Английски или математика?

Все същите
Аватар
vyara

Re: Английски или математика?

Мнение от vyara »

Green Light написа: Обаче виждам че ъъъ.. бе гьоновете кариеристи с иглиш са по добре от гьоновете кариеристи с математика. Капичи?
Ъхъ, ся та разбрах вече. :lol:
Изображение
Аватар
latrevw

Мнение от latrevw »

Green Light написа:
Как да ти кажа. Около мене едни гьонове кариеристи се навъдиха. Не в мойта фирма. Аз съм само наблюдател. Хич не ми се ще децата ми да са такива, не ме разбирай неправилно. Обаче виждам че ъъъ.. бе гьоновете кариеристи с иглиш са по добре от гьоновете кариеристи с математика. Капичи?
да, но нещата се променят, все повече хора ще знаят английски и тогава ще трябва да се състезават на база други знания
Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Green Light написа:
ELBI написа:
Green Light написа:.... Впрочем интересно, какво имаш против картинга. ....
всичко там е супер, докато почнат да карат по-бързо от тебе... :blum:
Значи какво? Трябва да се тренираа
пак стават по-бързи... ние ставаме по-тежки, освен другото :blum:
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Аватар
Глас в пустиня

Мнение от Глас в пустиня »

Green Light написа:
ELBI написа:
Green Light написа:.... Впрочем интересно, какво имаш против картинга. ....
всичко там е супер, докато почнат да карат по-бързо от тебе... :blum:
Значи какво? Трябва да се тренираа
Как какво - борба! В 99,999% стават и Добри бизнесмени.:lol:
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

latrevw написа:
Green Light написа:
Как да ти кажа. Около мене едни гьонове кариеристи се навъдиха. Не в мойта фирма. Аз съм само наблюдател. Хич не ми се ще децата ми да са такива, не ме разбирай неправилно. Обаче виждам че ъъъ.. бе гьоновете кариеристи с иглиш са по добре от гьоновете кариеристи с математика. Капичи?
да, но нещата се променят, все повече хора ще знаят английски и тогава ще трябва да се състезават на база други знания
Това не го вярвам съвсем. Но не споря с тебе, защото прочетох каква програма имате със сина ти. Прави вчепетление, че първо си се успокоила за езиците и тогава си се метнала на математика. Моята програма е тоже самая. Както най- вероятно е и на 100% от клубарите. За кво спорят? Езиците осигуряват парите в професията. Другото е само плюс. НО НЕ Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО. Кофти. ние бая зор сме хвърлили за учене и ни е трудно да го признаем. Кофти, кофти, много сори, язък и така нататък, обаче по- голямата част от знанията ни са за кошчето(Що се отнася за кариерата ни, де. Иначе можем да пием и плачем от удоволствие, и с теореми и с епопея на забравените, и със съпромат ако искаме)
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

Green Light написа: Това не го вярвам съвсем. Но не споря с тебе, защото прочетох каква програма имате със сина ти. Прави вчепетление, че първо си се успокоила за езиците и тогава си се метнала на математика. Моята програма е тоже самая. Както най- вероятно е и на 100% от клубарите. За кво спорят? Езиците осигуряват парите в професията. Другото е само плюс. НО НЕ Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО. Кофти. ние бая зор сме хвърлили за учене и ни е трудно да го признаем. Кофти, кофти, много сори, язък и така нататък, обаче по- голямата част от знанията ни са за кошчето(Що се отнася за кариерата ни, де. Иначе можем да пием и плачем от удоволствие, и с теореми и с епопея на забравените, и със съпромат ако искаме)
Бех казАл, че нЕма да пиша повеке по темата... ама ти си един изнудвам, шъ знайш

Казано беше вече (не от мен, за съжаление), че не самото знание е важно дори, а процеса на научаване. Сигурен съм, че ако ти беше останал само с един перфектен инглиш, без да си минал през всичко това, което си научил, забравил и т.н., нямаше да си ти. Сигурен съм, че не помниш всяка една прочетена книга. И никога няма да ти падне сгода да ползваш някой цитат от оная книга с дебелите корици, дето я чете на фенерче под юргана га беше на 12-13 години. Обаче прочитането на книгата е помогнало по някакъв начин за цялостното ти формиране като това, което си в момента. Променило те е. Направило те е по-такъв отколкото инакъв. Разбра ме, мисля.
Същото е и с математиката, за да не бягаме от примера. Когато кандидатствах в унито (тогава инситут все още) бях като ходеща четиризначна таблица. Сега не помня пукната формула. Преди година се усетих, че не помня формулата за решенията на квадратно уравнение. И никога не съм я ползвал практически същата тази формула. Въпреки това съм сигурен, че без тези знания на ОНЗИ етап нямаше да съм това, което съм сега.

