Седенка, мори!
- сър Айвънхоу
Седенка, мори!
Ситият на гладния не вярва...
Bella Ciao
Bella Ciao
- Nejimaki-dori
Ако с такъв ентусиазъм и работата си въшрха, грешка нямаше да имат.
"As soon as you concern yourself with the 'good' and 'bad' of your fellows, you create an opening in your heart for maliciousness to enter. Testing, competing with, and criticizing others weaken and defeat you." Morihei Ueshiba
Re: Седенка, мори!
aз да кажа,все пак....сър Айвънхоу написа:Поседели си, попели си!
една девойка няма ,която да преде както трябва.
само тази в най- ляво има някаква идея.
такова ,де....
поне да бяха седнали да бЛодират...
ми кво ся!
- сър Айвънхоу
Права си за преденето! И верно таз в ляво преде правилно!doktorka написа: aз да кажа,все пак....
една девойка няма ,която да преде както трябва.
само тази в най- ляво има някаква идея.
такова ,де....
поне да бяха седнали да бЛодират...
ми кво ся!
Bella Ciao
Bella Ciao
нямах нерви да го изгледам
издразни ме адски още първата дума
аз съм за стачката, но това е жалко вече.
- сър Айвънхоу
Ето ти кое е жалкото в цялата ситуация!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Semiramis написа:нямах нерви да го изгледам
Bella Ciao
Bella Ciao
Ппредположих за какво става дума, пуснах го и почти веднага го спрях.
Ами на мене ми омръзна цялата атя история, ОК, да си ходи Сергей и да идва да ни управлява Бойко. Той, разбира се, ще направи 1000лв. необлагаем минимум, за учителите 1200 и безплатен обяд, а за вице ще си назначи Волен или някой компетентен и образован човек от неговата пратия.
Синдикалните лидери, разбира се, отдавна са прозрели кой е новият месия за България.
ПС. не че има някакво отношение към въпроса, но продължавам да не чуван нищо съществено относно образованието от страна на стачкуващите.
Ами на мене ми омръзна цялата атя история, ОК, да си ходи Сергей и да идва да ни управлява Бойко. Той, разбира се, ще направи 1000лв. необлагаем минимум, за учителите 1200 и безплатен обяд, а за вице ще си назначи Волен или някой компетентен и образован човек от неговата пратия.
Синдикалните лидери, разбира се, отдавна са прозрели кой е новият месия за България.
ПС. не че има някакво отношение към въпроса, но продължавам да не чуван нищо съществено относно образованието от страна на стачкуващите.
- сър Айвънхоу
Ето ти и мнението на стачкуващите!!!pocti_bezobidna написа:Ппредположих за какво става дума, пуснах го и почти веднага го спрях.
Bella Ciao
Bella Ciao
Вестник "Новинар" беше соственост на Атноан Николов.сър Айвънхоу написа: Ето ти и мнението на стачкуващите!!!
В момента се ръкоди от мирослав Боршош, момчето е амбициозно и надъхано, СДСто не го удоволетвори в туй отношение, така че пое свой собствен път, поздравления за което.
ценна помощ му оказва и Любен Дилов, който вчера разкри "заговор на парвителството срещу нашите деца." Сигурно леко съм параноясала, но когато един човек с явни желания да се намърда във властта започне да вижда "заговори", леко се притеснявам.
Ама аз не съм против стачкуващите, искам накрая да ми кажат защо стачкуват.
Долре де, искаш да бутнеш парвителството - демокрациия, имаш право, какво отлкова.
Ама що не си го кажат.
- сър Айвънхоу
А аз си мислех, че съм параноик...pocti_bezobidna написа:Вестник "Новинар" беше соственост на Атноан Николов.
В момента се ръкоди от мирослав Боршош, момчето е амбициозно и надъхано, СДСто не го удоволетвори в туй отношение, така че пое свой собствен път, поздравления за което.
ценна помощ му оказва и Любен Дилов, който вчера разкри "заговор на парвителството срещу нашите деца." Сигурно леко съм параноясала, но когато един човек с явни желания да се намърда във властта започне да вижда "заговори", леко се притеснявам.
Ама аз не съм против стачкуващите, искам накрая да ми кажат защо стачкуват.
Долре де, искаш да бутнеш парвителството - демокрациия, имаш право, какво отлкова.
Ама що не си го кажат.
Bella Ciao
Bella Ciao
- сър Айвънхоу
Времето наближава! Мисля, че и тази седмица и...Remmivs написа:Едно искам да разбера и то е - колко време може да мине преди годината да бъде провалена?
