миришат ли парите?

Все същите
Аватар
bead_
Обратна връзка:

миришат ли парите?

Мнение от bead_ »

според мен - изобщо. един много уважаван от мен клубар, да не кажа обичан, щот шъ съ изчервя:shy:, е сигурен в обратното. елби, вади доводите!
just perfect
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

Като ги препереш два три пъти и спират.
Изображение
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

Re: миришат ли парите?

Мнение от frisky lioness »

bead_ написа:според мен - изобщо. един много уважаван от мен клубар, да не кажа обичан, щот шъ съ изчервя:shy:, е сигурен в обратното. елби, вади доводите!
Мога да кажа само, че няма мръсни пари, но за мирис не съм сигурна....

Скоро в офиса попаднаха едни копюри:grin: дет яко лъхаха на нафталин:grin:
Изображение

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Мнение от bead_ »

frisky lioness написа:
хахахаха. грижат се хората да не им изядат молците спестяванията. да имаше нафталин и срещу инфлация...
just perfect
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

bead_ написа:
frisky lioness написа:
хахахаха. грижат се хората да не им изядат молците спестяванията. да имаше нафталин и срещу инфлация...
Може би трябва да се въведе в банките като допълнителни мерки за сигурност:grin:
Изображение

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

bead_ написа:според мен - изобщо. ..., е сигурен в обратното. елби, вади доводите!
мислех да вадя ракийката, но щом си казала ... доводи...

1. формалната страна

парите минават през ръцете на много хора. Било направено изследване, че по почти всички банкноти (в Англия) имало наркотици. И куп други нещица... повечето миришат. На нас ни е слабо обонянието просто.

2. неформалната

от къде се "изкарват" парите?

от където се вадят/въртят идва и аромата им...
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

vyara написа:Като ги препереш два три пъти и спират.
да са мръсни и да миришат :cool:

да де - за това говорехме...
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

ELBI написа:
2. неформалната

Иска ни се да вярваме, че е така, приятелю. Не го водя за първи път тоя разговор. Много ми се иска парите да миришат(Портмонето на депутата щеше да е нещо страшно, например. И мойте сто кинта щяха да се котират повече от неговите сто) но уви, стремя се да сключа сделка еднакво силно и инвеститор с неясен капитал и с KPMG. С първия ми се иска повече, понеже става въпрос за два пъти по- голям обем.
Бих могъл да изискам декларация за произход на средствата и бележка от агенцията за финансово разуснаване, като изискване при сключване на договор, но някак си все не стигам до там. Не знам защо.
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Green Light написа:
ELBI написа:
2. неформалната

Иска ни се да вярваме, че е така, приятелю. Не го водя за първи път тоя разговор. Много ми се иска парите да миришат(Портмонето на депутата щеше да е нещо страшно, например. И мойте сто кинта щяха да се котират повече от неговите сто) но уви, стремя се да сключа сделка еднакво силно и инвеститор с неясен капитал и с KPMG. С първия ми се иска повече, понеже става въпрос за два пъти по- голям обем.
Бих могъл да изискам декларация за произход на средствата и бележка от агенцията за финансово разуснаване, като изискване при сключване на договор, но някак си все не стигам до там. Не знам защо.
О, не говоря хич какви пари да приемам/ползвам,когато трябва да ги получавам... явно е, че ще отказвам само явно "мръсни" пари, където има шанс да ме гътнат (или някой от близките ми) и да ме държат заложник на даденото...

Говорим за "ароматът им", а не за моралната дилема "дали, кои, колко"

Нищо не искай, а си гледай интереса. Освен ако няма някой фрапантен случай...
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

ELBI написа:
О, не говоря хич какви пари да приемам/ползвам,когато трябва да ги получавам... явно е, че ще отказвам само явно "мръсни" пари, където има шанс да ме гътнат (или някой от близките ми) и да ме държат заложник на даденото...

