Нямам думи просто!

Все същите
Публикувай отговор
Аватар
latrevw

Мнение от latrevw »

Звеневия написа:
latrevw написа:Ния, точно това казах и аз - споменах лекарите и Кент веднага се обади, така че демонстрирах нагледно :-)

peace!
А аз, като натРЪтих, за жриците... :rotfl24: :rotfl24: :rotfl24: :rotfl24:

Пийс...
Чаве, тоз за втори път мъ нарича шаврантия, шъ дойда и шъ гу наказвам :smackbum:
Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Re: Нямам думи просто!

Мнение от Ън »

ELBI написа:
Писал съм - признавам. Не е било в негативен аспект, не съм мислел, че е в негативен аспект, но си признавам, че съм го писал. Съжалявам, ако съм обидил някого.
Няма проблем. Извини ме и ти за острият ми тон, но ме разбери правилно- има неща, спрямо които съм много чувствинтелен и не мога да правя компромиси.
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда!

Изображение
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

Звеневия написа:
Стига си се стягал!

................

Не се впрягай - избъзикай се и ти с "ЗЪБАРИТЕ"! :blum:
Не мога. Всеки си има неща, към които е особено чувствителен.

Изображение
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

vyara написа: Не ти ли е достатъчно ти да си знаеш какво и как?
Явно не ми е достатъчно.

Изображение
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

latrevw написа:
С риск и аз да те обидя пък ще кажа, че и ти не си прав. Док е такъв, защото си е неспокойна душа и защото предполагам си обича професията и защото си я работи както той смята, че е добре и мрази да влзиа в калъпи. Нормално е да се засегне като чуе ширещото се мнение за зъболекарите. И иска да покаже и другата гледна точка. А се пали така както само той може и както всички си го знаем и сме му свикнали и затова го обичаме!
Благодаря ти за разбирането.

Изображение
Аватар
Ън
Обратна връзка:

Мнение от Ън »

Niya написа:Първо да кажа, че Незнайни отиде пак на работа. Беше в къщи, защото малкият си изгори ръцете. Добре е. Та, отговори ще имате довечера. Но има някой неща, които искам да вметна и аз.

Елби, браво на теб, че можеш да казваш "съжалявам". Това е качество, на което много се възхищавам. Защото аз самата трудно го постигам, но го осъзнавам. Разговорите за чужбина са свързани само с работата на зъболекарите там. Не видях да се споменават сега американците в тази тема. Така, че това е нещо старо, което вадиш сега. Дразни те, нормално, хората сме различни.
Зв.,:blum: нещо нямам спомен да се говори толкова често за гилдията на... преводачите, например или компютърните специалисти в негативен аспект. Я, се постави на мястото на Незнайни. Искаш да ми кажеш, че няма да "скочиш". И никога не се палиш.
Хайде, да кажем, че всичко което ви се каже ще го премете спокойно. Браво.
Хората обаче са различни и когато знаете, че един човек се дразни от обидите свързани с професията му, може би го познавате достатъчно, не е ли добре да се съобразите.
Това исках да кажа, съжалявам, че така хаотично, но имах две нощни смени подред, сега пък и хлапето, та не ми е до подредби.:lol:
Еееех, ти си по- добрата ми половина. И как винаги можеш да кажеш това, което аз мисля, но без да си рязка...

Изображение
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Мнемозина написа:От как е почнала стачката, се люшкам между това да напиша нещо дълго по въпроса и това да млъкна съвсем, защото няма смисъл.