Уффф, писна ми. Знам, че ме разбираш - зЕми го нАпиши ти :blum:
Никой от нас не е толкова глупав колкото всички нас взети заедно.

А аз не съм това, което съм :)
Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

при мен се случи така, че от премного заетост (аморета, мотори, метал и т.н.) през тийн годините ми не научих никакъв език (ако не броим руския на който четях с невероятно усърдие фантастика)

знаех малко, и то повече да чета и разбера отколкото да слушам или да си отворя устата :shy:

после го научих, постепенно.....
Изображение
Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

Gaspode написа: Бех казАл, че нЕма да пиша повеке по темата... ама ти си един изнудвам, шъ знайш

Казано беше вече (не от мен, за съжаление), че не самото знание е важно дори, а процеса на научаване. Сигурен съм, че ако ти беше останал само с един перфектен инглиш, без да си минал през всичко това, което си научил, забравил и т.н., нямаше да си ти. Сигурен съм, че не помниш всяка една прочетена книга. И никога няма да ти падне сгода да ползваш някой цитат от оная книга с дебелите корици, дето я чете на фенерче под юргана га беше на 12-13 години. Обаче прочитането на книгата е помогнало по някакъв начин за цялостното ти формиране като това, което си в момента. Променило те е. Направило те е по-такъв отколкото инакъв. Разбра ме, мисля.
Същото е и с математиката, за да не бягаме от примера. Когато кандидатствах в унито (тогава инситут все още) бях като ходеща четиризначна таблица. Сега не помня пукната формула. Преди година се усетих, че не помня формулата за решенията на квадратно уравнение. И никога не съм я ползвал практически същата тази формула. Въпреки това съм сигурен, че без тези знания на ОНЗИ етап нямаше да съм това, което съм сега.

аз не съм зелена, ама го разбрах :lol:

тъй, съвсем си прав - бях блестяща по статистика навремето, сега ако ми опрат пистолет до главата и ми кажат "Казвай бързо поне една формула от оня учебник" съм 99.999 % че ще бъда застреляна щото не помня

ПП/ и по математика, и вероятности и разни подобни.....
Изображение
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

latrevw написа:...
тц. Все повече хора от деца ще са учили английски, та ще остане да се състезават на базата на други знания, които могат да ги проявят и извън България..

Не мога да схвана защо да се учи математика просто ей така - щото било фундаментална наука. Всичките добри и талантливи математици, които знам - без уроци са били такива. А на когото не му се отдава математиката - все едно мен на рисуване да ме учиш...

езикът (ОК - може да не е английски) е средство, което ще ти помогне в професията. Спортът е начин на разпускане и удоволствие, но и помага при формиране на характера. Уроци по математика, биология, химия, физика и подобни според мен са напълно излишни... освен ако детето не изостава или ще кандидатства за нещо.
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

ELBI написа: Не мога да схвана защо да се учи математика просто ей така - щото било фундаментална наука. Всичките добри и талантливи математици, които знам - без уроци са били такива. А на когото не му се отдава математиката - все едно мен на рисуване да ме учиш...
ами то няма смисъл.....само ако детето го влече

ама пусто бая родители страдата от манията, че ако детето не учи математика начи е тъпо
Изображение
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Gaspode написа: Бех казАл, че нЕма да пиша повеке по темата... ама ти си един изнудвам, шъ знайш

Не си прав, не ме нервирай! Формулата за квадратното уравнение може да ме е направила по- различен човек, обаче съотнесена към спрежението на глагола "to be" има миниатюрна заслуга за професионалната ми реализация. Гасподе, ти имаш чуждестранни партньори, ти ли не ме разбираш?
Аватар
latrevw

Мнение от latrevw »

Dark написа:

