БоЕВ написа:И като си говорим за лозунги баце, най-добре е да издигнем някакъв лозунг дето ще ни нара да произвеждаме повече и по-качествено, защото стандарта ни на живот зависи именно от това. Никога няма да вземаме заплати като в Германия, Франция, Италия...докато не вземем да произвеждаме колкото и както тях на глава от населението. Винаги ще има хора които ще се реализират навън и винаги ще има хора които ще искат да изкарат един пробит долар повече и в това няма нищо лошо!
Е, чак сега вече ме настъпи по мазола!!!
Ти влизал ли си някога в производствено предприятие?!
Знаеш ли, че работниците не могат да вдигнат глави от работа?! Скъсват се, ама когато разценките на труда са формирани на база 180 лева месечна заплата, колко трябва да произведе един работник, за да получи 2 000 евро? Обясни ми, г-н всезнаеш икономист!!!!!!!
И знаеш ли защо са такива разценките?
Защото прехвалените ти "работливци" на Запад идват и поръчват (давам пример) една тениска със щампа за 1,25 евро бройката!!!!! Барабар с етикетите и опкаковката. И знаеш ли колко е приятно на шефа на прозиводстовото, когато работничките му взимат общо 50 стотинки на фанелка, фирмата взима общо 1,5 лева за фанелката, а на етикета, който слагат пише: 20,00 евро...
И спри, моля те, да ми говориш за производителност, макроикономически параметри, защото явно от това нищо не разбираш!