Gaspode написа:ELBI написа:Какво да го мисля - гадост от всякъде.
Решения?
Градския транспорт.
Запознаване с органите на КАТ със столицата
Обясняване на органите на КАТ, че тези, които:
- минават на червено
- минават по линиите на гр. транспорт
- навлизат в насрещното движение
- изпреварват неправилно
- паркират неправилно
- и т.н. и т.н.
се санкционират, а не се стои по това време в кръчма, на седянка, на лаф в районното, гледа тъпо по минаващите нарушители...
И така...
Абе прав си... ама не съвсем. Преди да почнат да глобяват за паркиране, примерно, нека бъдат така добри да осигурят приемлива алтернатива. Паркинг за 2-3-4- лева на час не е приемлив ако го ползваш за цял работен ден. Също и варианта "оставяме колата и си е*аваме майката в трамвая". Верно, че го правя понякога, но само за 2-3 спирки... и ако нещо не ми ареса трамвая предпочитам да маам потурите вместо да се тъпча като вконсерва "милион очички".
За минаване на червено, в насрещното и пр. си прав на 100%.
Лошото е, че не виждам начин нещата да станат като в поста на Чавдарчето

По-вероятно е да ги оставят на самотек. Което значи, че след няколко години в Сф няма да може да се живее нормално. Май...
Няма такова нещо като "нормално". Има пазар - искаш да ходиш с кола - плащаш си. Във всички големи градове, дето няма условия за паркиране глобите са яки, както и таксите за паркинг. Още не сме Ню Йорк, но там се ръсиш по 25 зелени на час в центъра... Няма места - има високи цени. Кво значи това "приемливи". За мен приемлива цена на хайвер от белуга е 10 евро, но ... кой ме пита.
Пазарна икономика пич - или си плащаш, или ходиш пеш. Освен това за София и България големия проблем идва от куп тарикати и мутри, които кихат в КАТ на 4-ти км на шефовете и това, че нарушават наляво-надясно не им пука. Такова чудо в Германия, Англия, Всякабяластрана - ПРОСТО НЯМА. Там си има ред и цени. Който иска - бецален (снася парички). Който не иска - фус шпацирен (маа гащи). Пък и ще се създадат условия за колелета - сякаш в Холандия, Белгия и Англия са прости и тъпи, та карат толкова колела...
Ама ние сме баровци - не мое да не караме колата, не мое да плащаме за паркинг, не мое да спазваме правилата... после глобалното затопляне ни виновно
И за жалост сега ще помислиш, че говоря за такива като теб и калиостро - не идва от вас основно проблема, а от онези брадчеди с аудита, баварци и квото етам, за които няма ни закони, ни КАТ, ни нищо...
Няма спазващи се закони,няма ред, няма дисциплина - пилотен проект София 2007, етап 6-ти...
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.