Написах тва за бележката и декларацията за да ти покажа, колко абсурдно е да говорим за миризма на парите. Ако някой вземе да разследва контрагентите си по тая линия ще предизвика господари на ефира и всобщ смях в нациоанален мащаб.
За аромата не разбрах пак. Ако не говорим по въпроса кои пари да приемаме, къде е въпроса с миризмата им? Е така да знаем кои пари са мръсни ли? Ми знаем. На Софиянски парите са мръстни. Той милионер ли е? Да. Уважават ли го? Да. Значи не смърди. Какво мирише тогава?
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Мнение от bead_ »

ELBI написа:
в момента, в който ги извадиш/извъртиш и абсолютно се деароматизират. и колкото са повече, толкова повече.

п.п. идеята за ракийката всъщност не е за пренебрегване:winkw:
just perfect
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

Green Light написа:
ELBI написа:

Написах тва за бележката и декларацията за да ти покажа, колко абсурдно е да говорим за миризма на парите. Ако някой вземе да разследва контрагентите си по тая линия ще предизвика господари на ефира и всобщ смях в нациоанален мащаб.
За аромата не разбрах пак. Ако не говорим по въпроса кои пари да приемаме, къде е въпроса с миризмата им? Е така да знаем кои пари са мръсни ли? Ми знаем. На Софиянски парите са мръстни. Той милионер ли е? Да. Уважават ли го? Да. Значи не смърди. Какво мирише тогава?
софиански е един пич
моля моля
един готин и усмихнат пич мангизлия при това
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Green Light написа:
ELBI написа:

не бих казал, че го уважават. Цяла София го знае като Мафиянски, а изразът "Моделът Софиянски" се е затвърдил като модел на корупционни сделки и далавери. Смърди. Уважават го тези, на които уреждаше заменките и раздаваше имоти, терени...

В случай, че не е станало ясно какво разбирам под миризма - сори. Вероятно това бе метафора подобна на "чисти пари". Ако искаш, разглеждай моето "не мирише" като "чист".

а "пране на пари" като "обезмирисяване на пари"

Сега ако скочите и ми заявите всичките, че всички пари са чисти и няма пране...
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

ELBI написа:
Има, бе:grin:

Питай мъж ми:winkw:

Гладам да внимавам, но не винаги успявам:shy::?
Изображение

Аватар
Глас в пустиня

Мнение от Глас в пустиня »

ELBI написа:
Те за това некакви азиатчета разработват банкнота изцяло от синтетика, стандартните въдели някакви спори, микроорганизми, дето от контак с тях има вероятност не само да се разболееш, а направо да се гътнеш.:winkw:
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Мнение от bead_ »

БоЕВ написа: Те за това некакви азиатчета разработват банкнота изцяло от синтетика, стандартните въдели някакви спори, микроорганизми, дето от контак с тях има вероятност не само да се разболееш, а направо да се гътнеш.:winkw:
при липса на контакт с тях също има такава вероятност:winkw:
just perfect
Аватар
Глас в пустиня

Мнение от Глас в пустиня »

bead_ написа:
БоЕВ написа: Те за това некакви азиатчета разработват банкнота изцяло от синтетика, стандартните въдели някакви спори, микроорганизми, дето от контак с тях има вероятност не само да се разболееш, а направо да се гътнеш.:winkw:
при липса на контакт с тях също има такава вероятност:winkw:
Е, аре са! Чичо Скруч е анимационен образ.
Аватар
Амаранта

Мнение от Амаранта »

bead_ написа:според мен - изобщо. един много уважаван от мен клубар, да не кажа обичан, щот шъ съ изчервя:shy:, е сигурен в обратното. елби, вади доводите!
Миришат, разбира се, и то ужасно.
На жп гара, на кенеф, на долнопробен, много употребяван хотел...

Попадали са ми банкноти, дето ме е гнус да докосвам. Затова предпочитам да се разплащам с карта или чрез превод.
Предпочитам и да ми плащат така. Според мен, както вървят нещата, по някое време парите ще изчезнат, слава Богу!:winkw::blum:
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

Mila написа:Миришат, разбира се, и то ужасно.
На жп гара, на кенеф, на долнопробен, много употребяван хотел...