ама пусто бая родители страдата от манията, че ако детето не учи математика начи е тъпо
не знам дали спадам към тези родители, моята идея (за последен път казвам), е да му покажа математиката, ако се справя, ако има данни - ок, ако не - пак ок, залягме над друго

Елби, а спортът въобще не го изключвам, колкото ми е важна математиката, толкова и спорта
Knowing others is intelligence; knowing yourself is true wisdom. Mastering others is strength; mastering yourself is true power.
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

ELBI написа: Не мога да схвана защо да се учи математика просто ей така - щото било фундаментална наука. Всичките добри и талантливи математици, които знам - без уроци са били такива. А на когото не му се отдава математиката - все едно мен на рисуване да ме учиш...
Никой не говори за учене просто ей така. Става въпрос как да разпределиш ограниченото време, с което разполагаш. Примерно аз си избрах математиквеническата гимназия пред английската (за което мамка ми още не ми е простила :grin:). Знайш ли защо? Щото си направих сметката, че като уча всички предмети на един чужд език, при това когато акцента е поставен върху езика а всички други предмети се третират като второ качество, в крайна сметка ще съм научил един език и нищо друго. Сумати инглиш термини от биология, физика, химия и т.н., които вероятно няма да ми потрябват никога. И кво? Ще съм на нивото на един от посредствените инглиш ученици - знам език и нищо повече. И ще трябва да се състезавам с тези, които освен език знаят и математика, биология, химия... Къде ще съм в тоз момент?
А езика - езика, на достатъчно добро ниво, се учи извънкласно. След МГ-то минах разни тестове - бях на нивото на тия от английската... само с алианс.
Да не говорим, че и езика се забравя когато не се ползва активно...

ПП. "Математиката на всички езици е еднаква" - думи на един преподавател на един мой познат, който се опитваше да учи в Австрия... и се оправдаваше с незнание на езика когато полагаше изпити...

ППП. Език се учи за нула време когато си поставен в среда, където просто трябва да го научиш. И се забравя също толкоз бързо, ако го учиш само заради спорта и не го ползваш след това. Личен опит...

ПППП. Абе сичко требе да знае човек. И да спортува. И да пее. Да свири поне на 3-4 инструмента. Да рецитира на няколко езика. И т.н. Може да има и такива...

Аватар
Глас в пустиня

Мнение от Глас в пустиня »

latrevw написа:
Dark написа:

не знам дали спадам към тези родители, моята идея (за последен път казвам), е да му покажа математиката, ако се справя, ако има данни - ок, ако не - пак ок, залягме над друго

Елби, а спортът въобще не го изключвам, колкото ми е важна математиката, толкова и спорта
Математикът в къщи е съпругата - решавали са задачи до посиняване, но само тия които са за домашно и от помагалата/учебника, до пълното разбиране и проумяване, допълнително, при толкова раздут материал, поне според мен е излишно. Минали сме и през латино танци, пиано, кик бокс и други, докато сама не каже стига - принудата е излишна. Сигурно съм страшно безотговорен родител, защото в момента не се сещам какъв СИП е записала...
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

Green Light написа: Не си прав, не ме нервирай! Формулата за квадратното уравнение може да ме е направила по- различен човек, обаче съотнесена към спрежението на глагола "to be" има миниатюрна заслуга за професионалната ми реализация. Гасподе, ти имаш чуждестранни партньори, ти ли не ме разбираш?
Ми не те разбирам. Ако не бях минал през квадратните уравнения нямаше да имам чуждестранни партньори. Щях да слугувам на някой "чуждестранен експерт" може би. И да приемам всяка глупост от неговата уста като откровение на всевишния.
А сега мога да мисля. Сам. Да си вадя логически (и не чак толкова логични) зяключения от разполагаемата информация. И т.н.
Ако стигна момент, в който езика ми е пречка, ще си наема професионален преводач, баси. Или ще си седна на задника и ще го науча, 2 пъти баси.
Чудно що ли па ти не ме разбираш? Или си спориш заради спора? Ш`ти обявя дуел с неправилни глаголи, да знайш. На немски!

