Рецепта.

Все същите
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

latrevw написа:я дайте някоя по традиционна идейка за вечеря, че мноу мразим да готвим, ама още повече мразим да измисляме кво да готвим
У нас под "сухоежбина" се разбира нещо с кремвирши :rotfl24:
Примерно: цепнати с кашкавал и запечени, или оформени като сърце с яйце на очо в средата и пържени. Това с някаква салатка. Или с вечното картофено пюре (на синковците им дай само пюре с кюфтенца да муат, няма да им писне).
Всякакви видове спагети/макарони (че на некои маймуни им е по-лесно да ги ядат) - с червен сос (със салам или кайма), с бял сос...
Риба, задушена в пликче в МВ, с картофена салата (пак там сварени картофите), тук варианти бол на салатата, с ориз - пак там :winkw, със зеленчуци (айде да не се повтарям:grin:)

Още нещо да питаш? :blum:
Аватар
latrevw

Мнение от latrevw »

4avdar4e написа:Още нещо да питаш? :blum:
:lol: мерси

кво прави най-малкия синковец
Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

latrevw написа: кво прави най-малкия синковец
Оня ден случайно откри, че ръцете може да служат и за други неща, освен за чесане на зъби:grin: Има едни висящи усмихнати муцуни над него, без да иска бутна една и от тогава почти не спи през деня, ако не ги махнем:rotfl24: Само ги бута, смее им се, като се обърнат към него, "говори им". Голям купон пада! :-)
Звенения

Мнение от Звенения »

latrevw написа:
4avdar4e написа:Още нещо да питаш? :blum:
:lol: мерси

кво прави най-малкия синковец
Омагьосва!

кайма 1/4
лук 1 глава
морков
чушка
"Чирио пассата" ( кат на баба дУматиту)
Грах

(това ни го подари една вечер един сириец, страшен търговец беше... Ъ сигурно още е...)
задушават се зу-му-ци-те по стондорт
мета се каймЪзЪта - задушинг...
мета се на баба дУматиту...
къкри
пльок грах ( аз предпочитам от фризер, ама от буркан също става...)
Аватар
latrevw

Мнение от latrevw »

4avdar4e написа:
latrevw написа: кво прави най-малкия синковец
Оня ден случайно откри, че ръцете може да служат и за други неща, освен за чесане на зъби:grin: Има едни висящи усмихнати муцуни над него, без да иска бутна една и от тогава почти не спи през деня, ако не ги махнем:rotfl24: Само ги бута, смее им се, като се обърнат към него, "говори им". Голям купон пада! :-)
голяма душа е това бебе! :kiss::kiss::kiss:

все щях да питам - абе вие как го удържахте да спи в неделя чак до обяд като бяхме в Пловдив, не можах да си я целуна душата на заминаване
Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

latrevw написа: голяма душа е това бебе! :kiss::kiss::kiss:

все щях да питам - абе вие как го удържахте да спи в неделя чак до обяд като бяхме в Пловдив, не можах да си я целуна душата на заминаване
С възглавница на главата :rotfl24::rotfl24:
Шегувам се естествено! Той се събуди, яде и после пак си заспа. Както и ние :shy:
Аватар
latrevw

Мнение от latrevw »

4avdar4e написа:
С възглавница на главата :rotfl24::rotfl24:
:rotfl24::rotfl24::rotfl24:

и на такива родители, такова дете...:lol:
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Re: Рецепта.

Мнение от bead_ »

frisky lioness написа:
bead_ написа:
ей, тва много връткаво... падам си по разни такива неща, и то само, ако реша сериозно да се заседя в кухнята: http://216.239.59.104/search?q=cache:NL ... =clnk&cd=4
И как се яде това нещо?:blink::shocked: Онези работи боцкавите не боцкат ли? :huhthink:
за префърцуненици като тебе продават белени:winkw:, аз обичам да ги разкоствам собственоръчно
just perfect
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

Мнение от frisky lioness »

bead_ написа:
frisky lioness написа:
bead_ написа:
ей, тва много връткаво... падам си по разни такива неща, и то само, ако реша сериозно да се заседя в кухнята: http://216.239.59.104/search?q=cache:NL ... =clnk&cd=4
И как се яде това нещо?:blink::shocked: Онези работи боцкавите не боцкат ли? :huhthink:
за префърцуненици като тебе продават белени:winkw:, аз обичам да ги разкоствам собственоръчно
Трябва да пробвам белени тогава. И кво? Кат семки ли се чоплЪт? Мился, че трябва нагледно някой да ми покаже как се ядат:grin:
Изображение

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
Аватар
bead_
Обратна връзка:

