Green Light написа:Ще продължа, ще продължа. Всъщност мога да отговоря и в минало време. Продължих. Не са много тия дето ми познават кътните зъби.
Да питам: Да смениш Тракия за Кючук Париж не е ли кон за кокошка? Не познавам Пловдив, де, мож да бъркам. В кой от двата квартала хората са по- платежоспособни?
...........
-
Дядо Капинчо
- Green Light
Тва го разбрах. И ние в центъра така. Една ризка ми хареса. Черна една такава, лъскави копчета, бе от тия ризки дето може на мене да ми харесат. - Колко струва. - 190 лева.Semiramis написа:
в центъра
После хоп колата паркирана на Мадрид, връщам се и около нея ченгета, паяци, хиляди маса народ.- Що, бе, как така? - Паркирали сте в синя зона. - Бре?! - Ми елате да видите! - Знак слънце... в клоните на дървото- вижда се само ако слезеш и отидеш специално до него
Паркирай около съдебната палата
Влез с кола в уличките около Витошка
Ехее, колко се кокорим в центъра и ние
Това е идея, да. Мерси. Безплатен преглед, безплатна пломба... нещо ще измисля...Звеневия написа:Мож да ги зарибиш всичките с по един ваучер... ( за нещо си - такси, телефон, безплатен преглед, стоматологична козметика...)[unknown] написа:...е дали ще загубя пациентите си и каква част от тях всъщност.
Освен това в природата единственното нещо, което е закон е равновесието.
Щом досега си могЪл да отремонтираш N - количество усти... Пак ще го правиш!
То не стига, че стълбите са джилезни, ми са и рампа. Бати и циганията ще стане.... А и мястото е кът:(
Тва с рампата за инвалиди... Малко ме изненадА. Нима не мож да наемеш един Джелезар да ти спретне на старото място?
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда!

Да
Дааааааааа!
Туй зъбарите са важно нещо беййййййй:)!
Дето той, там и аз:)
Друже, лукс в смисъл алуминиева дограма, теракот, нови мивки и тоалетна, а не дървената дограма от преди 20години, старите плочки и т.н. А и българина ги гледа тия неща. Факт е, че в болшинството снобското надделява. Като започат да ми разправят на еди- кой си ква била машината.... Чунким, тя сама работи...БоЕВ написа:
Ясно!
Луксът не винаги е равен на повече приходи. Има един минимум под който не бива да се пада и един оптимум от който всяко вкарване на средства в луксове(подобрения на помещението, скъпа техника и апаратура) си е жива набутвация.
Много мразим такива дърти, алчни рентиери. По подобен начин се принудих да затворя едно магазинче, ама това е друга тема.
Аз, ако съм на твое място бех потърсил цял апартамент на първи етаж с цел закупуване. При теб за в бъдеще ще е много важно да имаш собствено помещение, ще ти стъпи малко нанагорно, но е по-добре от вечен наем. Та, както казах огледай се за апартамент, ако не те устройва можеш да разпиташ за общинско място, където с помощта на Инж да издигнете чудесен кабинет с всичките му екстри. Събирай инфо друже, действай нестандартно, не позволявай да те вкарат в кюпа.
А апартамент на първи етаж не искам. Нали аз съм в такъв. С 1.8м. е по- висок от партерното ниво. Това е проблем заради инвалидите. Вече са влезнали в сила тези изисквания. Ние сме просто в заварено положение. Също трябва да имам разрешението на живущите във входа, иначе не става. А и като тегля чертата кво ще спестя при покупката, а после ще го вложа в държавни такси за озаконяване, подкупи, нерви, разправии и чакане- то става танто за кукуригу. Реалната стойност на този имот, в който е кабинета, по сегашни цени е 38 000 евро. Хазяина ми казва- понеже е търговски обект и е разработен- с 20% отгоре.... И то наистина с толкова ще ми легне, ако аз тръгна да го преустроявам.
Мисълта ми беше, че в моя квартал, цените са далеч по- ниски и то на ново строителство и вече узаконено като кабинет.
А наеми повече няма да плащам. Тва е ясно. Бати, аз един апартамент съм изплатил с наеми...

Така е. Обаче цените на новото строителство са далеч по ниски. В Кючука се строи буквално през двайсет метра, а в Тракия по изключение. От там идва голямата разлика. А тя наистина е голяма- хич не е за пренебрегване. Ако едно помещение от 40кв. м. в Тракия ще ми легне минимум 36 хил. евро, в Кючука ще е 25...Green Light написа: Да питам: Да смениш Тракия за Кючук Париж не е ли кон за кокошка? Не познавам Пловдив, де, мож да бъркам. В кой от двата квартала хората са по- платежоспособни?