Bella Ciao
Bella Ciao
Според мен това време отмина. Демек годината е провалена на 100%. Щото както и да приключи стачката с това няма да се свърши. Просто не си представям да се върнат в стаите и да започнат да преподават с хъс и желание... както би трябвало да е за да наваксат пропуснатото. Хич и да не говорим, че дяцата ще имат нужда от време за да влезнат в ритъм. И така в игри и закачки ще се изтърколи още един месец. Така мисля...сър Айвънхоу написа:Времето наближава! Мисля, че и тази седмица и...Remmivs написа:Едно искам да разбера и то е - колко време може да мине преди годината да бъде провалена?
Да му мислят тия, дето ще кандидатстват след тази година.
Братовчедка ми ще кандидатстваGaspode написа:Според мен това време отмина. Демек годината е провалена на 100%. Щото както и да приключи стачката с това няма да се свърши. Просто не си представям да се върнат в стаите и да започнат да преподават с хъс и желание... както би трябвало да е за да наваксат пропуснатото. Хич и да не говорим, че дяцата ще имат нужда от време за да влезнат в ритъм. И така в игри и закачки ще се изтърколи още един месец. Така мисля...сър Айвънхоу написа:Времето наближава! Мисля, че и тази седмица и...Remmivs написа:Едно искам да разбера и то е - колко време може да мине преди годината да бъде провалена?
Да му мислят тия, дето ще кандидатстват след тази година.
Испанската гимназия си е харесала. Ходи на школа всяка събота, помагаме с каквото можем... Надявам се да се справи хлапето, въпреки учителите си, щото почвам яко да се нервирам...
Дилов син е добре известен и със защитата на "бизнесмена' Слави Бинев, като аз си мисля, че срещу няколко десетки хиляди и пътуване до Рим, точно Дилов беше този, който пусна архонтския план и идея на Бинев (щото Бинев не беше чувал за подобни неща в тайкуондото...).pocti_bezobidna написа:...ценна помощ му оказва и Любен Дилов, който вчера разкри "заговор на парвителството срещу нашите деца." Сигурно леко съм параноясала, но когато един човек с явни желания да се намърда във властта започне да вижда "заговори", леко се притеснявам.
....
Дилов е добре известен и със страстта си по защитата на съмнителните сделки на Софийски имоти - дейност в СОС, която без каквото и да е съмнение е била чисто идеалистична и е "абсурд" да се допуснат интереси, свързани с големи пари...
Такива ми ти работи по такива ми ти хора...
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
- сър Айвънхоу
Ех, няма угодия! Питате дали учителите искат и друго, освен увеличение на заплатите. Показвам ви го, ама веднага се захващате за издателя на вестника.ELBI написа:Дилов син е добре известен и със защитата на "бизнесмена' Слави Бинев, като аз си мисля, че срещу няколко десетки хиляди и пътуване до Рим, точно Дилов беше този, който пусна архонтския план и идея на Бинев (щото Бинев не беше чувал за подобни неща в тайкуондото...).pocti_bezobidna написа:...ценна помощ му оказва и Любен Дилов, който вчера разкри "заговор на парвителството срещу нашите деца." Сигурно леко съм параноясала, но когато един човек с явни желания да се намърда във властта започне да вижда "заговори", леко се притеснявам.
....
Дилов е добре известен и със страстта си по защитата на съмнителните сделки на Софийски имоти - дейност в СОС, която без каквото и да е съмнение е била чисто идеалистична и е "абсурд" да се допуснат интереси, свързани с големи пари...
Такива ми ти работи по такива ми ти хора...
Една истина е истина, дори и да е написана с лайняна пръчка на стената на кенефа!
При цялата медийна подкрепа за правителството и съпътстващата я дезинформация, единствените, които си позволяват да напишат истината, за съжаление, са и най-неподходящите... Какво да се прави?
А сега ми кажете какво очаквате? Интервюто е с говорителя на стачния комитет. Предполагам, че по-официална гледна точка от тази няма, но пък не й вярвате...
Е, статиите от Марс и Венера все още не се получават в българското интернет пространство!
Bella Ciao
Bella Ciao
- Глас в пустиня
Ох ма божке-е-е-е-ей!
Продължавам да не съм съгласен със стачката. Сноу ме попита в другата тема, а аз не й отговорих, защото смятах да не пиша повече по въпроса.
Та, как се виждат нещата от моя гл. точка. В МОЯ град знамето на протеста вее, същото онова у-ще което организира екскурзията завършила в Лим. Водачи и говорители на протестиращите са хора "доказали" че учителстването им е ей така между другото, а основно се занимават с някакъв бизнес - ок, няма лошо, ама как аджеба ако си натоварен толкуз ще ти остава време и за бизнес. Вчера говорих с приятелка на жената, преподавател, беше възмутена, че покрай протеста са ги затегнали и ги карат задължително да стоят на работното си място до 16,00ч - егати безобразието, да не може човек да отскочи до някъде да си свърши малко лична работа.