Мнение от bead_ »

frisky lioness написа:
Трябва да пробвам белени тогава. И кво? Кат семки ли се чоплЪт? Мился, че трябва нагледно някой да ми покаже как се ядат:grin:
бих ти показала, ама все ми се струва, че повече щти хареса да ти покаже някой от другия пол. смучат се.
just perfect
Звенения

Мнение от Звенения »

bead_ написа:
frisky lioness написа:
бих ти показала, ама все ми се струва, че повече щти хареса да ти покаже някой от другия пол. смучат се.
Споко, аз ще съм квестор! :grin:
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

bead_ написа: смучат се.
E аз те тава й го каза преди няяяяяяколко часа :shocked:
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

bead_ написа:
frisky lioness написа:
Няма ли опастност да се засили оТсмуканото и да ти заседне в гърлото:lol::lol::lol:
Изображение

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

4avdar4e написа:
bead_ написа: смучат се.
E аз те тава й го каза преди няяяяяяколко часа :shocked:
Това съм го пропуснала:kiss:

Значи може и ти да ми показваш:grin:
Изображение

Звенения

Мнение от Звенения »

Торта
"От Билла" -Тате купи ми жаба... ( това го помните, нали)
Е след няколко къндърми, и аз нахлувам и торта ще купувам, ама то ня*кви смазани от бремето на времето по триАсе-читриАсе лева, баси...

Ми,.. няма да е! Отивам в Била, ( да не се смята за реклама :-) )
Кутия меденки
Кутия оризови бисквити
Пакет обикновенни, някви турски...
Компот праскови
Компот ананас (до тук всичко с марка "клевЪр" - да им се чуди човек на умностите, ама нейсе...)
Кутия сметана 1/2 сладка, ама имаше тоя път вкус на крем за бръснене... :blink:
Едни нови желирани бананови бонбони имахме под ръка ( за украса уж...)

Ми тва е в посока продукти (купени)
Заварих половин буркан сладко от ягоди, артисАло от новогодишния Нуга-сандолЭд... сетих се че има и филирани бадеми, бяха за ЧВ със СС И БС (боровинково, я... Ама ЕЛБИ не додЭ!)

И така, МАчингЧешинг запретнАл една престилка, дето е два етажа под неговите стъпала, :rotfl24: шапка не намерихме, и шми помага. ПомогнА, - изяде излишната украса! :-)
КИСнати бисквити, плодчета от коптота, бита сметана
Цепени меденки, плодчета от коптота, бита сметана, ягодово сладко,... абе ипровизе...
Един час у фризера, след това пльок на подноса за тУрти и шпакловка, орнаменти и т.н.

Оризовите бисквити, доста сок поеха.
На цялата галимация нито грам захар, оУбаче, мама беше кат захаросана на другия ден, а МАчингчешинг искаше супена лъжица...
И стоя един час на студения балко да снима... ( преди да докопа лъжицата, де!)

Изображение

Изображение
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

ЗвеневиО написа:Торта
:shy: А аз от три седмици се каня да направя обикновена бисквитена торта. И бисквитите купих и крема, и прясно мляко имам... ама ниц!... или немам време, или ме мързиииии... :crying:
Ситият на гладния не вярва...
Bella Ciao
Аватар
Positum

Мнение от Positum »

Марвин написа:
:shy: А аз от три седмици се каня да направя обикновена бисквитена торта. И бисквитите купих и крема, и прясно мляко имам... ама ниц!... или немам време, или ме мързиииии... :crying:
Баси, как успяваш да запазиш млякото прясно 3 седмици?
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

Пипи написа:
Марвин написа:
Резонен въпрос! Като го пия и купувам постоянно ново! Обичам аз на закуска да си пийна млекце... :blum::rotfl24:
Bella Ciao
Аватар
Positum

Мнение от Positum »

Марвин написа:
Пипи написа:
Марвин написа:
Резонен въпрос! Като го пия и купувам постоянно ново! Обичам аз на закуска да си пийна млекце... :blum::rotfl24:
гадоссст
Звенения

Мнение от Звенения »

Марвин написа: ама ниц!... или немам време, или ме мързиииии... :crying:
Ако има кой да ти пили на главата става бързо! :rotfl24:
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

ЗвеневиО написа:
Марвин написа: ама ниц!... или немам време, или ме мързиииии... :crying:
Ако има кой да ти пили на главата става бързо! :rotfl24:
:shy: Ми, немам! :crying:
Bella Ciao
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

"От Билла" -Тате купи ми жаба... ( това го помните, нали)
Е след няколко къндърми, и аз нахлувам и торта ще купувам, ама то ня*кви смазани от бремето на времето по триАсе-читриАсе лева, баси...
Възхитих се!
И почти ти завидях на ентусиазма. :lol:
Panta rhei...
Звенения

Мнение от Звенения »

