Раз(р|гл)еждане на научния подход
Нищо не знайте вий... вишшште тук :)
Gaspode написа:Нищо не знайте вий... вишшште тук :)
приспивателно с активна съставка - кофеин...
Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.
Re: Раз(р|гл)еждане на научния подход
Remmivs написа:http://arstechnica.com/articles/culture ... athy.ars/1
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
видяхме и вече знаемGaspode написа:Нищо не знайте вий... вишшште тук :)
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Ето още по темата http://www.life-enthusiast.com/twilight ... _emoto.htmRemmivs написа:http://arstechnica.com/articles/culture ... athy.ars/1
Freedom is just another word for nothing left to lose
хм
истината е някъде по средата. май.
- Nejimaki-dori
Аз пък се опитвам да разбера идеята на темата. Нека моля някой да ми изясни щото съм тъпичка явно. 
"As soon as you concern yourself with the 'good' and 'bad' of your fellows, you create an opening in your heart for maliciousness to enter. Testing, competing with, and criticizing others weaken and defeat you." Morihei Ueshiba
Във вярата? Ако това имате предвид, Лейди Семирамис, то аз с удоволствие ще се съглася с Вас. Но вярата не е наука.Semiramis написа:хм
А ако говорим за други среди, то истината определено е там.
- Nejimaki-dori
Така си и мислех. Истината е някъде там, но къде ли точно?Remmivs написа:Хомеопатията - митове и реалност.imaranta написа:Аз пък се опитвам да разбера идеята на темата. Нека моля някой да ми изясни щото съм тъпичка явно.
"As soon as you concern yourself with the 'good' and 'bad' of your fellows, you create an opening in your heart for maliciousness to enter. Testing, competing with, and criticizing others weaken and defeat you." Morihei Ueshiba
това имах предвид, мдам.Remmivs написа:Във вярата? Ако това имате предвид, Лейди Семирамис, то аз с удоволствие ще се съглася с Вас. Но вярата не е наука.Semiramis написа:хм
А ако говорим за други среди, то истината определено е там.
и защо науката е това, което е, сър?
в крайна сметка науката би трябвало да има за цел да отговори на екзестенциалните въпроси, а това точно не е направила. Следователно отговорите са във Вярата. И казано направо - това че не е наука не е довод.
а ти питала ли си я?Semiramis написа:imaranta написа:Аз пък се опитвам да разбера идеята на темата. Нека моля някой да ми изясни щото съм тъпичка явно.
хомеопатите лекуват чрез "паметта на водата". водата помни ли, че е минала през казанчето на тоалетната тогава?
На масата с червеното вино...imaranta написа:Така си и мислех. Истината е някъде там, но къде ли точно?Remmivs написа:Хомеопатията - митове и реалност.imaranta написа:Аз пък се опитвам да разбера идеята на темата. Нека моля някой да ми изясни щото съм тъпичка явно.
imaranta написа:Така си и мислех. Истината е някъде там, но къде ли точно?Remmivs написа:Хомеопатията - митове и реалност.imaranta написа:Аз пък се опитвам да разбера идеята на темата. Нека моля някой да ми изясни щото съм тъпичка явно.
ами остава да открият сега "отсяването" и "насочването"
и така.
Нека тогава не се представя за наука и не прави бизнес от това. Нека не се превръща в религия и да и правим дарения. Това казвам само аз като ви пускам тази статия.Semiramis написа:това имах предвид, мдам.
в крайна сметка науката би трябвало да има за цел да отговори на екзестенциалните въпроси, а това точно не е направила. Следователно отговорите са във Вярата. И казано направо - това че не е наука не е довод.
PS
забравих да се усмихна - ето така
Remmivs написа:Нека тогава не се представя за наука и не прави бизнес от това. Нека не се превръща в религия и да и правим дарения. Това казвам само аз като ви пускам тази статия.Semiramis написа:това имах предвид, мдам.
