грижа.
ама ти си като в комсомолските години...председател на комисия...:blum::blum::blum:
младееш...:blum::blum:

факт е ,че родителите трябва да се ангажират по един или друг начин...не защото училите искат това,а защото така е по-добре за децата...
ама има време- и това ще стане
добре де, ти си там - дай идея как може да бъдат разбутани тия хора да помислят как да подобрят живота на детето си.

аз толкова опитвам, толкова са въодушевени на срещите и после изчезват в мъглата, а мъж ми се сърди що само си губя времето като резултата е малък

в Детската са от 8 до 18:30
в училището от 8 до 17:30

това си е много време

нещо трябва да ги тласне тия хора, като не могат да се тласнат сами....
Изображение
Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

[unknown] написа: А мен ме топли. Сигурно звучи...странно, но е така... :-)
удоволствието че нещо съм свършила като за отличен ме кара аз да се чувства добре и усмивка грейва на устните ми :-)
Изображение
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

Мнемозина написа:Заради тази стачка - едва ли.
Сумракът (ако го има у децата, не знам със сигурност) по-скоро би дошъл от това, че те самите поставят учителите си под съмнение, за което ние често усърдно им помагаме. Че се съмняват в смисъла от ученето. Както и от цялостния хаос в обучението им.

Говоря общо, разбира се, изключенията са си изключения и са тук присъстващи... или както беше там. :blum:
Едва ли, наистина, но като си спомня ние какви учители имахме и как, поне в мен, палеха и до днес незагасващи, а изгарящи ме прометееви пламъчета... и ми става мъчно за децата.
Аватар
doktorka

Мнение от doktorka »

аз толкова опитвам, толкова са въодушевени на срещите и после изчезват в мъглата, а мъж ми се сърди що само си губя времето като резултата е малък

в Детската са от 8 до 18:30
в училището от 8 до 17:30

това си е много време

нещо трябва да ги тласне тия хора, като не могат да се тласнат сами....[/quote]

"инсентив"

нещо,което да ги заинтересува...
нещо,което да заинтересува децата.
мамо.ако направим еди кво си-за мен ще има пчеличка и ще съм по-напред от Стоянчо...( например)
мамо,ако съберем еди колко си пари,ще ни сложат класа първи да ядем на закуска.
разни ей такива неща...

нашите така правят...
например.
отборът по плуване,който е единствено и само на доброволни начала.
има спонсори ( малки бизнеси на родители,които дават пари да се напечатат фланелките например и после си ги отбиват от данъците)
ама събирахме пари от "томбола",от продажба на кафе,сода и закуски по време на състезанията...и пр.

какъв е стимула?
ако родителите изкарат 8 смени през сезона-догодина ще се запишем "с връзки" без да чакаме на опашка на палатки...тва е.

и в училище е така
Аватар
Глас в пустиня

Мнемозина написа:
БоЕВ написа: Да, образованието и здравеопазването са непроизводствена сфера и държавата трябва да има отношение(по-сериозно) към тях, но как по дяволите дедите ни са решили тоя проблем в края на 19-ти век! - когато българска държава не е имало въобще, а училищата са никнели като гъби...
Е да, оттогава някъде ще е останала "който се учи..."
Ама тогава тримата най-големи авторитети в селото са били попът, кметът и даскалът.

Еййй, имаше една хубава дума - даскалоливница! :-)
Кофтито Мнемо е, че чух искания само за лична облага и нищо по въпроса за по-добра работна среда, за учебници, за...Цялата работа мирише, ама много здраво мирише, на фона на частните уроци, подготвителните курсове, многообразието от учебници по един и същ предмет...търгашка история...келепирджилък, а децата са инструмен за по-голяма убедителност.
Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

Remmivs написа: Едва ли, наистина, но като си спомня ние какви учители имахме и как, поне в мен, палеха и до днес незагасващи, а изгарящи ме прометееви пламъчета... и ми става мъчно за децата.
има, има и сега такива учители :-)
Изображение
esti

Мнение от esti »