Re: Да
Ми, крайно време е да ти стана личен зъболекър. Тъй де, и аз да стана важен...Глен написа:Дааааааааа!

Re: Да
Другари клубари, много ви благодаря за мненията. Много ми помагате. Дори и само с това, че ми давате кураж, то си е пак помощ и то голяма. А резулта от анкетата много ми харесва.

Виж, ся- не се праи тая работа тъй. Ела при мен, първо ще ти почистя збният камък около мъдреците и ще ги полираме. После ще лекуваме възпалените венци около тях. Ще им запечатаме фисурите със силанти и ще ги избелим, за да си красив.Piqndurnik написа:Аз и в съседен град бих го посещавал. Знаеш ли какъв зор е да намеря зъболекар, дето да не ме навива постоянно да ми смени коронките(металокерамика) с имплантанти и да не настоява непременно да ми извади мъдреците. Ама такава била практиката тук. Те мъдреците, нищо че били здрави, никаква работа не вършели, пък и здравната каса го поемала.

олелеееее, докторее това звучии меко казано страшноо:crying:[unknown] написа:Виж, ся- не се праи тая работа тъй. Ела при мен, първо ще ти почистя збният камък около мъдреците и ще ги полираме. После ще лекуваме възпалените венци около тях. Ще им запечатаме фисурите със силанти и ще ги избелим, за да си красив.Piqndurnik написа:Аз и в съседен град бих го посещавал. Знаеш ли какъв зор е да намеря зъболекар, дето да не ме навива постоянно да ми смени коронките(металокерамика) с имплантанти и да не настоява непременно да ми извади мъдреците. Ама такава била практиката тук. Те мъдреците, нищо че били здрави, никаква работа не вършели, пък и здравната каса го поемала.После ще им пломбераме кариесите, които междувременно ще станат пулпити. Ще пролекуваме и тях.
Оппаааааааа... пулпитите станали периодонтити
, нищо- ще ги лекуваме...
Важното е да сме упорити и да се грижим за здравето на пациентите...
След като сме пролекували периодонтитите, ще извадим мъдреците.
И щи сложим имплантати.
Които естествено ще ги отхвърли костта. Нищо- ще протезираме...
Няма да ти излезе много скъпо...
хора аз започвам все повече да се притеснявам от скорошното пенсиониране не зъболекарката си - това съвсем сериозен проблем, някой може ли да препоръча алтернатива:?
Ми щото сме си един малък град там, затва...Semiramis написа:[unknown] написа:Да, ама няма да е там. Не съм дорасъл.Semiramis написа:
в центъра
казах го в друг смисъл
не смятам, че има разлика в платежоспособността в двата квартала
просто тези в Тракия имат навика да не си подват носа навън

Майтап бе, новобранец, ни съ шашкай....bibilyana написа:олелеееее, докторее това звучии меко казано страшноо:crying:[unknown] написа:Виж, ся- не се праи тая работа тъй. Ела при мен, първо ще ти почистя збният камък около мъдреците и ще ги полираме. После ще лекуваме възпалените венци около тях. Ще им запечатаме фисурите със силанти и ще ги избелим, за да си красив.Piqndurnik написа:Аз и в съседен град бих го посещавал. Знаеш ли какъв зор е да намеря зъболекар, дето да не ме навива постоянно да ми смени коронките(металокерамика) с имплантанти и да не настоява непременно да ми извади мъдреците. Ама такава била практиката тук. Те мъдреците, нищо че били здрави, никаква работа не вършели, пък и здравната каса го поемала.После ще им пломбераме кариесите, които междувременно ще станат пулпити. Ще пролекуваме и тях.
Оппаааааааа... пулпитите станали периодонтити
, нищо- ще ги лекуваме...
Важното е да сме упорити и да се грижим за здравето на пациентите...
След като сме пролекували периодонтитите, ще извадим мъдреците.
И щи сложим имплантати.
Които естествено ще ги отхвърли костта. Нищо- ще протезираме...
Няма да ти излезе много скъпо...
хора аз започвам все повече да се притеснявам от скорошното пенсиониране не зъболекарката си - това съвсем сериозен проблем, някой може ли да препоръча алтернатива:?

