18 СОУ в София
18 СОУ в София
познавате ли учещи или учили там деца?
много любопотно ми стана? тука, у провинцията нали само стандартните езици се тачат, много приятно се изненадах, че има такова училище.
Дали приемът там е нормален или има някакъв специален ред, "преференции"?
училището е с китайски, японски и арабски (да кажа за тези, които като мен не са го чували)
много любопотно ми стана? тука, у провинцията нали само стандартните езици се тачат, много приятно се изненадах, че има такова училище.
училището е с китайски, японски и арабски (да кажа за тези, които като мен не са го чували)
Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.
Re: 18 СОУ в София
Едно познато хлапе учи там. Ние се отказахме миналата година. По ред причини. И не всичко е толкова прекрасно, колкото на приказки...latrevw написа:познавате ли учещи или учили там деца?
Re: 18 СОУ в София
е, точно затова питам, де, сподели, плсGaspode написа:
Едно познато хлапе учи там. Ние се отказахме миналата година. По ред причини. И не всичко е толкова прекрасно, колкото на приказки...
Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.
Ми то няма много за разказване. Има по една паралелка за китайски, японски и иврит още от първи клас, ако правилно си спомням. Личното ми вчепетление - голямо самочуствие демонстрират. Директорката се държа гаче е гепила господа за ...ъъъ... шлифера. Похвали се, че "истинска японка" водела японския. Иначе училището по нищо не се отличава от другите. Онуй хлапе е на годините на моя дзвер - учи си в немска паралелка и това е.
Дотук личните вчепетления. Другото само съм го чувАл носено от есенния вятър :) - в пети клас, или там когато иде момента да се избира втори западен език, ти се дава възможност да избереш - или учиш иврит (така ли беше на евреите там квото говорят?) или се местиш в друго училище. Демокрация и свобода на избора. Щото било подпомагано училището от еврейската общност, та затова имаш правото задължително да избереш...
Принципно лошо няма - един език в повече винаги е +. От друга страна обаче...
А ние се отказахме по съвсем други причини - и аз в началото бях се заплеснал по японския (там мечове, нинджи, гейши и т.н.)... обаче една позната като каза "Моите приятелки с японски се чудят кво да правят - на месец два я ги викнат нещо да преведат, я не" и решихме да заложим на сигурно - инглиш и рашън :)
Сигурно сме сбъркАле.... времето ще покаже :)
Дотук личните вчепетления. Другото само съм го чувАл носено от есенния вятър :) - в пети клас, или там когато иде момента да се избира втори западен език, ти се дава възможност да избереш - или учиш иврит (така ли беше на евреите там квото говорят?) или се местиш в друго училище. Демокрация и свобода на избора. Щото било подпомагано училището от еврейската общност, та затова имаш правото задължително да избереш...
А ние се отказахме по съвсем други причини - и аз в началото бях се заплеснал по японския (там мечове, нинджи, гейши и т.н.)... обаче една позната като каза "Моите приятелки с японски се чудят кво да правят - на месец два я ги викнат нещо да преведат, я не" и решихме да заложим на сигурно - инглиш и рашън :)
кажи нещо повече за тая японка деGaspode написа:Ми то няма много за разказване. Има по една паралелка за китайски, японски и иврит още от първи клас, ако правилно си спомням. Личното ми вчепетление - голямо самочуствие демонстрират. Директорката се държа гаче е гепила господа за ...ъъъ... шлифера. Похвали се, че "истинска японка" водела японския. Иначе училището по нищо не се отличава от другите. Онуй хлапе е на годините на моя дзвер - учи си в немска паралелка и това е.
как е:blum:
Quasi Universal Intergalactic Denomination
„Не може нации, които се напиват с бира, да дават акъл на нации, които изтрезняват с бира!“
„Не може нации, които се напиват с бира, да дават акъл на нации, които изтрезняват с бира!“
всички японки са супер! Те са възпитани, че мъжът е Бог, а те отстъпват място, вършат работа и т.н. (най-общо казано). Изобщо - в Джапан - мъж да си...Quid написа:...
кажи нещо повече за тая японка де
как е:blum:
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
- Глас в пустиня
- Глас в пустиня
- Piqndurnik
- Piqndurnik
- сър Айвънхоу
Piqndurnik написа:Ами, най-много - секуроБоЕВ написа:С нашия манталитет и разбирания?!:shocked:ELBI написа: Изобщо - в Джапан - мъж да си...
Ако не ти резнат главата ще трябва да си прайш харакири.
Ситият на гладния не вярва...
Bella Ciao
Bella Ciao
А най-странно при нас е това, че аз на големия от бебе му пея руски песни и му чета книжки на руски. Не вдява и това е, трудно му било, не може едно елементарно "прохождение" по игра да прочете. Пък с английски и немски - кайне проблемБоЕВ написа: И мойта така. Нямаше как да я "понатисна", "поупътя" - не, и това е. Остана си с инглиш и някакъв немски.
За разлика от средния, който поема думите от въздуха и ги примлясква, на маме патето то