Много е лесно да се каже, че повечето от учителите са некомпетентни, че не са в крак и че не са правени реформи.
Само че реформи текат непрекъснато, с всяко ново правителство.
Почти всеки нов министерски екип променя програмата, по която се учи, и ако наистина имаше желание за оптимизирането й, тя вече трябваше да е свръхидеалната.
Само че идеята е друга: с всяка нова програма идва писането на нови учебници (по три за всеки предмет) и нататък ви е ясно.
Да не говорим, че самите програми стават все по-несъобразени с възрастта на учениците и няма абсолютно никаква идея за посоката на формирането им. Вижте само какво кога се учи по история и ще разберете защо децата ей така ще си останат смразени с нея. Единственият хубав учебник беше този за пети клас (от програмата, по която учи синът ми, защото следващата не я знам) - но хубав за мен. За него, предвид възрастта му, това си остават неща, които винаги ще си бъдат смътни. Същото е положението и с българския език. Едно дете не става грамотно, зубрейки тропите в седми клас.

Часове се съкращават. Основно по предмети, свързани с изкуствата. Те не са важни и изобщо не трябват на днешния човек. Някой да мисли другояче? Измества се самият смисъл на образованието в тази сфера, тоест ясно се показва липсата на смисъл.
Аз съм общо взето кротка, но има един човек, който бих искала да бъде линчуван. И това е човекът, който успя да се внедри в цялата тази система и зададе модела на писане на учебници и изобщо на преподаване на моята област в училищата. И го започна още през 1988. Сега вече нещата са необратими, поне според мен. Все едно. Реформата е налице.

Цялата тази история с частните уроци може и трябва да бъде решена по един много сигурен начин: освобождаване на разходите, свързани с обучението (личното и на децата ни) от данъци. Абсурдно ли ви звучи? А защо ви звучи абсурдно?
Защото идеята не е да се обучаваме и усъвършенстваме, а напротив.

От всичко това учителите, добрите учители, са потърпевши.

Извинявайте за хаотичността. Но изобщо много можем и трябва да си поговорим за смисъла на образованието и това е, което е важно в този момент. Защото просто ей така да се говори за необходими реформи и да се вменява вина на учителите за неправилното им състояване, ми се струва повърхностно.
Ако тръгне тая тема, ще ви напиша още едно дългичко нещо по въпроса, но засега спирам.
Добрите са потърпевши, а лошите какви са? Лошите са печеливши. Не е ли време тогава да се премахне уравновиловката. Да се направи атестация, например и да се съкратят всички, които не могат да съберат съответния брой точки Пр.- от родители, колеги и от атестационната комисия(или що па не тест). Дали се приема такова нещо? Нее! Как ще приемем да унижават свещенната професия на учителя?! Гавра! Ама да ти кажа много свещенни професии ни станаха. То няма такава дето да не е свещенна направо. И колкото по- некадърен е човек, толко по- свещенна му се струва професията. Понеже ако я принизи до просташкия пазарен принцип, един лев няма да може да изкара. Пазарен принцип в образованието не може да се въведе, разбирам, но не разбирам какво лошо има в 1- атестация и 2- съкращения
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

Искам само, профучавайки, да вметна: в "нашата" градина, тихомълком, вече не стачкуват. Госпожите си гледат децата и така... Даже краен срок за таксата сложиха вече :blink:

Та се чудех, на колко ли още места така, тихичко, по терлици, ще се прекрати стачката???? :huhthink:
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Niya написа:Първо да кажа, че Незнайни отиде пак на работа. Беше в къщи, защото малкият си изгори ръцете. Добре е. Та, отговори ще имате довечера. Но има някой неща, които искам да вметна и аз.