:blum::grin:

Аватар
latrevw

Мнение от latrevw »

БоЕВ написа:
Математикът в къщи е съпругата - решавали са задачи до посиняване, но само тия които са за домашно и от помагалата/учебника, до пълното разбиране и проумяване, допълнително, при толкова раздут материал, поне според мен е излишно. Минали сме и през латино танци, пиано, кик бокс и други, докато сама не каже стига - принудата е излишна. Сигурно съм страшно безотговорен родител, защото в момента не се сещам какъв СИП е записала...
ами и аз горе-долу това казвам, само е записан на школа, защото там се решават логически задачи, които не се дават поне в нашето училище, а иначе се включват в разните му тестове, а и мисля, че на всекиго такива задачи биха били от полза. това е, не казвам, че ще го побъркам и не смятам въобще, че е прекалено зает
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

Грийни, братко, прекръсти темата на Философия (или Английски И Математика И разни други неща) и всичко ще си застане на мястото. А децата... Децата имат нюх, за това, което могат, това, което им е интересно, това, което искат да правят цял живот. Те водят, ние просто трябва да ги следваме. И да им помагаме, доколкото е по силите ни. Защото:

За децата

А една жена с детенце на ръце продума :
- Кажи ни нещо за Децата .
А той и рече :
- Вашите чада не са ваши чада.
Те са синове и дъщери на копнежа на живота за живот.
Идват чрез вас , но не са из вас.
И макар да живеят с вас, не ви принадлежат.
Можете да им отдадете любовта си , но не и мислите си, защото те имат свои мисли.
Можете да дадете подслон на телата им , но не и на душите им,
Защото душите им обитават къщата на бъдното, в която не можете да влезете дори насън.
Можете да се стремите към тях , но не се мъчете да ги направите като себе си,
Защото животът не се връща назад, нито помни вчера.
Вие сте лъковете , които изстрелват чадата ви като живи стрели.
Стрелецът вижда целта си върху пътеката на безкрая и ви огъва с мощ, така че вихрените му Стрели да отлетят надалеч.
Нека огъването ви в ръката на Стрелеца е за радост;
Защото както Той обича литналата стрела ,
Тъй му е драг и якият лък в десницата Му.

:cool:

Халил Джубран - ,,Пророкът “
Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

е ай стига де, познавам няколко човека които въртят яко бизнес с Китай - умни и предприемчиви люде

таквиз почит нищо ги не спира

да не мислите че са научили китайски....тц....просто си плащат на преводачи и толкова...

съвсем е лесно, езика не те прави по-успешен, ако си си само с един език ще има да слугуваш до смърт на тоя и оня
Изображение
Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

Remmivs написа:....
За децата

А една жена с детенце на ръце продума :
- Кажи ни нещо за Децата .
А той и рече :
- Вашите чада не са ваши чада.
.............
............
това много го хресвам - като го прочетох за първи път бях просто очарована
Изображение
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

Dark написа:е ай стига де, познавам няколко човека които въртят яко бизнес с Китай - умни и предприемчиви люде

таквиз почит нищо ги не спира

да не мислите че са научили китайски....тц....просто си плащат на преводачи и толкова...

съвсем е лесно, езика не те прави по-успешен, ако си си само с един език ще има да слугуваш до смърт на тоя и оня
Точно тва им разправям :good:

И що точно с инглиш се хванахте? Що не немски или френски? Китайски? Японски? За руски направо няма кво да питам. Кой точно от тези езици? Учите 20 години инглиш, ставате перфектни, и така ви завърта живота, че трябва да работите с французи... ще се прокълнете, че не сте учили френски и ще си направите харакири ли?

Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

Dark написа:това много го хресвам - като го прочетох за първи път бях просто очарована
И аз. Бях дете, когато майка ми за пръв път го донесе преписано отнякъде. Тогава нямаше Интернет. Явно и на нея й е направило силно впечатление. Но детето в мен тогава успя да прочете само бунта на младостта в тези думи. Сега виждам много повече в тях. :cool:
Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

Gaspode написа: Точно тва им разправям :good:

И що точно с инглиш се хванахте? Що не немски или френски? Китайски? Японски? За руски направо няма кво да питам. Кой точно от тези езици? Учите 20 години инглиш, ставате перфектни, и така ви завърта живота, че трябва да работите с французи... ще се прокълнете, че не сте учили френски и ще си направите харакири ли?
говорим с един блестящ ум, много напред - и като години и като опит и като постижения....