БоЕВ написа:
Кофтито Мнемо е, че чух искания само за лична облага и нищо по въпроса за по-добра работна среда, за учебници, за...Цялата работа мирише, ама много здраво мирише, на фона на частните уроци, подготвителните курсове, многообразието от учебници по един и същ предмет...търгашка история...келепирджилък, а децата са инструмен за по-голяма убедителност.
:yes:
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

Dark написа:има, има и сега такива учители :-)
Така е. Но сега са изключение, а не правило. Тогава беше обратното.
Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

да, просто не трябва да се отказвам

само чакам съпруга да се прибере и го подбирам да помагаме с все децата. една от съседките ще си прати детето с нас. и след това ще показват на децата какво са направили, и може би, другите деца ще се накарат родителите си и те да направят нещо :-)
Изображение
Аватар
Амаранта

Мнение от Амаранта »

4avdar4e написа:Срещнах такова мнение из нетя, пък взех, че се зачудих... Щото верно така излиза. Заложници на учителите в исканията им към правителството. Айде, ние пак имаме късмет, че си работим вкъщи, ама повечето хора трябва или да ги влачат на работа, или да взимат отпуски, да правят сложни организациии.. Знам, че учителите и възпитателите нямат друг начин да протестират, обаче ние (родителското тяло) после как ще протестираме? И какви искания ще им поставим?

Аааа???

Или пак се спасяваме поединично..
Да, заложници са, и ние също.
От нас се иска само да плащаме данъци без да имаме претенции...

И аз смятам, че заплатите трябва да са високи, за да се привлекат качествени хора и т.н.н и т.н.
Обаче не виждам как ще стане това, след като няма никакви критерии за оценка, и отстраняване на некадърните и въобще мога да си представя една хипотетична картинка, при която заплатите са високи, един куп кадърни млади хора се насочват към професията и к'во - голям праз - местата вече са заети.:blink:
Аватар
Глас в пустиня

Dark написа:...дай идея как може да бъдат разбутани тия хора да помислят ....
Няма идея, няма начин! Това е другата крайност - "аз си плащам - те са длъжни"
...нещо трябва да ги тласне тия хора, като не могат да се тласнат сами....
Да, една война, или пък природно бедствие, кръвопролитие...всичко ще е добре дошло, механизмите за самосъхранение не могат да сработят токутака.
Аватар
Амаранта

Мнение от Амаранта »

Dark написа:
Remmivs написа: Едва ли, наистина, но като си спомня ние какви учители имахме и как, поне в мен, палеха и до днес незагасващи, а изгарящи ме прометееви пламъчета... и ми става мъчно за децата.
има, има и сега такива учители :-)
Има, да.
Ние много случихме с класната, обаче децата сега заради стачката са разколебани,
а само до преди няколко дни им беше едва ли не кумир..
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

Като цяло ореола на знанието го няма. Преди се е ценяло знанието. Дори заради самото знание. Сега се цени имането. "Като си толкоз умен (знаещ), къде са ти парите?" Примерно. Дори като чета докторката за далеч по-добре организираното при тях образование пак оставам с такова вчепетление. Не важно да знаеш. Важно е да събереш пари за екскурзия. Или за пчеличка. Или нещо подобно. Имането отново. Стана въпрос за ценностната система в една тема наскоро - че е по-важен външния вид отколкото душевността. За съжаление този процес е необратим... :(
Никой от нас не е толкова глупав колкото всички нас взети заедно.

А аз не съм това, което съм :)
Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

Remmivs написа: Така е. Но сега са изключение, а не правило. Тогава беше обратното.
добре, сещам се за разговори които водим с една съседка - тя казва че класовете са различни. По нейните думи има класове с които е удоволствие да се работи, децата се уважават едно друго, няма изцепки, няма простотия

и такива в които има няколко деца, които таковат майката на целия клас (тя жената по-културно се изразява де, ама аз за по-набързо) и става много, много трудно да се работи

и става въпрос за два съседни класа....
Изображение
Аватар
doktorka

Мнение от doktorka »

Dark написа:да, просто не трябва да се отказвам

само чакам съпруга да се прибере и го подбирам да помагаме с все децата. една от съседките ще си прати детето с нас. и след това ще показват на децата какво са направили, и може би, другите деца ще се накарат родителите си и те да направят нещо :-)
ако ти кажа, че в неделя ( в един от малкото ми свободни дни ) сме украсявали моливи.
кви ли не чудесии!
100 молива - 1,50$
разни дребни джувки, за да украсяваме с тях..да речем общо 20$ ( нааай-много)

75 украсени молива поне по 1,50 $ всеки( айде и по долар може)
с 55$ сме напред...
колкото повече пари съберем-ще има за два излета за цялото училище...

