Хепатит

Все същите
Аватар
Green Light

Хепатит

Мнение от Green Light »

Има хепатит в класа на Терминатора. Той днес е с растройство. Бейби го е прибрала набързо. Доктори, тва значи ли нещо, че ще се побъркам, докато излезе изследването на урина?
Аватар
doktorka

Re: Хепатит

Мнение от doktorka »

Green Light написа:Има хепатит в класа на Терминатора. Той днес е с растройство. Бейби го е прибрала набързо. Доктори, тва значи ли нещо, че ще се побъркам, докато излезе изследването на урина?
няколко въпроса може ли?
1.температура?
2.повръщане?
3.какъв е цветът на разстройството?
( ако искаш бележка или да ти звън?..или да обучаваме присъстващите?)
Аватар
Kent
Обратна връзка:

Мнение от Kent »

Green Light написа:Има хепатит в класа на Терминатора. Той днес е с растройство. Бейби го е прибрала набързо. Доктори, тва значи ли нещо, че ще се побъркам, докато излезе изследването на урина?
Не се коси бре, ако детето е здраво по принцип /рядко боледуващо, без особенни екстри/ и ако Хепатита е А..свиркай си и бъди опти:D...не че не може да го облъчат, ма ХЕИ-то още ни е силно:D
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

doktorka написа:
няколко въпроса може ли?
1.температура?
2.повръщане?
3.какъв е цветът на разстройството?
( ако искаш бележка или да ти звън?..или да обучаваме присъстващите?)
ами няма темп, няма повръщане, акото е с нормален цвят, не е жълто
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

И на нашия в класа има болно момиче. Аз пъшкам тук от няколко дни. Вчера ходи на изследвания, няма нищо.

А разстройствието тия дни е много разпространено, такъв е сезонът, мисля си. Ама пък де да знам...

П.П. Фил вчера ходи при джипи-то, веднага му излязоха резултатите. Вие що трябва да чакате???

П.П.П. Вие в 20 ли го записахте???
Аватар
doktorka

Мнение от doktorka »

4avdar4e написа:
И на нашия в класа има болно момиче. Аз пъшкам тук от няколко дни. Вчера ходи на изследвания, няма нищо.

А разстройствието тия дни е много разпространено, такъв е сезонът, мисля си. Ама пък де да знам...

П.П. Фил вчера ходи при джипи-то, веднага му излязоха резултатите. Вие що трябва да чакате???

затова питам...Чаве...

Ротавирусът започва по това време.
Много светли белезникаво жълти,много миризливи изпражнения.Повръщане първия или втория ден..може да има,а може и да не -температура.

Не им ли дават имуноглобулин както едно врреме?!!!!

ако е хепатит...няма страшно-ве сте "образовани родители"...едиснтвеният проблем сериозен е дехидратирането,което вие няма да допуснете.
всички в къще да си мият ръцете!...по няколко пъти ...
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

4avdar4e написа:

П.П.П. Вие в 20 ли го записахте???
Ами джипито казало утре да даде урина. Що утре само тя си знае, аре да не нервнича чак толко ама аз до утре ще ги мисля всякакви. Бе не бях ужким пане, ама...
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

doktorka написа:
затова питам...Чаве...

Много светли белезникаво жълти,много миризливи изпражнения.Повръщане първия или втория ден..може да има,а може и да не -температура.

ако е хепатит...няма страшно-ве сте "образовани родители"...едиснтвеният проблем сериозен е дехидратирането,което вие няма да допуснете.
Нашто чаве е добре, вчера беше на изследване, ама трябва да ходи още два пъти - веднъж седмично. Класът им е под карантина - ходят на у-ще, ама не мърдат от класната стая, даскалите ходят при тях. Кеф голям било:lol:

Нищо не дават, Док, нищооооо..

А с миенето на ръцете съм ги побъркала и двамата просто.

