Рекламен Блок

Все същите
Jolee

Рекламен Блок

Мнение от Jolee »

Всеки път като излизам от магазин, се чувствам като малка жертва на големите рекламни кампании…

„Tайд”- За супермайки. Няма начин да не ви е направило впечатление детенцето, което казва: „Мама кара храната ми да лети…” с едно изцапано лигавниче, което след прането с въпросният прах става идеално бяло. Аз като една уважаваща себе си супермайка вземам „чудото” и съответно изпирам изцапаният (с цялото меню от детската градина) панталон на 5 годишният си син. И… „О, чудо”- червеният панталон на детето е станал модерно розов, а петната все още си стоят… „Мама кара дрехите ми да си сменят цветовете…”- супермайка….

„Доместос”-милиони микроби ще умрат… Вероятно и аз ще се гътна някой път заедно с тях, предвид миризмата, която се носи от препарата… Направо се главозамайваш, опияняваш се, леко може да ти прилошее, може и халюцинации да получиш даже… След 93-тия път обаче се свиква… А ако случайно си забравил да си сложиш ръкавици преди контакт с препарата- кожата на ръцете ти остава „гладка”, „подхранена” (от завидното количество хлор в препарата) и „приятно” ароматизирана поне до следващият ден… А на рекламата всичко е толкоз лесно- раз, два, къщата блести и мирише на лимони или море…

„Бекс”- Ключът е в теб… От толкоз ключове заприличах на Св. Петър… A ключалки? Ключалки- нъцки… Ъм то бира, като бира. Нищо повече… Ще си пуцам „Пиринско”- поне ще съм „свежа от планината”, а мъж ми ще „знае защо” не съм решила да правя парти в нас и да изхвърлям мебели и дрехи през прозореца….

Спирала за очи „Лореал”- бяло-черна. Помните девойката дето чупеше чаши с поглед, нали? И миглите й едни дълги, дълги- от тук до гр. Полски Тръмбеж… Първо слагаш от бялото, после от черното. Различни четки, много екстри… Само дето първо трябва да минеш през ПУЦ за туй как се работи с туй гига-модерно постижение на козметиката (щото иначе можеш да си направиш дисекция на очите) и чак тогава да се маскираш и да трошиш с поглед… Китайският сервиз отиде, здрава чаша не оставих, ама миглите ми едни дълги та дълги, погледът ми един „дълбок”, а като се погледна в огледалото направо се чудя на акъла на мъжа ми…

„Маги”- Малки тайни. Фиксове за кебап, кюфтета, огретен, пилешка кавърма… Грабвайте вилици, лъжици и ножове… След употребата на въпросните тайни обаче, яденето придобива такъв вкус, че ви е бедна фантазията просто… От друга страна обаче, това е идеално средство за отслабване- слагаш малко малки тайни и яденето става такова, че в уста се не слага. И ето, след 2 седмици- уникален резултат. Вие сте по-лек с 123456789 кг… „Златното чудо” пасти да яде… И в този ред на мисли… Това, ако са малките тайни, представям си какви са големите…

„Брускети Марети”- Сеньорина Ломбарди… Тинтири- минтири. За туй постижение на кулинарията първо ми трябва канго за да го строша и чак тогава да направя опит да го сдъвча… И после ще ми обеснява стоматолога, че „30% процента от пациентите имат кървящи венци”. Е как няма да имат… Рецептата за въпросните брускети обаче, би свършила идеална работа на всеки център за производство на бетон….

Крем против бръчки от „Avon”- с 3D лифтинг, 3D ефект и 3D незнам си какво… Много хубаво мирише и даже „действа”. Много съм happy, bar & grill от този факт, а на въпроса на една приятелка: „Много добре изглеждаш, фотошоп?, аз гордо отговорих: „Неее, крем против бръчки от „Avon”…

Няма как да пропусне човек и безбройните банки дето дават кредити със „супер лихви”, без попечители, със попечители, одобрение по телефона (след одобрението обаче, кредита ти стига само и единствено да си платиш сметката на собствения телефон)… Изобщо каквото ти душа иска, направо да ти падне шапката… А аз зяпам „умно” рекламите по Тв-то и си викам: „ПроВървя Ми”! Сега е момента да „започна да маркирам идеите си”…

Появи се и нова дъвка „Orbit Professional”... А „Orbit Home Edition” и „Orbit Server” да очакваме ли скоро?...