Попадали са ми банкноти, дето ме е гнус да докосвам. Затова предпочитам да се разплащам с карта или чрез превод.
Предпочитам и да ми плащат така. Според мен, както вървят нещата, по някое време парите ще изчезнат, слава Богу!:winkw::blum:
Хахаха. Сега разбирам защо и аз предпочитам електронните транзакции. Щото съм чистофайник, а не мързеливец (щото ме мързи да пазя всяка бележка за всяка стока и ако нещо да си търся потребителските права, а с електронните прас разпечатка, прас рекламация). И не защото съм гийк и обичам разните му компютърни джаджи (някои карти са си цели малки миниатюрни компютърчета). Напред към електронните пари които съвсем ама изобщо няма да миришат а и ще се перат по-трудно. И в двата смисъла. :grin:
Аватар
doktorka

Мнение от doktorka »

Хахаха. Сега разбирам защо и аз предпочитам електронните транзакции. Щото съм чистофайник, а не мързеливец (щото ме мързи да пазя всяка бележка за всяка стока и ако нещо да си търся потребителските права, а с електронните прас разпечатка, прас рекламация). И не защото съм гийк и обичам разните му компютърни джаджи (някои карти са си цели малки миниатюрни компютърчета). Напред към електронните пари които съвсем ама изобщо няма да миришат а и ще се перат по-трудно. И в двата смисъла. :grin:[/quote]

а да бе!

а помниш ли "офис спейс" колко лесно им беше да си приберат паричките..м?

като стане всичко електронно и става ...страшно
то вече е..
толкова по-лесно се харчат електронни пари!
Аватар
Амаранта

Мнение от Амаранта »

Remmivs написа:.....Напред към електронните пари които съвсем ама изобщо няма да миришат а и ще се перат по-трудно. И в двата смисъла. :grin:
Ъхъ! Абсолютно- ето още едно доказателство за връзката "материя - съзнание", и още една неяснота по въпроса кое е първично.:lol:
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

doktorka написа: толкова по-лесно се харчат електронни пари!
Зависи.. По дебитните ни карти парите стоят по-дълго. Някак мисълта, че ще ги теглим, че ще има комисионнии.. уф, отврат. Кеша се харчи по-бързо..

П.П. Ти може да не вярваш, ама Зв. днес купи кашкавал "Гауда", щото струва много по-малко повече от "Витоша", примерно. Баси :crying:
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

4avdar4e написа:Ти може да не вярваш, ама Зв. днес купи кашкавал "Гауда", щото струва много по-малко повече от "Витоша", примерно. Баси :crying:
Бреййй, доживях. Така искам аз, френските сирена да са ми по-евтини. :blum: Обаче аз съм фенка на камембера. :cool:
Изображение
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

vyara написа:Бреййй, доживях. Така искам аз, френските сирена да са ми по-евтини. :blum: Обаче аз съм фенка на камембера. :cool:
Доколкото съм запознат (нали решавам кръстословици), Гауда е холандско сирене! Ама.. карай! :blum:
Ситият на гладния не вярва...
Bella Ciao
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

сър Айвънхоу написа: Доколкото съм запознат (нали решавам кръстословици), Гауда е холандско сирене! Ама.. карай! :blum:
Добре си запознат :grin: То си е .. кашкавал, нищо, че го водят "твърдо жълто сирене" :rotfl24:
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

4avdar4e написа:
сър Айвънхоу написа: Доколкото съм запознат (нали решавам кръстословици), Гауда е холандско сирене! Ама.. карай! :blum:
Добре си запознат :grin: То си е .. кашкавал, нищо, че го водят "твърдо жълто сирене" :rotfl24:
То честно казано на западсирене не съм видял! Всичкото е все кашкавал! Ама нали тия са си тъпанари и го кръстили сирене!

И да ви кажа, че по-добро от бялото саламурено сирене и от българския кашкавал НЯМА! :blum:
Ситият на гладния не вярва...
Bella Ciao
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

сър Айвънхоу написа: И да ви кажа, че по-добро от бялото саламурено сирене и от българския кашкавал НЯМА! :blum:
Не им ща недоузрялото сирене за 7 лева, стачкувам. "Изберете българското" вече не е актуално :winkw:
Публикувай отговор