Ако на вас или на ваш близък му се налага да пътува до Европа с Bulgaria Air, съветвам го да да търси алтернативи или се въоръжи с повишено внимание, здрави нерви и инат.
Прилагам следния пример:
В края на лятото си купих двупосочен билет с връщане в София в началото на ноември. Заради друго едно пътуване обаче се наложи да си сменя датата на връщането с по-късна. Обадих се на един от дадените в Интернет телефони на Bulgaria Air в БГ и от там първо ми се троснаха защо не съм се обадила в представителството на Bulgaria Air в съответната Иврепейка държава. Отвърнах, че цяла седмица се отивам да се свържа със тукашното представителство, но след съобщението “Всички сме заети, моля изчакайте”, връзката прекъсва

. Тогава от България ми оказаха “съдействие” като казаха, че ми сменят билета и че трябва 2 часа преди полета да платя 50 евро /глоба за смяната на датата/ на гишето на Bulgaria Air в Ивропата. Благодарих и помолих за емайл с новата резервация, номер и пр. – нещо нормално за всяка авиокомпания, но ми отказаха

?! Това ми се стори абсурдно – все пак съм пътувала доста, но никога на “честната дума” по телефона на някаква анонимна служителка на авиокомпания. Затова се обадих в друго представителство на Bulgaria Air в БГ и помолих да проверят дали имам билет за новата дата. Казаха, че резервация има, но билет няма?! И обещаха да оправят нещата. После ме увериха, че всичко е наред, билет има... Тогава отново помолих за имейл-потвърждение с новата дата и номер. и отново ми отказаха

:shocked::shocked:?! А сега, да вярвам ли?
На другия ден съпругът ми пътуваше за родината си и го помолих като е на летището да отиде на гишето на Bulgaria Air, да провери дали наистина всичко е наред, да плати 50-те евро и да вземе разпечатка с моето име, датата на полета и пр. черно на бяло.
Отива човекът и какво се оказва – че въобще са ми анулирали билета

!!!!!!!!! Срещу първоначалната дата пишело, че е анулиран, а името ми въобще не фигурира за никой друг полет! Мъжът ми напомнил, че билетът е КУПЕН отдавна, ПЛАТЕН и че само сме искали смяна на датата, готови да дадем 50-те евро за промяната. А те /на развален английски/ му отвърнали да ходи да се разправя в България

! Тогава той кипнал че това е пладнешки обир и че няма да мръдне от гишето докато не оправят нещата. А когато един латино-хърватин се ядоса, по-добре да си мнооого далеч

. Явно идиотката се видяла натясно и като не й минал номера, и като нищо изготвила билета, дала му разпечатка и квитанцията за платени 50 евро...
Стискайте палци да долетя, че от тая компания вече всичко мога да очаквам...
Лошото е, че от поредица подобни простотии, с които се сблъска съпругът ми вече не иска да чуе за България... Не иска да ме пуска и аз да си ходя...
Извинявайте за тъжния пост... Само да ви предупредя, ако на някой му се случи да лети...