през пролетта на тази година трябваше да излезем от бордаELBI написа:всичко това е така. Но:Quid написа:стачката е политическа
а тва променя нещата
и ако градския транспорт удари едно рамо на тази стачка хаоса вече става голям.
нека да гледаме малко в перспектива.
учители ,градски транспорт,профсъюзи и опозиция не са майтап работа.
тази коалиция бе зачената отвратно.
а всичко което е така е обречено на гибел.
1. Никое правителство няма да увеличи заплатите или да даде много повече от 4.инещо си % от БВП за образование. Апропо, стакчуващите забравят, че за наука в момента се дава нещо от рода на 0.3-0.4 %, а всичко друго за образование, като Б-я има задължение % за наука да стигне 1.5-2 !!! Тези пари трябва да дойдат също от някъде, иначе ще сме нация на сричащи даскали, шофьори и таксиджии и "бизнесмени" (както каза един познат от чужбина - на погребението на Косьо Самоковеца по новините лъсна българския бизнес елит - дебели вратове и кожени якета - Бойко още си обича коженото якенце...)
2. Опозицията е не по-малко корумпирана и от това правителство. Не виждам кой може да зачене нещо, което да не е уродливо или гадно още като почнат да го начукват
3. Ако/когато стане смяна, това или ще доведе до:
- нищо (виж 1)
- хиперинфлация, което наистина е различно от горното, но дали да не предпочетем моментния отврат
И на мен ми се повдига от сегашните, направо бих ги изгонил, но до момента не съм чул нищо като алтернатива. Ясно е, че ще гласувам някой ден за промяна, но най-лошото е, че не виждам кой ще промени всичко това и ще гласувам за някого с отвращение...
да сме излезли?
не сме. и защо не сме излезли не бе казано ясно.
решиха да си седиме в борд докато влеземе в еврозоната и пуснеме еврата
грешен бюджет, световна криза започва и каруцата се разклати и каки ли не още простотии .....
хора които не управляват икономически а политически
е пазарна икономика не е тва
правиш законите и после пазара решава какво да е. а управлявашите спомогат със законите и имат помощна функция.
тия тук всичко те искат да решават
ми комунизъм да направят и да си командват колкото си искат.