Иновация от „Schwarzkopf”. Или иначе казано новия шампоан „Шаума”. Мдааа… Добре, че не работя на гише, че представям си каква опашка щеше да се извие пред него… Така сладко мирише този „Шаума”, че направо ти иде да си отпиеш от него, а действието му наистина е безупречно… Феноменално даже... Одавна мечтаех в главата да приличам на гнездо в ремонт…

С трепет очаквам следващият рекламен блок и следващото ми посещение в магазина… Направо нямам търпение да се изненадам за пореден път…

А като за край мисля да цитирам мойто мъж: „Жена с пари (в магазин) е като луд с картечница…”
Аватар
latrevw

Мнение от latrevw »

на мен една от любимите ми е за оня шампоан дето то повдига косата и така си се въртиш насам-натам и мъжете ти падат в краката

ама като не съм запомнила името и на - не ми блести косата, няма обем :mad:
Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

latrevw написа:на мен една от любимите ми е за оня шампоан дето то повдига косата и така си се въртиш насам-натам и мъжете ти падат в краката

ама като не съм запомнила името и на - не ми блести косата, няма обем :mad:
Wash and go :lol:

Пълен боклук :evil:
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Рекламите ми лазят по нервите. Голяма напаст.
По повод кредитите на Дарки се сетих за оная реклама "Вземи бърз кредит от Пощенска банка"..."защо съседката бе златооооуу" :x
Изображение
Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

Малките тайни и мислите ми отиват към "Знам какво направи миналото лято" и разни дребни мръсни семейни тайнички
Изображение
Аватар
latrevw

Мнение от latrevw »

4avdar4e написа: Wash and go :lol:

Пълен боклук :evil:
знаех си аз

научих се аз вече да не обръщам особено внимание на рекламите, обаче детето как се запленява - не върви да му обяснявам тия всичките лъжат, не им вярвай! в рекламата си има чар и творчество, не мога да му убия интереса, все се чудя как да му покажа малката разлика
Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.
Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

latrevw написа:
научих се аз вече да не обръщам особено внимание на рекламите, обаче детето как се запленява - не върви да му обяснявам тия всичките лъжат, не им вярвай! в рекламата си има чар и творчество, не мога да му убия интереса, все се чудя как да му покажа малката разлика
директно обясняваш как е лъжа, как искат да го излъжат, за да си дадете паричките, как всъщност това е нещо гадно и понеже никой не иска да го купува са измислили това филмче....
Изображение
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

latrevw написа: научих се аз вече да не обръщам особено внимание на рекламите, обаче детето как се запленява - не върви да му обяснявам тия всичките лъжат, не им вярвай! в рекламата си има чар и творчество, не мога да му убия интереса, все се чудя как да му покажа малката разлика
Както се знае, най-добрата реклама е от уста на уста. Така преди години една съседка ми сподели, че мие и пере с "Аче" и наистина има ефект. Аз вече бях отвратена от рекламата. Пробвах и оттогава направо си пера с нея в пералнята. Също така за "Даф", повръщаше ми се от оная реклама в автобуса "И като се протегнааааа..", а всъщност всичките продукти са много качествени. От няколко години само това ползвам.

Така че понякога рекламите всъщност правят лоша услуга на производителя :D

П.П. Аз напоследък само реклами, свързани с ремонти виждам :cry:
Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

4avdar4e написа:
крайпътните реклами за кредитиране "Цял живот ремонт или ремонт за цял живот" :twisted:

начи ако не земеш кредита, направо ще си прокълната до края на живота си да ремонтираш
Изображение
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

Dark написа:
4avdar4e написа:
крайпътните реклами за кредитиране "Цял живот ремонт или ремонт за цял живот" :twisted:

начи ако не земеш кредита, направо ще си прокълната до края на живота си да ремонтираш
Кредит не ми дават, щот се водя донякъде в "сивата" икономика. Има няколко вратички, ама все не достига време да се захванем. При нас в случая проблемът не е финансов, а времеви и пространствен :D Ама ще стане.. До към Коледа :D Или за приемането ни в ЕС :wink:
Аватар
latrevw

Мнение от latrevw »

Dark написа: директно обясняваш как е лъжа, как искат да го излъжат, за да си дадете паричките, как всъщност това е нещо гадно и понеже никой не иска да го купува са измислили това филмче....
ами не мога директно да му кажа, че това, което е гледа е лъжа. първо има и готини и сравнително достоверни реклами; второ - нормално ли е при положение, че непрекъснато пледирам за неговата честност, да му обясня, че денонощно от телевизора ни заливат с лъжи; трето, представи си, че има интерес към рекламата след време, не искам да го обременявам сега, че това е нещо лъжливо и пошло. Това, което се опитвам сега, е да му повтарям да премисля нещата, да разсъждава и да вярва най-вече на собствените си заключения
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Welcome, my son,