А друго което ме притеснява остава скрито. Вижте в дир-а, имаше тема в която Ръжевски говори за заплатите на лекторите във ВУЗ - ако стане това със 100% излиза, че един учител в средното образУвание ще взема в пъти повече от един доцент да речем - къде е логиката, къде е правото?! Още повече, че в други сектори увеличенията варират м/у 6 и 10% - какво му е лошото и унизителното на 32%-но увеличение?
Продължавам да не съм съгласен със стачката. Сноу ме попита в другата тема, а аз не й отговорих, защото смятах да не пиша повече по въпроса.
Та, как се виждат нещата от моя гл. точка. В МОЯ град знамето на протеста вее, същото онова у-ще което организира екскурзията завършила в Лим. Водачи и говорители на протестиращите са хора "доказали" че учителстването им е ей така между другото, а основно се занимават с някакъв бизнес - ок, няма лошо, ама как аджеба ако си натоварен толкуз ще ти остава време и за бизнес. Вчера говорих с приятелка на жената, преподавател, беше възмутена, че покрай протеста са ги затегнали и ги карат задължително да стоят на работното си място до 16,00ч - егати безобразието, да не може човек да отскочи до някъде да си свърши малко лична работа.
А друго което ме притеснява остава скрито. Вижте в дир-а, имаше тема в която Ръжевски говори за заплатите на лекторите във ВУЗ - ако стане това със 100% излиза, че един учител в средното образУвание ще взема в пъти повече от един доцент да речем - къде е логиката, къде е правото?! Още повече, че в други сектори увеличенията варират м/у 6 и 10% - какво му е лошото и унизителното на 32%-но увеличение?
аз не следя много медиите, но като има причина да ги чуя, скромното ми мнение е, че те симпатизират само на стачниците, а почти нищо не се чува за позицията на правителството (освен скандалът за т.нар. седянка, което пък ми прилича на толкова изкуствено създаден скандал и хич не мога да видя супер проблема от думата "седянка" - до това ли се свежда каузата на учителите и профсъюзите - до "седянката").сър Айвънхоу написа:...При цялата медийна подкрепа за правителството и съпътстващата я дезинформация, единствените, които си позволяват да напишат истината, за съжаление, са и най-неподходящите... ...
Нищо по същество не чух - 4.1% е супер добре според мен. Ако чуя конкретни предложения за реформите, според които даскалите ще са хепи - да се направи :
1. Еди какво си, което регламентира не по-малко от (примерно) 25 ученици на клас
2. Еди какво си, което осигурява поне 2 или 3 специалности на учителите
3. Еди какво си, което е критерий за добри познания и умения на учителите - както е в Германия, Франция, Англия
4. Еди какво си, което сочи, че дадено училище и даден учител си вършат добре работата, съответно си я вършат зле и трябва да напуснат
5. В зависимост от 4 - възможности за по-високи заплати
6. В зависимост от натовареността по 2 - по-високи заплати
Бачкаш повече (при това по предмети, които трябва да "научиш" веднъж на 5 или 10 години) и / или бачкаш по-добре - получаваш повече пари.
Медиите манипулативно дават интервюта с предимно учители от френската, немската и други елитни гимназии. Нека дадат думата и на други учители да ги чуем колко и какво могат да кажат по същество.
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Стига бе, Елби, те учителите упорито твърдят, че не е възможно да бъде оценяван труда им и никъде по света не се прави. Ти сега - некви ерОтични идеи... Спри сеELBI написа: 3. Еди какво си, което е критерий за добри познания и умения на учителите - както е в Германия, Франция, Англия
4. Еди какво си, което сочи, че дадено училище и даден учител си вършат добре работата, съответно си я вършат зле и трябва да напуснат
ПП. Съгласен съм, че е ТРУДНО да се оцени обективно учителският труд. Но не мисля, че е НЕВЪЗМОЖНО. Да не говорим, че знанията и умениета им могат да бъдат оценени съвсем елементарно - по същия начин, по който те оценяват знанията и уменията на децата. Или бъркам нещо?
стачката е политическа
а тва променя нещата
и ако градския транспорт удари едно рамо на тази стачка хаоса вече става голям.
нека да гледаме малко в перспектива.
учители ,градски транспорт,профсъюзи и опозиция не са майтап работа.