Значи да се борим да сме миризливо л...но.kapincho написа:Твърдо ДА.
Че аз бръснарката си преследвах по цяла София, та зъболекаря ще си оставя.
А и то това нещо зъболекаря ти става по-доверен от жената. Щото аз на жената не бих се доверил да ми бормашини по зъбите.
П.П. Само тури една биляжка на старото място, щото моя зъболекар като си смени кабинета, месеци някои пациенти го чакаха пред стария кабинет и се чудеха що им е вързал тенекия.
П.П.П. Не му се бой. Те пациентите сме като мухите - една да намери л...ното и няма отърване:blum:

[unknown] написа:Ми щото сме си един малък град там, затва...Semiramis написа:[unknown] написа:Да, ама няма да е там. Не съм дорасъл.Semiramis написа:
в центъра
казах го в друг смисъл
погледнах цените в Тракия
абе тия са луди..
я ела в моя квартал, има
[unknown] написа:Луди, я!Semiramis написа:[unknown] написа:Ми щото сме си един малък град там, затва...Semiramis написа:[unknown] написа:Да, ама няма да е там. Не съм дорасъл.Semiramis написа:
в центъра
казах го в друг смисъл
:shocked::blink:
погледнах цените в Тракия
абе тия са луди..Аз ще си ходя в моя квартал...я ела в моя квартал, имаавтобус на всеки 8 минути от Тракия до нас
Ти твоя за колко го продаваш... Може да го купя...![]()
ма точно тва си мисля, да ти кажа
моя се е вдигнАл много ... /не квартала/
може си взема един във вашия и останалите ... имам какво да ги правя
и то трябва бързо, докато не съм се привързала много
Ами една колежка на жена ми си продаде старата панелка в Тракия, която беше за основен ремонт и с парите си купи малко по- голям но в Кючука- ново строителство с ПВЦ дограма, външни изолации и т.н.Semiramis написа:
Нема логика и тва е....

[unknown] написа:Ами една колежка на жена ми си продаде старата панелка в Тракия, която беше за основен ремонт и с парите си купи малко по- голям но в Кючука- ново строителство с ПВЦ дограма, външни изолации и т.н.Semiramis написа:
Нема логика и тва е....
в интерес на истината
като си погледнеш през прозореца в Кичука и виждаш у съседите като у вас, а в Тракия си трябва мерник ако ..нали.. ще почистваш
ма чак пък толкова...
в София си имат същото
оня комплекс, на влизане от Пловдив, новия .. всеки път го гледам - нов, хубав, ок, ама то е прозорец с/у прозорец, а в Дружба си е огромно направо междублоковото
Чета аз това- Местоположение:
град Пловдив, Въстанически
Халите
Данни:
Квадратура: 42
Етаж: Партер
Допълнителна информация:
Статута на помещението е за лекарски кабинет, /офис/ в луксозна нова сграда, състои се от: чакалня, лекарски кабинет, санитарен възел, завършен луксозно до ключ, входна врата и витрина -РVC със стъклопакет, под -гранитогрес, стени -латекс, паркомясто, което е включено в цената. Кооперацията e с разрешение за ползване. За повече информация В. Ангелова - 0899847004
Особености:
Тухла и естествено звънкам на телефона. Питам къде се намира помещението, понеже искам да го видя. Малейййй, как се разфуча мадамата отсреща:
- Ама как ще ви кажа къде се намира? Естествено, че няма да ви кажа!!!
Аз, наивно:
- Ама защо? Нали искам да го видя...
Мадамата:
- Ние сме агенция и ще ви покажем помещението след като подпишете с нас договор за оглед!
Аз пак пълен наивник:
- А какво представлява договора за оглед?
- Ами, ако купите имота ще ни платите 2.5% комисионна от стойността му...
А-хааааааа....всичко разбрах!
Само че тая мома не знае, че аз от 18 години живея в квартала и го знам на изуст вече. Тя ми казва по телефона, че кабинета е до Била2, в сайта пише, че е до старите хали...хм, ясна е работата. Петнайсет минути разходка между въпросните два обекта и понеже има и снимка-
, кабинета е намерен.
В една забутана между малките улички кооперация, най- далечният и труднодостъпен гараж, са го преустроили на кабинет. Щото там е толкоз тясно, че кола не може да завие и да паркира в него. Всички останали подобни помещения са си останали гаражи. И как са му дали статут на лекарски кабинет- не знам, като е 2.20м. високо?!
град Пловдив, Въстанически
Халите
Данни:
Квадратура: 42
Етаж: Партер
Допълнителна информация:
Статута на помещението е за лекарски кабинет, /офис/ в луксозна нова сграда, състои се от: чакалня, лекарски кабинет, санитарен възел, завършен луксозно до ключ, входна врата и витрина -РVC със стъклопакет, под -гранитогрес, стени -латекс, паркомясто, което е включено в цената. Кооперацията e с разрешение за ползване. За повече информация В. Ангелова - 0899847004
Особености:
Тухла и естествено звънкам на телефона. Питам къде се намира помещението, понеже искам да го видя. Малейййй, как се разфуча мадамата отсреща:
- Ама как ще ви кажа къде се намира? Естествено, че няма да ви кажа!!!
Аз, наивно:
- Ама защо? Нали искам да го видя...
Мадамата:
- Ние сме агенция и ще ви покажем помещението след като подпишете с нас договор за оглед!
Аз пак пълен наивник:
- А какво представлява договора за оглед?
- Ами, ако купите имота ще ни платите 2.5% комисионна от стойността му...
А-хааааааа....всичко разбрах!
Само че тая мома не знае, че аз от 18 години живея в квартала и го знам на изуст вече. Тя ми казва по телефона, че кабинета е до Била2, в сайта пише, че е до старите хали...хм, ясна е работата. Петнайсет минути разходка между въпросните два обекта и понеже има и снимка-
, кабинета е намерен.В една забутана между малките улички кооперация, най- далечният и труднодостъпен гараж, са го преустроили на кабинет. Щото там е толкоз тясно, че кола не може да завие и да паркира в него. Всички останали подобни помещения са си останали гаражи. И как са му дали статут на лекарски кабинет- не знам, като е 2.20м. високо?!

