Бавно и полека...

Все същите
Аватар
Глас в пустиня

Бавно и полека...

Мнение от Глас в пустиня »

учените заключиха - Българите са от Волга до Константинопол.

Тезите около произхода на българите бяха преобърнати на 180 градуса на научна конференция, състояла се в столицата на руската република Татарстан Казан.
Утвърди се тезата, че българите по антропологични белези и култура приличат на древните ираноезични народи, а не на тюркските. Бе представено проучване на професора от Пензенския университет Генадий Белорибкин върху търговския път от Воложка България през Киев до Дунавска България и Константинопол. Главната теза бе, че става дума за един народ, попаднал в различни исторически условия: едните приемат християнството, другите исляма.
Друга интересна теза на конференцията бе за произхода на древните българи. Силен отзвук и подкрепа получи докладът на директорката на Виенския университет Христина Милчева, за връзката на българската култура с древноиранската(персийската). Водещите експерти са съгласни с изводите, че българите по антропологични белези са сходни с древните ираноезични народи, а не с тюркските. Терминологията на Вечния календар, донесен от българите на Балканите, съдържа иранска специфика. Тезата подкрепят и многочислените ирански изрази в съвременния български език.
-------------------------------------
Препечатано от в-к Телеграф!
Сори, ама нямах време да търся из нет-я. Мнемо, ще ме извиниш, че няма да администрирам темата, поради липсата на време. За мен е важно да я пусна като инфо, за размисъл, пък ако има и коментари още по-добре.:-)
Аватар
сър Айвънхоу

Re: Бавно и полека...

Мнение от сър Айвънхоу »

Крайно време беше да потвърдят истината, която се разбули след "гласността" и "перестройката"...
Защото трябва добре да знаем, че "братушките", дори и наши Освободители, добре са скрили и окрали историята ни...
Ситият на гладния не вярва...
Bella Ciao
Аватар
Мнемозина

Мнение от Мнемозина »

БоЕВ написа: Сори, ама нямах време да търся из нет-я. Мнемо, ще ме извиниш, че няма да администрирам темата, поради липсата на време. За мен е важно да я пусна като инфо, за размисъл, пък ако има и коментари още по-добре.:-)
:shocked::shocked::shocked:

Боже, Боже, що така съм те наплашила... Аз тогава само се закачах. :lol:

П.П. "Курирам" е също подходяща дума за водене на тема, с извинение. :grin:
Panta rhei...
annonymus

Мнение от annonymus »

БоЕВ написа:учените заключиха - Българите са от Волга до Константинопол.

Serbija do Tokio!

Белградски графит
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Mda... подобни изследвания има и от началото на 20 век, но след 1944 г. всички те попадат в забранените книги/истории.

Догадката ви, че това е поради панславянството и мерака да се игнорира нещо друго, освен насажданата историография от СССР е 100% правилна.

Боев знае добре и за много други източници (доста по-сериозни от Петър Добрев, който доста неща оплеска макар и да развиваше своите тези в тази насока) и ми се струва не само хубаво, но и важно този не достатъчно изследван период/история да заеме своето място в нашата история.
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

сър Айвънхоу написа:Крайно време беше да потвърдят истината, която се разбули след "гласността" и "перестройката"...
Защото трябва добре да знаем, че "братушките", дори и наши Освободители, добре са скрили и окрали историята ни...
Ако под Освободители разбираш държавата, която е раздала на съседите ни територии, заселени с българи, чиято обща площ надхвърля тази на съвременна България ... И поради които причини страната ни участва в няколко войни с толкова много жертви...

Интересни концепции имаме ние българите по някои исторически факти...
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

ELBI написа:Ако под Освободители разбираш държавата, която е раздала на съседите ни територии, заселени с българи, чиято обща площ надхвърля тази на съвременна България ... И поради които причини страната ни участва в няколко войни с толкова много жертви...

Приемам забележката!
Извинявам се, че съм пропуснал кавичките!
Bella Ciao
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

сър Айвънхоу написа:
ELBI написа:Ако под Освободители разбираш държавата, която е раздала на съседите ни територии, заселени с българи, чиято обща площ надхвърля тази на съвременна България ... И поради които причини страната ни участва в няколко войни с толкова много жертви...

Приемам забележката!
Знаеш, че говоря по принцип, щото целокупно по български ги мислим тези неща... Една лъжа повторена 1000 пъти става истина.
Аватар
сър Айвънхоу

Мнение от сър Айвънхоу »

ELBI написа:
сър Айвънхоу написа:Приемам забележката!
Знаеш, че говоря по принцип, щото целокупно по български ги мислим тези неща... Една лъжа повторена 1000 пъти става истина.
Мисля, че много добре се разбрахме! :-)
Bella Ciao
Аватар
Глас в пустиня

сър Айвънхоу написа:Крайно време беше да потвърдят истината,...
Ахъм - да. Фактите са очевадни. Само трябва някой да си свърши работата за която му се плаща.:-)
Аватар
Глас в пустиня

Мнемозина написа:
БоЕВ написа: Сори, ама нямах време да търся из нет-я. Мнемо, ще ме извиниш, че няма да администрирам темата, поради липсата на време. За мен е важно да я пусна като инфо, за размисъл, пък ако има и коментари още по-добре.:-)
:shocked::shocked::shocked:

Боже, Боже, що така съм те наплашила... Аз тогава само се закачах. :lol:

П.П. "Курирам" е също подходяща дума за водене на тема, с извинение. :grin:
Не бе Мнемо, може и закачка да е било, но все пак...:-)
Аватар
Глас в пустиня

pocti_bezobidna написа:

Serbija do Tokio!