та така..и на мен ми беше приятно и всички събрани около масата 'работим " усърдно
дори не гледахме телевизия!
уррррааа!
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

Mila написа:Има, да.
Ние много случихме с класната, обаче децата сега заради стачката са разколебани,
а само до преди няколко дни им беше едва ли не кумир..
Честно казано, и аз от това се страхувам.
Аватар
doktorka

Мнение от doktorka »

Gaspode написа:
Като цяло ореола на знанието го няма. Преди се е ценяло знанието. Дори заради самото знание. Сега се цени имането. "Като си толкоз умен (знаещ), къде са ти парите?" Примерно. Дори като чета докторката за далеч по-добре организираното при тях образование пак оставам с такова вчепетление. Не важно да знаеш. Важно е да събереш пари за екскурзия. Или за пчеличка. Или нещо подобно. Имането отново. Стана въпрос за ценностната система в една тема наскоро - че е по-важен външния вид отколкото душевността. За съжаление този процес е необратим... :(
тц.
не е така..моето дете ще знае,защото ТОВА именно зависи от мен ,от баща му и от средата му в къщи...
с или без учителите.
ако и учителите помогнат..тогава още по-добре
говоря/пиша за пари,защото стачката доколкото разбирам е за това...
нали до това се опира?

еми ,ние можем да помогнем на децата си и на учителите,ако се вкл по-активно...
знаеш ли как съм псувала че трябва да стават в 6 сутрин в почивен ден или да ходя да съм доброволец след дежурство?
псувам,ама ходя...
на детето му харесва...
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

Gaspode написа:Като цяло ореола на знанието го няма. Преди се е ценяло знанието. Дори заради самото знание. Сега се цени имането. "Като си толкоз умен (знаещ), къде са ти парите?" Примерно. Дори като чета докторката за далеч по-добре организираното при тях образование пак оставам с такова вчепетление. Не важно да знаеш. Важно е да събереш пари за екскурзия. Или за пчеличка. Или нещо подобно. Имането отново. Стана въпрос за ценностната система в една тема наскоро - че е по-важен външния вид отколкото душевността. За съжаление този процес е необратим... :(
Точно, и аз с такова впечатление останах. За имАнето. Всичко е в съкровището. В капитализацията и реализацията на парите прим (от вложените в образованието пари).
Може пък ние да сме сбъркани.
Върви, народе възродени...
Знание, заради удоволствието да откриваш, да проумяваш, да благоговееш пред сътворението и неговите чудесни механизми.
Вярно е, че за да си способен на това трябва да си сит, обут и облечен. Но не повече. Другото отива към консумация, а тя затваря очите на жаждата за познание. Достатъчно ти е само едно дистанционно и кутия чипс.
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

Dark написа:
Remmivs написа: Така е. Но сега са изключение, а не правило. Тогава беше обратното.
добре, сещам се за разговори които водим с една съседка - тя казва че класовете са различни. По нейните думи има класове с които е удоволствие да се работи, децата се уважават едно друго, няма изцепки, няма простотия

и такива в които има няколко деца, които таковат майката на целия клас (тя жената по-културно се изразява де, ама аз за по-набързо) и става много, много трудно да се работи

и става въпрос за два съседни класа....
Ами така е- има кретенчета, които могат да разкатаят майката на всичко и на всеки. И не е учителят този, който трябва да ги озаптява. Той все пак не надзирател, нали. Щом родитеите на са му вменили елементарни норми за поведение в обществото, кой е виновен?
И понеже вече много ми се спи, да си кажа мнението по същество- учителите имат право и трябва да стачкуват. Белким, оня мазният с очилцата земе, че си иде...
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда!

Изображение
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

[unknown] написа:Ами така е- има кретенчета, които могат да разкатаят майката на всичко и на всеки. И не е учителят този, който трябва да ги озаптява. Той все пак не надзирател, нали. Щом родитеите на са му вменили елементарни норми за поведение в обществото, кой е виновен?
И понеже вече много ми се спи, да си кажа мнението по същество- учителите имат право и трябва да стачкуват. Белким, оня мазният с очилцата земе, че си иде...
Училището Е институция. Наистина. И учителят не е надзирател, много правилно. Но училището е огледало на институцията държава. Няма закони. По-точно - има. На хартия. Ама тя, пусто, не е от онази - зелената та всеки да се лакоми да я притежава и пази.
Аватар
Глас в пустиня

Remmivs написа: Знание, заради удоволствието да откриваш, да проумяваш, да благоговееш пред сътворението и неговите чудесни механизми.
Идеализъм от най-висша форма!:lol:
Пътя към имането минава през знанието. И това навремето са го знаели много добре, събираш знания, прилагаш на практика и резултата никога не закъснява. Сега нагласата е сбъркана, избутваш някакава диплома и чакаш плебс-пролетариата да падне ничком в краката ти, и всички привилегии да ти бъдат сервирани на тепсия...резултата на знаменитата фраза - "учи мама, та да не рабитиш!".
Аватар
doktorka

Мнение от doktorka »

резултата на знаменитата фраза - "учи мама, та да не рабитиш!".[/quote]

Б@си!

аз тоз урок съм го пропуснала...!

че като гледам и почти всички тук присъстващи...са го пропуснали..!
:shy:
Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

може би трябва да има яко отлив от учителската професия, за да се наместят нещата

преди 10-ина години инжинери под път и над път - няма работа, мизерия, ....

сега инжинери няма - жалват се че дават по 1500 лева чисто, пък и повече ако е за много пътуване, и кола, и премия, и команидировъчни и нам какво и коткат Г-н/Г-жа инжинера да не избяга и всички търчат да питат него, щото майсторите дето разбираха от чертежи се поизпенсионираха
Изображение
Аватар
Амаранта

Мнение от Амаранта »

[unknown] написа:......
Ами така е- има кретенчета, които могат да разкатаят майката на всичко и на всеки. И не е учителят този, който трябва да ги озаптява. Той все пак не надзирател, нали....
Аз пък си мисля, че е работа точно на учителя да осигури дисциплината в клас.
Някои успяват. Ама то е така - "от всяко дърво свирка не става."
Аватар
Глас в пустиня

doktorka написа:резултата на знаменитата фраза - "учи мама, та да не рабитиш!".
Б@си!

аз тоз урок съм го пропуснала...!

че като гледам и почти всички тук присъстващи...са го пропуснали..!
:shy:[/quote]

Тук присъстващите винаги са изключение.:-)

Доки, расъждавам си само, ей така...а Рем ме върна във времето на първобитния социализъм, тогава "който се учи..." беше заменена с горната и ред други умнотии по въпроса за ученето.:lol:
Аватар
Амаранта

Мнение от Амаранта »

Dark написа:може би трябва да има яко отлив от учителската професия, за да се наместят нещата

сега инжинери няма - жалват се че дават по 1500 лева чисто, пък и повече ако е за много пътуване, и кола, и премия, и команидировъчни и нам какво и коткат Г-н/Г-жа инжинера да не избяга и всички търчат да питат него, щото майсторите дето разбираха от чертежи се поизпенсионираха
И аз нещо такова си мисля - ама ми прави впечатление, че нещо не са тръгнали да напускат.
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