тази коалиция бе зачената отвратно.
а всичко което е така е обречено на гибел.
а тва променя нещата
Quasi Universal Intergalactic Denomination
„Не може нации, които се напиват с бира, да дават акъл на нации, които изтрезняват с бира!“
„Не може нации, които се напиват с бира, да дават акъл на нации, които изтрезняват с бира!“
- сър Айвънхоу
Само ще добавя, че ако още малко ги търпим гадовете, ще успеят да опоскат всичко... както веднъж го направиха...Quid написа:стачката е политическа
а тва променя нещата
Bella Ciao
Bella Ciao
не бъркаш. Точно така е, както го казваш. И аз не твърдя, че оценката е лесна и бърза, но има начини. Макар и по-комлицирани и времеотнемащи, начини има.Gaspode написа:Стига бе, Елби, те учителите упорито твърдят, че не е възможно да бъде оценяван труда им и никъде по света не се прави. Ти сега - некви ерОтични идеи... Спри сеELBI написа: 3. Еди какво си, което е критерий за добри познания и умения на учителите - както е в Германия, Франция, Англия
ПП. Съгласен съм, че е ТРУДНО да се оцени обективно учителският труд. Но не мисля, че е НЕВЪЗМОЖНО. Да не говорим, че знанията и умениета им могат да бъдат оценени съвсем елементарно - по същия начин, по който те оценяват знанията и уменията на децата. Или бъркам нещо?
- Глас в пустиня
Да ама нещо не виждам опозицията да изгаря от желание да вземе властта. Ако имаше и най-малка изгода/шанс, Бате Ваньо отдавна щеше да е "яхнал" протеста.Quid написа:стачката е политическа
а тва променя нещата
Синдикатите преследват някаква си тяхна цел и поставят в неловка ситуация и управляващи, и опозиция.
В момента реакцията на опозиционерите ми прилича много на кокошите мисли когато я гони петел - и все пак, дали не бягам много бързо.
проблема е психологически:lol:сър Айвънхоу написа:Само ще добавя, че ако още малко ги търпим гадовете, ще успеят да опоскат всичко... както веднъж го направиха...Quid написа:стачката е политическа
а тва променя нещата
турци монархисти и комунисти
това е шедьовър в световната история
всичките са свикнали да управляват деситилетия и в стотин години:lol:
докато не ги шутираш в задника не спират да лапат
защо проблема е психологически
ми тия си вярват че те са избрани от бога а не от народа
и тва е проблема
дядо му бил баща му бил и той си мисли че и той може да е богоизбран
учителската стачка е катализатор/сутринта един пич добро мнени е даде по радиото/
коалиция която не знае кво прави и на къде води държавата.
а се задава тепърва световната криза ....
и трусовете предстоят
положението хич не е розово
- сър Айвънхоу
После кой ли??? Някой пак недоклатен... Поне докато си проправи пътечките за здраво лапане, ще поемем малко въздух...Gaspode написа:Само да попитам - коя е алтернативата? Днес се внася вот(ка) на недоверие, ако си спомням правилно. Да предположим, че мине. После кой?сър Айвънхоу написа: Само ще добавя, че ако още малко ги търпим гадовете, ще успеят да опоскат всичко... както веднъж го направиха...
Явно в България изборите за парламент трябва да са на две, максимум на три години...
Bella Ciao
Bella Ciao
опозоция и управляващи си имат договорки и за това така изглеждат нещата.БоЕВ написа:Да ама нещо не виждам опозицията да изгаря от желание да вземе властта. Ако имаше и най-малка изгода/шанс, Бате Ваньо отдавна щеше да е "яхнал" протеста.Quid написа:стачката е политическа
а тва променя нещата
Синдикатите преследват някаква си тяхна цел и поставят в неловка ситуация и управляващи, и опозиция.
В момента реакцията на опозиционерите ми прилича много на кокошите мисли когато я гони петел - и все пак, дали не бягам много бързо.
но договорките са в сила при едни условия.
променят ли се условията договоркитр отпадат
- сър Айвънхоу
И тук съм съгласен напълно!Quid написа:проблема е психологически:lol:
и тва е проблема
учителската стачка е катализатор/сутринта един пич добро мнени е даде по радиото/
и трусовете предстоят
П.П. Абе, личи си, че сме от една школа!
Bella Ciao
Bella Ciao
ако се позамислиме - то можем и без парламентсър Айвънхоу написа:После кой ли??? Някой пак недоклатен... Поне докато си проправи пътечките за здраво лапане, ще поемем малко въздух...Gaspode написа:Само да попитам - коя е алтернативата? Днес се внася вот(ка) на недоверие, ако си спомням правилно. Да предположим, че мине. После кой?сър Айвънхоу написа: Само ще добавя, че ако още малко ги търпим гадовете, ще успеят да опоскат всичко... както веднъж го направиха...
Явно в България изборите за парламент трябва да са на две, максимум на три години...
ще се събират един път в годината за месец време избранници и това е
кео па толкова са решили
правят закон, закона не е влязаъл и почват ремонти
тва е безумие:lol:
ми тва е положението:lol:сър Айвънхоу написа:И тук съм съгласен напълно!Quid написа:проблема е психологически:lol:
и тва е проблема
и трусовете предстоят
П.П. Абе, личи си, че сме от една школа!
- Глас в пустиня
Така е, ама и на "опозицията" и е ясно, че няма как да стане тая работа с исканията на стачкуващите, та за това си натискат парцалите, друг да си жари ръцете.Quid написа:опозоция и управляващи си имат договорки и за това така изглеждат нещата.БоЕВ написа:Да ама нещо не виждам опозицията да изгаря от желание да вземе властта. Ако имаше и най-малка изгода/шанс, Бате Ваньо отдавна щеше да е "яхнал" протеста.Quid написа:стачката е политическа
а тва променя нещата
след седмица време се обсъждаGaspode написа:Само да попитам - коя е алтернативата? Днес се внася вот(ка) на недоверие, ако си спомням правилно. Да предположим, че мине. После кой?сър Айвънхоу написа: Само ще добавя, че ако още малко ги търпим гадовете, ще успеят да опоскат всичко... както веднъж го направиха...
питаш кой?
служебен кабинет и избори през пролетта
какво толкова фатално ще има да се отървеме от тези трима чужденци
парите които искат учителите не са многоБоЕВ написа:Така е, ама и на "опозицията" и е ясно, че няма как да стане тая работа с исканията на стачкуващите, та за това си натискат парцалите, друг да си жари ръцете.Quid написа:опозоция и управляващи си имат договорки и за това така изглеждат нещата.БоЕВ написа:Да ама нещо не виждам опозицията да изгаря от желание да вземе властта. Ако имаше и най-малка изгода/шанс, Бате Ваньо отдавна щеше да е "яхнал" протеста.Quid написа:стачката е политическа
а тва променя нещата
и лесно могат да се намерят
- сър Айвънхоу
Служебен кабинет... е, точно това много ме притеснява, акто знам кой ще го назначи...Quid написа:след седмица време се обсъжда
питаш кой?
Bella Ciao
Bella Ciao
всичко това е така. Но:Quid написа:стачката е политическа
а тва променя нещата
1. Никое правителство няма да увеличи заплатите или да даде много повече от 4.инещо си % от БВП за образование. Апропо, стакчуващите забравят, че за наука в момента се дава нещо от рода на 0.3-0.4 %, а всичко друго за образование, като Б-я има задължение % за наука да стигне 1.5-2 !!! Тези пари трябва да дойдат също от някъде, иначе ще сме нация на сричащи даскали, шофьори и таксиджии и "бизнесмени" (както каза един познат от чужбина - на погребението на Косьо Самоковеца по новините лъсна българския бизнес елит - дебели вратове и кожени якета - Бойко още си обича коженото якенце...)
2. Опозицията е не по-малко корумпирана и от това правителство. Не виждам кой може да зачене нещо, което да не е уродливо или гадно още като почнат да го начукват
3. Ако/когато стане смяна, това или ще доведе до:
- нищо (виж 1)
- хиперинфлация, което наистина е различно от горното, но дали да не предпочетем моментния отврат
И на мен ми се повдига от сегашните, направо бих ги изгонил, но до момента не съм чул нищо като алтернатива. Ясно е, че ще гласувам някой ден за промяна, но най-лошото е, че не виждам кой ще промени всичко това и ще гласувам за някого с отвращение...
е няма да е като преди 2 годинисър Айвънхоу написа:Служебен кабинет... е, точно това много ме притеснява, акто знам кой ще го назначи...Quid написа:след седмица време се обсъжда
питаш кой?
нищо фатално няма да има. Освен, че алтернативите са много по-идиотски от тези в моментаQuid написа:...след седмица време се обсъжда
питаш кой?
Слави Бинев с фес - апогеят на Атака.
Ще падна направо. ПОчна да ме кефи кметската надпревара...
Вий сте оптимисти...Quid написа:е няма да е като преди 2 годинисър Айвънхоу написа:Служебен кабинет... е, точно това много ме притеснява, акто знам кой ще го назначи...Quid написа:след седмица време се обсъжда
питаш кой?