Стана ми любопитно, защото мисля, че и на Грийн Терминаторчето е в "нашто" училище, което навежда на некои съображения...
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

doktorka написа:
4avdar4e написа:

затова питам...Чаве...

разстройството симптом ли е?
Аватар
doktorka

Мнение от doktorka »

Green Light написа:
doktorka написа:
4avdar4e написа:

затова питам...Чаве...

разстройството симптом ли е?
на хепатити А ?
да
хеп А се предава по орално-фекален път.
сиреч..ясно ви е
ето тук...
хепатит А
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

doktorka написа: на хепатити А ?
да
сиреч..ясно ви е
ето тук...
хепатит А
Док, Грийна не е много на "ти" с инглиша, нали няма да се сърдиш, ако му пусна малко най-общо инфо на БГ??? :kiss1:

Ей тук: http://www.infotel.bg/rubrics/medicin/80953010.htm
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Мерси и на двете ви.
Аватар
doktorka

Мнение от doktorka »

4avdar4e написа:
да
сиреч..ясно ви е
ето тук...
хепатит А
Док, Грийна не е много на "ти" с инглиша, нали няма да се сърдиш, ако му пусна малко най-общо инфо на БГ??? :kiss1:

сърдя се

виж само в началото...
СДС казва ,че не хронифицира...( и аз тъй знам1)
Българският саит дава 1-2 %..;)...щото някой лаик го е слагал на сайт-а ,нали разбираш?
А пък "медикаменти"...НЕМА ;)...
само поддържащо лечение...
имунната ти система сама се справя...
ако трябва ще го преведа...
:-*
при децата всичкитее "класически" симптоми могат да липсват...
ох,сорри Чаве...
зная ,че искаш да направиш и моя живот по-лек..да не се пъна да преведжам и обяснявам...
ама ей такива разни нещица...
които нямат голямо значение за пациента..ама аз ги хващам и се дразня...
сорри...
професионално изкривяване
Аватар
doktorka

Мнение от doktorka »

4avdar4e написа:
да
сиреч..ясно ви е
ето тук...
хепатит А

е не!
погледнах инфото за грип-а(инфлуенцата)...в този сайт
ми ...не не не не не и не...
Не.
лечението е с лекарства.
противовирусни/противогрипни...
има и стари ( евтини ) има и нови ( скъпи)
а не "поддържащо лечение" и ала бала...
сорррииии отново...:-*
ама сега отивам на ""битка" и тъкмо се зареждам ...ей ся като прочета за параинфлуенцата и съвсем ще кипна...
Онези НЕМА да имат шанс ( дето ще се боря с тях!)
целуфффф:-*

p.s а скарлатината прочетох...тъкмо..вече съм на щик!..:evil:
Последно промяна от doktorka на 19.10.06, 18:51, променено общо 1 път.
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

doktorka написа: сърдя се

виж само в началото...
СДС казва ,че не хронифицира...( и аз тъй знам1)
Българският саит дава 1-2 %..;)...щото някой лаик го е слагал на сайт-а ,нали разбираш?
А пък "медикаменти"...НЕМА ;)...
само поддържащо лечение...
имунната ти система сама се справя...
ох,сорри Чаве...
зная ,че искаш да направиш и моя живот по-лек..да не се пъна да преведжам и обяснявам...
ама ей такива разни нещица...
които нямат голямо значение за пациента..ама аз ги хващам и се дразня...
сорри...
професионално изкривяване
Знам, разбирам те, затова помолих да не се сърдиш. Аз четох това, което ти пусна. Знам те каква си готина драка :lol: Ама нали се сещаш, че понякога на човек му стига съвсем елементарно да му кажат: това - така, това - иначе. И не мога да разбера, защото джипито не е казало поне основните неща на Грийна:evil: Аз като звъннах на мойто, тя веднага ме подложи на кръстосан разпит по телефона, без да ме плаши, както и без излишен драматизъм. Та така..

Айде, целувки от мен, пък да видим... :kiss1:

П.П. Не знам дали знаеш, но последните месеци по България пламнаха няколко огнища от хепатит А...
Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

doktorka написа: Онези НЕМА да имат шанс ( дето ще се боря с тях!)
целуфффф:-*
Успех :good:
Аватар
Dark Angel

Мнение от Dark Angel »

б#си, призлява ми..... :twisted:

това значи лоша хигиена, Божеееее

стискам палци да Ви отмине

чукам на дърво.....
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

doktorka написа:
..................................
....................................
ох,сорри Чаве...
Ами аз толко мога да чета. Не съм точно инглиш филология дет вика Чавдарчето,, ама мога да си лафя и да чета, та се оправям. Мерсаж на всички!
Последно промяна от Green Light на 19.10.06, 20:20, променено общо 1 път.
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Доксъне, под нас живее една бременна 9месец. Колко е опасно за нея? Миналата седмица детето и си игра с Терминаторите
АВе
Обратна връзка:

Мнение от АВе »

Малей! Дано ви се размине на теб и Чавето. А най-вече на малките ви чавета и терминатори!

Дано.
Трудните неща ги правя с лекота, невъзможните малко ме забавят.
опърничава

Мнение от опърничава »

Още малко и от мен.

Важно е да се разбере кой тип е вирусния хепатит на болното момченце. Ако е тип А, съществува опасност от заразяване на останалите деца от класа, заради механизма на предаване - фекално- орален, както каза и Доки. Ако е тип В или С, рискът е минимален, предвид механизма на предаване - полов и кръвен. Хепатит А протича благоприятно и най- важното не хронифицира / също съм чела в някои източници за нисък процент на хронифициране/. При хепатит В и С нещата не стоят така. Хепатит А се среща с по- голяма честота през есента. При В и С сезонност не се наблюдава.

Стискам палци при малкия нещата да са наред!
опърничава

Мнение от опърничава »

Green Light написа:Доксъне, под нас живее една бременна 9месец. Колко е опасно за нея? Миналата седмица детето и си игра с Терминаторите
Въпросът не е към мен, но като го прочетох не мога да не си дам "ценното" мнение.

Много е рано да се каже колко е опасно за нея. Нека най-напред да се изяснят нещата при сина ти.
esti

Мнение от esti »

Така и така има хепатитна тема...
За А,В,С горе-долу има инфо.
А за D,E, и G - какво трябва да се знае? В общи линии, най-важното?
И още нещо - скоро да е открит някой нов вид хепатит?

Питам знаещите - без значение доктори ли са или не.
Благодаря за вниманието!:lol:
опърничава

Мнение от опърничава »

esti написа: А за D,E, и G - какво трябва да се знае? В общи линии, най-важното?
D - смята се, че без В не може да съществува, щото причинителят се нуждае от една частичка от вируса на хеп. В. Някой си обаче имал случаи само с делта, без асоциация с В.
Е - предава се по фекално- орален път, среща се в по- млада възраст, с тежко протичане при бременни.
G - появили се хепатити, при които не откривали нито А, нито В, пък още по- малко С, та ги кръстили GB.

Науката се развива бързо и несъмнено има по- нови неща от тези. Ако ми остане време, ще се поразровя.

У нас рутинно се прави изследване за А, В и С, като се търсят антитела.
esti

Мнение от esti »

опърничава написа:
esti написа: А за D,E, и G - какво трябва да се знае? В общи линии, най-важното?
D - смята се, че без В не може да съществува, щото причинителят се нуждае от една частичка от вируса на хеп. В. Някой си обаче имал случаи само с делта, без асоциация с В.
Е - предава се по фекално- орален път, среща се в по- млада възраст, с тежко протичане при бременни.
G - появили се хепатити, при които не откривали нито А, нито В, пък още по- малко С, та ги кръстили GB.

Науката се развива бързо и несъмнено има по- нови неща от тези. Ако ми остане време, ще се поразровя.

У нас рутинно се прави изследване за А, В и С, като се търсят антитела.
Благодаря ти! :flower:
Ще ми бъде интересно да почета малко повече инфо, което естествено ти наготово ще ни поднесеш :oops: когато имаш време и муза разбира се....:)
Аватар
doktorka

Мнение от doktorka »

Green Light написа:
doktorka написа:
..................................
....................................
ох,сорри Чаве...
Ами аз толко мога да чета. Не съм точно инглиш филология дет вика Чавдарчето,, ама мога да си лафя и да чета, та се оправям. Мерсаж на всички!
Green-ey,
не за теб се отнася "пъна"..да превеждам.Ако не знаех ,че ще се спправиш,немаше да пускам инфото на СДС-то.
принципно.
затова те питах дали тук да отговарям ,на бележка или на телефон...
Ако е тук е за информация на всички.
и аз не съм инглиш филология..не знам дали знаеш..;)...

няма страшно за бременната съседка.
не се притеснявай.
аз се преборих.Утре съм на втори рунд.
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Гадост

Мнение от Remmivs »

Имахме болен колега преди две години. Гадост. Беше А. Гадост. Но не се плаши. И си изтърквайте кожите от миене.
Вероятно е от даскалото. А и чавето го подозира. Да им спретнат една проверка егати. Той храни ли се там?

Иначе аз бих ви препоръчал на теб, Бейби и евентуално малкия да си направите ваксина. Най-добре комбинирана А+В. Аз така сторих. Стискам ти палци, брадър! Дано се размине!

PS
Винаги можеш да се обадиш, нали знаеш.
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

Мнение от frisky lioness »

4avdar4e написа:. И не мога да разбера, защото джипито не е казало поне основните неща на Грийна:evil: ...
Ей за тва говорих вчера:mad: , ей затова ръчкам из нета, щото никой нищо не обяснява, за жалост не са само джипитата...В болниците е още по-зле. Ку ни си дофтур, инфо няма. Образовай се сам....И предпочитам източници на информация на инглиш...Не че ми е по-лесно, ама.....виж докторката кво казва:shock::?
Изображение

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

frisky lioness написа:
4avdar4e написа:. И не мога да разбера, защото джипито не е казало поне основните неща на Грийна:evil: ...
Ей за тва говорих вчера:mad: , ей затова ръчкам из нета, щото никой нищо не обяснява, за жалост не са само джипитата...В болниците е още по-зле. Ку ни си дофтур, инфо няма. Образовай се сам....И предпочитам източници на информация на инглиш...Не че ми е по-лесно, ама.....виж докторката кво казва:shock::?
Аз за джипитата имам особено мнение. Така. И за нетските информации (популярни) също. Ако ви е мерак, регистрирайте се в www.medscape.com , а още по-добре в PubMedp и дерзайте.
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

Току що ми се обади Бейби. Терминатора е ОК. Няма хепатит.
Да, в училището има. Заради това се уплаших, не, ами направо бях сигурен, че с това разстройство и моя човек го е прихванал. Урока за миенето на ръцете си го знаеме. Терминатора може да изкаля цялата баня, понеже е забравил да си събуе маратонките, обаче ръцете си измива. Все пак, предполагам в даскалото не се дезинфекцира всяка минута, а като лапне нещо, тогава се замися мито ли е, чисто ли е и т.н. Ще правиме изследване на урина често, често. Парен каша духа
Аватар
Remmivs
BOFH
Обратна връзка:

Мнение от Remmivs »

СУПЕР!

Проверете даскалото. Може там да има огнище. Трябва да го направите.

Хепатит А е болест на мърсотията и лошота хигиена. За жалост дори и с перфектни ръце можеш да го пипнеш от мръсни съдове и прибори.
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

Remmivs написа:
Аз за джипитата имам особено мнение. Така. И за нетските информации (популярни) също. Ако ви е мерак, регистрирайте се в www.medscape.com , а още по-добре в PubMedp и дерзайте.
Нета наистина е пълен с информация. За чета тук . Пациент съм и като Недоктор това инфо ми върши работа.
Като остана по-свободна ще разгледам линковете ти. Благодаря. Попадала съм преди време на pubmed. Защо е нужна регистрация?
Изображение

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
Аватар
frisky lioness
Обратна връзка:

Green Light написа:Току що ми се обади Бейби. Терминатора е ОК. Няма хепатит.
Да, в училището има. Заради това се уплаших, не, ами направо бях сигурен, че с това разстройство и моя човек го е прихванал. Урока за миенето на ръцете си го знаеме. Терминатора може да изкаля цялата баня, понеже е забравил да си събуе маратонките, обаче ръцете си измива. Все пак, предполагам в даскалото не се дезинфекцира всяка минута, а като лапне нещо, тогава се замися мито ли е, чисто ли е и т.н. Ще правиме изследване на урина често, често. Парен каша духа
Страхотна новина. Радвам се. Значи довечера ще има купон, а:wink: И в нашто даскало постоянно има сапун в тоалетните и ги дезинфектират по няколко пъти на ден. Класната на моя синковец им е казала, да си носят мокри кърпички и целият клас здраво си стържат ръцете с тях:) Поне миришат готино:D:wink:
Изображение

Аватар
4avdar4e

Мнение от 4avdar4e »

Green Light написа:Току що ми се обади Бейби. Терминатора е ОК. Няма хепатит.
Много се радвам, Грийни!!!

Дано сега поне ХЕИ се сети да направи проверка в шулето :evil:
Аватар
snowprincess

Мнение от snowprincess »

ужас! и аз ще се побъркам
и в нашия клас има болно дете
голямата е добре, но малкото е с температура (викнаха ме да си го прибера по-рано от градина)
може ли да е само виросоносител и да зарази сестра си, без да се разболее
тръгвам да ги водя на лекар
Изображение
Аватар
Green Light

Мнение от Green Light »

snowprincess написа:
голямата е добре, но малкото е с температура (викнаха ме да си го прибера по-рано от градина)
Предполагам, че може. Другото кофти е, че инкубационния период, в който хората заразяват около себе си, без да знаят, че са болни бил 15 дена. Стискам ви палци, Сноу! От циганите ли дойде тоя хепатит, от какво, защо така??? Болест на мръсните ръце в цяла България! Пфу! Ние ще се изследваме на всеки две седмици по предписание на джипито
Аватар
ELBI

Мнение от ELBI »

Green Light написа:
snowprincess написа:
Предполагам, че може. Другото кофти е, че инкубационния период, в който хората заразяват около себе си, без да знаят, че са болни бил 15 дена. Стискам ви палци, Сноу! От циганите ли дойде тоя хепатит, от какво, защо така??? Болест на мръсните ръце в цяла България! Пфу! Ние ще се изследваме на всеки две седмици по предписание на джипито
Радвам се, пич, че всичко е ОК. дано и при сноу е наред. Надявам се тези хепатитчета да са само в Пловдив а ние тук и във Варна да бъдем подминати..

Мийте ръчички и ... да знаете, че сега има много грипове - гърла, разтройства...
Аватар
doktorka

Мнение от doktorka »

Green Light написа:
snowprincess написа:
водата и храната можете да обвинявате...
преди хората...
Затова във гетото започна ...
заради непречистената вода и всички мизерии...
Йод във водата
преваряване на водата ( аз бих им дала бутилка с вода от къщи)
белене на всички плодове и зеленчуци и пр

още за хеп А

И най-вече профилактиа...
имуноглобулин....

АЗ имам спомен да са ми давали в У-ще..както вече посочих
опърничава

Мнение от опърничава »

esti написа: Ще ми бъде интересно да почета малко повече инфо, което естествено ти наготово ще ни поднесеш :oops: когато имаш време и муза разбира се....:)
Изпратих ти бележка с нещо по въпроса.
Публикувай отговор