сър Айвънхоу написа:БоЕВ написа:
Ако искаш ми отговаряй, ако искаш недей! Ако напишеш нещо ще го прочета, но аз повече няма да пиша в тая тема, намам намерение да я спамя с глупости и да я превръщам в "клуб счетоводство".
Споко, бре приятелю! Не се нЕрви! Мир?!

Не се нервя! Споко съм отвсякъде.

Ама ти не си прав, финансите бъкат от формули, формула има за всичко, дори и стоковоматериалните запаси ако щеш, как да ги предвидиш така, че хем да ти стигнат, хем да не се охарчиш много, хем да можеш да преживееш няколко пропуснати доставки, а при портфейлите с ценни книжа има разработени теореми, решаването им си е направо дял от висшата математика. А поста ми с "финансовата стабилност" беше изцяло добронамерен, защото до сега съм участвал с три проекта по разни програми и горчивият ми опит сочи това, че колкото и добре да си развил изложението на един БП, числата не са ли вързани с формулите просто губиш. Няма начин при едно финансиране със сто проекта на кандидати и всеки проект от по 20-30страници и нагоре да се чете всичко. Отварят, отиват директно на приложението с баланса и парични потоци, разцъкват числата във формулите и ако резултатите са задоволителни започват да четата и да търсят причинноследствената връзка.
Наздраве друже! Няма начин човек да знае всичко, пък и не му е необходимо, важно е да знае къде да потърси инфо когато му потрябва.