За по-дъртите и помнещи
За по-дъртите и помнещи
обаче не присъствали както и мен "там" може да е интересно...
толкова прилича на истинско, не ми се вярва да е монтаж...
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
-
Дядо Капинчо
Re: За по-дъртите и помнещи
...
Последно промяна от Дядо Капинчо на 13.12.08, 23:05, променено общо 1 път.
все още сме 2 в 1...kapincho написа:Чааай се разбЕрем са! за по дъртите или за помнещите. Щото това две в едно го има само в рекламите.ELBI написа:обаче не присъствали както и мен "там" може да е интересно...
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
68ELBI написа:обаче не присъствали както и мен "там" може да е интересно...
на истинско прилича
има матриал, прав е
ПП
корекция в годината
10х
Последно промяна от Semiramis на 15.10.07, 15:02, променено общо 1 път.
ОООООО идол мой небесен!ELBI написа:обаче не присъствали както и мен "там" може да е интересно...
Пич отсекъде..
ELBI написа:обаче не присъствали както и мен "там" може да е интересно...
Той е бил жив пророк бе!
От друга страна, нападна ме умиление.
Panta rhei...
Звучи ми като развален телефон- Брежнев му казал нещо, нашият разбрал- недоразбрал, повтаря като папагал. Смешна работа. Ама те си бяха смешници, де...ELBI написа:
Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда!

Брежнев по това време трябва да е умрял отдавна.[unknown] написа:Звучи ми като развален телефон- Брежнев му казал нещо, нашият разбрал- недоразбрал, повтаря като папагал. Смешна работа. Ама те си бяха смешници, де...ELBI написа:
Panta rhei...
Що бе, аз дата не видях на клипа. Или съм пропуснал...Мнемозина написа:Брежнев по това време трябва да е умрял отдавна.[unknown] написа:Звучи ми като развален телефон- Брежнев му казал нещо, нашият разбрал- недоразбрал, повтаря като папагал. Смешна работа. Ама те си бяха смешници, де...ELBI написа:
Е, ако не е бил Брежнев, значи Горбачов...

И аз не видях, обаче по дебелината на лупите някак... пък и по правата линия, която се следва - не е хич Брежневска.[unknown] написа:Що бе, аз дата не видях на клипа. Или съм пропуснал...Мнемозина написа: Брежнев по това време трябва да е умрял отдавна.
Е, ако не е бил Брежнев, значи Горбачов...
Но защо да не е доразбрал човекът, виж как простичко и ясно го обяснява на публиката.
Panta rhei...
Мдаааа, щото така си може човека - простичко...Мнемозина написа: Но защо да не е доразбрал човекът, виж как простичко и ясно го обяснява на публиката.
Не човек, а Човек!
Ама по времето на Горбачов ще е, щом за гласност и демокрация се говори...

Дано те е пуснало тази нощ...Мнемозина написа:ELBI написа:обаче не присъствали както и мен "там" може да е интересно...
Той е бил жив пророк бе!
О, да! Можеш да бъдеш спокоен.ELBI написа:Дано те е пуснало тази нощ...Мнемозина написа:
Обаче ето, носталгията по детството може да има най-разни проявления...
Panta rhei...
- сър Айвънхоу
От цялата тази "извадка" от речта на Тато се вижда ясно, че човека е съзнавал проблемите и промените. Той имаше изказване, че: "Горбачов имаше идеите, а аз имах концепция за промените!" И беше прав.
Наистина имаше програма, чрез която да се премине плавно и бързо от тоталитарния строй (защото е смешно да се говори за "социализъм" и "комунизъм"), но на някои не им хареса това и направиха т.нар. "10-ти ноември".
Можете да ме оплюете за това ми мнение, но... държа на него... Тато може и да беше всякакъв, но винаги е успявал да "преведе" страната по най-"добрия" път...
През 60-те и 70-те години на ХХ-ти век България наистина е превърната в модерна индустриална страна.
Там някъде е вододела, на застоя в развитието и опорочаването на всичко добро, като идеи и намерения. Всъщност този начин на държавна организация по принцип е обречен на провал, защото пренебрегва основни регулиращи закони, особено тези на пазара...
Преподавателката ми по Стопанска история твърдеше (и аз съм напълно съгласен с нея), че периода на "социализЪма" е просто един начин за бърз възход на една икономика, но той не трябва да продължава прекалено дълго (което за жалост се случи в България), защото след достигането на определени макроикономически показатели настъпва застой и окопаване на бюрокрацията.
Има подобен пример в историята (колкото и странно да звучи). Говоря за военно-ленната система на турската държава по време на превземането на Балканския полуостров. За тогавашното време тази система на управление е била един вид "модерна" и "успешна". Но след спирането на експанзията на турците,същата тази система се е опорочила. Започнали са да се налагат феодални порядки. Всеки управник се е опитвал да настани на "своето" място синовете си. Мисля, че има доста сходство между двете системи на урпавление от гледната точка, която се опитвам да покажа в момента...
Уф... айде, ... почвайте да ме нападате...
Наистина имаше програма, чрез която да се премине плавно и бързо от тоталитарния строй (защото е смешно да се говори за "социализъм" и "комунизъм"), но на някои не им хареса това и направиха т.нар. "10-ти ноември".
Можете да ме оплюете за това ми мнение, но... държа на него... Тато може и да беше всякакъв, но винаги е успявал да "преведе" страната по най-"добрия" път...
През 60-те и 70-те години на ХХ-ти век България наистина е превърната в модерна индустриална страна.
Там някъде е вододела, на застоя в развитието и опорочаването на всичко добро, като идеи и намерения. Всъщност този начин на държавна организация по принцип е обречен на провал, защото пренебрегва основни регулиращи закони, особено тези на пазара...
Преподавателката ми по Стопанска история твърдеше (и аз съм напълно съгласен с нея), че периода на "социализЪма" е просто един начин за бърз възход на една икономика, но той не трябва да продължава прекалено дълго (което за жалост се случи в България), защото след достигането на определени макроикономически показатели настъпва застой и окопаване на бюрокрацията.
Има подобен пример в историята (колкото и странно да звучи). Говоря за военно-ленната система на турската държава по време на превземането на Балканския полуостров. За тогавашното време тази система на управление е била един вид "модерна" и "успешна". Но след спирането на експанзията на турците,същата тази система се е опорочила. Започнали са да се налагат феодални порядки. Всеки управник се е опитвал да настани на "своето" място синовете си. Мисля, че има доста сходство между двете системи на урпавление от гледната точка, която се опитвам да покажа в момента...
Ситият на гладния не вярва...
Bella Ciao
Bella Ciao
кво да те нападаме - митологиите за мъдрия и разумен вожд, които градят апологетични истории не са новост в света.сър Айвънхоу написа:От цялата тази "извадка" от речта на Тато се вижда ясно, че човека е съзнавал проблемите и промените. ...
Един прост, макар и хитър балкански ръководител, ръководещ с по-дребни или по-значими шмекерлъци след дълго време на властта и съзнавайки вече ненужността да е долен блюдолизец, готов да затрие независимостта на страната си дрънка, за да остане интересен на хора и те да кажат "бре, този Тошо знае и съзнава нещата".
Кат се обърне каруцата - пътища много. И много пророци, които са показвали другите пътища.