Престъпници или жертви?
- сър Айвънхоу
Престъпници или жертви?
Може би една от истините за досиетата!
П.П. Извинявам се, ако прекалено глупава и не нужна изглежда темата, но... това, което прочетох в този блог, съм го чул от устата на истински вербовчик...
П.П. Извинявам се, ако прекалено глупава и не нужна изглежда темата, но... това, което прочетох в този блог, съм го чул от устата на истински вербовчик...
Ситият на гладния не вярва...
Bella Ciao
Bella Ciao
Re: Престъпници или жертви?
сър Айвънхоу написа:Може би една от истините за досиетата!
тук не става ли дума за издирване на вербовчиците?
иначе мисля като Калиостро.
Кой да перстъпник или жертва?сър Айвънхоу написа:Може би една от истините за досиетата!
Е, когато си жертва, това те освобождава от морална отговорност. Удобно е.
някои - да. Други се издигнаха в кариерата и обществото благодарение на тази машина. Бая. И почерниха много други съдби. Без някой да ги кара и насилва да го правят. Никой не може да те застави да пишеш донос с определени, чути/видяни неща. Могат да те заставят да пишеш донос, да подпишеш, че си предател, че еди какво си вършил, но да пишеш с цел издигане в службата, притежание на карта, с която ти се отварят много врати...caliostro написа:всички са жертви на държавната машина.
Реалност при всяка тоталитарна система.
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
- Глас в пустиня
Дрън-дрън-ярина!сър Айвънхоу написа:Може би една от истините за досиетата!
Дори и да е имало "жертви", повечето досносници произхождат от "добри" семейства. Връзките с ДС даваха и куп привилегии плюс ненаказаност за много неща. Мен един такъв ми прави проблеми във ВТ, лето 1988-мо. Видимо пиян и лъхащ на алкохол, спря колата на спирката, където чаках автобус с бъдещата си съпруга и поиска да отида с него в полицията защото съм се държал неприлично и съм гушкал и целувал гаджето си на обществено място, държал съм се непристойно и в разрез със здравия соц. морал
и много други подобни случаи има. Ползваха си картите на ДС или връзките с тях без да им пука. Айде да не си говорим глупости или да се правим, че не е било така преди 17 години.БоЕВ написа:Дрън-дрън-ярина!сър Айвънхоу написа:Може би една от истините за досиетата!
Дори и да е имало "жертви", повечето досносници произхождат от "добри" семейства. Връзките с ДС даваха и куп привилегии плюс ненаказаност за много неща. Мен един такъв ми прави проблеми във ВТ, лето 1988-мо. Видимо пиян и лъхащ на алкохол, спря колата на спирката, където чаках автобус с бъдещата си съпруга и поиска да отида с него в полицията защото съм се държал неприлично и съм гушкал и целувал гаджето си на обществено място, държал съм се непристойно и в разрез със здравия соц. моралЕ, качих се в колата без възражения и потеглихме към МВР-то, там той спря, взе да увърта и накрая си каза - "глоби" ме 5лв, ей така пари дадени на ръка...чисто и просто са му трябвали пари да си допие и картата му издадена от УБО му свърши добра работа...споменах ли, че караше и пиян!
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
- Глас в пустиня
Точно! Коритаров пръв поде тая песен - жертва на системата. Станал доносник, защото му било много тежко и трудно в казармата...ELBI написа:и много други подобни случаи има. Ползваха си картите на ДС или връзките с тях без да им пука. Айде да не си говорим глупости или да се правим, че не е било така преди 17 години.БоЕВ написа:Дрън-дрън-ярина!сър Айвънхоу написа:Може би една от истините за досиетата!