Елби, браво на теб, че можеш да казваш "съжалявам". Това е качество, на което много се възхищавам. Защото аз самата трудно го постигам, но го осъзнавам. Разговорите за чужбина са свързани само с работата на зъболекарите там. Не видях да се споменават сега американците в тази тема. Така, че това е нещо старо, което вадиш сега. Дразни те, нормално, хората сме различни.
Зв.,:blum: нещо нямам спомен да се говори толкова често за гилдията на... преводачите, например или компютърните специалисти в негативен аспект. Я, се постави на мястото на Незнайни. Искаш да ми кажеш, че няма да "скочиш". И никога не се палиш.
Хайде, да кажем, че всичко което ви се каже ще го премете спокойно. Браво.
Хората обаче са различни и когато знаете, че един човек се дразни от обидите свързани с професията му, може би го познавате достатъчно, не е ли добре да се съобразите.
Това исках да кажа, съжалявам, че така хаотично, но имах две нощни смени подред, сега пък и хлапето, та не ми е до подредби.:lol:
Ама ако, па прекалено много внимаваме кой за какво е чувствителен няма копче да може да кажем. Аз, да ти кажа- не внимавам. Не понеже не искам, ами понеже съм малко гъба и ако някой не ми го каже директно, не се усещам. Например, имам чувството, че има далеч по обругавани професии- адвокати да речем, лекарите в болниците, таксистите напоследък, учителите. Не мога да се сетя нещо конкретно за зъболекарите да се е приказвало, ма може да бъркам. Ако ми се иска да кажа нещо за зъболекарите да си трая ли? Не ви знам на останалите професиите ама ако, да речем, взема да се оплаквам от осигурителната система или от застраховките, да не извика някой?
Аватар
snowprincess

Мнение от snowprincess »

Green Light написа: Ама ако, па прекалено много внимаваме кой за какво е чувствителен няма копче да може да кажем. Аз, да ти кажа- не внимавам. Не понеже не искам, ами понеже съм малко гъба и ако някой не ми го каже директно, не се усещам. Например, имам чувството, че има далеч по обругавани професии- адвокати да речем, лекарите в болниците, таксистите напоследък, учителите. Не мога да се сетя нещо конкретно за зъболекарите да се е приказвало, ма може да бъркам. Ако ми се иска да кажа нещо за зъболекарите да си трая ли? Не ви знам на останалите професиите ама ако, да речем, взема да се оплаквам от осигурителната система или от застраховките, да не извика някой?
пишеш, преглеждаш, триеш (щото както казва капинчо си си настъпил езика) и оставяш само целуфките за момичетата :kiss: и :clap: за момчетата
и всички са доволни :lol:
Изображение
Аватар
Positum

Мнение от Positum »

Green Light написа: Добрите са потърпевши, а лошите какви са? Лошите са печеливши. Не е ли време тогава да се премахне уравновиловката. Да се направи атестация, например и да се съкратят всички, които не могат да съберат съответния брой точки Пр.- от родители, колеги и от атестационната комисия(или що па не тест). Дали се приема такова нещо? Нее! Как ще приемем да унижават свещенната професия на учителя?! Гавра! Ама да ти кажа много свещенни професии ни станаха. То няма такава дето да не е свещенна направо. И колкото по- некадърен е човек, толко по- свещенна му се струва професията. Понеже ако я принизи до просташкия пазарен принцип, един лев няма да може да изкара. Пазарен принцип в образованието не може да се въведе, разбирам, но не разбирам какво лошо има в 1- атестация и 2- съкращения
1. учителско откровение "преди обяд съм на стачка, след обяд давам уроци, нямам никакво време да си почистя къщата, ох, пак ще викам жена"
2. да уволнят всички и назначаването да става след конкурс
3. унижават се с начина, по който стачкуват- дюдюкания, скачанки и скандиране, мисля, че има и по- интелигентни начини.
4. накратко, аман вече от безумия

пп. синът ми каза, че днес щял да стачкува с приятели на улицата, за да съберат някой лев.
Аватар
latrevw

Мнение от latrevw »

ppi написа: 1. учителско откровение "преди обяд съм на стачка, след обяд давам уроци, нямам никакво време да си почистя къщата, ох, пак ще викам жена"
3. унижават се с начина, по който стачкуват- дюдюкания, скачанки и скандиране, мисля, че има и по- интелигентни начини.

пп. синът ми каза, че днес щял да стачкува с приятели на улицата, за да съберат някой лев.