Белградски графит
Свобода на словото!:grin: Всеки има право на информация и сам избира източниците си. Щом ти си решила да се информираш от белградските графити - ок!:lol: Все пак Белград е на запад от София, а всичко което идва от там е едно такова напарфюмирано, достоверно и чисто...:cool:
Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

аз съм фенка на београдските графити
Изображение
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

Dark Lady написа:аз съм фенка на београдските графити
Cirilica is not dead :metal:
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

бе и наште си ги бива...
Аватар
Глас в пустиня

ELBI написа:Mda... подобни изследвания има и от началото на 20 век, но след 1944 г. всички те попадат в забранените книги/истории.

Догадката ви, че това е поради панславянството и мерака да се игнорира нещо друго, освен насажданата историография от СССР е 100% правилна.

Боев знае добре и за много други източници (доста по-сериозни от Петър Добрев, който доста неща оплеска макар и да развиваше своите тези в тази насока) и ми се струва не само хубаво, но и важно този не достатъчно изследван период/история да заеме своето място в нашата история.
Ами изненадах се! Още в поредицата "Пътя на българите" споменаха за предстояща такава конференция. Там(в Казан) ровят сериозно и надълбоко, все пак техните и наще корени са общи, въпреки различните пътища по които сме поели и наложеното им име татари.:-)
Може много да се говори. Аз определено чакам с интерес, кой, кога и как ще обясни сходството в накитите и шевиците м/у българи и асирийци. Българската "Г" образна брадва и теслата май не са много добре познати в европа и балканите и още много, много дребни, но прелюбопитни подробности.
Възможно е подобни тези и предположения да хвърлят светлина и върху въпроса, защо в съкровищницата на Кубрат е пазено повредено блюди с лика на ирански владетел, който е живял 300години преди Кубрат...Просто трябва някой да се разрови окол Вавилон, кой и какви народи са живяли там и кога са се изнесли, за сега със сигурност се знае за еврейте, Авраам ги извежда от Ур в търсене на обетованата земя.:-)
Аватар
Глас в пустиня

Няма лошо! Графитите са вид изкуство.:-)
Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

БоЕВ написа:
Няма лошо! Графитите са вид изкуство.:-)
страхотно при това - има невероятни изпълнения :-)
Изображение
annonymus

Мнение от annonymus »

Fuck the burger,
Fuck the pizza,
all we need is banitca!
Аватар
Gaspode
Обратна връзка:

Мнение от Gaspode »

Любим: Колумбе, йебем ти лубопитство!
Никой от нас не е толкова глупав колкото всички нас взети заедно.

А аз не съм това, което съм :)
annonymus

Мнение от annonymus »

4avdar4e написа:
Cirilica is not dead :metal:
Имам си един любим, много концептуален:

Колумбе, йебем ти откритието!

:grin:
annonymus

Мнение от annonymus »

Gaspode написа:Любим: Колумбе, йебем ти лубопитство!
:rotfl24::rotfl24::rotfl24:

Сме се дублирали, да!!!
Аватар
Глас в пустиня

:lol::lol::lol:

Ха-ха-ха хи-хи-хи хо-хо-хо...
Мноо смешно!:mad:
annonymus

Мнение от annonymus »

БоЕВ написа::lol::lol::lol:

Ха-ха-ха хи-хи-хи хо-хо-хо...
Мноо смешно!:mad:
Сега пък какво?
Пак ли се засегна нещо?

Чешем си пръстите, никой няма за цел нито да те обижда, нито да се заяжда.
Аватар
Глас в пустиня

pocti_bezobidna написа: Пак ли се засегна нещо?
Не бе, стана ми леко неприятно.
По същия начин можех да си "почеша" пръстите в темите за учителската стачка, като направя подбор на писаниците по въпроса върху вратите на училищните кенефи, но не го направих.:-)
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

pocti_bezobidna написа:

Serbija do Tokio!

Белградски графит
До Токио? Ама на запад ли ще тръгнат или на изток?

Впрочем, Боев, напоследак се замислих по един така малко обратен на твоя проблем. Чувствам се изолиран някак си и дискриминиран. Падна ми самочувствието, разбираш ли! Значи така: Макетата искат да отделят Сандански или даже направо от Банско надолу, техно било, нали така- красиво планини Пирин, ски- значи- претенции македонски... Румъньеско искат южна Добруджа- житница, тинтири минтири, ценност. Турците- знаем- колкото са Родопи се са техни, красота, гори, поля- искат си ги. Сърбите направо са си взели квот са си искали(план - Токио). Обаче! Ни-кой няма претенции за шопско! Ами София, бе?! Сърби, гърци, турци.., някой? Ами аз?!
Аватар
Глас в пустиня

Green Light написа: Обаче! Ни-кой няма претенции за шопско! Ами София, бе?!
На кого му требе трън у пета?! Сърбите си чупиха веднъж главата при Сливница, та требеше Австроунгария да ги отърва, затва сега като тръгнат за Токио ще минават от запад.
annonymus

Мнение от annonymus »

Green Light написа: Ами София, бе?! Сърби, гърци, турци.., някой? Ами аз?!
Ша станем анклав.
Дай да си изберем някой да ни приобщи - франсета, ингилизи, шпаньолци...
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

pocti_bezobidna написа:
Green Light написа: Ами София, бе?! Сърби, гърци, турци.., някой? Ами аз?!
Ша станем анклав.
Дай да си изберем някой да ни приобщи - франсета, ингилизи, шпаньолци...
Бе ние, че се натискаме тва си е ясно, ама прЕдстави си- даже македонците не ни щат. Позор!
Публикувай отговор