latrevw написа: Не знам вие как преценявате дали децата ви са математически или литературен тип, аз все още не мога да разбера, сякаш еднакво добре се справя и с двата предмета.
Разбира се, не е никак трудно. Моят син от малък е добър в математиката. То просто беше очевидно. На 4 години се забавляваше да му пишем задачи и да решава. В училище му беше скучно, учителите твърдяха, че изобщо не е за там. В трети клас започна да ходи по разни школи. След 5 клас влезе в математичската. Сега пак си остана там. Ноо, това съвсем не му попречи пак по същото време приблизително да пожелае да учи английски. Не ме питайте как ме емнаха всички роднини, щяла съм да си побъркам детето, иди обяснявай, че това си е негово желание. И когато им обясни, че искал да учи английски защото не можел да се разбере с компютъра, мирясаха.
Но не си, че е нещо изключително, напротив, адски е мързелив и разсеян. Непрекъснато губим неща. Трябва да се занимава с трудни неща, лесните са му скучни. Не пише домашни.
Малкия хич не е такъв, но пък на 5 години сам се научи да чете. И той учи английски. Иска си го. Щото мама упорито отказва да чете куестовете и да казва какво трябва да парви на WoW.
Та мисълта ми е, че си личи в какво е по-добро детето. Но въпреки това, аз лично натискам за математиката. Ученето на език днешно време е неизбежно някак си и става между другото.
"As soon as you concern yourself with the 'good' and 'bad' of your fellows, you create an opening in your heart for maliciousness to enter. Testing, competing with, and criticizing others weaken and defeat you." Morihei Ueshiba