Тия договори ги правят някои по-големи и нахални фирми. Първо, така се подсигуряват, че ако купиш или наемеш въпросното нещо, няма да ги прескочиш.
И второ, брокерите така си оправдават разходите и доказват пред шефовете си, че са водили някого някъде на оглед.
А пък как са му дали този статут просто не мога да се сетя...
И второ, брокерите така си оправдават разходите и доказват пред шефовете си, че са водили някого някъде на оглед.
Panta rhei...
Е, как да си търся имот?Мнемозина написа:Тия договори ги правят някои по-големи и нахални фирми. Първо, така се подсигуряват, че ако купиш или наемеш въпросното нещо, няма да ги прескочиш.

Ми не е баш така, щото съм била на доста огледи. Никой не ми е искал никакво капаро или договор. Как ще платя за котка в чувал, а??Мнемозина написа:Тия договори ги правят някои по-големи и нахални фирми. Първо, така се подсигуряват, че ако купиш или наемеш въпросното нещо, няма да ги прескочиш.
Не, ти не даваш капарото при огледа. Договорът е, че ако - ако - тръгнеш да купуваш точно този имот, то ще го купиш през тази фирма. И тогава ще си плащаш каквото трябва.4avdar4e написа:Ми не е баш така, щото съм била на доста огледи. Никой не ми е искал никакво капаро или договор. Как ще платя за котка в чувал, а??Мнемозина написа:Тия договори ги правят някои по-големи и нахални фирми. Първо, така се подсигуряват, че ако купиш или наемеш въпросното нещо, няма да ги прескочиш.
Не го правят всички, нали ти казвам, само по-нахалните фирми.
Panta rhei...
Да, така ми обясниха и на мен. Ама ме затрудняват по този начин при огледа. Ето- с един поглед разбрах, че не става за мен, а трябваше иначе да ме мъкнат с тях. Срещи, уговорки и т.н.Мнемозина написа:Не, ти не даваш капарото при огледа. Договорът е, че ако - ако - тръгнеш да купуваш точно този имот, то ще го купиш през тази фирма. И тогава ще си плащаш каквото трябва.4avdar4e написа:Ми не е баш така, щото съм била на доста огледи. Никой не ми е искал никакво капаро или договор. Как ще платя за котка в чувал, а??Мнемозина написа:Тия договори ги правят някои по-големи и нахални фирми. Първо, така се подсигуряват, че ако купиш или наемеш въпросното нещо, няма да ги прескочиш.