БоЕВ написа:Идеализъм от най-висша форма!:lol:
Пътя към имането минава през знанието. И това навремето са го знаели много добре, събираш знания, прилагаш на практика и резултата никога не закъснява. Сега нагласата е сбъркана, избутваш някакава диплома и чакаш плебс-пролетариата да падне ничком в краката ти, и всички привилегии да ти бъдат сервирани на тепсия...резултата на знаменитата фраза - "учи мама, та да не рабитиш!".
Не знам, друже. За мен да проумееш нещо, да научиш нещо, да "видиш" нещо, което преди това не си успявал е страхотно изживяване и никога не е било пряко свързано с мисълта за реализирането на потенциалната печалба от този акт на познание. Огромна част от научните пробиви и възходи не са направени със задни мисли. Ние сме една прелюбопитна маймунска издънка. Дори опасно прелюбопитна даже. Сега нагласата е друга, ти говориш за соца. Сега е ерата на консумацията и живота на кредит, пак заради пустата му консумация. А знанието не се кльопа. И в пряк и в преносен смисъл. Уви.
Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

Mila написа: И аз нещо такова си мисля - ама ми прави впечатление, че нещо не са тръгнали да напускат.
е те това ми е странно.....бяха ни събрали екип за един проект, и супер мизерни пари за изпитателния срок - билетчетата за градския транспорт не става да си платиш, обаче престиж гранде, обещания гранде.... е минаха 3 месеца в които така и не разбрахме всъщност лято ли е наистина, заплатите ни не мръднаха и целия екип напусна за по-малко от месец ...

да, със страст си вършехме работатата, ама нали и да се яде трябва :blink:
Изображение
Аватар
Глас в пустиня

Dark написа:може би трябва да има яко отлив от учителската професия, за да се наместят нещата

Дарки, тука икономическите лостове не действат. Дядо Вазов го е описал много добре, чорбаджийте, сиреч хората дето дават парите се събират, а децата правят представление, четене, рецитация,...един вид тест на даскала, как се е справил, ставали или не. Нещо такова трябва да има и сега, родител да може да влезе в час, по време на урок, да види как се води занятието...изобщо някакъв вид контрол и оценка на преподавателите трябва да има, задължително с родителско участие, всичко друго е компромис.
Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

Боев, тъй няма да се получи

парите за данъци и осигуровки аз реално не ги виждам, те си вървят

по друг начин ще гледам ако всеки месец отивам и внасям примерно 100 лева в касата на училището
Изображение
Аватар
Глас в пустиня

Remmivs написа:
БоЕВ написа:Идеализъм от най-висша форма!:lol:
Не знам, друже. За мен да проумееш нещо, да научиш нещо, да "видиш" нещо, което преди това не си успявал е страхотно изживяване и никога не е било пряко свързано с мисълта за реализирането на потенциалната печалба от този акт на познание. Огромна част от научните пробиви и възходи не са направени със задни мисли. Ние сме една прелюбопитна маймунска издънка. Дори опасно прелюбопитна даже. Сега нагласата е друга, ти говориш за соца. Сега е ерата на консумацията и живота на кредит, пак заради пустата му консумация. А знанието не се кльопа. И в пряк и в преносен смисъл. Уви.
Прав си!
Малцина са дръзвали, а още по-малко са успявали с голяма доза "случайност", но абсалютно винаги големите пробиви са носели и големи печалби.
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

БоЕВ написа:Прав си!
Малцина са дръзвали, а още по-малко са успявали с голяма доза "случайност", но абсалютно винаги големите пробиви са носели и големи печалби.
Като следствие - да. Обратното би било откровена глупост. :grin:

Лека нощ, банда!
Аватар
Глас в пустиня

Dark написа:Боев, тъй няма да се получи

парите за данъци и осигуровки аз реално не ги виждам, те си вървят

по друг начин ще гледам ако всеки месец отивам и внасям примерно 100 лева в касата на училището
Ето, че и ти запя друга песен - внасяш някакви пари, някъде и в същото време искаш качество, качество без забележки, без контрол и тн. Моето лично и абсалютно неангажиращо мнение е, че трябва да има контрол, граждански контрол над образованието, полицията, администрацията...Препратките които правя към възраждането не са случайни, обществото тогава е било добре самоорганизирано при пълната липса на държава и държавност, нещо което ние няма да направим и след сто години
Публикувай отговор