:shocked: ужас е вече! не се трае! хубаво го е казало детето. Аз звънях сега в градината да видя дали стачкуват още и питам: Ами като сте в стачка още, значи таксите можем да ги плащаме след като се върнем на градина? и ми отговарят - Аааа, тя домакинката не стачкува, само учителките :shocked::shocked::shocked:
Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.
Аватар
Positum

Мнение от Positum »

latrevw написа: :shocked: ужас е вече! не се трае! хубаво го е казало детето. Аз звънях сега в градината да видя дали стачкуват още и питам: Ами като сте в стачка още, значи таксите можем да ги плащаме след като се върнем на градина? и ми отговарят - Аааа, тя домакинката не стачкува, само учителките :shocked::shocked::shocked:
:shocked: баси скеча :rotfl24:
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

Мнение от frisky lioness »

latrevw написа: Аааа, тя домакинката не стачкува, само учителките :shocked::shocked::shocked:
:rotfl24::rotfl24:
Ще ви приспаднат ли за времето, през което детето не е посещавало градина? Би било редно..
Изображение

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

latrevw написа:
ppi написа: 1. учителско откровение "преди обяд съм на стачка, след обяд давам уроци, нямам никакво време да си почистя къщата, ох, пак ще викам жена"

:shocked: ужас е вече! не се трае! хубаво го е казало детето. Аз звънях сега в градината да видя дали стачкуват още и питам: Ами като сте в стачка още, значи таксите можем да ги плащаме след като се върнем на градина? и ми отговарят - Аааа, тя домакинката не стачкува, само учителките :shocked::shocked::shocked:
тва е
винаги може човек да си плаща
малеййййййййй:-)
даже трябва да събират кинти денонощно
Quasi Universal Intergalactic Denomination

„Не може нации, които се напиват с бира, да дават акъл на нации, които изтрезняват с бира!“
Аватар
latrevw

Мнение от latrevw »

frisky lioness написа:
latrevw написа: Аааа, тя домакинката не стачкува, само учителките :shocked::shocked::shocked:
Ще ви приспаднат ли за времето, през което детето не е посещавало градина? Би било редно..
приспадат те, ама не е там работата - аз като родител също искам да стачкувам срещу тяхната стачка; учителките в градините въобще не могат да се равняват с тези в училищата, така че според мен те пък вече съвсем се уляха...

смятам да не ходя да плащам, при което ще почнат да ме търсят в къщи; пак смятам да не отида, за да видя ще ли посмее директорката да ми каже, че подлежим на изключване
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

latrevw написа:
frisky lioness написа:
приспадат те, ама не е там работата - аз като родител също искам да стачкувам срещу тяхната стачка; учителките в градините въобще не могат да се равняват с тези в училищата, така че според мен те пък вече съвсем се уляха...

смятам да не ходя да плащам, при което ще почнат да ме търсят в къщи; пак смятам да не отида, за да видя ще ли посмее директорката да ми каже, че подлежим на изключване
СТАЧКА-СТАЧКА-СТАЧКА :gaco: (щт няма тебела със "стачка". Админите да се задействат, моля додет това е все още актуално:grin:)
Изображение

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

няма лошо да си плащаме за какво ли не
лошото е че не получаваме нищо в замяна
а тва мнооо го мразя

„Не може нации, които се напиват с бира, да дават акъл на нации, които изтрезняват с бира!“
Аватар
latrevw

Мнение от latrevw »

Quid написа:няма лошо да си плащаме за какво ли не
лошото е че не получаваме нищо в замяна
а тва мнооо го мразя
да ти кажа, то плащането в случая за градината е точно толкова, колкото получаваме от учителките - в смисъл ниска е таксата, нищожна даже, но и учителките почти нищо не предлагат; ценното е контактът между децата... а онези скрофи дето си говорят по телефона и вместо да прочетат приказка им обясняват, че не може да пускат хапки хляб в супата, защото било селско, точно си заслужват 300 лв и нищо повече
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

latrevw написа: че не може да пускат хапки хляб в супата, защото било селско, точно си заслужват 300 лв и нищо повече
:rotfl24::rotfl24::rotfl24: Сигурно ги карат да се хранят и с книги под мишниците:grin:
Изображение

Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

latrevw написа: да ти кажа, то плащането в случая за градината е точно толкова, колкото получаваме от учителките - в смисъл ниска е таксата, нищожна даже, но и учителките почти нищо не предлагат; ценното е контактът между децата... а онези скрофи дето си говорят по телефона и вместо да прочетат приказка им обясняват, че не може да пускат хапки хляб в супата, защото било селско, точно си заслужват 300 лв и нищо повече
При нас не е така.. Много е симпатична основната им гуспужа (която води обучението и възпитанието), мила и нежна, и обича децата. Наша възраст. Винаги е усмихната, дори като се оплаква от някое дете го прави фино, без поучаваници и размахваници на пръсти пред носа :winkw:. Другата също не е лоша, но тя по-скоро само ги пази (тя е и пенсионерка, де, работи по заместване). И, както знаем от Дзвера, в градината готвят най-вкусно :grin: И не ни мародерстват за пари, само в началото на годината събираме за материали и всичко се отчита: на вратата се слагат фактури и всички документи за платените пари. Та... късмет, може би.
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

и кво за симпатичната основна госпожа?
и кво тя?!

Аватар
vyara

Мнение от vyara »

4avdar4e написа: Та... късмет, може би.
И аз винаги съм била доволна. И от яслите и от градината. И много ми се ще наистина да им вдигнат заплатите най-сетне.
Изображение
Аватар
maggot
BOFH

Мнение от maggot »

Бе я да питам аз... какво е общото ни мнение тук във форума относно стачката?
Що ли си мисля, че я подкрепяме повечето, оставяйки на страна факта, че ни се такова таковата с гледането на децата? Или нещо бъркам? :huhthink:
Има хора, в които живее Бог. Има хора, в които живее дяволът. А има и хора, в които живеят само глисти.
--------------------------------------------------------
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ... таковата...
Аватар
Positum

Мнение от Positum »

maggot написа:Бе я да питам аз... какво е общото ни мнение тук във форума относно стачката?
Що ли си мисля, че я подкрепяме повечето, оставяйки на страна факта, че ни се такова таковата с гледането на децата? Или нещо бъркам? :huhthink:
значи е време Мнемо да обобщи мненията:-)
Аватар
latrevw

Мнение от latrevw »

maggot написа:Бе я да питам аз... какво е общото ни мнение тук във форума относно стачката?
50 на 50, не се подкрепя от всички мисля
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

аз подкрепям всички стачки
до една
и тази също
и тази на горските работници

Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

аз съм за, ама с нЕкои уговорки
Заплатите са малки и наистина трябва да се вдигнат
Но в замяна трябва да се вдигне и качеството
лошото е, че не виждам как ще стане тва с качеството...
Никой от нас не е толкова глупав колкото всички нас взети заедно.

А аз не съм това, което съм :)
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

4avdar4e написа:При нас не е така.. Много е симпатична основната им гуспужа (която води обучението и възпитанието), мила и нежна, и обича децата. Наша възраст. Винаги е усмихната, дори като се оплаква от някое дете го прави фино, без поучаваници и размахваници на пръсти пред носа :winkw:. Другата също не е лоша, но тя по-скоро само ги пази (тя е и пенсионерка, де, работи по заместване). И, както знаем от Дзвера, в градината готвят най-вкусно :grin: И не ни мародерстват за пари, само в началото на годината събираме за материали и всичко се отчита: на вратата се слагат фактури и всички документи за платените пари. Та... късмет, може би.
И нашата градина беше така. Особено едната госпожа. Другата, като че ходеше ей така, да и минава времето. Нямаше голямо желание за работа. Не мога да се оплача от нея, но някак си хладна една такава ми се виждаше..По-скоро имахме леки търкания с една от лелите:grin:

Цялата група, в която беше моето дете завърши градината с едно много високо ниво. Добре подготвени за първи клас:-)

Племенника сега е при същите гу-жи:grin:
Изображение

Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

На мене не ми се такова таковата, но не я подкрепям като цял. Не и по този начин поставени нещата, ни и при такива искания.

