Да знаете как се казва... /други снимки/

Все същите
Аватар
Stranniche
Обратна връзка:

Да знаете как се казва... /други снимки/

Мнение от Stranniche »

този спорт? Не му зная името, но ми се струва много красив. Дъската е като за сърфинг и също се ловят ветровете, но вместо "салфетка" се използва парашут.
Най-странното е, че действието се развиваше в Северно море в средата на септември. Как не замръзваха тези хора... :-)

Извинявайте за лошото качество на снимките :(.

Изображение
Изображение
Изображение

Друго, което не мога да си обясня, е как някои хора могат да обитават години наред в "жилища" върху водата - не на колове, ами потопени в каналите на Амстердам /жилищата са потопени в каналите, не хората:grin:/ - без да се клатушкат като ходят по сушата /хората като ходят по сушата, не къщите:winkw:/. Тези жилища са снабдени с вода и ток, имат си пощенски кутии, малки градинки и всички екстри.
В студентските си години прекарах едно лято на яхта в несебърското пристанище. Дни след като се върнах в София имах чувството, че земята под краката ми се люлееше. :shocked:

Изображение

И нещо, което ме развълнува - паркинг за колела... :lovegirl:

Изображение
Последно промяна от Stranniche на 10.10.07, 18:54, променено общо 1 път.
Аватар
Nejimaki-dori

Мнение от Nejimaki-dori »

Не знам дали е точно спорт, но доколкото знам се казва kite surfing. Случайно го знам, едим приятел фотограф ги беше снимал за един вестник и ми ги беше показал.
"As soon as you concern yourself with the 'good' and 'bad' of your fellows, you create an opening in your heart for maliciousness to enter. Testing, competing with, and criticizing others weaken and defeat you." Morihei Ueshiba
Аватар
Stranniche
Обратна връзка:

Мнение от Stranniche »

imaranta написа:Не знам дали е точно спорт, но доколкото знам се казва kite surfing. Случайно го знам, едим приятел фотограф ги беше снимал за един вестник и ми ги беше показал.
Мерси! :good:
Аватар
Shine

Мнение от Shine »

Да, кайт сърф е името на спорта..... доколкото съм запозната по-лесно се учи от уиндсърфа (колкото и парадоксално да звучи) и има едно предимство, че парашута можеш да го събереш лесно в багажника за разлика от платната използвани при уиндсърфа....
нямам надеждна информация за травмите - в коя от двете разновидности са по-малки ;)
аз лично миналото лято за първи път се качих на сърф ето тук:
http://school.crazy-island.com/
Freedom is just another word for nothing left to lose
Аватар
сър Айвънхоу

Re: Да знаете как се казва... /други снимки/

Мнение от сър Айвънхоу »

Казва ли ли са ти някога, че си много умел разказвач???:kiss:
Ситият на гладния не вярва...
Bella Ciao
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

Привет! :-)
Аватар
Stranniche
Обратна връзка:

Мнение от Stranniche »

Remmivs написа:Привет! :-)

Благодаря ти много за антивирусната програма и инструкциите за употреба. :kiss::-)
annonymus

Re: Да знаете как се казва... /други снимки/

Мнение от annonymus »

Stranniche написа:този спорт? Не му зная името, но ми се струва много красив. Дъската е като за сърфинг и също се ловят ветровете, но вместо "салфетка" се използва парашут.
Най-странното е, че действието се развиваше в Северно море в средата на септември. Как не замръзваха тези хора... :-)

Извинявайте за лошото качество на снимките :(.

Изображение
Изображение
Изображение
Ааааа! Супер! Супер напарво! Стархотно море и стархотни снмки!
Аватар
Глас в пустиня

Мнение от Глас в пустиня »

Красиво море, и тия парашути са като едни огромни птици разперили криле. А, това с къщите във водата и мен ме е учудвало, но там май имаха някаква особеност в законодателството свързано със собствеността на НИ и недостик на земя, ако не се лъжа.

Благодаря! Радвам се че си тук, а още повече се радвам, че пускаш снимки и ни водиш толкова далеч.:-)
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

Мнение от frisky lioness »

Много красиво....Лъха някаква свобода, спокойствие и малко хлад от тях.

Благодаря ти...:kiss:
Изображение

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
Аватар
Semiramis

Мнение от Semiramis »

Shine написа:Да, кайт сърф е името на спорта..... доколкото съм запозната по-лесно се учи от уиндсърфа (колкото и парадоксално да звучи) и има едно предимство, че парашута можеш да го събереш лесно в багажника за разлика от платната използвани при уиндсърфа....
нямам надеждна информация за травмите - в коя от двете разновидности са по-малки ;)
не ми се отвори линка, Шайн

Странниче, супер!!!

още?
Аватар
Stranniche
Обратна връзка:

Мнение от Stranniche »

БоЕВ написа:Красиво море, и тия парашути са като едни огромни птици разперили криле. А, това с къщите във водата и мен ме е учудвало, но там май имаха някаква особеност в законодателството свързано със собствеността на НИ и недостик на земя, ако не се лъжа.

Благодаря! Радвам се че си тук, а още повече се радвам, че пускаш снимки и ни водиш толкова далеч.:-)
Кметството се опитва да им ограничи броя. Защото много хора искат да живеят точно в Амстердам. Иначе земя имат - равна, влажна, като уловена в мрежа от канали. Когато пътуваш с влака, наблюдаваш как местното население предимно мучи и дъвче трева /дъвче я по селата - в градовете я пуши:grin:/.
Аватар
Пенчо Заека
Обратна връзка:

Мнение от Пенчо Заека »

Браво, хубаво пътещшествие, хубави кадри, сладки приказка! Разведри ме в тия мрачни духливи дни!:-)
Ако се разболееш и до два месеца не умреш, значи ще живееш.
Аватар
Shine

Мнение от Shine »

Semiramis написа:
Shine написа:Да, кайт сърф е името на спорта..... доколкото съм запозната по-лесно се учи от уиндсърфа (колкото и парадоксално да звучи) и има едно предимство, че парашута можеш да го събереш лесно в багажника за разлика от платната използвани при уиндсърфа....
не ми се отвори линка, Шайн

Странниче, супер!!!

още?
Пробвайте тук http://crazy-island.com/ и инсталирайте flash player
Freedom is just another word for nothing left to lose
І

Мнение от І »

Shine написа: Пробвайте тук http://crazy-island.com/ и инсталирайте flash player
Най-добре е да си "инсталирате" некой в къщи...дето може да ви го плейва! :grin:

"Карузо?! Нищо особено... Ванката от 2-рия етаж ми го изпя..."
:blum:
Публикувай отговор