Аз за тва чудо разбрах преди малко от теб:oops: Нали знаеш, че съм прост юзър:D Пратих го на мъж ми, та той смята, че това е по-идейно от бейсика....Имало някаква препратка към нещо си от по-високо ниво т тинтири-минтири....нищо не отбирам аз:eek::oops: А малкият е пълен и 100% геймър:mad::evil: Опитвам се да му обясня, че компютрите могат и е желателно да се ползват и за други неща. На дневен ред стои да го зарибявам с нещо от сорта на шопа. Там поне мога да му показвам. Баща му по-зает и с по-малко желание. Мисля, че малчо има влечение към такива неща.....Гаспод написа:
Вие КПЛ-то пробвали ли сте го? Убу ли е?
До ИТ отдела, децата и по-големите деца (a.k.a. to whom it
- frisky lioness
- Обратна връзка:

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
Хех. Емулаторите имат и базик така. Преди няколко месеца пак врътнах каратеката. Ем цветна сега. Ех.... Каква зелена беше. Че и боло има, че и онази за роботите забравих й името.
Амо това чудесо ме кефи щото е малко и има неща като за деца. Има и гото бтв. И начертай кръг. И въобще има за какво да се заплеснат. Споменах ли за пинга в 20 реда. Май да както и да е.
Сега ще попревеждам и аз.
Амо това чудесо ме кефи щото е малко и има неща като за деца. Има и гото бтв. И начертай кръг. И въобще има за какво да се заплеснат. Споменах ли за пинга в 20 реда. Май да както и да е.
Сега ще попревеждам и аз.
Ми аз отидох на онуй от по-високото нивоfrisky lioness написа:Аз за тва чудо разбрах преди малко от теб:oops: Нали знаеш, че съм прост юзър:D Пратих го на мъж ми, та той смята, че това е по-идейно от бейсика....Имало някаква препратка към нещо си от по-високо ниво т тинтири-минтири....нищо не отбирам аз:eek::oops: А малкият е пълен и 100% геймър:mad::evil: Опитвам се да му обясня, че компютрите могат и е желателно да се ползват и за други неща. На дневен ред стои да го зарибявам с нещо от сорта на шопа. Там поне мога да му показвам. Баща му по-зает и с по-малко желание. Мисля, че малчо има влечение към такива неща.....Гаспод написа:
Вие КПЛ-то пробвали ли сте го? Убу ли е?
Пхрограм или там както му викат
и го разглеждам
изглежда интересно...
и има доста повече писана документация...
хммм
ш`гу мислим
а те, мойте, са и малки... :)
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Ама не е фри. И няма сорс. Както и да е. Мен Kidsbasic ми се струва добро начало. Да речем за първия месец-зва. Пък после - бум ако искат да скачат я в пхрограмата, я в нещо по сериозно. Ние ще сме запалили искрата, Прометее.Гаспод написа:Честно казано, като се зачетох в Пхрограмата... ми се струва по-переспективна за обучение...
Сравнително лесно се правят интересно изглеждащи неща...
А има все пак вид като на истинска програма...
има и доста примери
дори и документи
дали да не се насочим нанананатам?
PS
Има блед шанс за довечера.
-
Гост
КПЛ-а не изглежда зле.... нещо средно м/у басиц и сГаспод написа:Честно казано, като се зачетох в Пхрограмата... ми се струва по-переспективна за обучение...
има и доста примери
дори и документи
-
Ржевски
Пак аз.Anonymous написа:КПЛ-а не изглежда зле.... нещо средно м/у басиц и сГаспод написа:Честно казано, като се зачетох в Пхрограмата... ми се струва по-переспективна за обучение...
има и доста примери
дори и документи
И да добавя - виждам 2 много хубави функции в средата на КПЛ - С конвершън и ВБ конвершън.
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Е, не е за първо джапане тази фрограма
според мен
Тате, какво е метод? А защо не е начин? А защо трябва да го пишем и какво точно прави той?
А!?! Задай МояМолив като Молив. Че какви други моливи освен моливи има. И моя молив си е молив и без това. Защо на тъпия компютър трябва да му казвам че молива ми е молив!?!?
За малките жабчета трябват прости концепции отначало. За да не им се изпотрошат зъбните колелца в тиквите. Точно като в базика. Начертай окръжност с център х,у и радиус р. Circle x,y,r
Напиши "Здравий свят!". Print "Hello wolrd"
а не
Това е за мааалко по-късно. Поне според мен де.
Код за потвърждение: Избери целия код
Program DrawingMyInitials
Method Main()
Define MyPen As Pen
MyPen.Color = Green
MyPen.LineWidth = 5
// Draw a J
MyPen.MoveTo(100,100)
MyPen.DrawTo(200,100)
MyPen.MoveTo(150,100)
MyPen.DrawTo(150,200)
MyPen.DrawTo(100,200)
// Draw an M
MyPen.MoveTo(250,200)
MyPen.DrawTo(250,100)
MyPen.DrawTo(350,100)
MyPen.DrawTo(350,200)
MyPen.MoveTo(300,100)
MyPen.DrawTo(300,150)
// Draw an S
MyPen.MoveTo(500,100)
MyPen.DrawTo(400,100)
MyPen.DrawTo(400,150)
MyPen.DrawTo(500,150)
MyPen.DrawTo(500,200)
MyPen.DrawTo(400,200)
End Method
End ProgramА!?! Задай МояМолив като Молив. Че какви други моливи освен моливи има. И моя молив си е молив и без това. Защо на тъпия компютър трябва да му казвам че молива ми е молив!?!?