PS
забравих да се усмихна - ето така
не съм съгласна
нека който има да дава десятък да го прави където реши -1
Платон на гладен стомах присяда, нека не мислят за материалното, за да "измислят" още-то -2
Вярата няма нужда от религията, а обратното. Това мога да кажа само аз.
Който иска да дава, може да го прави и без да пълни джобовете на алчни лъжци и измамници представящи се за спасители.
За Платон, гладният му стомах би се дължал на грубите му ръце, не на нещо друго.
Много неща не знаем и за много неща само се досещаме. Това е вярно. Но това не е повод да правиш милиони за сметка на надеждите и вярата на хората. Аз поне така мисля.

Който иска да дава, може да го прави и без да пълни джобовете на алчни лъжци и измамници представящи се за спасители.
За Платон, гладният му стомах би се дължал на грубите му ръце, не на нещо друго.
Много неща не знаем и за много неща само се досещаме. Това е вярно. Но това не е повод да правиш милиони за сметка на надеждите и вярата на хората. Аз поне така мисля.
- Nejimaki-dori
Ъъъ, чувствам се задължена да разкрия моите впечатления от хомеопатията. Не от сорта "Една жена ми каза ...", а съвсем реални. Носех си една досадна сенна хрема сума ти години, след много изследвания се оказа, че съм алергична към цъфтежа на растения, който растат от март до октомври. Спасението - гълтане на хапове през по-голямата част от годината. Много се дразнех, когато мои приятели ме караха да отида на хомеопат и твърдяха, че щял да ми помогне. Да-да, както се казва в една реклама. Накрая отидох, само защото упорито твърдяха, че хомеопатията била безвредна, пък и за да мога с чиста съвест да злорадствам, когато не ми помогне.
Е да, ама не. Помогна ми, въпреки, че изобщо не вярвах да стане. От две години съм забравила за антихистамините.
Точно затова казвам, че истината е някъде там ...
Е да, ама не. Помогна ми, въпреки, че изобщо не вярвах да стане. От две години съм забравила за антихистамините.
Аз също имам лични впечатления от лекуване с хомеопатия и то отлични.imaranta написа:Ъъъ, чувствам се задължена да разкрия моите впечатления от хомеопатията. Не от сорта "Една жена ми каза ...", а съвсем реални. Носех си една досадна сенна хрема сума ти години, след много изследвания се оказа, че съм алергична към цъфтежа на растения, който растат от март до октомври. Спасението - гълтане на хапове през по-голямата част от годината. Много се дразнех, когато мои приятели ме караха да отида на хомеопат и твърдяха, че щял да ми помогне. Да-да, както се казва в една реклама. Накрая отидох, само защото упорито твърдяха, че хомеопатията била безвредна, пък и за да мога с чиста съвест да злорадствам, когато не ми помогне.
Мисля, че съм го писала на предишното място още.
И, между другото, също бях подходила скептично към нея, и също бях опровергана.
Вярно е, че прилича на нещо ирационално, но всъщност не е такова.
Panta rhei...
Аз това съм го пропуснАлаМнемозина написа: Аз също имам лични впечатления от лекуване с хомеопатия и то отлични.
Искаме инфо, искаме инфо ...
Ей тук съм писала за първия си сблъсък.4avdar4e написа:Аз това съм го пропуснАлаМнемозина написа: Аз също имам лични впечатления от лекуване с хомеопатия и то отлични.
Искаме инфо, искаме инфо ...
А след това синът ми биде излекуван от псориазис, което е досадно и упорито като... като... абе като псориазис.
Не е панацея, но не е и за подценяване - според мен.
Panta rhei...
Мдаа, мерси, аз явно темата съм я докарала само донякъдеМнемозина написа: Ей тук съм писала за първия си сблъсък.
А след това синът ми биде излекуван от псориазис, което е досадно и упорито като... като... абе като псориазис.Поне година и половина липсва вече на хоризонта туй чудо.
Не е панацея, но не е и за подценяване - според мен.