Нямам думи просто!

Все същите
Публикувай отговор
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Кент написа:да потвърдя - държавата, това сме ние
аз, ти, той... :blum:

Пак по-оптимистично звучи от...
триумвират се пак
демокрация, ей:grin:
тоя на снимката ти не е ползвал и триумвират - от 10 вечерта до 2 през нощта е решавал дали някой да живее или не...

кеф му еди какво си - на разстрел. Над 550 души са били гръмнати защото той сам е преценил, че трябва...
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Аватар
latrevw

Мнение от latrevw »

4avdar4e написа: Не, не плащам. Аз нямам нищо. :grin:

А пък последният път като ми се наложи да ходя в общината, жената "зад щанда" вместо в по 1 екземпляр ми разпечата удостоверенията в по 3, за да не се налага всеки път да ходя при тях. А ми взе такса за по 1, при това ми ги издаде експресно, а аз платих цена за след 3 дни:grin: Та така, нямам оплаквания. :winkw:
за теб конкретно ли говорим или за принципа в държавата. и аз нямам нищо, но майка т,и мъжа ти, баба ти, прадядо ти не плащат ли. примерът, който даваш за мен е абсолютно извън темата. това, е днес съм минала "тънко" не означава, че утре няма да мина "дебело"
Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

latrevw написа: доволна си от начина и това, което ти се предлага, когато ти се наложи да минеш до дадена клинична пътека (по здравна каса или както тамс е казва)? доволна си или не ти се е налагало до сега

доволна си от полицията и колко добре си върши работата!
Латрев, спомни си, че само преди три месеца бях в здравно заведение (тъй рече санитарката, не било болница :grin:) Без да платя една стотинка. И да, много съм доволна. И от лекари, и от сестри, и санитарки, и от обстановка...

Когато бяхме в полицията с детето, всички, повтарям ВСИЧКИ, бяха страшно мили, прекъснаха си обедната почивка, за да се занимават с мен и с едно откраднато колело.

Децата ми ходят в държавни училища и държавни детски градини. И съм отново доволна.

Та така за камбанариите...
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

ELBI написа:
Кент написа:да потвърдя - държавата, това сме ние
аз, ти, той... :blum:

Пак по-оптимистично звучи от...
триумвират се пак
демокрация, ей:grin:
тоя на снимката ти не е ползвал и триумвират - от 10 вечерта до 2 през нощта е решавал дали някой да живее или не...

кеф му еди какво си - на разстрел. Над 550 души са били гръмнати защото той сам е преценил, че трябва...
е кажи кой е тоя на снимката?
да не мислиш че го познавам кой е.
сериозно питам
Quasi Universal Intergalactic Denomination

„Не може нации, които се напиват с бира, да дават акъл на нации, които изтрезняват с бира!“
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

Quid написа: е кажи кой е тоя на снимката?
сериозно питам
Оня, от другата тема :blum:
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

latrevw написа: за теб конкретно ли говорим или за принципа в държавата. и аз нямам нищо, но майка т,и мъжа ти, баба ти, прадядо ти не плащат ли. примерът, който даваш за мен е абсолютно извън темата. това, е днес съм минала "тънко" не означава, че утре няма да мина "дебело"
Държавата - това съм аз.
Не става въпрос за тънко или дебело, става въпрос за отношение..
Аватар
Quid

Мнение от Quid »

4avdar4e написа:
Quid написа: е кажи кой е тоя на снимката?
сериозно питам
Оня, от другата тема :blum:
ебаси майката
а аз се чудя що ми е познат от някъде
:rotfl24::-)
Quasi Universal Intergalactic Denomination

„Не може нации, които се напиват с бира, да дават акъл на нации, които изтрезняват с бира!“
Аватар
Амаранта

Мнение от Амаранта »

4avdar4e написа:
Mila написа: образование, здравеопазване, полиция,осигуряване...

Има ли нужда да обяснявам от какво съм недоволна?
Че аз от всичките тези сфери съм доволна, лично нямам претенции. Напротив. Но не бих ги нарекла точно услуги :winkw:

П.П. Бай дъ уей, аз и от БТК съм доволна, откак в последната сметка имам минус пари :grin:
От БТК и аз съм доволна, особено откак не е държавна.:winkw:

Явно трябва да пояснявам:

- от образованието, защото ако имаш късмет да попаднеш да свестни - ОК, ако нямаш - нищо. Все повече се замислям за частно училище.
- от полицията, защото няколко пъти ни обираха апартамента и колата и нищо. А КАТ глобяват съвсем избирателно.
- от здравеопазването, защото е рекет на всяка крачка, ако проблема ти надскача възможностите на джипито.
- от осигуряването, защото не могат да кажат каква пенсия ще получавам ср/у парите, които внасям. Но аз се сетих де, щото съм съобразителна.:lol:

Услуги са, какво друго. Всички те имат и частни аналози.
Аватар
latrevw

Мнение от latrevw »

4avdar4e написа:
Латрев, спомни си, че само преди три месеца бях в здравно заведение (тъй рече санитарката, не било болница :grin:) Без да платя една стотинка. И да, много съм доволна. И от лекари, и от сестри, и санитарки, и от обстановка...

Когато бяхме в полицията с детето, всички, повтарям ВСИЧКИ, бяха страшно мили, прекъснаха си обедната почивка, за да се занимават с мен и с едно откраднато колело.

Децата ми ходят в държавни училища и държавни детски градини. И съм отново доволна.

е, не може да не си платила нито една стотинка, защото в държавните болници иам законова минимална такса за прстоя ти там, или и това се отнася само за Горно Нанадолнище. Прекъснали си обедната почивка???? ти ме уби вече... и смяташ, че навсякъде е така
Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.
Аватар
Kent
Обратна връзка:

Мнение от Kent »

добре, помисли си, за колко неща плащаш (не конкретно ти) и какво получаваш в замяна?
ами аз примерно много обичам карфиол
и всяка есен си купувам по много
плащам като за узрял, стегнат, бял карфиол
ако ми дадат гнил
не се оплаквам, ами сменям магазина
то и затова съм още тук
мен засега ме устройва /като спре - има си гишета за сякакви билети/
но за да устройва повечето от сънародниците, ще минат 50-70 години
аз си давам сметка
а, ти?:cool:
77. Морските кончета винаги пътуват заедно - хванати опашка за опашка.
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

Мнение от frisky lioness »

4avdar4e написа:
Тва е щот ти си късметлийка и затва няма много, много да съ обаждаш

А, и

не ти завиждам:blum::winkw:
Изображение

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

latrevw написа: е, не може да не си платила нито една стотинка, защото в държавните болници иам законова минимална такса за прстоя ти там, или и това се отнася само за Горно Нанадолнище. Прекъснали си обедната почивка???? ти ме уби вече... и смяташ, че навсякъде е така
Не, в родилните домове няма такса.

Аз мога да говоря само от личния си опит, защото мразя обобщенията и позоваването на чужди мнения, а той е такъв, какъвто ти го разказвам.

Да, знам, че нещата далеч не са розови, но факт - никога не съм се сблъскала аз самата.
Аватар
latrevw

Мнение от latrevw »

Кент написа: аз си давам сметка
а, ти?:cool:
малко по-горе казах, че такъв е периода, такива са условията и затова не трябва да се сравняваме със Запада или дори с Румъния, така че спор няма. аз лично нямам особени претенции, но това не пречи да се възмущавам, да се вълнувам, да ходя да гласувам и да си мисля, че това пък може и да помогне
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

frisky lioness написа: Тва е щот ти си късметлийка и затва няма много, много да съ обаждаш

А, и

Ма, Фриски, аз нали тва казвам. Не съм паднала от Марс, чета вестници, гледам ТВ, но не мога да кажа нищо лошо, защото не съм видяла такова

:kiss:
Аватар
latrevw

Мнение от latrevw »

4avdar4e написа:
Не, в родилните домове няма такса.

Аз мога да говоря само от личния си опит, защото мразя обобщенията и позоваването на чужди мнения, а той е такъв, какъвто ти го разказвам.

Да, знам, че нещата далеч не са розови, но факт - никога не съм се сблъскала аз самата.
е, аз къде съм раждала бе?

не че не си се сблъсквала, просто се нагаждаш към условията
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

latrevw написа:
4avdar4e написа:

е, не може да не си платила нито една стотинка, защото в държавните болници иам законова минимална такса за прстоя ти там, или и това се отнася само за Горно Нанадолнище. Прекъснали си обедната почивка???? ти ме уби вече... и смяташ, че навсякъде е така
Ами да. Ченгетата ги видяхме за пореден път кви уестърни разиграват. Този път имаше бая свидетели, като единият не беше пряко свързан със случката:blink::shocked::?
Изображение

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
Аватар
vyara

Мнение от vyara »

latrevw написа:Прекъснали си обедната почивка???? ти ме уби вече... и смяташ, че навсякъде е така
За втори път ми прави впечатление, че от едно и също нещо едната е доволна, а другата не. :cool:
Значи, това не са просто учреждения, там работят хора. И както влезеш при тях, така ще излезеш. Ако влизаш с усмивка и добронамеренсот, ще ти бъде отвърнато със същото. Ако влезеш с претенции, така и ще излезеш. В най-общия случай.
Малко философски и сякаш не по темата го давам, ама карай.. това ми хрумна :cool:
Изображение
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

latrevw написа: е, аз къде съм раждала бе?

не че не си се сблъсквала, просто се нагаждаш към условията
Ми за теб не знам, :winkw: аз - в Шейново. Прословутата тъй много оплювана болница.

Ти кво ся, нагаждачка ли ме наричаш?:blum:
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

4avdar4e написа:
frisky lioness написа: Тва е щот ти си късметлийка и затва няма много, много да съ обаждаш

А, и

Ма, Фриски, аз нали тва казвам. Не съм паднала от Марс, чета вестници, гледам ТВ, но не мога да кажа нищо лошо, защото не съм видяла такова

Щот си готина, а готините хора привличат към себе си подобни хора и събития:grin:
Изображение

Звенения

Мнение от Звенения »

latrevw написа: да се възмущавам,
да се вълнувам,
да ходя да гласувам и
да си мисля...
Абенето на емоции, които се превръщат в отрицателни такива, е забранено с постановление на Министерски съвет на заседание на Комисията по Амоционалните и ф*к*лни проблеми на обществото!

Протоколи мога да пращам само на лични, щоту съм се подписАл за неразпространие? :cool:
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

vyara написа: Значи, това не са просто учреждения, там работят хора. И както влезеш при тях, така ще излезеш. Ако влизаш с усмивка и добронамеренсот, ще ти бъде отвърнато със същото. Ако влезеш с претенции, така и ще излезеш. В най-общия случай.
Малко философски и сякаш не по темата го давам, ама карай.. това ми хрумна :cool:
Йес, това исках да кажа в най-общи линии. Благодаря, като я няма Мнемо да ме обобщава, ти си тук :kiss:
Звенения

Мнение от Звенения »

vyara написа:За втори път ми прави впечатление, че от едно и също нещо едната е доволна, а другата не. :cool:
И аз им се чудя - квотоку? :rotfl24:
Аватар
Kent
Обратна връзка:

Мнение от Kent »

еми Елби
не ми се пише в зочо за Гевара
сори
:cool:
ако те притеснява снимката, само кажи
ще си сложа маргаритка:grin:
или академик сахаров:grin:
/но, опс ... примерът е неудачен
маргаритката е символ на ирландците
ирландия - ира
а сахаров не е измислил само организацията за защита правата на човека в ссср:grin:/
Последно промяна от Kent на 11.10.07, 14:45, променено общо 2 пъти.
77. Морските кончета винаги пътуват заедно - хванати опашка за опашка.
Аватар
latrevw

Мнение от latrevw »

4avdar4e написа:
vyara написа: Значи, това не са просто учреждения, там работят хора. И както влезеш при тях, така ще излезеш. Ако влизаш с усмивка и добронамеренсот, ще ти бъде отвърнато със същото. Ако влезеш с претенции, така и ще излезеш. В най-общия случай.
Йес, това исках да кажа в най-общи линии. Благодаря, като я няма Мнемо да ме обобщава, ти си тук :kiss:
тц, пак не съм съгласна, аз навсякъде влизам усмивка, един път действа, другия - не. ако искате да ми кажете, че каквото съм повикала, такова съм получила, абсолютно няма да се съглася.

аз и в родилното във Варна им се усмихвах, ама явно усмивката на Чаве е по-въздействаща, щом аз си платих държавната такса, а на нея са й я опростили
Аватар
Амаранта

Мнение от Амаранта »

frisky lioness написа:
4avdar4e написа:

А, и

Щот си готина, а готините хора привличат към себе си подобни хора и събития:grin:
Ъхъм, по законите на вселенското(или не знам как да го нарека:winkw:) равновесие.
Пък гадните хора ги унижават, изнудват, обират и въобще стават жертва на всякакви престъпления. Има логика.

Предлагам да закрием полицията и армията, защото и без това всеки си получава това, което е заслужил
А и пари за учителите ще останат доста.:rotfl24:
Аватар
snowprincess

Мнение от snowprincess »

latrevw написа:
тц, пак не съм съгласна, аз навсякъде влизам усмивка, един път действа, другия - не. ако искате да ми кажете, че каквото съм повикала, такова съм получила, абсолютно няма да се съглася.

аз и в родилното във Варна им се усмихвах, ама явно усмивката на Чаве е по-въздействаща, щом аз си платих държавната такса, а на нея са й я опростили
ти пък какво се учудваш, ако отидеш в окръжна за чревни изследвания на детето ще си платиш като поп, ако отидеш в терапията - там казват, че за деца е без пари
предното джипи на децата вземаше такса за посещение, това - не
сегашното джипи на майка ми и взема всеки път, въпреки, че е първа група инвалид
нашата зъболекарка прави пломбите на децата безплатно, наложи ми се да отида при друг, носех здравната книжка на голямата принцеса - взе ми 25лв. за нефотополимерна пломба
Изображение
Аватар
latrevw

Мнение от latrevw »

Mila написа:Пък гадните хора ги унижават, изнудват, обират и въобще стават жертва на всякакви престъпления. Има логика.

Предлагам да закрием полицията и армията, защото и без това всеки си получава това, което е заслужил

уф, добре, че си ти, че вече си помислих, че съм ибахти проклетията
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

Mila написа:
frisky lioness написа:
4avdar4e написа:

А, и

Ъхъм, по законите на вселенското(или не знам как да го нарека:winkw:) равновесие.
Пък гадните хора ги унижават, изнудват, обират и въобще стават жертва на всякакви престъпления. Има логика.

Така си е
Изображение

Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Кент написа:

еми Елби
не ми се пише в зочо за Гевара
сори
:cool:
ако те притеснява снимката, само кажи
ще си сложа маргаритка:grin:
или академик сахаров:grin:
/но, опс ... примерът е неудачен
маргаритката е символ на ирландците
ирландия - ира
а сахаров не е измислил само организацията за защита правата на човека в ссср:grin:/
и аз нямах намерение, но думичката "триумвират" и снимката подействаха просто като павловски рефлекс...

