Хепатит
- Green Light
Хепатит
Има хепатит в класа на Терминатора. Той днес е с растройство. Бейби го е прибрала набързо. Доктори, тва значи ли нещо, че ще се побъркам, докато излезе изследването на урина?
Re: Хепатит
няколко въпроса може ли?Green Light написа:Има хепатит в класа на Терминатора. Той днес е с растройство. Бейби го е прибрала набързо. Доктори, тва значи ли нещо, че ще се побъркам, докато излезе изследването на урина?
1.температура?
2.повръщане?
3.какъв е цветът на разстройството?
( ако искаш бележка или да ти звън?..или да обучаваме присъстващите?)
Не се коси бре, ако детето е здраво по принцип /рядко боледуващо, без особенни екстри/ и ако Хепатита е А..свиркай си и бъди опти:D...не че не може да го облъчат, ма ХЕИ-то още ни е силно:DGreen Light написа:Има хепатит в класа на Терминатора. Той днес е с растройство. Бейби го е прибрала набързо. Доктори, тва значи ли нещо, че ще се побъркам, докато излезе изследването на урина?
- Green Light
ами няма темп, няма повръщане, акото е с нормален цвят, не е жълтоdoktorka написа:няколко въпроса може ли?Green Light написа:Има хепатит в класа на Терминатора. Той днес е с растройство. Бейби го е прибрала набързо. Доктори, тва значи ли нещо, че ще се побъркам, докато излезе изследването на урина?
1.температура?
2.повръщане?
3.какъв е цветът на разстройството?
( ако искаш бележка или да ти звън?..или да обучаваме присъстващите?)
И на нашия в класа има болно момиче. Аз пъшкам тук от няколко дни. Вчера ходи на изследвания, няма нищо.Green Light написа:Има хепатит в класа на Терминатора. Той днес е с растройство. Бейби го е прибрала набързо. Доктори, тва значи ли нещо, че ще се побъркам, докато излезе изследването на урина?
А разстройствието тия дни е много разпространено, такъв е сезонът, мисля си. Ама пък де да знам...
П.П. Фил вчера ходи при джипи-то, веднага му излязоха резултатите. Вие що трябва да чакате???
П.П.П. Вие в 20 ли го записахте???
4avdar4e написа:И на нашия в класа има болно момиче. Аз пъшкам тук от няколко дни. Вчера ходи на изследвания, няма нищо.Green Light написа:Има хепатит в класа на Терминатора. Той днес е с растройство. Бейби го е прибрала набързо. Доктори, тва значи ли нещо, че ще се побъркам, докато излезе изследването на урина?
А разстройствието тия дни е много разпространено, такъв е сезонът, мисля си. Ама пък де да знам...
П.П. Фил вчера ходи при джипи-то, веднага му излязоха резултатите. Вие що трябва да чакате???
затова питам...Чаве...
Ротавирусът започва по това време.
Много светли белезникаво жълти,много миризливи изпражнения.Повръщане първия или втория ден..може да има,а може и да не -температура.
Не им ли дават имуноглобулин както едно врреме?!!!!
ако е хепатит...няма страшно-ве сте "образовани родители"...едиснтвеният проблем сериозен е дехидратирането,което вие няма да допуснете.
всички в къще да си мият ръцете!...по няколко пъти ...
- Green Light
Ами джипито казало утре да даде урина. Що утре само тя си знае, аре да не нервнича чак толко ама аз до утре ще ги мисля всякакви. Бе не бях ужким пане, ама...4avdar4e написа:И на нашия в класа има болно момиче. Аз пъшкам тук от няколко дни. Вчера ходи на изследвания, няма нищо.Green Light написа:Има хепатит в класа на Терминатора. Той днес е с растройство. Бейби го е прибрала набързо. Доктори, тва значи ли нещо, че ще се побъркам, докато излезе изследването на урина?
П.П.П. Вие в 20 ли го записахте???
Нашто чаве е добре, вчера беше на изследване, ама трябва да ходи още два пъти - веднъж седмично. Класът им е под карантина - ходят на у-ще, ама не мърдат от класната стая, даскалите ходят при тях. Кеф голям било:lol:doktorka написа:
затова питам...Чаве...
Много светли белезникаво жълти,много миризливи изпражнения.Повръщане първия или втория ден..може да има,а може и да не -температура.
ако е хепатит...няма страшно-ве сте "образовани родители"...едиснтвеният проблем сериозен е дехидратирането,което вие няма да допуснете.
Нищо не дават, Док, нищооооо..
А с миенето на ръцете съм ги побъркала и двамата просто.
Стана ми любопитно, защото мисля, че и на Грийн Терминаторчето е в "нашто" училище, което навежда на некои съображения...
- Green Light
разстройството симптом ли е?doktorka написа:4avdar4e написа:И на нашия в класа има болно момиче. Аз пъшкам тук от няколко дни. Вчера ходи на изследвания, няма нищо.Green Light написа:Има хепатит в класа на Терминатора. Той днес е с растройство. Бейби го е прибрала набързо. Доктори, тва значи ли нещо, че ще се побъркам, докато излезе изследването на урина?
затова питам...Чаве...
на хепатити А ?Green Light написа:разстройството симптом ли е?doktorka написа:4avdar4e написа:И на нашия в класа има болно момиче. Аз пъшкам тук от няколко дни. Вчера ходи на изследвания, няма нищо.Green Light написа:Има хепатит в класа на Терминатора. Той днес е с растройство. Бейби го е прибрала набързо. Доктори, тва значи ли нещо, че ще се побъркам, докато излезе изследването на урина?
затова питам...Чаве...
да
хеп А се предава по орално-фекален път.
сиреч..ясно ви е
ето тук...
хепатит А
Док, Грийна не е много на "ти" с инглиша, нали няма да се сърдиш, ако му пусна малко най-общо инфо на БГ??? :kiss1:doktorka написа: на хепатити А ?
да
сиреч..ясно ви е
ето тук...
хепатит А
Ей тук: http://www.infotel.bg/rubrics/medicin/80953010.htm
- Green Light
сърдя се4avdar4e написа:Док, Грийна не е много на "ти" с инглиша, нали няма да се сърдиш, ако му пусна малко най-общо инфо на БГ??? :kiss1:doktorka написа: на хепатити А ?
да
сиреч..ясно ви е
ето тук...
хепатит А
виж само в началото...
СДС казва ,че не хронифицира...( и аз тъй знам1)
Българският саит дава 1-2 %..;)...щото някой лаик го е слагал на сайт-а ,нали разбираш?
А пък "медикаменти"...НЕМА ;)...
само поддържащо лечение...
имунната ти система сама се справя...
ако трябва ще го преведа...
:-*
при децата всичкитее "класически" симптоми могат да липсват...
ох,сорри Чаве...
зная ,че искаш да направиш и моя живот по-лек..да не се пъна да преведжам и обяснявам...
ама ей такива разни нещица...
които нямат голямо значение за пациента..ама аз ги хващам и се дразня...
сорри...
професионално изкривяване
е не!4avdar4e написа:Док, Грийна не е много на "ти" с инглиша, нали няма да се сърдиш, ако му пусна малко най-общо инфо на БГ??? :kiss1:doktorka написа: на хепатити А ?
да
сиреч..ясно ви е
ето тук...
хепатит А
погледнах инфото за грип-а(инфлуенцата)...в този сайт
ми ...не не не не не и не...
Не.
лечението е с лекарства.
противовирусни/противогрипни...
има и стари ( евтини ) има и нови ( скъпи)
а не "поддържащо лечение" и ала бала...
сорррииии отново...:-*
ама сега отивам на ""битка" и тъкмо се зареждам ...ей ся като прочета за параинфлуенцата и съвсем ще кипна...
Онези НЕМА да имат шанс ( дето ще се боря с тях!)
целуфффф:-*
p.s а скарлатината прочетох...тъкмо..вече съм на щик!..
Последно промяна от doktorka на 19.10.06, 18:51, променено общо 1 път.
Знам, разбирам те, затова помолих да не се сърдиш. Аз четох това, което ти пусна. Знам те каква си готина дракаdoktorka написа: сърдя се
виж само в началото...
СДС казва ,че не хронифицира...( и аз тъй знам1)
Българският саит дава 1-2 %..;)...щото някой лаик го е слагал на сайт-а ,нали разбираш?
А пък "медикаменти"...НЕМА ;)...
само поддържащо лечение...
имунната ти система сама се справя...
ох,сорри Чаве...
зная ,че искаш да направиш и моя живот по-лек..да не се пъна да преведжам и обяснявам...
ама ей такива разни нещица...
които нямат голямо значение за пациента..ама аз ги хващам и се дразня...
сорри...
професионално изкривяване
Айде, целувки от мен, пък да видим... :kiss1:
П.П. Не знам дали знаеш, но последните месеци по България пламнаха няколко огнища от хепатит А...
Успехdoktorka написа: Онези НЕМА да имат шанс ( дето ще се боря с тях!)
целуфффф:-*
- Dark Angel
- Green Light
Ами аз толко мога да чета. Не съм точно инглиш филология дет вика Чавдарчето,, ама мога да си лафя и да чета, та се оправям. Мерсаж на всички!doktorka написа:
..................................
....................................
ох,сорри Чаве...
Последно промяна от Green Light на 19.10.06, 20:20, променено общо 1 път.
- Green Light
Малей! Дано ви се размине на теб и Чавето. А най-вече на малките ви чавета и терминатори!Green Light написа:Има хепатит в класа на Терминатора. Той днес е с растройство. Бейби го е прибрала набързо. Доктори, тва значи ли нещо, че ще се побъркам, докато излезе изследването на урина?
Дано.
Трудните неща ги правя с лекота, невъзможните малко ме забавят.
-
опърничава
Още малко и от мен.
Важно е да се разбере кой тип е вирусния хепатит на болното момченце. Ако е тип А, съществува опасност от заразяване на останалите деца от класа, заради механизма на предаване - фекално- орален, както каза и Доки. Ако е тип В или С, рискът е минимален, предвид механизма на предаване - полов и кръвен. Хепатит А протича благоприятно и най- важното не хронифицира / също съм чела в някои източници за нисък процент на хронифициране/. При хепатит В и С нещата не стоят така. Хепатит А се среща с по- голяма честота през есента. При В и С сезонност не се наблюдава.
Стискам палци при малкия нещата да са наред!
Важно е да се разбере кой тип е вирусния хепатит на болното момченце. Ако е тип А, съществува опасност от заразяване на останалите деца от класа, заради механизма на предаване - фекално- орален, както каза и Доки. Ако е тип В или С, рискът е минимален, предвид механизма на предаване - полов и кръвен. Хепатит А протича благоприятно и най- важното не хронифицира / също съм чела в някои източници за нисък процент на хронифициране/. При хепатит В и С нещата не стоят така. Хепатит А се среща с по- голяма честота през есента. При В и С сезонност не се наблюдава.
Стискам палци при малкия нещата да са наред!
-
опърничава
Въпросът не е към мен, но като го прочетох не мога да не си дам "ценното" мнение.Green Light написа:Доксъне, под нас живее една бременна 9месец. Колко е опасно за нея? Миналата седмица детето и си игра с Терминаторите
Много е рано да се каже колко е опасно за нея. Нека най-напред да се изяснят нещата при сина ти.
-
опърничава
D - смята се, че без В не може да съществува, щото причинителят се нуждае от една частичка от вируса на хеп. В. Някой си обаче имал случаи само с делта, без асоциация с В.esti написа: А за D,E, и G - какво трябва да се знае? В общи линии, най-важното?
Е - предава се по фекално- орален път, среща се в по- млада възраст, с тежко протичане при бременни.
G - появили се хепатити, при които не откривали нито А, нито В, пък още по- малко С, та ги кръстили GB.
Науката се развива бързо и несъмнено има по- нови неща от тези. Ако ми остане време, ще се поразровя.
У нас рутинно се прави изследване за А, В и С, като се търсят антитела.
Благодаря ти!опърничава написа:D - смята се, че без В не може да съществува, щото причинителят се нуждае от една частичка от вируса на хеп. В. Някой си обаче имал случаи само с делта, без асоциация с В.esti написа: А за D,E, и G - какво трябва да се знае? В общи линии, най-важното?
Е - предава се по фекално- орален път, среща се в по- млада възраст, с тежко протичане при бременни.
G - появили се хепатити, при които не откривали нито А, нито В, пък още по- малко С, та ги кръстили GB.
Науката се развива бързо и несъмнено има по- нови неща от тези. Ако ми остане време, ще се поразровя.
У нас рутинно се прави изследване за А, В и С, като се търсят антитела.
Ще ми бъде интересно да почета малко повече инфо, което естествено ти наготово ще ни поднесеш
Green-ey,Green Light написа:Ами аз толко мога да чета. Не съм точно инглиш филология дет вика Чавдарчето,, ама мога да си лафя и да чета, та се оправям. Мерсаж на всички!doktorka написа:
..................................
....................................
ох,сорри Чаве...
не за теб се отнася "пъна"..да превеждам.Ако не знаех ,че ще се спправиш,немаше да пускам инфото на СДС-то.
принципно.
затова те питах дали тук да отговарям ,на бележка или на телефон...
Ако е тук е за информация на всички.
и аз не съм инглиш филология..не знам дали знаеш..;)...
няма страшно за бременната съседка.
не се притеснявай.
аз се преборих.Утре съм на втори рунд.
Гадост
Имахме болен колега преди две години. Гадост. Беше А. Гадост. Но не се плаши. И си изтърквайте кожите от миене.
Вероятно е от даскалото. А и чавето го подозира. Да им спретнат една проверка егати. Той храни ли се там?
Иначе аз бих ви препоръчал на теб, Бейби и евентуално малкия да си направите ваксина. Най-добре комбинирана А+В. Аз така сторих. Стискам ти палци, брадър! Дано се размине!
PS
Винаги можеш да се обадиш, нали знаеш.
Вероятно е от даскалото. А и чавето го подозира. Да им спретнат една проверка егати. Той храни ли се там?
Иначе аз бих ви препоръчал на теб, Бейби и евентуално малкия да си направите ваксина. Най-добре комбинирана А+В. Аз така сторих. Стискам ти палци, брадър! Дано се размине!
PS
Винаги можеш да се обадиш, нали знаеш.
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Ей за тва говорих вчера:mad: , ей затова ръчкам из нета, щото никой нищо не обяснява, за жалост не са само джипитата...В болниците е още по-зле. Ку ни си дофтур, инфо няма. Образовай се сам....И предпочитам източници на информация на инглиш...Не че ми е по-лесно, ама.....виж докторката кво казва:shock::?4avdar4e написа:. И не мога да разбера, защото джипито не е казало поне основните неща на Грийна:evil: ...

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
Аз за джипитата имам особено мнение. Така. И за нетските информации (популярни) също. Ако ви е мерак, регистрирайте се в www.medscape.com , а още по-добре в PubMedp и дерзайте.frisky lioness написа:Ей за тва говорих вчера:mad: , ей затова ръчкам из нета, щото никой нищо не обяснява, за жалост не са само джипитата...В болниците е още по-зле. Ку ни си дофтур, инфо няма. Образовай се сам....И предпочитам източници на информация на инглиш...Не че ми е по-лесно, ама.....виж докторката кво казва:shock::?4avdar4e написа:. И не мога да разбера, защото джипито не е казало поне основните неща на Грийна:evil: ...
- Green Light
Току що ми се обади Бейби. Терминатора е ОК. Няма хепатит.
Да, в училището има. Заради това се уплаших, не, ами направо бях сигурен, че с това разстройство и моя човек го е прихванал. Урока за миенето на ръцете си го знаеме. Терминатора може да изкаля цялата баня, понеже е забравил да си събуе маратонките, обаче ръцете си измива. Все пак, предполагам в даскалото не се дезинфекцира всяка минута, а като лапне нещо, тогава се замися мито ли е, чисто ли е и т.н. Ще правиме изследване на урина често, често. Парен каша духа
Да, в училището има. Заради това се уплаших, не, ами направо бях сигурен, че с това разстройство и моя човек го е прихванал. Урока за миенето на ръцете си го знаеме. Терминатора може да изкаля цялата баня, понеже е забравил да си събуе маратонките, обаче ръцете си измива. Все пак, предполагам в даскалото не се дезинфекцира всяка минута, а като лапне нещо, тогава се замися мито ли е, чисто ли е и т.н. Ще правиме изследване на урина често, често. Парен каша духа
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Нета наистина е пълен с информация. За чета тук . Пациент съм и като Недоктор това инфо ми върши работа.Remmivs написа:
Аз за джипитата имам особено мнение. Така. И за нетските информации (популярни) също. Ако ви е мерак, регистрирайте се в www.medscape.com , а още по-добре в PubMedp и дерзайте.
Като остана по-свободна ще разгледам линковете ти. Благодаря. Попадала съм преди време на pubmed. Защо е нужна регистрация?

All things are full of signs, and it is a wise man who can learn about one thing from another.
- frisky lioness
- Обратна връзка:
Страхотна новина. Радвам се. Значи довечера ще има купон, аGreen Light написа:Току що ми се обади Бейби. Терминатора е ОК. Няма хепатит.

Много се радвам, Грийни!!!Green Light написа:Току що ми се обади Бейби. Терминатора е ОК. Няма хепатит.
Дано сега поне ХЕИ се сети да направи проверка в шулето
- snowprincess
ужас! и аз ще се побъркамGreen Light написа:Има хепатит в класа на Терминатора. Той днес е с растройство. Бейби го е прибрала набързо. Доктори, тва значи ли нещо, че ще се побъркам, докато излезе изследването на урина?
и в нашия клас има болно дете
голямата е добре, но малкото е с температура (викнаха ме да си го прибера по-рано от градина)
може ли да е само виросоносител и да зарази сестра си, без да се разболее
тръгвам да ги водя на лекар

- Green Light
Предполагам, че може. Другото кофти е, че инкубационния период, в който хората заразяват около себе си, без да знаят, че са болни бил 15 дена. Стискам ви палци, Сноу! От циганите ли дойде тоя хепатит, от какво, защо така??? Болест на мръсните ръце в цяла България! Пфу! Ние ще се изследваме на всеки две седмици по предписание на джипитоsnowprincess написа:ужас! и аз ще се побъркамGreen Light написа:Има хепатит в класа на Терминатора. Той днес е с растройство. Бейби го е прибрала набързо. Доктори, тва значи ли нещо, че ще се побъркам, докато излезе изследването на урина?
голямата е добре, но малкото е с температура (викнаха ме да си го прибера по-рано от градина)
Радвам се, пич, че всичко е ОК. дано и при сноу е наред. Надявам се тези хепатитчета да са само в Пловдив а ние тук и във Варна да бъдем подминати..Green Light написа:Предполагам, че може. Другото кофти е, че инкубационния период, в който хората заразяват около себе си, без да знаят, че са болни бил 15 дена. Стискам ви палци, Сноу! От циганите ли дойде тоя хепатит, от какво, защо така??? Болест на мръсните ръце в цяла България! Пфу! Ние ще се изследваме на всеки две седмици по предписание на джипитоsnowprincess написа:ужас! и аз ще се побъркамGreen Light написа:Има хепатит в класа на Терминатора. Той днес е с растройство. Бейби го е прибрала набързо. Доктори, тва значи ли нещо, че ще се побъркам, докато излезе изследването на урина?
Мийте ръчички и ... да знаете, че сега има много грипове - гърла, разтройства...
водата и храната можете да обвинявате...Green Light написа:Предполагам, че може. Другото кофти е, че инкубационния период, в който хората заразяват около себе си, без да знаят, че са болни бил 15 дена. Стискам ви палци, Сноу! От циганите ли дойде тоя хепатит, от какво, защо така??? Болест на мръсните ръце в цяла България! Пфу! Ние ще се изследваме на всеки две седмици по предписание на джипитоsnowprincess написа:ужас! и аз ще се побъркамGreen Light написа:Има хепатит в класа на Терминатора. Той днес е с растройство. Бейби го е прибрала набързо. Доктори, тва значи ли нещо, че ще се побъркам, докато излезе изследването на урина?
преди хората...
Затова във гетото започна ...
заради непречистената вода и всички мизерии...
Йод във водата
преваряване на водата ( аз бих им дала бутилка с вода от къщи)
белене на всички плодове и зеленчуци и пр
още за хеп А
И най-вече профилактиа...
имуноглобулин....
АЗ имам спомен да са ми давали в У-ще..както вече посочих
-
опърничава