човека споделя неговото виждане - а именно, че един блестящ ум има две страни - добра и лоша. Добрата е, че където и да попадне, какъвто и проблем да има той ще го разреши, ще намери начин и всичко ще е ок. И поради това е прекрасно да събираш умни люде около себе си

обаче като всяко нещо, и това си има друга страна - такъв човек е практически неконтролируем....

никой не говори за езици, ако ти притрябва въпиющо китайски защото на карта е заложен успех за милиони, то съвсем е сигурно, че ще ти бъдат осигурени учители китайции по език, култура, етикеция и за по-малко от 6 месеца ще си ОК

та като цяло, моето мнение е че има фнудаментални неща без които не става да се изгражда нищо нагоре

от друга страна насила хубост не става
Изображение
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

Dark написа:
говорим с един блестящ ум, много напред - и като години и като опит и като постижения....

човека споделя неговото виждане - а именно, че един блестящ ум има две страни - добра и лоша. Добрата е, че където и да попадне, какъвто и проблем да има той ще го разреши, ще намери начин и всичко ще е ок. И поради това е прекрасно да събираш умни люде около себе си

обаче като всяко нещо, и това си има друга страна - такъв човек е практически неконтролируем....

никой не говори за езици, ако ти притрябва въпиющо китайски защото на карта е заложен успех за милиони, то съвсем е сигурно, че ще ти бъдат осигурени учители китайции по език, култура, етикеция и за по-малко от 6 месеца ще си ОК

та като цяло, моето мнение е че има фнудаментални неща без които не става да се изгражда нищо нагоре

от друга страна насила хубост не става
Ми тук априори приехме, че дятето има достатъчно акъл и заложби за да се справи с което и да е от тия неща... или с всички. Така че говорим за надграждането само.

За неконтролируемостта не съм съвсем съгласен, но това е вече друга тема... :)

Аватар
Nejimaki-dori

Мнение от Nejimaki-dori »

Gaspode написа:
Никой не говори за учене просто ей така. Става въпрос как да разпределиш ограниченото време, с което разполагаш. Примерно аз си избрах математиквеническата гимназия пред английската (за което мамка ми още не ми е простила :grin:). Знайш ли защо? Щото си направих сметката, че като уча всички предмети на един чужд език, при това когато акцента е поставен върху езика а всички други предмети се третират като второ качество, в крайна сметка ще съм научил един език и нищо друго. Сумати инглиш термини от биология, физика, химия и т.н., които вероятно няма да ми потрябват никога. И кво? Ще съм на нивото на един от посредствените инглиш ученици - знам език и нищо повече. И ще трябва да се състезавам с тези, които освен език знаят и математика, биология, химия... Къде ще съм в тоз момент?
А езика - езика, на достатъчно добро ниво, се учи извънкласно. След МГ-то минах разни тестове - бях на нивото на тия от английската... само с алианс.
Да не говорим, че и езика се забравя когато не се ползва активно...

ПП. "Математиката на всички езици е еднаква" - думи на един преподавател на един мой познат, който се опитваше да учи в Австрия... и се оправдаваше с незнание на езика когато полагаше изпити...

ППП. Език се учи за нула време когато си поставен в среда, където просто трябва да го научиш. И се забравя също толкоз бързо, ако го учиш само заради спорта и не го ползваш след това. Личен опит...

ПППП. Абе сичко требе да знае човек. И да спортува. И да пее. Да свири поне на 3-4 инструмента. Да рецитира на няколко езика. И т.н. Може да има и такива...
Шшшш, за коя математическа и английска говорим. Щото ако е за софийските, и по времето когато аз съм учила, мога да ти кажа, че не само англиския, ами всички предмети бяха еднакво важни, особено пък математиката (Другарката Комарова беше най-добрия учител, който познавам).
И въпреки това, ако можех да се върна бих учила нещо друго а английския, някъде другаде, не и в английската.