Дори и да е имало "жертви", повечето досносници произхождат от "добри" семейства. Връзките с ДС даваха и куп привилегии плюс ненаказаност за много неща. Мен един такъв ми прави проблеми във ВТ, лето 1988-мо. Видимо пиян и лъхащ на алкохол, спря колата на спирката, където чаках автобус с бъдещата си съпруга и поиска да отида с него в полицията защото съм се държал неприлично и съм гушкал и целувал гаджето си на обществено място, държал съм се непристойно и в разрез със здравия соц. моралЕ, качих се в колата без възражения и потеглихме към МВР-то, там той спря, взе да увърта и накрая си каза - "глоби" ме 5лв, ей така пари дадени на ръка...чисто и просто са му трябвали пари да си допие и картата му издадена от УБО му свърши добра работа...споменах ли, че караше и пиян!
Ами аз искам да се парви разлика - кои са "сътрудничили" заради заплахи за семейството и близките, и кои - за кинти и облаги. И как са сътрудничили. Щото и там има разлика. Не може всички под един знаменател да се слагат. Някой крал технологична информация от вражеския Запад? Е - това не е като да портиш съседа или колегата в колко се прибира вечер например.
- Глас в пустиня
Баш мизерниците нямат интерес от това разграничение. Затова всички са в кюпа под общ знаменател.pocti_bezobidna написа:Ами аз искам да се парви разлика - кои са "сътрудничили" заради заплахи за семейството и близките, и кои - за кинти и облаги. И как са сътрудничили. Щото и там има разлика. Не може всички под един знаменател да се слагат. Някой крал технологична информация от вражеския Запад? Е - това не е като да портиш съседа или колегата в колко се прибира вечер например.
Това са просто жокери, които се вадят от ръкава в подходящия момент /или се изрисуват в такъв..
ко ме разбирате/.
Тия дето трябва няма да ги извадят. Но ще "лъснат" като такива хора, дето са свършили огромен труд да се докопат до технологии и да ни направят примерно космическа държава.
Пример ще ви дам.
Малко след демокрацията...щатска делегация в ДЗУ-Ст.Загора... ще подаряват най-новата технология за производство на твърди дискове.
След час разходка из завода... казват "Няма!"
Защо?!
Нещо обидихме ли Ви?!...
Не, просто вие ползвате тази технология от около 10 години....

Та така....
Тия дето трябва няма да ги извадят. Но ще "лъснат" като такива хора, дето са свършили огромен труд да се докопат до технологии и да ни направят примерно космическа държава.
Пример ще ви дам.
Малко след демокрацията...щатска делегация в ДЗУ-Ст.Загора... ще подаряват най-новата технология за производство на твърди дискове.
Защо?!
Та така....
- сър Айвънхоу
МЪЖжжж написа:Това са просто жокери, които се вадят от ръкава в подходящия момент /или се изрисуват в такъв..ко ме разбирате/.
Пример ще ви дам.
Малко след демокрацията...щатска делегация в ДЗУ-Ст.Загора... ще подаряват най-новата технология за производство на твърди дискове.След час разходка из завода... казват "Няма!"
Защо?!![]()
Нещо обидихме ли Ви?!...
Та така....
Bella Ciao
Bella Ciao
да, добре че дойде да те разберем.сър Айвънхоу написа:МЪЖжжж написа:Това са просто жокери, които се вадят от ръкава в подходящия момент /или се изрисуват в такъв..ко ме разбирате/.
Пример ще ви дам.
Малко след демокрацията...щатска делегация в ДЗУ-Ст.Загора... ще подаряват най-новата технология за производство на твърди дискове.След час разходка из завода... казват "Няма!"
Защо?!![]()
Нещо обидихме ли Ви?!...
Та така....ЕЙйййй, най-после да дойде един МЪЖ и да ме разбере какво ви намеквам!!!
сериозно. щото съвсем обратното разбрах първо.
- сър Айвънхоу
Така е! Труден съм за разбиране!Semiramis написа: да, добре че дойде да те разберем.
сериозно. щото съвсем обратното разбрах първо.
Bella Ciao
Bella Ciao