Не е нужно да ми се извиняваш, просто водим разговор, ти с твойте, а аз с мойте аргументи.pocti_bezobidna написа:Не съдя от графитите, а най-вече от разговори с хора, преки впечетлениа, без някой да ми преразказва, агенциа ЕЖК и гледната точка на репортерите от някоя си телевизия.БоЕВ написа:Човек не бива да си прави генерални изводи само от графитите.pocti_bezobidna написа: Цяла екс-Югославия гледам, че ако ние бяхме минали през този разпад, да сме оревали галактиката колко сме пре***ни, пък как не сме си го заслужили, пък как ни цакат близки и далечни и как ни е виновен световния ...изъм
Има си и по-сериозни източници. И ако погледнеш в тях, ще видиш, че това което им се случва днес на сърбите, ние сме го минали вече - Берлински договор, Ньоиски договор, анекси, репарации...Ревали-неравали досега, щото териториите за които претендират не са техни, принадлежали са и принадлежат на исторически съществували държави, и това те много добре го знаят. Голямото реване предстои със статута на Косово, тепърва ще разберат какво е да се къса жива плът от държавата и народа.
Такава хленчене като у нашенско, никъде не съм чула - ни от македонци, ни от сърби, ни от босанци.
Мен лично ме е срам. Защото общо взето прехода леко го минахме, в сравнение с някои други. Нито ни е пуцал някой в двора, нито ми се разхождат сини каски по улиците да ме пазят от комшията, дето съм си пила с него до вчера ракията.
Ама не - ние сме най-изстрадалите, най-ощетените и разбира се - най-великите.
Само дето всичко е в минало време.
И от това взиране в миналото така и не се научихме да живеем в насотящето.
Не ми се захваща проблема с Косово, че той не е само на сърбите. Както и да е.
И не се обиждай, моля. Просто споделям мнение.
Самия факт, че не ни се разхождат сини каски по улиците, говори сам по себе си, че сме ги надраснали тия простотии дето сега ги вършат комшиите. Да, вглеждам се в миналото, и там намирам само поводи за гордост. Моят народ и моята страна винаги са успявали да се справят и надживеят паденията, а те(паденията) са били в пъти по тежки от тия на сърбите, можеш да ми се довериш.
пп Без да броим българските бежанци от анексираните територии, само ще спомена, че арменците намерили убежище в България наброяват повече от 20 000 човека, хора само с дрехите на гърба си. Дай инфо за подобна хуманитарна криза в Сърбия и тогава ще си говорим за "реването".