Сдобихме се със стотина кила ябълки...
Та освен че подарявам на всеки, който пожелае, събирам рецепти за всичко ябълково: сладка, компоти, сладкиши... Помагайте, че от един час съм в потрес
Малко е студено вече за сушене...kapincho написа:А сушени на ошав?4avdar4e написа:След приключване на сливовата одисея, започва ябълковата такава
Та освен че подарявам на всеки, който пожелае, събирам рецепти за всичко ябълково: сладка, компоти, сладкиши... Помагайте, че от един час съм в потрес
Аз знам и не ти трябва много място. Ако те интересува ще ти дам рецептата.4avdar4e написа:Нито знам как се прави, нито имаме мястоimaranta написа:Ябълков оцет?
Нашето семейство много обича и си ги ядем в индустриални количества. Имаше начин да се запазят пресни за по дълго време, аз лично бих направила това. Ще питам свекито утре дали се сеща за начина и ще ти кажа.4avdar4e написа:Разбира се, благодаря!! Аз сериозно питам, хич не ми е до смяхimaranta написа: Аз знам и не ти трябва много място. Ако те интересува ще ти дам рецептата.
П.П. На всичкото отгоре са мокри и в момента целия под на тавана е с разстлани ябълки
И ни е така, ама 100 кила... :eek:imaranta написа: Нашето семейство много обича и си ги ядем в индустриални количества. Имаше начин да се запазят пресни за по дълго време, аз лично бих направила това. Ще питам свекито утре дали се сеща за начина и ще ти кажа.
И ти ли?!maggot написа:ПОМОЩ!
Давайте рецепти за ябълки!!!!
Аз съм много далече, няма да прихвана, ама се чудя за друго.Мнемозина написа:Внимавай, май е заразно.imaranta написа:И ти ли?!maggot написа:ПОМОЩ!
Давайте рецепти за ябълки!!!!:shocked::shocked:
Като онова с шоколада...
Ами, правим компот - най-простичък с вода и захар, както се прави ошаф. Не го консервираме, а се изпива за ден-дна. Всъщност основно сока му изчезва.imaranta написа: Аз съм много далече, няма да прихвана, ама се чудя за друго.
Не съм чувала н ито за сладко, нито за компот или каквото и да е от ябълки. Явно не е плод за консервиране. Сещам се само за сушени. Много си е голям проблема, ама идея нямам за някакво решение.
неща 15 кила беЗвеневия написа: Ей, тва да ти съ яви месията и да се назове нагъл?![]()
Идвай утре, ама извади лаптопа от раницата, щото с по-малко от 15 кила - нЭма си тръгнеш!

4avdar4e написа:След приключване на сливовата одисея, започва ябълковата такава
Моме, не ме мачкай по малозите, шотУ 100 са само на тавана, а има още къде 800, (отдалечени на 15 км от нас), за които ще ми се държи сметка, ако не бъдат консумирани правилно.Semiramis написа:все най-лошите идеи ви идват, а има и здравословни предложения
Звеневия написа:Ако държиш ротвайлерите далеч от Парчевич, довечера шти дОнеса 10-ина килца...ELBI написа:Аз пък помислих, че е тема .. кой ги яде хубавите ябълки
edit : Аз от ябълката, де т я гризкам - оплаквания нямам!
Звеневия написа:Моме, не ме мачкай по малозите, шотУ 100 са само на тавана, а има още къде 800, (отдалечени на 15 км от нас), за които ще ми се държи сметка, ако не бъдат консумирани правилно.Semiramis написа:все най-лошите идеи ви идват, а има и здравословни предложения
Ако донесеш и торба кокали / някакво месце/стар хляб - ще се сприятелиш с кучетата за пазачи и при нужда...Звеневия написа:Ако държиш ротвайлерите далеч от Парчевич, довечера шти дОнеса 10-ина килца...ELBI написа:Аз пък помислих, че е тема .. кой ги яде хубавите ябълки![]()
да бе - 10 жени, всяка от които "най-красивата" и ... сговорни...Мнемозина написа:Гледай сега какви ги мислиш, изобщо няма предвид форума.ELBI написа:кого ще изберем за външен министър на форума.Мнемозина написа:Абе Звеневи!
Пишеш на всяка ябълка "на най-красивата" и ги мяташ по масите.
После ще броим...
Ние тук сме красиви, но и сговорни.
Оргиналната идейка си беше твоя.Мнемозина написа:ELBI написа: да бе - 10 жени, всяка от които "най-красивата" и ... сговорни...
Кеч финалите пасти да ядат...... пък после жените били подстрекателки.