Ако си склонен да приемаш съвет от препатили...[unknown] написа:.... Да, така ми обясниха и на мен. Ама ме затрудняват по този начин при огледа. Ето- с един поглед разбрах, че не става за мен, а трябваше иначе да ме мъкнат с тях. Срещи, уговорки и т.н.
Просто обиколи местата, където ти би искал да си наемеш кабинет. Като си набележиш нещо, разпитай комшиите кой го предлага и готово...
Така постъпихме за нашия офис, след едномесечно губене на време по агенции, и един куп срещи, заблуждаваща информация и т.н...
Така де, разбрах ви. Но в моя дълъг опит не се е случвало такова нещо. Явно аз съм по-нахална от агенциите.Мнемозина написа: Не, ти не даваш капарото при огледа. Договорът е, че ако - ако - тръгнеш да купуваш точно този имот, то ще го купиш през тази фирма. И тогава ще си плащаш каквото трябва.
не се чуди - това е стара практика с договорите - още в първата агенция, в която бачках го имаше това нещо - ако ходиш на оглед - договор, ако няма договор - няма оглед - ако можеш да подпишеш договор за ексклузивност - още по-добре.... да вържеш човека и туй то....4avdar4e написа:Така де, разбрах ви. Но в моя дълъг опит не се е случвало такова нещо. Явно аз съм по-нахална от агенциите.Мнемозина написа: Не, ти не даваш капарото при огледа. Договорът е, че ако - ако - тръгнеш да купуваш точно този имот, то ще го купиш през тази фирма. И тогава ще си плащаш каквото трябва.
Не го правят всички, нали ти казвам, само по-нахалните фирми.При това в огромното количество случаи съм търсела офиси/жилища за чужденци... Търсила съм жилища и за нас, там пък какъв удар направих по Виденово време...
Та така, учудвам се!!
за чужденци не се практикува толкоз често, щото там става по-трудно - заради преводите и съответно колко ще е валиден тоя договор...
Пак да кажа, че не става въпрос за наемане. Стига с тия наеми. 12 години плащам наем...Mila написа:
Ако си склонен да приемаш съвет от препатили...
Просто обиколи местата, където ти би искал да си наемеш кабинет. Като си набележиш нещо, разпитай комшиите кой го предлага и готово...
Така постъпихме за нашия офис, след едномесечно губене на време по агенции, и един куп срещи, заблуждаваща информация и т.н...

Тъкмо щях и аз това да му кажа - да не плаши от договорите, но да ги чете внимателно.bibilyana написа:
не се чуди - това е стара практика с договорите - още в първата агенция, в която бачках го имаше това нещо - ако ходиш на оглед - договор, ако няма договор - няма оглед - ако можеш да подпишеш договор за ексклузивност - още по-добре.... да вържеш човека и туй то....
за чужденци не се практикува толкоз често, щото там става по-трудно - заради преводите и съответно колко ще е валиден тоя договор...
Някои фирми имат практиката автоматично да удължават времето за което е подписан договора т.е. имаш право да го прекратиш само на определена дата (период) и ако не го направиш той автоматично се подновява. То и от това не трябва да ти пука, но повечето гадове си искат пари ако го прекратиш предсрочно. Парите не са много, ама що да ги даваш.
Но никоя фирма няма да ти даде адрес на който да си ходиш сам на оглед.
Ако искаш пусни си една обява, че търсиш еди кво си но без посредник. Не, че пак гадните фирми няма да те налазят...
Аз съм в друг сектор - не съм гадна.
Пък и май ще бягам.
Mila написа:Защото никъде не пише- "Продава се". Защо ли...[unknown] написа:Е, какво ти пречи да търсиш по същия начин и за закупуване?Mila написа:
Пак да кажа, че не става въпрос за наемане. Стига с тия наеми. 12 години плащам наем...
Нали са все по улицата?!:lol:
А на много места има табелки- "Дава се под наем"

А ся де....Mila написа:Е, това е вече класика от законите на Мърфи.[unknown] написа:
Защото никъде не пише- "Продава се". Защо ли...
Защото аз пък се натъкнах на повече табелки "Продава се":rotfl24:

да ти препоръчам агенция ако сериозно...[unknown] написа:А ся де....Mila написа:Е, това е вече класика от законите на Мърфи.[unknown] написа:
Препоръчай. Вярно, че обикновенно само плещим лав да става, ама сега е сериозно.Semiramis написа:да ти препоръчам агенция ако сериозно...[unknown] написа:А ся де....Mila написа:Е, това е вече класика от законите на Мърфи.[unknown] написа: