Очаквам си аз заплатата по дебитната ми карта, издадена в Прокредит банк и проверявам в интернет банкирането, от което ми активно само възможността да следя транзакциите(без нищо друго, плащания правя чрез epay) и установявам, че вместо да получа парите предишния ден от сметката ми са изтеглени на банков автомат 400лв повремето когато съм била в офиса...за всички мнителни (и аз бях такава до неотдавна - мислех, че който има такъв проблем сам си е виновен) искам да кажа че тегля пари от автомати към банки и най често в моловете, въобще на оживени места и вдъхващи доверие устройства...а пина ми никой незнае и картата ми винаги е в мен с документите..... Веднага се обаждам да блокират картата, отивам в банката подавам заявление за отмяна на транзакцията и след това в полицията жалба за неправомерно теглене...и се започна едно чакане месец и половина банката правела разследване,то че така е по процедура ясно, но е обидно какво правеха месец и половина!!!! получих писмо на края с съдържане: ами някой е изтеглил тогава пари и се обърнете към компетентните органи ако мислите че има престъпление и в писмото объркали транзакциите сложили някви неизвестни за мен суми та ми настръхна косата..обаждам се - ауу те с копи пейст несменили числата от друго подобно писмо .......хайде пак чакане да го оправят.....никой не си направи труда да ме потърси да ме поуспоки нещо да ми каже че съм важен клиент за банката -заплататами над 3 години минава през тях, имам и валутна карта и депозит при тях и т.н. въобще пълна незаинтересованост...за разлика от тях полицията направо през ден ме търсиха разпитваха, абе изразяваха наймалкото съчувствие обясняваха какво точно ще направят и т.н....... междувременно разучих че съществува комисия занимаваща се точно с такива като моя случаи, казва се помирителна комисия по платежни спорове и навсякъде едва ли не се рекламират да се обръщат към тях в такива случаи, та описах и там случая, подадох жалбата, това беше преди 2 седмици и сега чакам...има някаква надежда защото ПИН кода по закон няма стойност на подпис /ето защо ни карат в магазини да се подписваме акто плащаме с карта/, освен това в някаквъ закон забравих го кой беше пише, че отговорността е споделена в такива случаи между банката и мен, лошото е, че до 300 лв максимум може клиента да понесе щетата, а останалото банката..та поне 100 лв да ми върнат
Пиша това за да знаете какво се прави , не дай боже, в такива случаи и да внимавате с тегленето - слагали някакви прозрачни клавиатури на автоматите гадовете му за да откраднат пина, също по звука на клавишите или с миниатюрни камерки го заснемали...също май е важно да не се вижда и номера на картата (добре е да се залепи нещо върху него) - по него лесно може да се произведе магнитна карта........