Не смятам да обяснявам:-)
Изображение

Аватар
Quid

Мнение от Quid »

Gaspode написа:аз съм за, ама с нЕкои уговорки
сиренето да не би да е повишено качество?
другите стоки и услуги да имат некво ново качество?
нямат!
защо тогава да има промяна в услугата?!

Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

Така е. И друго бих добавила. Заплатите магат и да се вдигнат, ама чак пък 100%....Ай, стига молЪ ви съ:grin::winkw:

Що не искат направо 200% та да си спестят стачно действия в близките година-две...

Що кат стачкуваха преди не си поискаха направо 800-900 или колкото там смятат, че трябва да получават, ами всяка година един и същи цирк- "кой не скача е червен"
Изображение

Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

Quid написа: сиренето да не би да е повишено качество?
нямат!
Антъй, изпревари ме. Баш за сиренето си мислех, дето не стига, че стигна космически цени, ами и едни води текат от него :mad:

А аз водя от един месец битка за качване на цените на нашия труд, обаче някъде все още е неуспешен. И кво правя? СТачкувам, тоест отказвам да работя на цена под тази на сиренето :winkw:
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

Quid написа:
сиренето да не би да е повишено качество?
нямат!
Защо да няма? Нали те смятат, че са по-възвишени от един мандраджия например или от някой горски работник (тия последните, милите, нямат никакъв шанс:() и за тях ми е мъчно, щот сиренето го купуват на същата цена....
Изображение

Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

Мойто мнение мислЪ го знаеш. За стачката и учителите, против синдикатите в този им бездарен вид :mad:
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

нямат!
за сиренето имаш избор - купуваш това, което ти харесва, дори и на по-висока цена
или пък не купуваш
тук нямаш толкова (лесен) избор
при това е и задължително

абе да земем да си правим домашно сирене ли? тука като гледам има достатъчно дяца на сходна възраст... да ги сберем някъде и да им направим нещо като килийно училище, кво`ш кайте?

Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

Gaspode написа:тука като гледам има достатъчно дяца на сходна възраст... да ги сберем някъде и да им направим нещо като килийно училище, кво`ш кайте?
Ааааа, неееее, твоят, моят и Терминатора, примерно, повече от 2 пъти годишно на едно място - нееееее :winkw:
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

4avdar4e написа:
нямат!
Антъй, изпревари ме. Баш за сиренето си мислех, дето не стига, че стигна космически цени, ами и едни води текат от него :mad:

А аз водя от един месец битка за качване на цените на нашия труд, обаче някъде все още е неуспешен. И кво правя? СТачкувам, тоест отказвам да работя на цена под тази на сиренето :winkw:
правилно правиш.:-)

Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

4avdar4e написа:
нямат!

хубу де
прави сте
и те са хора и пазаруват в същите магазини
нека им дигнат заплатите
и данъцит, щот` заплатите трябва да дойдат от някъде, а не вярвам да си съкратят разходите онез, дето не би трябвало да ги траем
и да стачкуваме ние, дето ще ни резнат от заплатата за данъци и ще плащаме сиренето пак на същите пари
няма справедливо решение
за съжаление
и понеже няма (или поне аз не мога да измисля) такова, дето и вълка да е цял и агнето сито, спирам да пиша по темата и се съгласявам с всички и всеки
мдам...

Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

Само за статистиката:

Продължавам да подкрепям стачката.
Без уговорки.
Макар че днес научих нещо, което би трябвало да ме накара да смекча малко позицията си.

Правителството се държи също толкова арогантно и неотстъпчиво, колкото и синдикатите.
Учителите чакаха достатъчно.
Panta rhei...
Публикувай отговор