За малките жабчета трябват прости концепции отначало. За да не им се изпотрошат зъбните колелца в тиквите. Точно като в базика. Начертай окръжност с център х,у и радиус р. Circle x,y,r
Напиши "Здравий свят!". Print "Hello wolrd"
а не
Код за потвърждение: Избери целия код
Program HelloWorld
Method Main()
Print("Hello!")
End Method
End ProgramКъде и как ще им наливате да пратя и аз един хубостник?!:DГаспод написа:Тва е добре
10х
Аз отдавна си мисля как да предам на малките поне част от туй, дето аз знам за компотите... не, че е много де :)
Страх ме е да не почнат да гледат на компота като на кутия, на която се играят игри... и да не знаят нищо за процесори, памети и др. мръсни думички...
Добре, че имам сумати книги... "Направете си сами микрокомпютър" примерно
Ма не е лошо да ги организираме някак групово да им наливаме акъл в главите...м? Ко`ш`кайти?
Re: Е, не е за първо джапане тази фрограма
Хапсолютно съм съгласен деRemmivs написа:
Това е за мааалко по-късно. Поне според мен де.
Просто кидсбазика много бързо ще се изчерпи според мен
т.е. няма да се изчерпи откъм възможности, ами откъм интересност
а те бързо губят интерес
бтв, клп-то е фри
и пхрограмата е фри до някъде
а и може да пробваме да се договорим нещо... да го преведем срещу нещо се, примерно
гледам, че го има на няколко езика
а ще е някаква основа за по-дълбокото програмиране
Абе не знам. Мисля си, че доста имат да смилат докато им стане скучен базика (ако въобще им стане интересен де). Ти чете статията нали? Знаеш ли колко интересни могат да им станат домашните? А пък за после съм си харесал питона.Гаспод написа:Хапсолютно съм съгласен де
Просто кидсбазика много бързо ще се изчерпи според мен
т.е. няма да се изчерпи откъм възможности, ами откъм интересност
а те бързо губят интерес
бтв, клп-то е фри
и пхрограмата е фри до някъде
а и може да пробваме да се договорим нещо... да го преведем срещу нещо се, примерно
гледам, че го има на няколко езика
а ще е някаква основа за по-дълбокото програмиране
Колкото до фрито кпл - http://phrogram.com/content/FreewareRegistration.aspx
Вярно, че може би може да изкрънкаме некой и друг лиценз ако речем да се захванем с фрограм за обучение на дяца. Ама свободата, Санчо...
PS
Виж това http://www.pygame.org/
В интерес на истината, статуята не я прочетох... щото искаше да кликам на някъв спонсор, пък аз не видях кьорав спонсор наоколо... та ако имаш текста на цялата дай го тук... или кажи къде д***ма****му трябва да клекна :)Remmivs написа: Абе не знам. Мисля си, че доста имат да смилат докато им стане скучен базика (ако въобще им стане интересен де). Ти чете статията нали? Знаеш ли колко интересни могат да им станат домашните? А пък за после съм си харесал питона.
Колкото до фрито кпл - http://phrogram.com/content/FreewareRegistration.aspx
Вярно, че може би може да изкрънкаме некой и друг лиценз ако речем да се захванем с фрограм за обучение на дяца. Ама свободата, Санчо...
PS
Виж това http://www.pygame.org/
Бейсика ще им стане скучен когато решат, че им трябва картинки и звуци да се мандахерцат по екрана
Пък за домашните - аз мааааалко съм напреки да си смятат домашните с компотер.... че ще стане като в онуй разказче на Азимов (ще опитам да го намеря)
Ми аз под надписа картинка нЕмамRemmivs написа:E, ти ме уби!:D
Кликаш на картинката под написа точно.
А за домашните не казвам САМО С. Казвам И. Уин-Уин. Нали ти го обичаш това раздаване.8)
PS
А когато им доскучее базика вече ще можем да им покажем други неща да. Ама ще имат основата. И ще ускорят по полосата за излитане. Ако решат де.
Уин-Уин ме кефи всякогаш
Едит: експлодера има картинка
клЕкнах я и сега шъ чита статуята
а лисицата картинка не показва
дали не е от адблок-а? обаче и надписче адблок няма дори...
вече казах, ма шъ съ пувторяRemmivs написа:
Това си е жпг отвсейде
под Click on the sponsor logo и над to read this article and all of Salon for free
Даже има и един червен рабнобедрен триъгълник насочен надолу - клекни тук демек
И после като клекнеш там гледаш неква флашка на спонсора или направи кликаш на
Еnter Salon
et voila
лисицата не ми показва нищо там

Нищо лошо не съм и правИлRemmivs написа:уф
и после форума му бил крив
ко си праил с твойта лисица м?
айде не съм питал
кликай тука и тва е
питай я ако щеш :)
чета я с експлодера, споко