[unknown] написа:ELBI написа:
пазар - и аз знам за "готини" цени на колеги на незнания - истина е, че си имаха клиенти, теглиха заеми, имат супер техника / кабинети и дерат яко. Всички зъболекари в София, които познавам изкарват добри пари - някой много, други - съвсем добри.
Това е смешно, ЕЛБИ!
Ти над финансофия статус на колко зъболекаря имаш наблюдения? И изобщо, колко колеги познаваш? Десет? Петнайсет? Двайсет?
там някъде. Имам много близки, а и в родата имам известни зъболекари, та покрай това...
[unknown] написа:Е, аз познавам окло двеста. Знам къде и на какви цени работят мнозина от тях. Къде и как живеят, какви коли карат, къде ходят на почивка и т.н.
супер си. браво. аз познавам само по име или външно толкова колеги от моя бранш. И нямам представа какви коли карат и къде ходят на почивка. Всъщност и много не ме интересува да науча
[unknown] написа:За около двайсетина от тях мога да кажа, че са богати. В смисъл- имат собствени и добре оборудвани кабинети, могат да си позволят жилище на изплащане или нова кола на лизинг. И то не някаква супер кола- никакви луксозни баварци, мерджани или джипове, а в най- добрият случай нова тойота като на Магота и Житения.
Изпуснал съм да разбера, че Магота и Житения имат нова тойота. Браво на тях! Иначе и аз имах точно това в предвид - добре оборудвани кабинети, жилище...
[unknown] написа:Могат да отидат на море в Гърция или Турция. В това е богатството им. Никакви палати, никакви милиони и т.н.
кой говори за милиони? Обаче повечето българи не могат да си купят добре оборудван зъболекарски кабинет (бая пари са това), жилище и кола. Факт.
[unknown] написа:Сега ще кажеш- Да, ама там стандарта е друг, нормално е да взимат повече.
Ти от къде знаеш какво ще кажа? Научи се да четеш внимателно, както и да не слагаш думи и мисли в устата на другите!
[unknown] написа:Аз ще ти кажа, че ненормално малко пари взимаме тук! Щото стандарта на западняците може наистина да е по- висок, но цените на основните им продукти са максимум два, до три пъти по- високи от нашите. А цените на стоматологичните услуги са им минимум десет пъти по- високи! Е, къде тогава ти видя "дране"???
Къде изобщо съм говорил за "дране"? Ако си измисляш, че съм казал нещо, това е една тема. Обаче ако обичаш, не ми отговаряй на неща, които не съм си мислил и казвал, но по някаква причина си решил, че съм го сторил.
[unknown] написа:И това е при положение, че работим със същите материали като западните колеги. Доводът, който изтъквате спрямо учителите, че малко получават щото малко и дават, също не върви при нас. Всеки, който е бил на запад ще ти каже, че нашето стоматологично обслужване е на много по- високо ниво от западното.
аз съм бил на запад, но не се изказвам по теми, които не разбирам. Факт е, че там имат по-добри материали, че са по-любезни и внимателни, но това не ми дава право да съдя дали са по-добри зъболекари или не. Моите приятели от Факултета ми казват неща и им вярвам, но това не са лични мои наблюдения.
[unknown] написа:Май и ти, като повечето българи си просто недоволен, че трябва да си плащаш, защото от малък си научен, че това е безплатно.
Е, не е безплатно. Свиквайте вече!
Пълни глупости говориш. Аз рядко използвам такива думи, но заслужаваш и по-остри, за които ще се въздържа в момента. Никъде не съм изразявал недоволство, от малък не съм научен, че е безплатно и съм свикнал да си плащам доста повече от теб, щото съм го правил повече в този живот.
Вземи се научи да четеш и после да пишеш врели-некипели за дадено мнение и човек!
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.