Абе на едно мнение сме, макар, че гледаме на нещата от противоположни ъгли.
"As soon as you concern yourself with the 'good' and 'bad' of your fellows, you create an opening in your heart for maliciousness to enter. Testing, competing with, and criticizing others weaken and defeat you." Morihei Ueshiba
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

imaranta написа: Шшшш, за коя математическа и английска говорим. Щото ако е за софийските, и по времето когато аз съм учила, мога да ти кажа, че не само англиския, ами всички предмети бяха еднакво важни, особено пък математиката (Другарката Комарова беше най-добрия учител, който познавам).
И въпреки това, ако можех да се върна бих учила нещо друго а английския, някъде другаде, не и в английската.

Абе на едно мнение сме, макар, че гледаме на нещата от противоположни ъгли.
Хименно. За тях говоря.
Моите наблюдения са едностранчиви - за английската мога да съдя само по хората, с които ме е сблъскала съдбата. Може пък те да не са били представителна извадка, знам ли...

Наш`та математиквеничка беше супер преподавател и кофти човек... ма тва чак в последствие го вдянах... с възрастта... :grin:

Наздраве :beer:

Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

Gaspode написа: ПППП. Абе сичко требе да знае човек. И да спортува. И да пее. Да свири поне на 3-4 инструмента. Да рецитира на няколко езика. И т.н. Може да има и такива...
Има, по-скоро имаше :grin: Аз - един брой :winkw: Кънки, балет, театър, хор, пиано, очила, рецитиране на няколко езика, член на учкома :shy: по просветната част, олимпиади по езици....

И ква стана тя??? :rotfl24:
Аватар
Nejimaki-dori

Мнение от Nejimaki-dori »

Gaspode написа: Моите наблюдения са едностранчиви - за английската мога да съдя само по хората, с които ме е сблъскала съдбата. Може пък те да не са били представителна извадка, знам ли...

Наш`та математиквеничка беше супер преподавател и кофти човек... ма тва чак в последствие го вдянах... с възрастта... :grin:

Наздраве :beer:
Баш представителна извадка са си, аз съм изключение. Дете от "бедно работническо семейство", подаднало сред децата на тогавашния соц елит. Кошмар! Това са най-гадните 5 години от живота ми. Но пък преподавателите бяха елитни (особено математичката). Това ми беше ползата поне.
"As soon as you concern yourself with the 'good' and 'bad' of your fellows, you create an opening in your heart for maliciousness to enter. Testing, competing with, and criticizing others weaken and defeat you." Morihei Ueshiba
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

imaranta написа: Баш представителна извадка са си, аз съм изключение. Дете от "бедно работническо семейство", подаднало сред децата на тогавашния соц елит. Кошмар! Това са най-гадните 5 години от живота ми. Но пък преподавателите бяха елитни (особено математичката). Това ми беше ползата поне.
Начи изключението потвърждава правилото :)
Моите наблюдения бяха същите. Точно тогава в английската се подвизаваше един внук ;)
Та така

Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Dark написа:

и аз това хортувам. Тъпо е да се твърди, че ако на едно дете/човек не му се отдава математика е тъпо. Да си призная за първи път чувам родители да пращат деца на уроци по математика, щото развивало нещоситам.

Обаче всеки родител си има правото, щото на негова е отговорността за децата му - та - и успехите и неуспехите ще са си обща заслуга на дете и родител (генетика + мързел + усилия на родителя).
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

4avdar4e написа:
Gaspode написа: ПППП. Абе сичко требе да знае човек. И да спортува. И да пее. Да свири поне на 3-4 инструмента. Да рецитира на няколко езика. И т.н. Може да има и такива...
Има, по-скоро имаше :grin: Аз - един брой :winkw: Кънки, балет, театър, хор, пиано, очила, рецитиране на няколко езика, член на учкома :shy: по просветната част, олимпиади по езици....

И ква стана тя??? :rotfl24:
Партайгеносенка за пример... :blum:
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Remmivs написа:Грийни, братко, прекръсти темата на Философия (или Английски И Математика И разни други неща) и всичко ще си застане на мястото.
Е. Това е темата, да. За мене, де - тва ме интересуваше. Темата може да си е различна за всеки.

П.П. Нашите деца не са наши деца и лъка ги изпраща далеч, далеч на запад. Френски, немски и американски деца са нашите деца и какво ще стане с тях си е тяхна а не наша работа. Но(виж по- нагоре) това е ДРУГА тема, която е дъвкана и аз знам репликите на главните герои. Не ми се четат пак.
Публикувай отговор