Мнемозина написа:И почти ти завидях на ентусиазма. :lol:
Нищо не е печено...
Нищо не е варено...
Нищо не остана! :-)
Аватар
Semiramis

Мнение от Semiramis »

ШИШЕ В ПИЛЕ

Няма грешка, точно така е, както сте го прочели. Ако пилето е малко, купувате бутилка бира от 330 г, ако е голямо - половинка „светло". Отваряте бутилката и я мушвате в пилето - от трътката към шията. Шишето е пълно да не го изсмучете предварително. В най-старата си тавичка посипвате дъното с пръст морска сол и поставяте пилето по гръб, така че гърлото на шишето малко да се подава от горния отвор на пилето и да не се излива. Печете в умерена фурна. След като заври бирата, тя започва да изтича и да залива пилето. Солта си знае своето - йод. Пече се, докато пилето се зачерви от всички страни. Изваждате празната бутилка от пилето и слагате каса бира до себе си. Останалото е летене...

:lol:
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

хехе - готино. мерси :grin:
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Аватар
Kent
Обратна връзка:

Мнение от Kent »

откираване на солта
тъщата гледала едно предаване по руската май "смак" се казва и там един макаревич бивш певец между другуто я мерякландисал да направи шаран на сол - зема се шарана, убива се, изтърбушва се и след една-две козметични операцийки да му се клъцнат едни горчиви части се полага върху солта която е насипана в тавата после слагаш оште сол докато шарана не изчезне под купчината, става нещо като гробче. после се пъха във фурната и се пече. става супер. солта се втвърдява като черупка и като се разчупи отвътре остават люспите на шарана еде се с удоволствие или с вино
п.п. аз от сървайвърския си опит съм приготвял по подобен начин кокошко /дива/ и попчета в дива обстановка, но за шаран не бях чувал още
77. Морските кончета винаги пътуват заедно - хванати опашка за опашка.
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

Кент написа:откираване на солта
тъщата гледала едно предаване по руската май "смак" се казва и там един макаревич бивш певец между другуто я мерякландисал да направи шаран на сол - зема се шарана, убива се, изтърбушва се и след една-две козметични операцийки да му се клъцнат едни горчиви части се полага върху солта която е насипана в тавата после слагаш оште сол докато шарана не изчезне под купчината, става нещо като гробче. после се пъха във фурната и се пече. става супер. солта се втвърдява като черупка и като се разчупи отвътре остават люспите на шарана еде се с удоволствие или с вино
п.п. аз от сървайвърския си опит съм приготвял по подобен начин кокошко /дива/ и попчета в дива обстановка, но за шаран не бях чувал още
Пробвал съм шарана - супер е!
А инак съм пробвал и хек по подобна технология - засипва се тавата със сол, хека се нарязва на парчета, като за пържене и те се нареждат върху солта. Пече се... И после що бира изпива...
Bella Ciao
Аватар
Kent
Обратна връзка:

Мнение от Kent »

Марвин написа:
Кент написа:откираване на солта
Пробвал съм шарана - супер е!
А инак съм пробвал и хек по подобна технология - засипва се тавата със сол, хека се нарязва на парчета, като за пържене и те се нареждат върху солта. Пече се... И после що бира изпива...
обаче изчезва част. от голям шаран става малко шаранче след печенето :shy:
77. Морските кончета винаги пътуват заедно - хванати опашка за опашка.
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

Кент написа:обаче изчезва част. от голям шаран става малко шаранче след печенето :shy:
Защото шарана е тлъсто добиче. Я, пробвай с толстолб! Или с друга по-суха рибка! :winkw:
Bella Ciao
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Quid написа:учете си синовете да готвят щото ако попаднат на мойта щерка ще изгинат от глад :rotfl24:
мойте и двамата могат, но малкия е по-мързелив, а и забравя... всеки път поглежда рецептурника, кат прави лазаня. Иначе - ако не прецака повече от 1 бял сос - правя я много вкусна :cool:

готвенето е голям купон.
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

ELBI написа: готвенето е голям купон.
Абе, зависи си и до човека.. Аз хич не обичам, да не кажа - мразя, ама мога принципно да готвя. Не че не го правя с правописните грешки :rotfl24:
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

4avdar4e написа:
ELBI написа: готвенето е голям купон.
Абе, зависи си и до човека.. Аз хич не обичам, да не кажа - мразя, ама мога принципно да готвя. Не че не го правя с правописните грешки :rotfl24:
в готвенето не рядко грешките (но да не са от неопитен готвач) са верни, щото манджата става по-вкусна.

аз най-чество взимам идея за манджа и в процеса на готвене я променям според кеф, настроение и някоя подправка или сосче, което е по-близо от другото, дето е по рецепта...
Публикувай отговор