Мнение от Remmivs »

welcome to the (brainwhashing) machine...
Аватар
Dark Angel

t-shirt с надпис

Мнение от Dark Angel »

Wash Your Brain With Tzunami
Изображение
БоЕВ

Мнение от БоЕВ »

Мен пък някой от рекламите определено ме забавляват. :lol:

Македонска наденица - Макяти и трън...
Войводата и харамиите са много точно пресъздадени. Другата е с шантавото, говорещо куче от рекламите на Германос. Опитвам се да не обръщам внимание на рекламните послания, просто се забавлявам. А има и такива които направо ме вбесяват.
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Харесвах тази с "Не позирай - депозирай".
Panta rhei...
Аватар
Wishes

Мнение от Wishes »

Изобщо не обръщам внимание на рекламите. Имало е случай се загледам я някоя и казвам "гледай, нова реклама" и ми се отговаря че върви вече повече от месец... :lol:
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

wishes написа:Изобщо не обръщам внимание на рекламите. Имало е случай се загледам я някоя и казвам "гледай, нова реклама" и ми се отговаря че върви вече повече от месец... :lol:
И аз съм така.. Всякаш пада перде в тия моменти. Пък и много удобно да се измият едни чинии, да прескочиш до 00-те и т.н.

Обаче децата попиват страшно :(
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

wishes написа:Изобщо не обръщам внимание на рекламите. Имало е случай се загледам я някоя и казвам "гледай, нова реклама" и ми се отговаря че върви вече повече от месец... :lol:
Дай пет, брат ми!

:sissies:

А бе, кой идеот е кръстил тази иконка сиссис :harhar:
СигОрно съм яз.
Аватар
Wishes

Мнение от Wishes »

4avdar4e написа: И аз съм така.. Всякаш пада перде в тия моменти. Пък и много удобно да се измият едни чинии, да прескочиш до 00-те и т.н.

Вярно е, малката дори приглася вече на рекламите без да ги гледа дори :lol:
Не мож ги опази от рекламите. Единствения изход е да си срежеш кабелната :lol:
Нооо... не изхвърляй телевизора :lol: че няма ББ тогава :wink:
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

wishes написа:Вярно е, малката дори приглася вече на рекламите без да ги гледа дори :lol:
Остави!!! Вчера малката беше за пръв път на градина. Вечерта по едно време изтърси будабада. :shock: :shock: :shock:
Щях да падна. Буквално...
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

wishes написа: Вярно е, малката дори приглася вече на рекламите без да ги гледа дори :lol:
Да си попиват, не ми пречи. Е, правя езикови залебежки най-вече, щото отвсякъде се набива "мнооо яко" :(

Как ще си фърля телевизора, беееей, той нашто семейно огнище :lol:
Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

latrevw написа:
ами не мога директно да му кажа, че това, което е гледа е лъжа. първо има и готини и сравнително достоверни реклами; второ - нормално ли е при положение, че непрекъснато пледирам за неговата честност, да му обясня, че денонощно от телевизора ни заливат с лъжи; трето, представи си, че има интерес към рекламата след време, не искам да го обременявам сега, че това е нещо лъжливо и пошло. Това, което се опитвам сега, е да му повтарям да премисля нещата, да разсъждава и да вярва най-вече на собствените си заключения
Е че що да не можеш? :shock: Можеш разбира се, той е голям

аз в момента /не конкретния момент де/ съм заета да обяснявам на щерката колко лъжовни са игри, томболи, купи/прати-етикет-игри и т.н.

много е възприемчива :) брат и също и дава примери за разни лъжовни неща

а децата лесно биват запленени от рекламите и вярват в тях, защото нямат достатъчно опит. Та да разчитаме, че техните умозаключения ще са подходящи е малко несигурно

пример: малкия за първи път забелязва самолет в небето. той самолет не е виждал толкова ниско /самолета прелетя доста ниско над градинката при унито/ и казва "Виж, виж риба мамо, риба в небето мамо"
Изображение
Аватар
Wishes

Мнение от Wishes »

Remmivs написа: Остави!!! Вчера малката беше за пръв път на градина. Вечерта по едно време изтърси будабада. :shock: :shock: :shock:
Падах вече няколко пъти... ама пусто му не си спомням за какво беше :lol:
Jolee

Re: t-shirt с надпис

Мнение от Jolee »

Dark написа:Wash Your Brain With Tzunami
"USE YOUR ILLUSION" part 3857

нали знаете как завършва кариерата на Axl Rose в Guns'n'Roses ?