остави си каквото ти харесва... не ща да променям никого! Кат бях млад имах некакви идеалистични мисли за всичко да е перфектно и да цари откритост и истина, но работата се оказа сложна щото откритостта и истината си носеха адресни регистрации и неповторима архитектура...
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

snowprincess написа: ти пък какво се учудваш, ако отидеш в окръжна за чревни изследвания на детето ще си платиш като поп, ако отидеш в терапията - там казват, че за деца е без пари
предното джипи на децата вземаше такса за посещение, това - не
сегашното джипи на майка ми и взема всеки път, въпреки, че е първа група инвалид
нашата зъболекарка прави пломбите на децата безплатно, наложи ми се да отида при друг, носех здравната книжка на голямата принцеса - взе ми 25лв. за нефотополимерна пломба
Сега сериозно. Има си закони. За бременни, родилки и деца НЕ СЕ плаща потребителска такса. За инвалиди би трябвало да е същото. И точка. Не ме карайте сега, че нямам време, да търся законовото основание. Трябва да си знаем правата и да си ги отстояваме, доколкото можем. И да не си мислим, че държавата ни прави "услуги", както каза Мила. Това е задължение, не услуга!
Аватар
Positum

Мнение от Positum »

4avdar4e написа: Сега сериозно. Има си закони. За бременни, родилки и деца НЕ СЕ плаща потребителска такса. За инвалиди би трябвало да е същото. И точка. Не ме карайте сега, че нямам време, да търся законовото основание. Трябва да си знаем правата и да си ги отстояваме, доколкото можем. И да не си мислим, че държавата ни прави "услуги", както каза Мила. Това е задължение, не услуга!
Абсолютно!

П.П. Аз най-обичам да си търся правата, когато посещавам ВЦ в заведение. От 2003 наш кмет е издал заповед, скоято забранява събирането на такса "клозет" в заведения, но понеже има много упорити хора дето искат да печелят от нуждите ти, аз също така упорито не си плащам, или искам фактура.
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

ppi написа: П.П. Аз най-обичам да си търся правата, когато посещавам ВЦ в заведение. От 2003 наш кмет е издал заповед, скоято забранява събирането на такса "клозет" в заведения, но понеже има много упорити хора дето искат да печелят от нуждите ти, аз също така упорито не си плащам, или искам фактура.
Разби ме просто с тая фактура :rotfl24::rotfl24: Страшна идея!!! :grin:
Звенения

Мнение от Звенения »

ppi написа:Абсолютно!

П.П. Аз най-обичам да си търся правата, когато посещавам ВЦ в заведение. От 2003 наш кмет е издал заповед, скоято забранява събирането на такса "клозет" в заведения, но понеже има много упорити хора дето искат да печелят от нуждите ти, аз също така упорито не си плащам, или искам фактура.
Ей, да знаеш - кат мЪ изрита Чавето - право при теб шА тичам!
Можеш ли да хъркаш? :-)
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Звеневия написа:
ppi написа:Абсолютно!

ще се надхърквате?
Аватар
Positum

Мнение от Positum »

4avdar4e написа:
Разби ме просто с тая фактура :rotfl24::rotfl24: Страшна идея!!! :grin:
Не използвам непозволени средства за борба, нали:grin:
Клозет-леличките стоят с някви начукани бончета или билети н-та употреба и от 2001г и ми искат пари:twisted: Последния път кандисаха за фактура, но бончето беше издадено 10 часа преди да се появя в заведението, нагли мамка им.
Аватар
Positum

Мнение от Positum »

Звеневия написа:
Заглушител ли ти трябва?
Звенения

Мнение от Звенения »

ppi написа:
Звеневия написа:
Заглушител ли ти трябва?
Не! ... плавна адаптация... :shy:
Аватар
Positum

Мнение от Positum »

Звеневия написа:
ppi написа:
Звеневия написа:
Заглушител ли ти трябва?
Не! ... плавна адаптация... :shy:
:rotfl24: да знайш, че давам точилки под наем!
Публикувай отговор