Излиза сладура пред многохилядната публика на стадион незнам си кой си и смирено се сбогува с думите : "There's no such place as Paradice City"

Как да не го обичам :wink:

А на децата лесно можем да им го обясним с приказката "Новите дрехи на Царя"
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

wishes написа:
4avdar4e написа: И аз съм така.. Всякаш пада перде в тия моменти. Пък и много удобно да се измият едни чинии, да прескочиш до 00-те и т.н.

Да мойта малката си харесала "Банкя - чиста вода от природата" :lol:
Изображение
Аватар
Wishes

Мнение от Wishes »

vyara написа: Да мойта малката си харесала "Банкя - чиста вода от природата" :lol:
Абе не помня, мамка му, на коя пригласяше... :oops:
Ама следващия път ще запомня :lol:
Аватар
latrevw

Мнение от latrevw »

Remmivs написа:
wishes написа:Вярно е, малката дори приглася вече на рекламите без да ги гледа дори :lol:
Остави!!! Вчера малката беше за пръв път на градина. Вечерта по едно време изтърси будабада. :shock: :shock: :shock:
какво е "будабада"
Аватар
latrevw

Мнение от latrevw »

wishes написа:
vyara написа: Да мойта малката си харесала "Банкя - чиста вода от природата" :lol:
както си рисува на масата и казва: Биг Брадър всичко вижда

или

Виател - всички говорят :D
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

latrevw написа:какво е "будабада"
ББ

Казвам ти НЯМА спасение...
Аватар
Wishes

Мнение от Wishes »

latrevw написа:
wishes написа:
както си рисува на масата и казва: Биг Брадър всичко вижда

или

Виател - всички говорят :D
10х :oops:
Аватар
Wishes

Мнение от Wishes »

Remmivs написа:
ББ

:lol: :lol: :lol:
Аватар
latrevw

Мнение от latrevw »

Remmivs написа:
ББ

така и заподозрях :D :D :D

голям майтап, за един ден в градина и вече е осведомено детето :lol:
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

Remmivs написа:
ББ

Хихик :D

Мойте дяца хич не се и заглеждат по ББ3, обаче дребното Дзвер чака сървивъра с огромно нетърпение. Тъй де, него не го притесняват неккви си силиконови балкони :D Вижда друго..
Аватар
Nejimaki-dori

Мнение от Nejimaki-dori »

vyara написа:
wishes написа:

Да мойта малката си харесала "Банкя - чиста вода от природата" :lol:
и аз много я харесвам тази реклама, много е красива. А също и на SONY Bravia- голяма красота, чак ми се приисква да съм сред топчетата като ги пускат.
Аватар
latrevw

Мнение от latrevw »

4avdar4e написа:
Мойте дяца хич не се и заглеждат по ББ3, обаче дребното Дзвер чака сървивъра с огромно нетърпение. Тъй де, него не го притесняват неккви си силиконови балкони :D Вижда друго..
абе и моето дете гледа сървайвър, ама мен нещо не ме кефи достатъчно, очаквах друго, по-различно, според мен не са го направили добре
Аватар
Wishes

Мнение от Wishes »

4avdar4e написа: Хихик :D

Как не гледат при такава майка... :lol:
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

imaranta написа:
и аз много я харесвам тази реклама, много е красива. А също и на SONY Bravia- голяма красота, чак ми се приисква да съм сред топчетата като ги пускат.
и музичката към нея е много готина :D (ако си мисля за същата, де)
Изображение
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

wishes написа:
4avdar4e написа: Хихик :D

Как не гледат при такава майка... :lol:
Аз пък друго в сървивара още не съм видяла :lol: :lol: :lol:
Изображение
Аватар
Wishes

Мнение от Wishes »

imaranta написа: и аз много я харесвам тази реклама, много е красива. А също и на SONY Bravia- голяма красота, чак ми се приисква да съм сред топчетата като ги пускат.
Дай ми Бравията на мене... :lol:
Аватар
Nejimaki-dori

Мнение от Nejimaki-dori »

vyara написа:
imaranta написа:
и музичката към нея е много готина :D (ако си мисля за същата, де)
Същата е, а песента към не я е на Sonic - Alive
Публикувай отговор